Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO BiH i u drugoj utakmici pobijedila Ameriku

Objavljeno

Druga međunarodna utakmica između mladih reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država (godište 2004., U-14) i Bosne i Hercegovine (godište 2003., U-15) odigrana je danas na Gradskom stadionu (2×35 minuta) i završena je kao i prva – pobjedom bosansko-hercegovačke selekcije. Igrači BiH-a došli su u vodstvo već u 1. minuti kada je Irman Sejmenović (bio je strijelac prvog pogotka i u prvoj utakmici) nakon brzog napada malo iskosa s lijeve strane s 14m pogodio bliži donji kut pored ispruženih ruku vratara Mikah Segera. Amerikanci su odgovorili otvorenom igrom i u 14. minuti izjednačili pogotkom Koreda Osundine (bio je to njegov treći zgoditak u dosad tri odigrane utakmice američke selekcije na Gradskom stadionu).

U drugom poluvremenu u naglašeno borbenoj utakmici s velikim brojem žestokih duela bolje su se snašli fizički snažniji igrači naših susjeda i u 40. minuti su opet došli u vodstvo, kada je Amar Musić u situaciji ‘1 na 1’ matirao vratara snažnim udarcem po sredini vrata. Dječaci iz Amerike izgubili su bitku na sredini terena, nisu uspijevali kontrolirati protok lopte i mogu biti zadovoljni da su samo minimalno poraženi.

Galerija fotografija

Međunarodna utakmica mladih reprezentacija

USA (U-14) – BiH (U-15) 1:2 (1:1)

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 100. Subota, 12.05.2018., 11 sati. Sudac: Ivan Antunović. Pomoćnici: Josip Vitez i Dario Mužar. 4. sudac: Mateo Radić (svi Velika Gorica). Strijelci: 0:1 – Sejmenović (1), 1:1 – Osundina (14), 1:2 – Musić (40).

U S A: Seger, Allen, Rokas, Brummett, Reynolds, Osundina, Quintos, Alvarez, Rodriguez (cap.), Levi, Elizalde (još su igrali: Jauregui, Rotundo). Coach: Clint Peay.

BiH: Damjanović, Jovašević, Ćosić (cap.), Hodžić, Džafić, Grgić, D. Hajdarević, Puškar, Šetka, Musić, Sejmenović (još su igrali: Mehmić, Šunjić, Mehmedović, Viteškić, Maslo, Mulaosmanović). Izbornik: Amar Japaur.

CityLIGHTS

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

on

Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 18. svibnja 2018.

Nakon 22 godine odlučili se vratiti iz Australije, kako bi se u Velikoj Gorici bavili poljoprivredom!

Objavljeno

on

Doznajte kako možete sami uzgojiti limun, od koštice pa sve do berbe. Ne propustite video:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Festival sportskog duha i pozitivnih vibracija

Na travnjaku ŠRC-a Obrezina nastupilo 310 učenika iz 31 škole s područja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Šesti festival univerzalne športske škole na travnjaku ŠRC-a Obrezina okupio je 310 djece iz 31 škole s područja Zagrebačke županije. Iako su se osnovnoškolci natjecali u 15 disciplina, manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera. Bio je to pravi festival sportskog duha i dječjeg veselja. Bez obzira na ostvarene rezultate, djeca su pokazala kako se znaju nositi sa sportskim neuspjesima kao i s uspjesima te se dobro zabaviti. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno