Povežite se s nama

HOTNEWS

Ili se presloži ili trpi – on se sam servirati neće

Seks je nužan za mentalno zdravlje!

Objavljeno

na

Iako smo već pisali o ovoj temi u kolumni https://cityportal.hr/ne-dize-mi-se/ , sve češće mi se u razgovoru nameće tema pomanjkanja sexa u braku. I sad, nije da me to sve tako jako čudi, obzirom na sve svinjarije koje se dešavaju oko nas, ali ova priča koju ću vam sad ispričati me malo zasmetala, pa rekoh, da čujem što vi mislite o tome. Lagana je tema i nema izgovora za ignoriranje.

Naša junakinja je jebeno zgodna četrdesetogodišnjakinja. Plava kosa, obline za poželjeti, osmjeh koji obara s nogu i pomalo tupast pogled, kad je to potrebno. Žena ima memoriju od terabajta, smisao za humor i lošu karmu s muškarcima. Zvat ćemo ju – Mirna. Iako nije baš mirna, ali ok. Uglavnom naša Mirna je uvijek kroz život privlačila muške koji su bili skloni „švrćkanju sastrane“. Nikad mi nije bilo jasno zašto privlači takve muškarce, ali mislim da sam shvatila. Vi ćete reći jesam li u pravu ili ne.

Dakle naša Mirna se nedavno ponovo udala. On je 15 godina stariji od nje, sportski tip, uglađen, spika na najjače, izuzetno ugodan u društvu. Ok, izračunali ste koliko mu je godina. Dakle, nije puno godina da „hidraulika“ zakaže. A još kad imaš takvog komada kraj sebe, i ne iskoristiš priliku, neki feler moraš imati. Ili možda ipak ne. Njega ćemo zvati – Živko. Kakva sam dinamična imena dala…Ako skuže da je o njima riječ, odreći će me se javno!

Foto: Lefrlor – getty images

Uglavnom, neki dan na kavi Mirna i ja blebećemo u prazno. Vidim ja da je ona nervozna, da joj se nogica trese i pitam bez ikakve loše namjere, a vi koji me poznajete, znate da ja baš tako komuniciram:

– „Kaj je mila, nejebica te pere? Hormoni divljaju?“ – i nastavim piti najbolji sok ikada..

– „Aha.“ – kaže on kratko i pogleda me direktno u oči. Nisam znala hoće li mi nokte zabiti u lice ili mi zveknuti šamar, ali bilo je očito da će krenuti rasprava.

– „Dobro, sori, kaj se ljutiš…samo pitam. Nisam znala da je takva frka. Pravi se da nisam niš’ pitala.“

– „Je l’? Da se pravim? E ne mogu.“ – rekla je ljutito paleći cigaretu.

– „Ok. Hajdemo onda o tome, znaš da meni to nije nikakav problem.“ – rekla sam u nadi da će se s prvim dimom tog smrdljivog otrova nervoza smanjiti, ali jok. Nervoza je i dalje tu.

– „A što da ti kažem? Što ti misliš zašto sam nervozna?“

– „Pa valjda nejebica, kad si tako reagirala. Iako mi je to čudno s obzirom na to da ste ni pol godine u braku. Kak’ bi rekla moja Jasmina: Mora da se prašite ko zečevi!“ – nasmijala sam se, ali ona nije.

– „Ne prašimo se. Uopće.“ – rekla je nervozna i otresla pepeo pokraj pepeljare.

Shvatila sam da je vrag odnio šalu i nisam se htjela više provocirati nego sam ju pustila da sama krene. Pričala je dugo i tužno. Naime, Živko je zbog posla puno na putu i rijetko je kod kuće. Kuća im je puna djeca i stalno netko nešto treba i smeta. Financijska situacija je iznimno loša jer oboje rade za privatnike, a na žalost svi znamo kako u Hrvatskoj većina privatnika tretira zaposlenike (čast iznimkama koje ja poznajem). Sve to sigurna sam znatno utječe na njihovu intimu. Sigurna sam da navečer kad legnu, kad se kuća stiša, kad djeca zaspu, sami nemaju snage za bilo kakvu akciju. Sve ja to mogu razumjeti jer i sama sam bila u takvoj situaciji.

Foto: Unsplash – joey-nicotra

Međutim, jedan moj dragi prijatelj jednom davno mi je rekao: „Da su ti i vikleri na glavi, blato na licu, da si nadrkana da bi me razvalila ko beba zvečku, ne zanima me – seks je najbolja terapija za živce. I tebi i meni.“ Istu stvar mi je rekao i moj ginekolog: „Nema bolje terapije za dušu i tijelo žene od redovitog sexa. Shvati, muškarci moraju „servisirati“ svoje žene na taj način, jednako kao što vode računa o svojim autima. U protivnom, možeš ih tužiti za zanemarivanje jer se ne brinu za tvoje zdravlje.“

A moja Mirna tako zrači da bi ju i ja prsnula u trenutku slabosti. Šalim se, ali žena je fakat napeta.

I sad zamislite situaciju. Njih dvoje leže u krevetu, ona krene prema njemu, a on hajvan, makne ruku sa sebe i okrene se na drugu stranu. I tako više puta. Jer pazite – on je navikao da ide spavati u određeno vrijeme i to se ne može mijenjati.

„Daj me, naj me!

Ti ni navik’o!?!

Ma čuj to!

Koji kuki si se onda ženio?

Da ti netko pere, pegla i posprema?“

I to je normalna reakcija jedne žene, u ovom slučaju mene. Ok, koliko sam ja normalna ili nisam, prosudite sami.

Mirna mu traži izgovore, ali ja – ne mogu.

Ne mogu prihvatiti činjenicu da mi žene moramo sve, nosimo 3 i 4 kuta kuće, dok u trenucima kad nam treba malo akcije, vi nađete izgovor. Ajde zamislite si da je situacija obrnuta i da mi pronalazimo izgovore stalno. Ok, ima i takvih, ali ljudi dragi, seks je nužan za mentalno zdravlje.

Foto: Istock photo

I sad, kažem ja Mirni: „Mila, ako ti njega uskoro ne uzjašeš, morat ćeš tražiti nešto sastrane.“

A ona na to odgovara: „Ne bi mogla sastrane, prije bi trpjela.“

„Onda ćeš mila moja morati krenuti u provokaciju porukama ili izazovnim vešom i sexy igračkama, staviti lokote na vrata i 2 pit bula ispred vrata spavaće sobe i vezati ga za krevet dok ne probudi alat, jer ćeš u protivnom prolupati..“ – rekla sam joj tužno.

I tako moja Mirna, koja je baksuzna jer na sebe privlači krive muškarce, čami „suva kurca“ u kući punoj djece, moleći se da ju nitko ne prepozna iz ovih redaka.

Na žalost, ima puno Mirni među nama, samo šutimo ko zalivene, jer o sexu se ne priča. To samo vaša alapača Nevena može trubiti javno.

Jesam alapača, ali vas volim takve. Jebežljive ili ne.

Uživajte u ljetu. Pusa od N.

HOTNEWS

U Veliku Goricu stiže više od 600 retrivera na specijalnu izložbu ‘Retriever weekend’

Organizatori su pripremili i zanimljiv edukativni program koji među ostalim donosi prezentaciju rada policijskih pasa, a u sklopu izložbe vidjet će se najtrofejnije svjetske retrivere, a najudaljeniji stiže čak iz Malezije.

Objavljeno

na

Objavio/la

Više od 620 retrivera iz 33 zemalja svijeta za vikend stižu u Veliku Goricu na specijalnu izložbu ‘Retriever weekend’ u sklopu Svjetske izložbe pasa koja se od 25. do 28. travnja održava na zagrebačkoj Velesajmu, a okupit će više od 15 tisuća pasa.

Organizator ove manifestacije, prvog ovakvog događaja u Hrvatskoj je Retriever klub Hrvatske u suradnji s Gradom Velika Gorica. Posjetitelje i ljubitelje pasa očekuje zanimljiv dvodnevni program koji će se odvijati na livadi iz Osnovne škole Eugena Kvaternika.

– Riječ je o dvije najvažnije specijalne izložbe za uzgajivače u ovoj godini u cijelom svijetu. Oni koji su prijavljeni za zagrebačku izložbu u petak, u subotu i nedjelju sele se u Veliku Goricu. Posjetitelji će imati priliku vidjeti neke od najtrofejnijih pasa, a najudaljeniji pas stiže čak iz Malezije – govori nam Marijana Račić, predsjednica organizacijskog odbora izložbe.

Pse će ocjenjivati specijalisti suci iz Škotske, Engleske, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Finske i Švedske.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, postoji šest pasmina retrivera. Među najpoznatijima su labradori i zlatni retriveri, a sve ćete ih moći vidjeti na izložbi u našem gradu.

– Posebno je zanimljivo da retriveri u Hrvatskoj služe za detekciju droge i eksploziva, kao vodiči slijepih i slabovidnih osoba, oni su psi pomagači i potražni spasilački psi. Kroz edukativni program, građani će imati priliku upoznati se sa samom ulogom retrievera – dodaje Račić.

U subotu 27. travnja od 10 do 14 sati organiziran je program u kojem će se moći vidjeti kako se ti psi školuju, što se s njima radi i koje su sve njihove mogućnosti.

– Od 10 sati MUP će doći sa svojim školovanim psima i prezentirati njihov rad poput traženja droge i eksploziva. Nakon toga u 11 sati svoj će rad prezentirati Udruga za dobrobit i zaštitu životinja INDIGO. Član Retriever kluba Hrvatska, Zoran Horina održat će predavanje o spasilačkim i potražnim psima čiju je važnost javnost spoznala nakon potresa. Njegov klupski kolega Damir Vučić prezentirat će rad terapijskih pasa i pasa pomagača, odnosno kako štene postane terapijski pas – govori nam organizatorica događanja.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U 13 sati prezentirat će se i jedna nova kinološka disciplina ‘Nosework’, kako podići istančani pseći njuh na novu razinu te kako psa psihički umoriti bez da ga istrčavate.

– Pozivamo sve da nam se pridruže, pogotovo roditelje i djecu jer smatramo da zdrav odnos sa psom treba graditi od malena. Djeci treba prezentirati da pas nije životinja koja će ih napasti i rastrgati već da je onakav kakav ga je vlasnik odgojio. Psi nam služe u različitim situacijama i život bez njih bio bi potpuno drugačiji nego što ga mi danas znamo – poručila je Mirjana Račić i pozvala sve da dođu 27. i 28. travnja na ‘Retriever weekend’ koji će se održati iza Osnovne škole Eugena Kvaternika.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vatrogasci protutnjali gradom, gase požar dimnjaka u Ulici Matice hrvatske

Na teren izašli s tri vozila i deset vatrogasaca.

Objavljeno

na

Nešto prije 11:30 sati vatrogasci iz JVP Velika Gorica protutnjali su ulicama grada na intervenciju. Kako doznajemo zaprimili su dojavu o požaru dimnjaka na obiteljskoj kući u Ulici Matice hrvatske.

– Zaprimili smo dojavu da se vidi plamen na krovištu ili dimnjaku obiteljske kuće. Na teren smo izašli s tri vozila i deset vatrogasaca i ustanovili da se radi o požaru dimnjaka. Jedno je vozilo ostalo na terenu, a preostali su se vratili u postaju. Intervencija je u tijeku – doznajemo iz goričke JVP.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Uskoro kreću isplate povrata poreza, provjerite svoj pretinac u sustavu eGrađani

Povrat će dobiti više od 830 tisuća građana.

Objavljeno

na

Uskoro kreću isplate povrata poreza, objavili su danas iz Porezne uprave. Povrat će dobiti više od 830 tisuća građana, a koji iznosi više od 330 milijuna eura. Isplata počinje 02. svibnja.

– Na nivou Republike Hrvatske, sa stanjem na dan 15.04.2024. godine, u postupku utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2023. godinu kod ukupno 830.122 porezna obveznika utvrđena je razlika više uplaćenog poreza i prireza na dohodak za povrat u iznosu od 332.811.592,99 eura, dok je kod 97.512 poreznih obveznika utvrđena obveza za uplatu poreza na dohodak i prireza na dohodak u iznosu 35.290.255,23 eura – objavili su iz Porezne uprave.

Temeljem godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2023. godinu ukupno će 212.438 poreznih obveznika – mladih osoba ostvariti pravo na povrat više uplaćenog poreza na dohodak i prireza poreza na dohodak s osnove umanjenja poreza fizičkim osobama, od toga 83.528 osoba do 25 godina života u iznosu od 75.881.564,42 eura, odnosno 128.910 mladih osoba od 26 do 30 godina života u iznosu od 100.127.481,51 eura.

Obavijest o privremenim poreznim rješenjima u svezi povrata poreza na dohodak za 2023. građani će početi dobivati od 22. travnja 2024. u svoje Korisničke pretince u sustav eGrađani, a Porezna uprava će tijekom svibnja započeti s dostavom rješenja poštom na adrese prebivališta ili uobičajenog boravišta.

Povrati poreza izvršavat će se onim poreznim obveznicima koji ispunjavaju uvjete za povrat, kontinuirano prema redoslijedu kojim će se izdavati rješenja.

Visina povrata poreza ovisi o visini uplaćenog poreza i prireza, olakšicama na koje porezni obveznik ima pravo, te godinama života za mlade osobe (do 30 g.).

Očekuje se da će većina povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023. godinu u posebnom postupku biti izvršena do kraja svibnja 2024. godine.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Policija za vikend u dvije akcije najviše kaznila vozače koji voze prebrzo

Objavljeno

na

Ovog vikenda nije bilo vozača pod utjecajem alkohola, izvijestili su iz goričke policije nakon provedene akcije ‘Pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda’. U tri dana, od petka do nedjelje utvrđeno je ukupno 42 prometna prekršaja, najviše je kažnjeno vozača koji su vozili prebrzo, njih 23. Bilo je tu i pet prekršaja nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje kao i pričanja na mobitel.

Policija je također cijeli protekli tjedan od 15.-21. travnja provela preventivno – represivnu akciju „Nadzor brzine kretanja vozila“, a dana 19. travnja provedena je i akcija „24 satni nadzor brzine kretanja vozila“, usklađeno s akcijama zemalja Europske unije za 2024. godinu.

– Provedbom akcije utvrđeno je 48 ciljanih prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom – istaknuli su iz policije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Iskoristite besplatan tehnički pregled motocikla ili mopeda

‘Dani tehničke ispravnosti vozila’ traju do 27. travnja.

Objavljeno

na

Od sutra u svim stanicama za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, vlasnici motocikala i mopeda, ali i ostalih vozila L kategorije, mogu besplatno provjeriti tehničku ispravnost svojih vozila.

Riječ je o sigurnosno-preventivnoj akciji čiji je cilj povećanje tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Vozačima će stručno osoblje stanice za tehnički pregled kroz savjetodavnu i tehničku pomoć ukazati na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

”Dani tehničke ispravnosti motocikala 2024” traju do 27. travnja.

Foto: Pexels/Antoni Shkraba

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno