Povežite se s nama

HOTNEWS

Povjerenje u vezi i kako ga steći

Povjerenje je nešto za što je potrebno vrijeme, iskrenost i komunikacija da bi se polako izgradilo.

Objavljeno

na

Povjerenje je nešto za što je potrebno vrijeme, iskrenost i komunikacija da bi se polako izgradilo, ali dovoljna je samo jedna laž da sve to sruši. Imati povjerenja u vezi znači da osjećate sigurnost i odanost sa svojim partnerom. Vjerovati znači osloniti se na drugu osobu jer se uz nju osjećate sigurno i imate povjerenja da vas neće povrijediti. Povjerenje je temelj odnosa jer vam omogućuje da budete ranjivi i otvorite se osobi bez potrebe da se štitite. Povjerenje u partnera omogućit će vašem tijelu i nervnom sustavu da se opusti, odmori i resetira.

Bez povjerenja veza ne može ni opstati, povjerenje je sve na čemu se veza bazira. Nikada ne možete podcijeniti vrijednost povjerenja, ako nemate povjerenja nemate ni odnos. Koncept odnosa zapravo je usmjeren na činjenicu da je to potpuna ovisnost i pouzdanost o drugu osobu osobi. Zato je povjerenje toliko važno.

Zamislimo da je povjerenje narušeno, možda je jedan partner prevario drugog, možda je jedan partner pretjerao u razgovoru s nekim drugim ili nešto tome slično, a vi želite ponovno izgraditi povjerenje. Vrlo je jednostavno, morate shvatiti da kada prekinete povjerenje ne možete samo reći drugoj osobi “Vjeruj mi” – to nikako nije dovoljno. Kada prekinete povjerenje morate uzeti u obzir tri glavna faktora.

Foto: Pixabay

1. Da biste ponovno izgradili povjerenje potrebno vam je vrijeme, ne možete to učiniti odmah. Ne možeš me lagati jučer i tražiti od mene da ti vjerujem danas, ne ide to samo tako, ne možeš reći “vjeruj mi”, vrijeme je to koje će pokazati, treba ti vremena da ponovo izgradiš povjerenje koje je izgubljeno. Uvijek govorim ljudima da povjerenje stječemo u kapljicama, ali ga gubimo u galonima, što znači da je potrebno mnogo vremena da se izgradi povjerenje, a potrebno je samo kratko vrijeme da se izgubi. Dakle, morate poštivati faktor vremena kada želite ponovno izgraditi povjerenje jer to se neće dogoditi preko noći. Osoba kojoj ste slomili srce neće vam vjerovati samo zato što to od nje tražite, neće vam samo vjerovati sljedeći tjedan ili sljedeći mjesec, to će potrajati.

2. Potrebna vam je istina da biste ponovno izgradili svoje povjerenje, potrebno je da neprestano održite svoje riječi da biste ponovno izgradili povjerenje. Za sada kad god obećate, pazite da obećanje ispunite. Dakle, ako kažete da ćete biti na nekoj lokaciji do 18 sati, budite tamo do 18 sati. Ako kažete da idete na određeno mjesto neka to bude mjesto na koje idete. Istina je potrebna da se ponovno izgradi povjerenje. Pobrinite se da uvijek budete tamo gdje kažete da ćete biti, pobrinite se da uvijek budeš s onim za koga ste rekli da ćeš biti ili s onim za koga ste rekli da ćeš biti. Pobrinite se da uvijek radite ono što ste rekli da ćete učiniti. Držanje riječi dio je načina na koji ponovno gradite povjerenje, stoga sve što obećate svakako izvršite.

Foto: pexels-teddy-yang

3. Budite transparentni. Nakon što prekinete povjerenje vaš partner postaje malo sumnjičaviji zbog razine nesigurnosti s kojom se suočio zbog slomljenog povjerenja ili slomljenog srca, pa vas više provjerava, želi provjeriti vaš telefon, provjeriti vaš e-poruke, znate da ste zaista da otišli tamo gdje ste išli. Stoga budite spremni biti otvoreni i iskreni. Nema potrebe da se branite oko toga. Ako ste već prije narušili povjerenje, dio načina na koji ponovno gradite povjerenje je transparentnost kroz rad na razini transparentnosti u odnosu. Dakle, u redu je da ti partner provjeri telefon, ako nemate ništa za sakriti, kao što je u redu da vas nazove i pita gdje ste. Vidite, vi koji ste slomili povjerenje morate biti uporni u ponovnoj izgradnji povjerenja i to radite transparentno. S faktorom vremena, faktorom istine i faktorom transparentnosti sigurni sam da će se povjerenje ponovno izgraditi.

Ukratko, povjerenje je važan stup u odnosima, a njegov nedostatak može dovesti do negativnosti, sukoba, nesigurnosti, depresije i tjeskobe. Ako vašoj vezi nedostaje povjerenja, važno je raditi sa svojim partnerom kako biste je izgradili kako biste mogli spustiti oprez i biti ranjivi jedno prema drugome.

Vole vas Nena&Chicha team

HOTNEWS

Od ponedjeljka ZET prema Ribnici i Čičkoj Poljani vozi obilazno

Za sav promet bit će zatvoren dio Velikogoričke ulice

Objavljeno

na

Zbog izgradnje kanala i kućnih priključaka te asfaltiranja dijela Velikogoričke ulice u sklopu projekta Aglomeracije, ZET-ove linije 323 i 324 koje voze prema Ribnici i Čičkoj Poljani vozit će od ponedjeljka 30. siječnja do subote 1. travnja obilaznim pravcima.

Za sav promet bit će zatvoren dio Velikogoričke ulice, od kućnog broja 1A do raskrižja Ščitarjevske i Vukovinske ulice.

  • terminal Velika Gorica – Sisačka – Velikogorička – Ulica Seljine brigade – Vukovinska i dalje redovnom trasom
  • Ribnica (Lazina) redovnom trasom do raskrižja Velikogoričke i Vukovinske ulice – Vukovinska – Ulica Seljine brigade – Velikogorička – Sisačka – terminal Velika Gorica

Privremeno se ukida obostrano stajalište Novo Čiče – Jezero u Velikogoričkoj ulici, a uspostavljaju se privremena stajališta u Vukovinskoj ulici kod kućnih brojeva 2 i 1B i u Ulici Seljine brigade kod kućnih brojeva 6, 72 i 75.

Prema kolodvoru u Velikoj Gorici autobusi će koristiti autobusno stajalište Vukovina u Velikogoričkoj ulici.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Idemo li zbog eura manje na kavu ?

Objavljeno

na

Objavio/la

Iza nas je stresno razdoblje prilagodbe na novu valutu, kad se plaćalo i eurima i kunama, pa smo u goričkim kafićima provjerili kakva je sad situacija po pitanju jedne od omiljenih navika u Hrvata – odlaska na kavicu u najdraži lokal. Jesu li euri prorijedili tu vrstu druženja i kako je to utjecalo na napojnice konobarima pogledajte u videu:

 

 

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Policija kaznila 16 vozača koji nisu bili vezani za vrijeme vožnje

Plavci su jučer bili u akciji na goričkim prometnicama.

Objavljeno

na

Djelatnici goričke policije jučer su na području grada proveli preventivno-represivnu akciju tijekom koje su nadzirali i kažnjavali vozače za nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te uporabu mobitela za vrijeme vožnje.

Tom prilikom utvrđeno je 19 prekršaja, a najviše je bilo vozača koji nisu bili vezani za vrijeme vožnje, njih 16. Uz to bilo je još i 3 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a utvrđena su još dva ostala prekršaja iz domene prometa.

 

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Skliska cesta i brzina, uzrok nesreće u kojoj je teško stradala 21-godišnja vozačica

Nesreća se dogodila na nadvožnjaku između Kurilovca i Kušanca.

Objavljeno

na

Poznat je uzrok nesreće koja se dogodila jučer oko podneva na nadvožnjaku između Kurilovca i Kušanca.

– Jučer, 24. siječnja oko 12 sati 21-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Slavka Kolara u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom u zavoj nešto prije raskrižja s Ulicom bana Josipa Jelačića, vozačica nije prilagodila brzinu kretanja osobinama ceste, uslijed čega je izgubila nadzor nad vozilom te je prošla u suprotni trak. Potom je vozilom naletjela na autobus koji je vozio 47-godišnjak. Nakon naleta, automobil se nastavio nekontrolirano kretati da bi naposljetku naletio na zaštitnu ogradu nadvožnjaka – navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Liječnička pomoć 21-godišnjoj vozačici pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Bronca iz Samobora za Franku Jerkin iz Karate kluba Centar

Na natjecanju je uz Franku nastupio i Antonio Brletić.

Objavljeno

na

Dobre rezultate na Gran prix Croatia u Samoboru, koji je održan ovog vikenda, ostvarila je Franka Jerkin iz Karate klub Centar. Na ovom najvećem turniru u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, a koji je okupio oko 1800 natjecatelja iz 25 država, ovaj gorički klub predstavljalo je dvoje karatista.

Franka je nastupila u uzrastu 11/12 godina -39kg i nakon 5 teških borbi osvojila je 3. mjesto.

– Na svom putu do medalje Franka pobjeđuje natjecateljice iz Hrvatske, Francuske, Ukrajine i BiH, a izgubila je samo u polufinalnom meču od predstavnice Slovenije. Uz svoju uzrasnu kategoriju Franka je nastupila i u starijoj, djevojčica 13-14 godina -44kg, no nije više imala snage za bolji rezultat – istaknuli su iz kluba te dodali kako je na turniru uz Franku nastupio i Antonio Brletić koji je aktualni prvak Hrvatske u svom uzrastu u 2022. godini.

Foto: Karate klub Centar

– Antonio je nastupio u uzrastu 13-14 godina -44kg, ali nažalost svoj nastup završava u 2. kolu. U prvoj borbi pobjeđuje natjecatelja iz Ukrajine, dok je u drugoj borbi izgubio od Slovaka. Nakon što je i Slovak poražen, Antonio je tu izgubio nadu za repasažom i broncom – kažu iz Karate kluba Centar koji su ponosni na Franku i Antonia, svoje dvije najveće nade kluba.

–  Godina je tek počela i nadamo se velikim uspjesima kluba do kraja ove sezone – poručuju.

Nastavite čitati

Reporter 422 - 22.12.2022.

Facebook

Izdvojeno