Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Praktična edukacija nastavnika i demonstratora u Srednjoj strukovnoj školi

Objavljeno

Srednja strukovna škola Velika Gorica i Elektrotehničko društvo Zagreb u partnerstvu provode projekt “Primjena suvremenih tehnologija zavarivanja u radu s učenicima srednjih strukovnih škola” koji sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Zagrebačka županija u ukupnom iznosu 250.000 kuna. Provedba Projekta započela je početkom ove godine, a završetak je planiran u lipnju ove godine.

Cilj projekta u Srednjoj strukovnoj školi, u radionici za praktičnu nastavu učenika, je urediti i opremiti dva radna mjesta za obuku zavarivanja. Radna mjesta  bit će opremljena suvremenom opremom za zavarivanje (postupci MIG/MAG; TIG i REL), radnim stolovima s odstranjivanjem štetnih plinova te potrebnom zaštitnom opremom i priborom. Time će se omogućiti učenicima upoznavanje, praktično savladavanje i korištenje suvremenih tehnologija zavarivanja te stjecanje novih znanja i vještina koja će moći koristiti u budućem radu ili daljnjem obrazovanju kao i povećanju vlastitih kompetencija sukladno zahtjevima tržišta rada.

Stručni suradnici na projektu priznati su stručnjaci s područja zavarivanja i oni će kroz projekt educirati dva nastavnika u školi koji će kasnije raditi s učenicima u praktičnoj nastavi kao i sa zainteresiranim učenicima u izvannastavnim aktivnostima. Za potrebe ovog Projekta izrađen je priručnik ”Zavarivanje na sigurni način” koji je namijenjen nastavnicima i učenicima koji su sudionici Projekta.

Praktična edukacija nastavnika i demonstratora u Srednjoj strukovnoj školi održana je danas, a vodili su je predstavnici tvrtke Eurotehnika (Fronius) i D. Mesing, dipl.ing., autor spomenutog priručnika. Na edukaciji su bili nazočni i nastavnici iz Srednjih strukovnih škola Samobora i Dugog Sela.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO VIJEST Djed i baka „došetali“ u Veliku Goricu

Osvanuli jutros u Parku Franje Tuđmana

Objavljeno

on

Iz jutarnje izmaglice provirilo je dvoje staraca. Obučeni u narodne nošnje došli su provjeriti što se događa u turopoljskoj metropoli.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno