Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Praktična edukacija nastavnika i demonstratora u Srednjoj strukovnoj školi

Objavljeno

Srednja strukovna škola Velika Gorica i Elektrotehničko društvo Zagreb u partnerstvu provode projekt “Primjena suvremenih tehnologija zavarivanja u radu s učenicima srednjih strukovnih škola” koji sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Zagrebačka županija u ukupnom iznosu 250.000 kuna. Provedba Projekta započela je početkom ove godine, a završetak je planiran u lipnju ove godine.

Cilj projekta u Srednjoj strukovnoj školi, u radionici za praktičnu nastavu učenika, je urediti i opremiti dva radna mjesta za obuku zavarivanja. Radna mjesta  bit će opremljena suvremenom opremom za zavarivanje (postupci MIG/MAG; TIG i REL), radnim stolovima s odstranjivanjem štetnih plinova te potrebnom zaštitnom opremom i priborom. Time će se omogućiti učenicima upoznavanje, praktično savladavanje i korištenje suvremenih tehnologija zavarivanja te stjecanje novih znanja i vještina koja će moći koristiti u budućem radu ili daljnjem obrazovanju kao i povećanju vlastitih kompetencija sukladno zahtjevima tržišta rada.

Stručni suradnici na projektu priznati su stručnjaci s područja zavarivanja i oni će kroz projekt educirati dva nastavnika u školi koji će kasnije raditi s učenicima u praktičnoj nastavi kao i sa zainteresiranim učenicima u izvannastavnim aktivnostima. Za potrebe ovog Projekta izrađen je priručnik ”Zavarivanje na sigurni način” koji je namijenjen nastavnicima i učenicima koji su sudionici Projekta.

Praktična edukacija nastavnika i demonstratora u Srednjoj strukovnoj školi održana je danas, a vodili su je predstavnici tvrtke Eurotehnika (Fronius) i D. Mesing, dipl.ing., autor spomenutog priručnika. Na edukaciji su bili nazočni i nastavnici iz Srednjih strukovnih škola Samobora i Dugog Sela.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

on

Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 18. svibnja 2018.

Nakon 22 godine odlučili se vratiti iz Australije, kako bi se u Velikoj Gorici bavili poljoprivredom!

Objavljeno

on

Doznajte kako možete sami uzgojiti limun, od koštice pa sve do berbe. Ne propustite video:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Festival sportskog duha i pozitivnih vibracija

Na travnjaku ŠRC-a Obrezina nastupilo 310 učenika iz 31 škole s područja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Šesti festival univerzalne športske škole na travnjaku ŠRC-a Obrezina okupio je 310 djece iz 31 škole s područja Zagrebačke županije. Iako su se osnovnoškolci natjecali u 15 disciplina, manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera. Bio je to pravi festival sportskog duha i dječjeg veselja. Bez obzira na ostvarene rezultate, djeca su pokazala kako se znaju nositi sa sportskim neuspjesima kao i s uspjesima te se dobro zabaviti. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno