Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Ovako danas izgleda budući gradski bazen

Bazen je dopola dovršen, a ostaje pitanje izgradnje pristupne ceste

Objavljeno

Gradski bazen trebao bi biti gotov u svibnju i otvoren u lipnju, a radove na njemu danas je sa suradnicima obišao gradonačelnik Dražen Barišić. Napravljeni su vanjski građevinski radovi, a započeli su i neki unutarnji radovi, poput postavljanja postrojenja. Preostalo je završiti fasadu, instalacije, obraditi zidove i podove te opremiti namještajem garderobe i svlačionice.

“Grubi građevinski radovi su gotovi i objekt je pod krovom, ali još nismo završili stolariju. To bi trebalo biti sredinom siječnja kako bi objekt zatvorili s vanjske strane. Strojarnica bi do kraja trebala biti završena u ožujku. Osim bazena, na prvom katu smo predvidjeli manju sportsku dvoranu, a imamo i predviđeni prostor za spa centar koji se u prvoj fazi neće urediti do kraja, ali će se naknadno završiti”, objasnio je Željko Črnjak, koordinator gradnje bazena.

“Ovo je projekt koji se desetljećima čeka u našem gradu. Sada se već vidi kako će izgledati veći i manji bazen, a po tome i koliko je to obilan projekt. To je dosta kompleksan projekt jer želimo po najmodernijim i najnovijim standardima imati sigurnost i kvalitetu boravka unutra”, objasnio je Barišić.

No, dok je gradonačelnik zadovoljan radovima na izgradnji bazena, iskazao je zabrinutost zbog još uvijek neriješenog pitanja pristupne ceste zbog kojeg se ona ne može početi graditi. Tako bi se moglo dogoditi da bazen bude gotov, ali se njemu ne može pristupiti.

“Bojim se da nećemo uspjeti pomiriti dva projekta. Mi ovdje financiramo ovaj veliki projekt i u bazen smo uložili 40-tak milijuna kuna, a problem je da je pristupna cesta još uvijek statusno u vlasništvu Zagrebačke županije, iako ju je Grad Velika Gorica prihvatio kao dar. No, Zagrebačka županija još uvijek nije na dnevni red Skupštine stavila odluku o darivanju, mada je sve pripremljeno i na tome radimo već godinu dana”, kazao je gradonačelnik Barišić i pozvao župana Stjepana Kožića da se partnerski odnosi prema ovakvim velikim projektima.

Nakon otvaranja unutarnjeg bazena, kreće realizacija projekta vanjskih bazena za koje je ostavljen prostor.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO ‘U Kurilovcu imamo svoj zoološki vrt’

Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova, koji kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu

Objavljeno

on

Ivka i Zlatko Stepanić u svom dvorištu u Kurilovcu, na zemlji i u zraku, imaju svoj mali zoološki vrt. Patke, guske, golubovi, kokoši, mačke, psi – na svakome koraku.

Ivka je ponosna sa svojim posavskim guskama. Ona i suprug među rijetkima su kojima ta autohtona vrsta trčkara po dvorištu. Znaju kako su na rubu izumiranja pa ih njeguju i paze tijekom cijelog dana. Posavska guska pripada staroj grupi europskih domaćih gusaka. Relativno su male, 4 do 5 kilograma, dok mužjaci mogu dostići do 6 kilograma.

“Hranim ih posebnom smjesom šrota i kukuruze, pogledajte kako su posebne. Kao sedmorica veličanstvenih, a tek su dva meseca prešle. Mislim da sam jedina u Kurilovcu koja ih imam”, ponosna je Ivka koja će u svoje dvorište rado pustiti sve ljubitelje životinja kako bi i oni uživali u njihovom malom zoološkom vrtu.

“To mi ne bi bilo prvi puta da mi odrasli i djeca dolaze u moj zoološki vrt. Imaju što za vidjeti, a ja sam doma pa ću im sve svoje životinje i pokazati”, kaže Ivka.

Krov obiteljske kuće prekriven je s više vrsta golubova. Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova koji u Kurilovec kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Goričanka Dalija Zubek poziva: Opremimo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci

Objavljeno

on

Dalija Zubek, humanitarka i dobitnica nagrade Grada “Turopoljsko srce” ponovo pokreće akciju PRVACI, kako bi i đaci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja imali ono najnužnije za početak svog životnog obrazovanja, opremu za prvi razred osnovne škole. Poziva sve koji to mogu i žele da se priključe akciji prikupljanja novčane pomoći. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE.

U cijelosti prenosimo Dalijinu objavu na Facebooku:

Dragi Legalisi i svi ostali prijatelji, krenuli smo sa jubilarnom petom akcijom PRVACI i nadam se vašem velikom odazivu. Za one koji se tek uključuju u našu priču, svake godine prikupljamo donacije pomoću kojih opremamo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Sa ponosom vam mogu reći da smo do sada opremili gotovo 7 punih razreda  i da su Legalisovi Prvaci svi redom odlikaši koji će uskoro preuzeti kormila velikih projekata i velikih postignuća. Naše Prvake opremamo sa novim školskim anatomskim torbama, popunjenim pernicama, vodenim bojicama, bilježnicama i ostalom opremom potrebnom za bezbrižan početak lova na znanje. Komplet opreme za jednog Prvaka košta oko 250 kuna i nama je svaka kuna donacije dobrodošla. Apeliram na sve Goričke firme, političke stranke i sve one koji si mogu priuštiti, da budu dio ove akcije i pomognu nam opremiti što više Prvaka. Molim vas sherajte post i prenesite svojim prijateljima sve o Legalisovim Prvacima. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE pošto je u tijeku još jedna akcija pa da se uplate mogu definirati. Eto nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci koji nose jednostavnu poruku…..znanje je moć 

Hvala svima…….teta D

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Volonterski centar Velika Gorica: U godinu dana provedeno 16 volonterskih akcija

Suradnja se pretvorila u veliko prijateljstvo

Objavljeno

on

Iz Volonterskog centra Velika Gorica kažu kako su obilježili završetak projektne godine, kojeg je udruga ‘Zamisli’ pokrenula u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče.  U godina dana djelovanja proveli su 16 volonterskih akcija, uspostavili bazu volontera i pokrenuli suradnju s organizacijama koje provode neke od najvećih manifestacija na području grada.

“U ove dvije godine, koliko udruga Zamisli surađuje s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče, od suradnje je nastalo jedno prijateljstvo za koje se nadamo da će se razvijati i dalje”, napomenula je Svjetlana Marijon, predsjednica udruge ‘Zamisli’.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno