Povežite se s nama

HOTNEWS

Bandić najavio Kunića za novog gradonačelnika nakon lokalnih izbora 2017?

Objavljeno

na

Gospodin Kunić sa svojim ljudima u Gorici mora najprije preuzeti odgovornost za upravljanje Goricom, a onda ćemo se mi lako dogovoriti oko državnih funkcija – odgovorio je Milan Bandić na naše pitanje hoće li ako postane ‘gradonačelnik Hrvatske’ predsjednika njegove goričke stranke angažirati za ministra znanosti i obrazovanja.

Mi ovdje nismo došli rušiti, već graditi, ali ćemo na idućim izborima u Gorici pobijediti. To će biti tako, baš jednako kao što smo pobijedili i u Zagrebu. Pobijedit ćemo jer mi jedino znamo raditi i graditi. Naš put je pravo, nemamo vremena za lijevo i desno – rekao je Bandić i konstatirao kako u njegovoj goričkoj stranci ima više od 50 posto žena, čak i više nego u ostalim ograncima.

Ovo su gorički čelnici Bandićeve stranke

Prošlo je samo dva tjedna od kada je ogranak DC-a Velike Gorice prešao u redove Milana Bandića, a večeras je njegova stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti već dobila svoj novi, gorički ogranak. Na konstituirajućoj sjednici za čelnog je čovjeka, očekivano, izabran Zvonko Kunić, gradski prosvjetni ‘ministar’, vijećnik u Skupštini Zagrebačke županije i dugogodišnji Bandićev prijatelj. Kunić je rekao kako niti lijevi niti desni ne nude rješenje, već samo popis želja koje bi svi željeli. Zatim je bacio kritiku na način raspuštanja DC-a i činjenice što je tu odluku pročitao u novinama.

Zašto stranka Milana Bandića u Velikoj Gorici? Tvrdim da je treba zato jer su favoriti na papiru već podijelili plijen. Smeta mi što su uzeli copyright na demokraciju i na političku utakmicu. To ne može proći i nebu išlo. Oni koji su se ustrašili od naše stranke ili koji se boje da bi im debelo mogli pomrsiti račune, kažu najbolje bi bilo sve vas Bandićevce u autobus pa u Opatovac pa migrantima i svi skupa u Mađarsku. Mi odgovaramo da nemaju toliko autobusa – izjavio je Zvonko Kunić i dobio gromoglasan pljesak.

Ivica Barukčić iz Mičevca je potpredsjednik ogranka, a njegovo je imenovanje na istaknutu poziciju također očekivano, s obzirom da je u Mičevcu još u srpnju pokrenuo prvi velikogorički ogranak Bandićeve stranke.

Za tajnicu je izabrana gradska vijećnica Tajana Amšel Zelenika. Stranka je dobila i četiri člana predsjedništva. U njemu je zasjela vijećnica u Skupštini Zagrebačke županije Zlata Filipović, ujedno i gradska ‘ministrica’ poljoprivrede, zatim Eugenija Štajer iz Plesa, Željko Stanilović iz Lukavca te još jedan dosadašnji gradski vijećnik DC-a, Željko Tominčić.

U Gradski odbor stranke još ulazi Dragica Marlović (Petrovina), Nada Puceković (Velika Gorica), Sanja Zado (Velika Gorica), Vjekoslav Bušić (Velika Gorica), Hrvoje Gregurić (Kosnica) i Franjo Kovačić (Kozjača).

Više o svemu slušajte u petak u informativnim emisijama City Radija…

galerija:

HOTNEWS

Vandal iz Šiljakovine: Policija uhvatila 29-godišnjaka koji je uništio grobove

Osoba je sa šireg područja Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorička policija utvrdila je počinitelja vandalizma koje se dogodilo u noći sa 6. na 7. rujna na groblju u Šiljakovini.

– Ovaj tjedan provedeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom za kojeg je utvrđeno da je uništio nekoliko grobova u Šiljakovini. Riječ je o muškoj osobi sa šireg područja Velike Gorice, koji je iz nepoznatih razloga došao na ideju da razbije nadgrobne spomenike te pobaca i polomi križeve – rekli su iz goričke policije i dodali kako će protiv njega će biti podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Iz Lukavca i Velike Gorice ukradeni skuteri, jedan je pronađen

Krađe su se dogodile početkom tjedna.

Objavljeno

na

Početkom tjedna u Lukavcu i Velikoj Gorici ukradeni su mopedi. Prva krađa bila je tijekom noći 18. rujna oko 23 sata.

– Iz obiteljske kuće u Lukavcu nepoznati počinitelj ukrao je crveni moped marke Piaggio u vlasništvu 51-godišnjaka, a procijenjena šteta je 1 200 eura – istaknuli su iz policije te dodali kako je iste noći ukraden i skuter u Kolodvorskoj ulici.

– Riječ je o skuteru marke Peugeot, također 51-godišnjeg vlasnika. No, tog istoga dana oko podneva, brat oštećenog pronašao je ukradeni motor ispod pješačkog podvožnjaka prema Gradićima – dodali su iz policije i rekli kako je šteta bila procijenjena na 1 100 eura.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Kiša poremetila planove sportašima, odgođeno sportsko selo u Tuđmancu

Program će biti 1. listopada od 11 do 17 sati u Parku dr. Franje Tuđmana.

Objavljeno

na

Objavio/la

Vremenska prognoza najavljena za vikend, odgodila je većinu manifestacija koje su se trebale za vikend održati u našem gradu. Tako je za 1. listopada odgođen Nacionalni dan – sportsko selo gdje će Velikogoričani imati priliku upoznati se s različitim sportovima i oblicima tjelesne aktivnosti koje će u Parku dr. Franje Tuđmana predstaviti 35 sportskih udruga koje djeluju u Velikoj Gorici.

Kako organizatori ističu, program ostaje isti, samo se mijenja datum.

Program će se u odvijati od 11 do 17 sati, a uz članice Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice predstavit će se i članovi Sportsko rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Marija Hubak u Velikoj Gorici pokreće Babysteps program za roditelje

Riječ je o programu poticanja ranog razvoja beba i djece kroz senzomotoričke radionice.

Objavljeno

na

Otkada je prvi put postala majka, naša sugrađanka Marija Hubak, počela se zanimati za razvoj beba i djece. Krenula je čitati i educirati se, a kako bi produbila svoje znanje upisala je mentorski program u Senzogym Akademiji pod nazivom #spretnodijete. Tu se rodila ideja o kupnji BABYSTEPS franšize kako bi istu takvu podršku i pomoć trudnicama i roditeljima pružila u Velikoj Gorici. A od 3. listopada, zainteresirani roditelji moći će joj se pridružiti u prostoru u Gradićima na adresi Kijevska 23.

– Riječ je o programu poticanja ranog razvoja beba i djece kroz senzomotoričke radionice. Jedini je koncept poticanja ranog razvoja kroz fizio i radnoterapijske postavke u cijeloj Republici Hrvatskoj. Osmislila ga je Ivana Štedul koja je diplomirani fizioterapeut, radni terapeut i stručnjakinja za rani razvoj. Majka je četvero djece, trudna s petim, od kojih je dvoje rođeno s neurorizikom – priča nam Marija te dodaje kako se ovakav pristup djeci brzo proširio i sada je taj isti program prošlo već 23 tisuće beba i djece.

Kroz program senzomotoričkih radionica potiče se razvoj beba od najranije dobi poput mijenjanja pelena, nošenja, igranja, oblačenja, kupanja, hranjenja koristeći postavke babyhandlinga i stimulaciju svih sedam osjetila. Radi se u grupama do maksimalno četvero djece, a vodi ih fizioterapeutkinja Sara koja dodatno prolazi edukaciju za provođenje programa.

– Pridružiti se mogu sve trudnice i roditelji beba i djece od 0-3 godine. Za bebe od 0-12 mjeseci kroz tromjesečni, mjesečni grupni program ili individualno, a djeca od 1-3 godine kroz mjesečni program ili individualno. Vježbe traju 45 minuta jednom tjedno, dok sve trudnice mogu doći na babyhandling sat kako bi bile spremne pravilno rukovati svojom bebom od njenog rođenja – ističe Hubak, inače majka troje djece.

– Kako sam kao novopečena majka imala bezbroj pitanja poput “razvija li se moja beba kako treba?”, “kako da joj pomognem da se posjedne?”, “smije li tako puzati?”, htjela sam da i Velika Gorica ima mjesto gdje roditelji mogu dobiti odgovore na sva ta pitanja, ali i puno više od toga. Kroz program se stvara prava mala zajednica roditelja koji prolaze iste situacije, imaju ista pitanja te si međusobno daju podršku i razumijevanje – dodaje Marija.

Prijaviti se možete na mail ba[email protected]., a svoje mjesto na otvorenju osigurajte prijavom na waiting listu na navedeni mail. Sve informacije možete vidjeti i na Instagram profilu @babysteps.velikagorica.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Narednih mjesec dana ZET prema Glavnom kolodvoru vozi djelomično izmijenjeno

Zbog radova koji uvjetuju zatvaranje za promet Avenije Većeslava Holjevca, na dijelu od Nežićeve ulice do ulaza u naselje Podbrežje.

Objavljeno

na

Zbog radova koji uvjetuju zatvaranje za promet Avenije Većeslava Holjevca, na dijelu od Nežićeve ulice do ulaza u naselje Podbrežje, autobusne linije 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) će od sutra prometovati djelomično izmijenjenim trasama.

U oba smjera vozit će s Glavnog kolodvora – redovnim trasama do raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Islandske ulice – (lijevo) Islandska ulica – (desno) Ulica Savezne Republike Njemačke – u nastavku redovnim trasama prema svojim odredištima.

Autobusna linija 268 privremeno neće koristiti stajalište Građevinska škola u smjeru juga i obostrana stajališta Podbrežje, Otok – Nežićeva, Otok i Oreškovićeva.

Na izmijenjenom dijelu trase linija 268 neće koristiti usputna stajališta osim autobusnog stajališta Građevinska škola na Islandskoj ulici u smjeru istoka, i obostranog autobusnog stajališta Oreškovićeva u Ulici Savezne Republike Njemačke.

Spomenute autobusne linije, djelomično izmijenjenom trasom vozit će od sutra 8:30 sati do očekivanog završetka radova 21. listopada.

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno