Poveži se s nama

HOTNEWS

VIDEO 7 minuta na cestama Velike Gorice

Objavljeno

Unatoč višednevnim najavama niti ovaj snijeg ne prolazi bezbolno na gradskim i prigradskim ulicama. Kako je to izgledalo u Velikoj Gorici i još nekim obilaznim i prilaznim cestama pogledajte u videu koji smo večeras snimili na našim prometnicama.

HOTNEWS

FOTO Stigla nova vozila za sedam goričkih dobrovoljnih vatrogasnih društava

Vozilo vrijedno oko 160 tisuća kuna, dobili su DVD Kuče, Mraclin, Ščitarjevo, Čička Poljana, Velika Gorica, Rakitovec i Okuje…

Objavljeno

on

Sedam dobrovoljno vatrogasnih društava s područja Grada Velika Gorica dobili su novo pick-up vozilo. Ključeve predstavnicima vatrogasnih društava, ispred vatrogasnog doma u Kučama, uručio je v.d.gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je istaknuo kako je ovo povijesno događanje za goričko vatrogastvo te da su preostala još samo tri društva kojima nedostaje ovakvo vozilo.

– Jedno veliko hvala vatrogastvu u Velikoj Gorici bez kojeg ne znam kako bi preživjeli i na kvalitetan način premostili razdoblje koje je iza nas što se tiče potresa, njihovih svih intervencija, volonterskog rada, skidanja dimnjaka i svega onoga što su činili prema svojim sugrađanima i bili stalno na usluzi Gradu. Isto tako i kada pogledate sada, masovna cijepljenja u Velikoj Gorici, gdje vatrogasci održavaju red. Uistinu su samo argumenti koji idu u prilog činjenicama da naše vatrogastvo i naša dobrovoljna vatrogasna društva to i zaslužuju stoga im veliko hvala na svemu tome – poručio je Ačkar.

Kuče: Sedam novih vozila za gorička dobrovoljno vatrogasna društva foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

–  Ovo je prvo ovakvo operativno vozilo koje smo dobili od Vatrogasne zajednice Velika Gorica. Bit će nam od velike pomoći za tipove požara niskog raslinja koja učestalo imamo u sezoni paljenja – ispričao nam je predsjednik DVD-a Kuče, Krunoslav Milatović čije društvo djeluje od 1897.godine s trenutno 62 aktivna člana od kojih je 16 operativaca.

– Kada pogledamo unatrag, nakon potresa imali smo dosta intervencija skidanja dimnjaka u samom mjestu. Bili smo u tri navrata na ispomoći u Petrinji i Glini. Sakupljali smo i humanitarnu pomoć za stradale u potresu. Ali uz sve to imamo još jednu obavezu, a to je da se  selimo u novi vatrogasni dom koji polako opremamo i uređujemo. Iako nema natjecanja i naših učestalih aktivnosti, mi posla imamo uvijek – dodao je Milatović.

Kuče: Sedam novih vozila za gorička dobrovoljno vatrogasna društva foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Predsjednik goričke Vatrogasne zajednice Dalibor Mrakovčić istaknuo je kako je ovo samo nastavak onoga što je zacrtano prije šest godina.

– Dali smo si zadatak da ćemo opremati društva. Ali svako društvo, ne pojedinačno već svako društvo s pick-up vozilom i modulom. S time da smo se dogovorili da ćemo DVD-u Strmec Bukevski koje je dislocirano od Velike Gorice nabaviti navalno vozilo kako bi mogli djelovati dok ne stigne na teren Javna vatrogasna postrojba – priča nam Mrakovčić ističući kako su ova vozila ekonomična i zadovoljavajuća za onaj prvi nalet požara na otvorenom.

– U šest godina nabavili smo sveukupno 12 vozila, a kroz nekoliko dana biti će spreman auto i za DVD Velika Buna. Osim toga preko Ministarstva poljoprivrede i šumarstva nabavili smo jedan kombi koji ćemo, po prvi puta u 40 godina, dati na korištenje Javnoj vatrogasnoj postrojbi s obzirom da je i ona također članica Zajednice – kaže Mrakovčić.

Kuče: Sedam novih vozila za gorička dobrovoljno vatrogasna društva foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

U narednih pet godina plan Zajednice je orijentirati se na nabavu osobne vatrogasne zaštite s kojom bi svake godine opremili po 4-5 vatrogasnih društava. Također poradili bi i na radio vezama, a u ova nova vozila stavit će stabilne stanice kako bi imali bolju vezu između Javne vatrogasne postrojbe, dispečera i vatrogasaca na terenu.

Spomenimo kako su, vozilo vrijedno oko 160 tisuća kuna, dobili DVD Kuče, Mraclin, Ščitarjevo, Čička Poljana, Velika Gorica, Rakitovec i Okuje.

Kuče: Sedam novih vozila za gorička dobrovoljno vatrogasna društva foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Nastavi čitati

HOTNEWS

Novo parkiralište i javna rasvjeta na goričkoj željezničkoj stanici

Objavljeno

on

V.d gradonačelnika Krešimir Ačkar danas je obišao dovršene radove na željezničkoj stanici Velika Gorica, a koji su obuhvaćali asfaltiranje parkirališta i postavljanje javne rasvjete.

– Proširen je prilazni put našoj željezničkoj stanici te je napravljen kapacitet i u potpunosti asfaltiran za 50-ak osobnih automobila, a u potpunosti je i punom dužinom postavljena javna rasvjeta – ispričao je Ačkar dodavši kako je parking za sve besplatan. Riječ je o prvoj fazi radova koju je u potpunosti s 1,3 milijuna kuna financirala HŽ Infrastruktura.

Dovršena prva faza uređenja željezničke stanice u Velikoj Gorici foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

– Razrađujemo i drugu fazu projekta. Trenutno imamo mali problema s vlasništvom zemljišta s druge strane željezničke pruge pa na žalost nećmo moći osigurati toliko parkirnih mjesta. No, Velika Gorica je veliki grad koji svakako treba koristiti željeznički promet da se rasterete gradske prometnice, pogotovo kada do glavnog grada vlakom možete doći za 12 minuta. Tako da svako parkirno mjesto koje ovdje osiguramo je bitno – ispričao je Ivan Kršić, direktor HŽ Infrastrukture.

Sve će se još dodatno rasteretiti i građanima olakšati prijevoz kada se uvedu i kružne autobusne linije.

– Ovo je samo početak. Želja nam je da naše sugrađane, u kružnim autobusnim linijama, usmjeriti ka željezničkom prometu koji je puno sigurniji i puno brži prema metropoli, ujedno i ekološki prihvatljiviji – istaknuo je Ačkar i dodao kako se kružni prijevoz ne tiče samo Grada Velika Gorica već i okolnih naselja.

– Naša okolna naselja kada ih budemo povezivali sa samim centrom grada, povezivat ćemo ih ujedno i sa samom željezničkom postajom kako bi i oni mogli koristiti usluge kružnog prijevoza – dodao je Ačkar.

Dovršena prva faza uređenja željezničke stanice u Velikoj Gorici foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Fuji četvrtu godinu zaredom dio globalne manifestacije Wings for Life World Run

Iako osjećaj nije isti kao kad se trči u Zadru, sudionike je nosio osjećaj zajedništva, te su mnogi oborili svoje rekorde.

Objavljeno

on

Iako se neke manje utrke unatoč pandemiji koronavirusa diljem lijepe naše održavaju uživo, ona najveća i najmasovnija, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu Wings for Life World Run i ove je, baš kao i prošle godine održana virtualno. Svi oni koji su željeli trčati za one koji ne mogu, mogli su to uplatom startnine čiji iznos u stopostotnom iznosu ide za istraživanje ozljede leđne moždine, a kako je sve bilo virtualno svatko je birao lokaciju za trčanje.

Drugu godinu zaredom dio Fuji teama u sklopu Wingsa trčao je na pisti ZTC-a.

-Ovo su nam četvrti Wingsi, drugi preko aplikacije, i iako nas je ove godine bilo najmanje u timu, kad je utrka krenula svi smo bili tako nabrijani i bez obzira što osjećaj nije kao u Zadru, nosio nas je osjećaj zajedništva, neki su oborili svoje rekorde. Taj moto “trčimo za one koji ne mogu” ima dublji smisao i gura nas naprijed. Drago mi je da održavamo taj kontinuitet i da se nalazimo svake godine. Sjajna je to priča koju obožavamo podržavati i nadam se da sljedeće godine idemo u Zadar obarati rekorde. – kaže kapetanica Fuji teama Marina Drašković.

-Bilo bi mi drago kad bismo uspjeli privući još više ljudi da trče Wingse, nebitno, u našem timu ili ne. Ovo je super prilika da se pokrenemo i imamo neki cilj, to je vrlo pozitivna priča, a mi ćemo i dalje trčati pod sloganom “I move 4 Fuji” u nadi da će nam se u budućnosti pridružiti što više Goričana. – zaključuje Marina.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

Reporter 403 - 22.04.2021.

Facebook

Izdvojeno