Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Ovako danas izgleda budući gradski bazen

Bazen je dopola dovršen, a ostaje pitanje izgradnje pristupne ceste

Objavljeno

Gradski bazen trebao bi biti gotov u svibnju i otvoren u lipnju, a radove na njemu danas je sa suradnicima obišao gradonačelnik Dražen Barišić. Napravljeni su vanjski građevinski radovi, a započeli su i neki unutarnji radovi, poput postavljanja postrojenja. Preostalo je završiti fasadu, instalacije, obraditi zidove i podove te opremiti namještajem garderobe i svlačionice.

“Grubi građevinski radovi su gotovi i objekt je pod krovom, ali još nismo završili stolariju. To bi trebalo biti sredinom siječnja kako bi objekt zatvorili s vanjske strane. Strojarnica bi do kraja trebala biti završena u ožujku. Osim bazena, na prvom katu smo predvidjeli manju sportsku dvoranu, a imamo i predviđeni prostor za spa centar koji se u prvoj fazi neće urediti do kraja, ali će se naknadno završiti”, objasnio je Željko Črnjak, koordinator gradnje bazena.

“Ovo je projekt koji se desetljećima čeka u našem gradu. Sada se već vidi kako će izgledati veći i manji bazen, a po tome i koliko je to obilan projekt. To je dosta kompleksan projekt jer želimo po najmodernijim i najnovijim standardima imati sigurnost i kvalitetu boravka unutra”, objasnio je Barišić.

No, dok je gradonačelnik zadovoljan radovima na izgradnji bazena, iskazao je zabrinutost zbog još uvijek neriješenog pitanja pristupne ceste zbog kojeg se ona ne može početi graditi. Tako bi se moglo dogoditi da bazen bude gotov, ali se njemu ne može pristupiti.

“Bojim se da nećemo uspjeti pomiriti dva projekta. Mi ovdje financiramo ovaj veliki projekt i u bazen smo uložili 40-tak milijuna kuna, a problem je da je pristupna cesta još uvijek statusno u vlasništvu Zagrebačke županije, iako ju je Grad Velika Gorica prihvatio kao dar. No, Zagrebačka županija još uvijek nije na dnevni red Skupštine stavila odluku o darivanju, mada je sve pripremljeno i na tome radimo već godinu dana”, kazao je gradonačelnik Barišić i pozvao župana Stjepana Kožića da se partnerski odnosi prema ovakvim velikim projektima.

Nakon otvaranja unutarnjeg bazena, kreće realizacija projekta vanjskih bazena za koje je ostavljen prostor.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

on

Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 18. svibnja 2018.

Nakon 22 godine odlučili se vratiti iz Australije, kako bi se u Velikoj Gorici bavili poljoprivredom!

Objavljeno

on

Doznajte kako možete sami uzgojiti limun, od koštice pa sve do berbe. Ne propustite video:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Festival sportskog duha i pozitivnih vibracija

Na travnjaku ŠRC-a Obrezina nastupilo 310 učenika iz 31 škole s područja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Šesti festival univerzalne športske škole na travnjaku ŠRC-a Obrezina okupio je 310 djece iz 31 škole s područja Zagrebačke županije. Iako su se osnovnoškolci natjecali u 15 disciplina, manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera. Bio je to pravi festival sportskog duha i dječjeg veselja. Bez obzira na ostvarene rezultate, djeca su pokazala kako se znaju nositi sa sportskim neuspjesima kao i s uspjesima te se dobro zabaviti. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno