Poveži se s nama

Gospodarstvo

Vlado Mikulčić primio nagradu za životno djelo

Nakon desetljeća rada u obrtništvu otišao u zasluženu mirovinu

Objavljeno

Poznati velikogorički obrtnik i dugogodišnji predsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica Vlado Mikulčić dobio je nagradu za životno djelo Obrtničke komore Zagreb. Nagradu mu je osobno uručio Mirza Šabić, predsjednik obrtničke komore.

„Ova nagrada mi puno znači. Želio bih se zahvaliti Obrtničkoj komori Zagreb i njezinom predsjedniku, koji su prepoznali moj dugogodišnji rad u Udruženju obrtnika Velika Gorica. Ponosan sam i na svoj rad s mladima. Preko pedesetak naučnika usavršavalo se kod mene, a neki od njih završili su i fakultete, na što sam posebno ponosan“, rekao nam je Mikulčić.

Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Novost je i da je dugogodišnji predsjednik goričkog udruženja obrtnika otišao u zasluženu mirovinu.

„Drago nam je da je gospodin Mikulčić danas s nama. Prepoznali smo sve što je napravio u posljednjih 40-tak godina i zasluženo je dobio nagradu za životno djelo. Njegov odlazak veliki je gubitak za naš sustav, a s druge strane ponosni smo da smo imali takvog člana. Nadam se da će po potrebi znati uskočiti i pomagati u radu komore“, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

Gospodarstvo

Vegora poduzetnike uvodi u svijet e-trgovine

Samo u 2020. stiglo je novih 150 milijuna kupaca online što je dovelo e-commerce kupnju u najveće brojke do sada

Objavljeno

on

Vegora organizira predavanje o e-trgovini, koje će se održati u četvrtak, 25. veljače od 16.30 do 19.30 sati u vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Na besplatnom predavanju poduzetnicima će pomoći pronaći odgovore na pitanja trebaju li se pojaviti u e-commerce svijetu, zašto i za koga.

– Svjetska predviđanja su da će do 2040. godine 95 posto svih kupnji biti putem e-trgovine. Samo u 2020. stiglo je novih 150 milijuna kupaca online što je dovelo e-commerce kupnju u najveće brojke do sada. Novi kupci rađaju konkurenciju. Ukoliko do sada niste razmišljali o e-trgovini ovo bi vam trebalo biti lagano zvono na uzbunu. Ukoliko ste već online – čestitamo, no idemo vidjeti što možemo bolje napraviti! – poručili su iz Vegore i dodali kako je cilj predavanja pronaći najbolji način za online pozicioniranje poslovanja.

Budući da je predavanje organizirano u sklopu projekta “Poduzetnički info”, ono je za polaznike besplatno.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Grad objavio detalje natječaja za pomoć malim poduzetnicima

Ukupno će iz proračuna izdvojiti 2,2 milijuna kuna za pomoć gospodarstvenicima

Objavljeno

on

Kako je i najavljeno, Grad Velika Gorica objavio je javni poziv za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19. Poziv je namijenjen mikro i malim subjektima malog gospodarstva sa sjedištem, a za obrtnike i s prebivalištem na području Velike Gorice. Prijaviti se mogu subjekti kojima je 27. studenog 2020. godine Odlukom koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske potpuno ili djelomično obustavljeno poslovanje.

Potpora se odobrava za financiranje tekućeg poslovanja (obrtna sredstva) koje prijavitelj smatra neophodnim za nastavak poslovanja. Kriterij za dodjelu potpora je postotni udio pada poslovnih prihoda/primitaka u razdoblju od 1. do 31.12.2020. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a koji mora iznositi najmanje 50%.

Prijave se zaprimaju od 15. do 28. veljače elektronskim putem na e-mail adresu: poduzetnistvo@gorica.hr.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Nevenka Škoro nova direktorica Gradskog stambenog gospodarstva

Nevenka Škoro zaposlena je u GSG-u već 11 godina

Objavljeno

on

Na danas održanoj skupštini trgovačkog društva Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica, na osobni zahtjev s mjesta direktora razriješen je Tomislav Landeka, a na njegovo mjesto imenovana je Nevenka Škoro, dosadašnja voditeljica financijsko-računovodstvene službe društva.

Nevenka Škoro zaposlena je u GSG-u već 11 godina, diplomirana je ekonomistica, educirana za pipremu i provedbu EU projekata.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno