Povežite se s nama

Vijesti

Vedrana Janjić, prva gorička Iron Woman: Triatlon je moja meditacija!

Kako se uopće dolazi do titule ‘željezne lady’, koliko je potrebno trenirati, kako usklađuje privatni i poslovni život, jer ova je Goričanka i majka dvoje djece, a ‘rastura’ i na poslovnom planu, sve to i puno više otkrila je prilikom gostovanja na City radiju kod voditeljice jutarnjeg programa, Gianne Kotroman.

Objavljeno

na

Nakon što je Maraton klub Velika Gorica objavio vijest kako je naš grad dobio svoju prvu Iron Woman, Vedranu Janjić, ista se proširila brzinom ljetnog požara, jer riječ je o doista vanserijskom sportskom pothvatu. Za manje od 11 sati (10:59:40h) ta je istaknuta članica ovog goričkog kluba, završila svoj prvi Ironman triatlon u Austriji, koji se sastoji od 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara bicikliranja i trkačkog maratona od 42,2 kilometara! Ujedno je ostvarila i prvo mjesto u ženskoj kategoriji za dob od 40 do 44 godine.

Foto: Vedrana Janjić, prva gorička Iron Woman, gošća jutarnjeg programa City radija/Gianna Kotroman

Kako se uopće dolazi do titule ‘željezne lady’, koliko je potrebno trenirati, kako usklađuje privatni i poslovni život, jer ova je Goričanka i majka dvoje djece, a ‘rastura’ i na poslovnom planu, sve to i puno više otkrila je prilikom gostovanja na City radiju kod voditeljice jutarnjeg programa, Gianne Kotroman.

– Počela sam s trčanjem prije nekih osam godina, kad sam imala 36 godina, kad su klinci malo odrasli, završila sam fakultete, izgradila karijeru. Krenulo je ‘pitomo’, malo trčkaranje, a onda me malo više zainteresiralo, uključila sam se u Maraton klub Velika Gorica, počela ozbiljnije trčati i natjecati se. Prije par godina sam krenula biciklirati, prvo lagano nekih 30-40 kilometara, isto sam se zaljubila u taj sport, pa nabavila bolji bicikl i opremu, jer bez toga nema boljih rezultata, pa sam i to počela ozbiljnije trenirati. Tek kad sam krenula na biciklističke utrke krenula je ta ljubav i prema triatlonu. Plivanje je, priznajem, bilo najteže. Plivam muškom disciplinom, free style, možete vi i lagano, ali nećete stići rezultate. Krenula sam trenirati zadnje dvije godine tu na goričkom bazenu, pomogao mi je i moj partner koji je triatlonac, bila sam uporna, rekla sam – nema šanse da odustanem! I na kraju sam se evo okušala i u Ironmanu – ispričala je Vedrana.

Foto: Vedrana Janjić članica je Maraton kluba Velika Gorica/FB Vedrana Janjić

Nije to ni bez opasnosti, bilo je triatlonaca koji su se znali i utopiti, jer vi ne plivate u bazenima!

– Tako je, pliva se recimo i tamo gdje su oceani, zaista veliki valovi, tu se događaju takve opasnije situacije, znaju se nažalost triatlonci i utopiti. Ja sam sad bila na pitomijem jezeru, s jedne strane je lakše, jer je mala mogućnost utapljanja, ali s druge strane je teže plivati u jezerskoj vodi. Zna biti opasno, a možda čak i najteže na kraju dana je trčanje na kraju triatlona, često i po najjačem suncu, jer ne možete birati vremenske uvjete. Zato i treniram po svim uvjetima, ne možemo očekivati idealno vrijeme. Često me tako znaju vidjeti i Goričani kako trčim u podne, po najjačem suncu, pa me gledaju malo čudno, ali evo sad znaju zašto, hahaha – otkrila je Gianni.

Iako je u kategoriji od 40 do 44 godine osvojila prvo mjesto, a u ukupnom je poretku bila peta, kaže kako je svima njima manje bitan poredak, koji ovisi o puno faktora, koliko u tom trenutku ima natjecatelja, kakva je trka.

– Ja sam ponosna na svoj prvi Ironman triatlon, uspjela sam ispod 11 sati, to je vrlo solidan rezultat. Uvjeti u Austriji su odlični, organizacija i podrška su na top razini. Tamo se sportaši jako cijene, pogotovo biciklisti, svi vozači su bili jako obzirni, bilo je to predivno vidjeti. To je nešto što i ja želim za našu Veliku Goricu, puno mi znači kad su auti obzirni prema nama sportašima, ograničena sam prostorima gdje ću trenirati, to su naše goričke, pokupske, sisačke ceste, trebam po 6, 7, pa i više sati odraditi na biciklu tijekom vikenda. Puno mi znači kad su vozači obzirni prema nama sportašima rekla je.

Foto: Vedrana vikendima biciklira i po 7 sati goričkim i pokupskim cestama/FB Vedrana Janjić

U utrci nema odmora? Ili je to k’o u Formuli 1, kad ono nabrzaka promijene gume?

– Je, je hahah, baš tako. Izađete iz vode, presvučete se, krenete na bicikl, pa opet presvlačenje i trčanje. Možete si napraviti pauzu ako se ne osjećate dobro. Osobno nisam radila pauze, jer postoji vremenski limit, pa sam od početka krenula konzervativno i čuvala snagu – ispričala je gorička Iron Women na City radiju.

Vedrana Janjić ostvaruje i sjajne uspjehe na poslovnom planu, kao direktorica INA-inog Projekta nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka upravlja trenutačno najvećim i najvrjednijim industrijskim projektom u Hrvatskoj.

Takvi vrhunski sportski rezultati zasigurno zahtijevaju i dobru organizaciju cijelog života, kako sve to posložiti, pati li privatni, poslovni život? 

– To je nama rekreativcima možda i najteže, jer kad ste profić onda sve ulažete u taj sport, a ja imam i izazovnu karijeru, vodim najveći projekt u Hrvatskoj koji se odvija u Rijeci, pa tamo putujem jednom do dvaput tjedno, djeca su mi već veća, kćer ima 14, sin već studira, puni su razumijevanja i podržavaju me. Priznajem, kad su djeca malena, teško se baviti ovim sportom. Ovo zahtjeva dva treninga dnevno, i nekoliko sati treninga preko vikenda, zahtjeva dosta angažmana – priznaje.

Kakav je odnos muško-ženskih snaga u Ironmanu, je li muškarcima lakše u toj disciplini?

– Pročitala sam i desetak triatlonskih knjiga i sve govori kako su muškarci odmah u startu bolji 30 posto, to se i vidi na utrkama. Zato mi imamo žensku konkurenciju, ne natječemo se s dečkima, oni nas jako motiviraju – ističe Vedrana.

Koliko je bitna psihička snaga, kako ‘puniš baterije’?

– Uvijek kažem teže je trenirati glavu nego tijelo i iza toga stojim. Iduća mi je brdska utrka koja će zahtijevati više od 11 sati i trenirati um da ostane pribran, strpljiv cijelo to vrijeme, meni je bilo najteže. Jako sam nestrpljiva osoba, ne volim baš čekati i to je borba sama sa sobom, a tako je i na treninzima. Osam mjeseci treniranja specifično za ovu utrku i svi ti sati, kad vam se ne da, imate problema..dosljednost je najvažnija i jedina može dovesti do uspjeha.

Pred svaku utrku mi rekreativci imamo i tremu, što je normalno. Ona malo i digne adrenalin i pripremi vas na napor koji vas čeka. Međutim, tog trenutka kad krene utrka, bilo to trčanje, bicikl ili triatlon, barem u mom slučaju – sve nestane. Svi problemi, ljudi, sav posao, sve, samo ste vi i ta utrka, samo pazite na disanje, na stav, korake i to je jedna vrsta meditacije, to je moja meditacija. Meni je to nešto prekrasno i zbog toga to i radim – otkrila je Vedrana Gianni.

Foto: Trenirati se mora po svim vremenskim uvjetima, savjetuje gorička Iron Woman/FB Vedrana Janjić

Imate li vremena za nešto pojesti tijekom Ironmana ili nema ni obroka? 

– To je i najvažnije u sportu, prehrana je vrlo bitna, prilagodite je sebi i svom tijelu, bitno je i ne previše ni premalo. Najbolja je sportska prehrana, isplanirate, na ovoj utrci mi je pomagao moj partner koji mi je dodavao boce s energetskim napitkom, sportske gelove s pametnim omjerom ugljikohidrata i soli, i to pomaže da izdržimo utrku. Mnogi misle kako se ovime bavimo i zbog izgleda, pa evo zanimljiv podatak – kad sam krenula trčati imala sam 6 kila manje, pa sam se uz sport i ojačala. Trebate snagu da biste to odradili. Vrlo važno redovito jesti, jesti puno i jesti ugljikohidrate, čega se svi boje hahaha – poručila je.

Na kraju razgovora prva gorička Iron Woman, Vedrana Janjić, pozvala je sve koji se žele upustiti u taj iznimno zahtjevan sportski pothvat da joj se slobodno jave preko društvenih mreža.

– Pozivam svakoga kome je potreban savjet ili bi nešto dodatno pitali oko triatlona da me kontaktiraju preko moje Facebook stranice, drago mi je kad vidim da motiviram ljude, a i mene je motivirao naš poznati gorički triatlonac Bruno. To je jedan lijepi krug, što nas je više pozitivno orijentiranih ljudi na sport bit ćemo i sretniji kao nacija, pogotovo mladi, najbolje je od malena početi sa sportskim treninzima – rekla je prva gorička Iron Woman, Vedrana Janjiić, u razgovoru s voditeljicom Giannom Kotroman prilikom gostovanja u programu City radija.

Foto: Vedrana Janjić, prva gorička Iron Woman i voditeljica jutarnjeg programa City radija, Gianna Kotroman/City radio

 

Fotografije u članku: Gianna Kotroman/City radio

Tekst pripremila: Goga Kiš/Cityportal.hr

HOTNEWS

Jurjevo kuca na vrata: Krijesovi će gorjeti na 12 lokacija, a čeka vas i koncert Gazdi

Program proslave Turopoljskog Jurjeva počinje već u nedjelju 21. travnja u Mraclinu, Dubrancu, Velikoj Mlaki i Kurilovcu.

Objavljeno

na

Objavio/la

Ove će godine jurjevski krijesovi gorjeti u 11 sučija Plemenite općine turopoljske te u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. Tradicionalna je ovo manifestacija kojom dozivamo proljeće, a vatrom tjeramo tminu koja odlazi sa zimom, kako kažu organizatori.

Program proslave Turopoljskog Jurjeva počinje već u nedjelju 21. travnja u Mraclinu, Dubrancu, Velikoj Mlaki i Kurilovcu.

Mraclinci će se okupiti na Šabariću od 18 sati. Prije samoga paljenja nastupit će najmlađe skupine Dučeca, bit će tu scenski prikaz pogodbe sluge i gospodara, a ujedno je to i prilika za najavu nove knjige akademika Željka Cvetnića “Sveci, životinje i legende”. Uz paljenje, hrabri i spretni Mraclinci okušat će se u preskakanju krijesa, a za dobru zabavu pobrinut će se Dobre duše.

Program u Dubrancu počinje u 19 sati kod Društvenog doma, a nastupit će i folkloraši iz KUD-a Vrhovje.

Velika Mlaka priprema proslavu kod Zadružnog doma od 19:30 sati, a programu će doprinijeti nastup folkloraša iz KUD-a Velika Mlaka.

Jurjevo će se proslavit i u Kurilovcu gdje ga organizira Etno udruga u suradnji s Gradskom četvrti Kurilovec i to na livadi između Lomničke i Jelačićeve ulice.
Program počinje u 17 sati pokaznom vježbom kurilovečkih vatrogasaca, a u 19 sati zapjevat će Ansambl Jane koje ove godine slave 20 godina postojanja. Paljenje krijesa bit će u 19:30 sati.

Krijesovi uz popratni program, gorjet će i u Donjoj Lomnici, Hrašću, Lukavcu, Kobiliću, Rakitovcu, Plesu i Kučama.

Veliko centralno slavlje će biti u nedjelju 28. travnja od 18 sati u Tuđmancu. U programu sudjeluju Turopoljski banderij i Turopoljska udruga skauta ‘Tur’, a na pozornici će nastupiti FA Turopolje, KUD Ščitarjevo, KUD Mičevec, KUD Čiče, KUD ‘Nova zora’ Donja Lomnica i KUD Stari grad Lukavec.

Po završetku kulturno-umjetničkog programa Velikogoričane će zabavljati Gazde.

Nastavite čitati

Kultura

U Buševec stiže stand up komičar Tin Sedlar sa svojom predstavom ‘Roditeljski sastanak’

Bit će to večer smijeha u Domu kulture Buševec.

Objavljeno

na

Nakon nekoliko predstava, koje su se pokazale i više nego uspješne, zbog brzo rasprodane dvorane, Ogranak Seljačke sloge Buševec ovoga puta organizira večer stand-upa.

U goste im stiže poznati hrvatski komičar Tin Sedlar koji će u petak 26. travnja na daskama Doma kulture Buševec izvesti show ‘Roditeljski sastanak’.

–  Ako želite vidjeti da roditeljski sastanci nisu samo ozbiljni i dosadni, da razrednik/ca nisu tako opasni kako izgledaju, da imati jedinicu i nije najgora stvar na svijetu, nego da sve to može biti zabavno i smiješno dođite – pozivaju iz Ogranka.

Početak je u 20 sati, a svoje ulaznice po cijeni od 10 eura možete rezervirati na mobitele 098 829 907 ili 098 362 721.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Velika Gorica dala najveću podršku HDZ-u, a evo i kako su prošli gorički kandidati prema preferencijalnim glasovima

Najviše preferencijalnih glasova u Velikoj Gorici dobio je gradonačelnik Krešimir Ačkar, njih 6 386.

Objavljeno

na

Državno izborno povjerenstvo obradilo je gotovo sva biračka mjesta, a prema dosad objavljenim rezultatima HDZ je na parlamentarnim izborima osvojio 61 mandat, a SDP-ova koalicija Rijeke pravde 42 mandata, Domovinski pokret 14 osvojenih mandata, Most 11, a Možemo 10 mandata.

Po dva mandata osvojili su IDS i Nezavisna platforma Sjever, a jedan je mandat osvojila koalicija Fokusa i Republike. Ovi parlamentarni izbori svakako će ostati zapamćeni s najvećom izlaznošću do sada od 2000. godine.

Kada je u pitanju Velika Gorica obrađena svu sva biračka mjesta, a prema podacima DIP-a glasovalo je 36 085 Velikogoričana i Velikogoričanki što je izlaznost od 66,72 posto od ukupnog broja birača.

Građani su najveće povjerenje dali listi HDZ-a i partnera, a za koju je glasovalo 12 328 Velikogoričana. Na toj se listi na 4. mjestu nalazio i gorički gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je u svom gradu ujedno dobio 6 386 preferencijalna glasa. To je za 3 752 glasa više u odnosnu na prošle parlamentarne izbore kada ga je posebno na listi zaokružilo 2 634 sugrađana.

Inače, ukupno u cijeloj I. izbornoj jedinici prvi čovjek grada osvojio je 7 406 preferencijalna glasa. Shodno tome Krešimir Ačkar će i u naredne četiri godine zastupati nacionalne interese, ali prvenstveno interese svoje Velike Gorice.

No, nije jedini gradonačelnik Ačkar bio u utrci za mandat u Hrvatskom saboru, to je htjelo još nekoliko Goričana i Goričanki.

Tako su se na listi koalicije Rijeke pravde na čelu sa SDP-om našli Ivana Mlinar koja je dobila 254 preferencijalna glasa, a Ivo Jelušić 287. Za ovu je listu glasovalo ukupno 7 874 sugrađana.

Za Domovinski pokret u Velikoj Gorici je glasalo 3 881 birača, a na čijoj je listi bilo troje goričkih predstavnika. Zvonimir Lovrić koji je osvojio 453 preferencijalna glasa te Marijana Peher sa 117 preferencijalnih glasova.

Politička platforma – Možemo! U Velikoj Gorici je dobila 3 747 glasova, a gorički predstavnik Jan Kruhak ostvario je 245 preferencijalna glasa. Slijedi ju Most i partneri s 3 488 glasova. Gotovo pola Mostove liste činili su gorički članovi ove stranke. Njih troje je dobilo više od 100 preferencijalnih glasova, a to su Ivan Bekavac s 306, Antono Kuliš iz Suverenista sa 171, Valentina Dorotić sa 123 te Damir Slojšek sa 114 preferencijalna glasa.

Ostali gorički kandidati koji su se nalazili na listama nisu ostvarili više od 100 preferencijalna glasa. Lista HSP-a na kojoj su također bili naši Velikogoričani, ukupno je glasovalo 196 birača te nije prešla izborni prag.

Spomenimo i kako je Velika Gorica među gradovima rekorderima po izlaznosti birača.

Nastavite čitati

Udruge

FOTO Stjepan Milobara i dalje na čelu SUH-a Podružnica Velika Gorica

Objavljeno

na

Objavio/la

Stjepan Milobara, predsjednik SUH-Podružnica Velika Gorica

Velika Gorica, Okuje, 17.04.2024. SUH – Podružnica Velika Gorica, godišnja skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Članovi Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) – Podružnica Velika Gorica održali su Izvještajno-izbornu godišnju skupštinu jučer (srijeda, 17.04.2024.) u Restoranu ‘Za vašu dušu’ Okuje. Sjednicu Skupštine otvorio je i vodio Stjepan Milobara – predsjednik Podružnice, a u radnom predsjedništvu još su bili Ratimir Herceg, Biserka Požgaj i Katica Modrušan – tajnica Podružnice i zapisničarka.

Velika Gorica, Okuje, 17.04.2024. SUH – Podružnica Velika Gorica, godišnja skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Podnesena izvješća o djelovanju Podružnice u 2023. godini, program rada i financijsko izvješće prihvaćeni su jednoglasno i bez rasprave. Nakon razrješnice predsjedniku i tijelima Podružnice izabrani su novi predsjednik i članovi predsjedništva Podružnice.

Velika Gorica, Okuje, 17.04.2024. SUH – Podružnica Velika Gorica, godišnja skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Stjepan Milobara bit će predsjednik i u slijedećem četverogodišnjem mandatu, a Predsjedništvo Podružnice čine: Ratimir Herceg (zamjenik predsjednika), Katica Modrušan (tajnica), Biserka Požgaj (blagajnica), Franjo Lovreković, Veronika Mujagić, Mira Zdelar, Ivan Vujnović i Ana Večerin (članovi). Članovi Nadzornog odbora su: Marija Koren, Višnja Živadinović i Marica Kovačić.

Velika Gorica, Okuje, 17.04.2024. SUH – Podružnica Velika Gorica, godišnja skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvješće o aktivnostima ističe da je Podružnica u 2023. godini intenzivnije organizirala rekreativne izlete u toplice i na more, ali i izlete u prigodi raznih proslava, manifestacija i hodočašća (ukupno 19) na kojima je sveukupno bilo malo više od tisuću izletnika.

Velika Gorica, Okuje, 17.04.2024. SUH – Podružnica Velika Gorica, godišnja skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Zbor Podružnice ”Turopoljska zvona” bio je aktivniji nego u Covid-vremenu, imao je 31 probu i 13 nastupa. Navršava se 28 godina djelovanja zbora, u proteklim godinama bio je ustaljeni broj od 30 članova, ali sada je aktivno dvadesetak članova.

Velika Gorica, Okuje, 17.04.2024. SUH – Podružnica Velika Gorica, godišnja skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na Sportskim susretima u Samoboru u organizaciji Županijskog povjerenstva i Podružnice SUH-a Samobor (prosinac 2023.) sudjelovalo je 20 članova Podružnice Velika Gorica. Natjecali su se u 4 discipline, osvojili su pehare za jedno drugo i jedno treće mjesto u stolnom tenisu odnosno pikadu.

Velika Gorica, Okuje, 17.04.2024. SUH – Podružnica Velika Gorica, godišnja skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Plan rada za 2024. godinu predviđa, između brojnih aktivnosti, slijedeće: brigu o starijim i bolesnim članovima; organiziranje jednodnevnih izleta u toplice i poznata izletišta te na etno izložbe i seoski turizam; druženje uz rekreaciju i zabavu; organiziranje hodočašća u poznata Marijanska svetišta (Marija Bistrica, Trsat, Međugorje); podržati zbor ‘Turopoljska zvona’. Plana rada i financijski plan za 2024. godinu usvojeni su jednoglasno, bez rasprave.

 

Velika Gorica, Okuje, 17.04.2024. SUH – Podružnica Velika Gorica, godišnja skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon okončanja svih skupštinskih procedura, uslijedio je domjenak te druženje uz ples i pjesmu. Za pjesmu i svirku pobrinuo se Ivan Bakarić (Sisak), ‘One Man Band’, stalni pratitelj umirovljeničkih susreta.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

Lukavečki festival promašaja u porazu u Strmcu, izbori odgodili Kurilovčane

Nogometaši Lukavca poraženi su rezultatom 2-0 u gostima kod Save iz Strmca Samoborskog, u utakmici u kojoj su gosti stvarali šanse i promašivali, a domaćin jurio u kontre i zabijao. Kurilovec je utakmicu ovoga kola morao odgoditi

Objavljeno

na

Objavio/la

Neradan dan usred tjedna, poklopilo se tako, društvo iz 3. NL Centar, četvrtog ranga hrvatskog nogometa, iskoristilo je za odrađivanje 25. kola svoga prvenstva. Odnosno, učinili su to oni koji su mogli osigurati uvjete za odigravanje nogometne utakmice, što se ne odnosi na nogometaše Kurilovca. Budući da je na Udarniku bilo biračko mjesto, Kurilovec je morao odgoditi ogled s Gajem iz Mača, pa će se taj ogled odigrati naknadno.

Lukavec, naš drugi predstavnik u ovom rangu, nije imao takvih poteškoća, no to ne znači da poteškoća uopće nije bilo. Bilo ih je itekako, u prvom redu s realizacijom, pa su Lukavčani na gostovanju u Strmcu Samoborskom doživjeli svoj šesti poraz ove sezone. Neočekivano, jer s druge strane bila je pretposljednja Sava, koja je praktički otpisana iz ozbiljne borbe za ostanak u rangu koji se smanjuje s 18 na 16 klubova, pa će i ispasti tri ili četiri momčadi.

Unatoč tome, Lukavec je na ovo gostovanje stigao s velikom dozom opreza, što se pokazalo i više nego opravdanim. Teren mjestimično grbav, vrijeme mjestimično oblačno, s kišom koja je rominjala, ali i uz neugodno niske temperature, koje su cijelu priču učinile još za nijansu zahtjevnijom.

Iako, moglo se sve rasplesti i bitno drukčije nego što se na kraju rasplelo. Da je, primjerice, Adrian Zenko već u prvoj minuti zabio umjesto da je loptu poslao centimetar ili dva pokraj stative. Da je isti taj Zenko u petoj minuti uspio zabiti iz nove velike šanse, da je Antun Grozdek realizirao prvu sljedeću ozbiljnu priliku, da je jedan jako dobar slobodnjak odsjeo u mreži umjesto da ga je domaći golman čudesno iščupao…

Budući da se ništa od toga nije dogodilo, u 36. minuti stigla je kazna. Čvrsti i motivirani domaćin izašao je u tom trenutku iz svoje obrambene formacije, krenuli su igrači Save u brzu kontru, a Lukavčane je šokirao Petar Brkić. S tih se 1-0 za Savu otišlo i na predah, nakon kojeg je utakmica nastavljena u vrlo sličnom obliku.

Ključna razlika je bila u tome što su se domaćini još malo povukli, stali još čvršće i defenzivnije, a igrači Lukavca muku su mučili u pokušajima da preskoče taj defenzivni zid. Redale su se i dalje šanse, pokušaji, udarci, na kraju je sve skupa završilo na nekih šest-sedam jako dobrih situacija za Lukavec, ali lopta ove srijede poslijepodne na Lazini nije htjela u domaći gol.

Konačna odluka pala je u 59. minuti, nakon još jedne brze kontre domaćina, koju je ovoga puta realizirao Denis Plojović-Beriša. Energije je nakon toga u velikoj mjeri nestalo, iako su Lukavčani i dalje pokušavali, ali ovo jednostavno nije bio njihov dan. Domaćin je pragmatičnom i vrlo konkretnom prezentacijom došao do tri boda koja ostavljaju nadu u ostanak, a Lukavec je ostao bez bodova na koje su u klubu računali. Uz suđenje koje će iz lukavečkog tabora označiti jako dobrim, u sudaru s protivnikom smještenom na dnu tablice, ali i na terenu na kojem nikad nije lako igrati.

– Tako to ponekad bude u nogometu… Rekao bih da smo odigrali dobru utakmicu, čak i puno bolju nego protiv Bistre, koju smo pobijedili, ali kao da smo odlučili da nećemo zabiti gol. Želja, volja i htjenje nisu bili upitni niti u jednom trenutku, ali doslovno je nevjerojatno što smo sve propustili realizirati – kaže sportski direktor Tomislav Gligora, dodajući kako nema nikakvog razloga za paniku, bez obzira na samo jedan bod u dvije uzastopne utakmice protiv klubova s dna tablice, prvo Samobora, pa sad i Save.

Lukavec ide dalje svojim ritmom, kao šesta momčad prvenstva, a sljedeće kolo već za tri dana, odnosno u subotu, donosi i novi izazov. Na Lukavello će doći zagrebački HAŠK, još jedan protivnik iz donje polovice tablice, a u Lukavcu se mogu samo nadati da će nišanske sprave njihovim ofenzivaca biti nešto bolje podešene.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno