Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Ovako danas izgleda budući gradski bazen

Bazen je dopola dovršen, a ostaje pitanje izgradnje pristupne ceste

Objavljeno

Gradski bazen trebao bi biti gotov u svibnju i otvoren u lipnju, a radove na njemu danas je sa suradnicima obišao gradonačelnik Dražen Barišić. Napravljeni su vanjski građevinski radovi, a započeli su i neki unutarnji radovi, poput postavljanja postrojenja. Preostalo je završiti fasadu, instalacije, obraditi zidove i podove te opremiti namještajem garderobe i svlačionice.

“Grubi građevinski radovi su gotovi i objekt je pod krovom, ali još nismo završili stolariju. To bi trebalo biti sredinom siječnja kako bi objekt zatvorili s vanjske strane. Strojarnica bi do kraja trebala biti završena u ožujku. Osim bazena, na prvom katu smo predvidjeli manju sportsku dvoranu, a imamo i predviđeni prostor za spa centar koji se u prvoj fazi neće urediti do kraja, ali će se naknadno završiti”, objasnio je Željko Črnjak, koordinator gradnje bazena.

“Ovo je projekt koji se desetljećima čeka u našem gradu. Sada se već vidi kako će izgledati veći i manji bazen, a po tome i koliko je to obilan projekt. To je dosta kompleksan projekt jer želimo po najmodernijim i najnovijim standardima imati sigurnost i kvalitetu boravka unutra”, objasnio je Barišić.

No, dok je gradonačelnik zadovoljan radovima na izgradnji bazena, iskazao je zabrinutost zbog još uvijek neriješenog pitanja pristupne ceste zbog kojeg se ona ne može početi graditi. Tako bi se moglo dogoditi da bazen bude gotov, ali se njemu ne može pristupiti.

“Bojim se da nećemo uspjeti pomiriti dva projekta. Mi ovdje financiramo ovaj veliki projekt i u bazen smo uložili 40-tak milijuna kuna, a problem je da je pristupna cesta još uvijek statusno u vlasništvu Zagrebačke županije, iako ju je Grad Velika Gorica prihvatio kao dar. No, Zagrebačka županija još uvijek nije na dnevni red Skupštine stavila odluku o darivanju, mada je sve pripremljeno i na tome radimo već godinu dana”, kazao je gradonačelnik Barišić i pozvao župana Stjepana Kožića da se partnerski odnosi prema ovakvim velikim projektima.

Nakon otvaranja unutarnjeg bazena, kreće realizacija projekta vanjskih bazena za koje je ostavljen prostor.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno