Poveži se s nama

CityLIGHTS

VRŠNJAKU SPASILA ŽIVOT Hrabroj Goričanki Barbari Novosel kolege iz cijele Hrvatske darovale ‘Izviđačko srce’

Objavljeno

Nakon što je za nesebičnu pomoć unesrećenom Marku Raku nagrađena nagradom Grada Velike Gorice ‘Turopoljsko srce‘ te nagradom ‘Ponos Hrvatske‘, veliko hvala svojoj kolegici Barbari Novosel rekao je i Savez izviđača Hrvatske, uručivši joj priznanje za hrabrost ‘Izviđačko srce‘ i pravi skautski ruksak. Barbara je odmah dobila i još jedno priznanje – Pohvalnicu za hrabrost, nesebičnost i uspješnu praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina od svoje Turopoljske udruge skauta ‘TUR’.

22.02.2017. – Velika Gorica – Izviđači obilježžili BP Day. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Učite, stječite znanja i primjenjujte ih u stvarnom životu. Ona će vam sigurno puno koristiti kasnije. To ćete tek jednog dana shvatiti kada pogledate u natrag na svoj skautski život“, mladim je TUR-ovcima poručila dopredsjednica Saveza Mirela Varović, posebno pohvalivši 12-godišnju Barbaru, koja je učinila veliko djelo, a u izviđačima je samo šest godina. A Barbara se nesebično pita zašto se njezinom činu, kojim je život spasila vršnjaku, pridaje toliki značaj i svima zahvaljuje na uručenim priznanjima.

‘Marko se tresao i grčio’ 

„To što sam ja učinila meni je sasvim normalno, puno mi znači i sretna sam zbog toga. Kada sam prišla unesrećenom Marku koji je na Ulici Bratstvo doživio prvi epileptički napad, on se tresao i grčio. Nazvala sam hitnu i njegove roditelje, dala mu vode te zaustavila auto kako bi zajedno s tim vozačem Marka prenijela u hlad“, ispričala nam je hrabra Barbara Novosel.

22.02.2017. – Velika Gorica – Izviđači obilježžili BP Day. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Nova priznanja Barbari su uručena sinoć u povodu rođendana osnivača skautskog pokreta, lorda Roberta Baden Powella i njegove supruge Olave, čime su i gorički izviđači obilježili takozvani BP Day, Dan sjećanja.

„Okupilo se sedamdesetak članova udruge koji kroz kviz provjeravaju znanja iz povijesti skautskog pokreta te iz života Roberta Baden Powella. On je 1907. godine osnovao skautski pokret, nakon čega se pokret kao zaraza počeo širiti svijetom i stigao do naših granica“, kazao je predsjednik Turopoljske udruge skauta Alen Konjević.

Galerija fotografija:

CityLIGHTS

Koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša na Tuđmancu započinju Goričke večeri

Besplatnim koncertom na otvorenom započinje tradicionalna kulturna manifestacija Pučkog otvorenog učilišta

Objavljeno

on

Nekadašnji Zlatni dukati, a danas Najbolji hrvatski tamburaši vjerojatno su naš najpoznatiji tamburaški sastav. Upravo će oni besplatnim koncertom na Dan državnosti, 30. svibnja, otvoriti Goričke večeri, kulturnu manifestaciju koju svake godine organizira Pučko otvoreno učilište u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama. Vranac, Sve ću prodat sutra i Divne godine pjesme među najpoznatijim su pjesmama Najboljih hrvatskih tamburaša, a Goričani će ih moći uživo čuti u subotu u Parku dr. Franje Tuđmana. Koncert počinje u 20.30 sati i besplatan je za sve građane.

– U slučaju lošeg vremena, koncert selu u dvoranu Gorica Pučkog otvorenog učilišta – poručuju organizatori.

 

 

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

U centru Gorice: Skinite cipele i uživajte u igrama i rekreaciji na pijesku

Najveći pješčanik za djecu, odbojka, nogomet i rukomet na pijesku, terapeutsko hodanje i tai chi…ponešto za sve dobne skupine

Objavljeno

on

Odmah do popularnog betonca u Cvjetnom naselju, izgrađena je pješčana arena, koja je od prije 2 tjedna i otvorena. Mjesto je to za rekreaciju na pijesku, a radi se o većem i boljem terenu nego što je bio onaj uz Osnovnu školu Eugena Kumičića.

– Tu se održava mnogo zabave, rekreacije i mnogo toga za djecu i odrasle. Ljudi su to već prepoznali. Dođeš tamo, ostaviš dijete, zaboraviš na dijete i da ga uopće imaš – šale se Domagoj Sučić i Samir Omerović iz Društva za sportsku rekreaciju Kop Tur.

Foto: Facebook.com/Kop Turić

Vikendom od 8 do 9 ujutro termin na pijesku rezerviran je za starije sugrađane, koji se mogu uključiti u terapeutsko hodanje ili tai chi. Subotom i nedjeljom od 9 do 12 sati pješčana arena pretvara se u veliki pješčanik za dječju igru, subotom Društvo za sportsku rekreaciju Kop Tur organizira “šašavi poligon”, odbojku, nogomet te rukomet na pijesku, a nedjelja je predviđena za rekreaciju za djecu.

– Fora je. Dođete u centar Gorice i skinete tenisice kao da ste na nekoj plaži – objasnili su iz Kop Tura.

Od 12 do 13 sati je škola odbojke za najmlađe, a nakon toga kreće rekreacija, odnosno sportovi na pijesku. Sve ostale informacije o programima pogledajte na Facebook stranici Pješčana arena.

Sve će trajati do kraja ljeta, pa organizatori najavljuju kako će od svoje pješčane arene napraviti Copacabanu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Vjenčanja u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svijet vjenčanja je bio globalno i doslovno zahvaćen epidemijom korona virusa. Strah od širenja virusa, službene zabrane okupljanja i mnoge nedoumice izazvane izvanrednom epidemiološkom situacijom bila su realnost koja je izazivala brojna pitanja i razmišljanja kod mladenaca.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke, još uvijek važeće: Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice. Kako je to izgledalo na vjenčanjima (prije odnosno poslije sklapanja braka u matičnom uredu) jučer u Velikoj Gorici, možete donekle vidjeti iz ovih fotografija.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Službenoj ceremoniji osim mladenaca i kumova nazočni su bili samo najuži članovi obitelji. Fešta će biti također samo za obitelji i rodbinu u obiteljskim prostorima.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno