Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Sjajna predstava gimnazijalaca u Muzeju Turopolja

Objavljeno

Na 208. Matičinom četvrtku održan je sinoć 2. susret VG Gimnazijalaca i VG Matice Hrvatske (1. susret je bio prije skoro godinu dana, 11.05.2017.). Glazbeno-scensku večer pod nazivom ”Još Horvatska ni propala dok mi živimo!” pripremili su učenici Gimnazije Velika Gorica. Posjetiteljima su se kratko obratili Stjepan Rendulić, predsjednik velikogoričkog Ogranka Matice Hrvatske i Brankica Žugaj, ravnateljica Gimnazije Velika Gorica.

Sudjelovali su Tamburaši GVG-a: Josip Jurenić, Stjepan Kos, Luka Kos, Ivan Ivaci, Luka Novosel i Patrik Sučec, Djevojački zbor GVG-a (pod ravnanjem Ivane Petravić, prof.), Sven Rožić, Luka Kušec i Patrik Vuković predstavili su ”Podgutnica pod vratom i žganci v tanjeru”. Marijan Tomić recitirao je pjesmu ”Putnik” Petra Preradovića i podsjetio na govor Vlade Gotovca (Zagreb, 1991.), Katarina Bačurin je svoj glumački talent predstavila kratkim monologom iz ”Breze”, Sara Glogovčan izvela je Matoševu pjesmu iz 1909., Vili Kušen (usna harmonika) i Leon Marijan (gitara) izveli su klasični blues, Tin Šaban je govorio o manje poznatim (neobičnim) podacima o Hrvatskoj, a Katarina Vidas je temperamentno dočarala običaje otoka Paga odnosno ambijent svoje rodne Novalje.

Program su pripremile profesorice Dubravka Cundeković, Ivana Petravić i Gordana Vlašić, a vodili su ga mladalački elegantno Marija Vidović i Bruno Težak.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

Održan prvi “Legalis playground” humanitarni pikado turnir

Objavljeno

on

U nedjelju je u Epic Brozo Caffe baru održan prvi “Legalis playground” humanitarni pikado turnir. Za prvi put okupio se dobar broj sudionika, a ono što je najvažnije skupljeno je velikih 1150,00 kuna uz kojih je stigla i donacija od još 600,00 kuna.

Borba za titulu vodila se do samog kraja, a finalisti su bili Anita Gelo Zidar i Zdravko Vučković. Anita je ujedno vodila ovaj turnir i donirala pehar koji u konačnici nije ostao u njenom vlasništvu jer je Vučković bio taj koji je za nijansu bio uspješniji i precizniji u igranju pikada, te je time postao prvi pobjednik ovog turnira koji će u narednom periodu imati još nekoliko svojih izdanja.

Podsjetimo, “Legalis playground” jedna je akcija koja će dugo trajati. Dalija Zubek došla je na ideju za opremanje dječjih igrališta u mjestima koja ih još nemaju, ili obnovu onih gdje je potrebno donirati neku novu spravu. Ta priča pokrenuta je ove godine. Sela koja imaju gradsko zemljište imaju neka igrališta, ali kako su zapuštena, trebaju temeljitu obnovu. Već je u planu prvo igralište koje ide u realizaciju, ali koje neka to ostane iznenađenje za mještane i dječicu tog naselja. Želite li se i sami uključiti u akciju “Legalis playground” možete to učiniti uplatom na broj računa HR0323600001501571471 s naglaskom “za Legalis playground”.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 14. rujna 2018.

Doznajte kako izgleda tradicionalna turopoljska mini sušara koju možete kupiti za 70 kuna

Objavljeno

on

Dobro došli u Petek na Gorice, luđi nego ikad:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VELIKI USPJEH Goričanka Matea Mesić na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu osvojila brončanu medalju

Ove su godine na natjecanju sudili i hrvatski suci

Objavljeno

on

Na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara, koje se u Parizu održavalo od 8. do 10. rujna, 20-godišnja Velikogoričanka Matea Mesić osvojila je brončanu medalju u kategoriji „prestige bridal style“, u konkurenciji 40-ak natjecatelja.

Riječ je o velikom uspjehu mlade Goričanke, obzirom da je na Svjetsko prvenstvo stiglo čak 4000 sudionika iz 50 zemalja. Iz Hrvatske je kao predstavnica Hrvatske obrtničke komore u Pariz stigla delegacija od pet natjecatelja u pratnji trenera, članova Ceha frizera HOK-a. Ove su godine na natjecanju sudili i hrvatski suci. Njih šestero kvalitetnim je suđenjem opravdalo i obnovilo svoje licence.

Natjecatelji koji su predstavljali Hrvatsku na ovogodišnjem prvenstvu nastupili su u različitim kategorijama:

Matija Leninger / Gents individual test (free fade cut) – muška kategorija sa živim modelom

Dejan Vukajlić / Gents individual test (tatoo design) – muška kategorija sa živim modelom

Zdravka Pukec / sr ladies individual test (fantasy stlye individual) – na lutki

Dragutin Sastić / gents commercial cut on manequin head – na lutki

Matea Mesić / Jr ladies combination test (prestige gala style & prestige bridal stlye) –  na lutki

Nastavi čitati
MEGA
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
EUROHERC

Reporter 375 – 06.09.2018.


Izdvojeno