Poveži se s nama

HOTNEWS

Velika Mlaka postaje veliko gradilište

Uređuju se prometnice i parkirališta

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je danas Veliku Mlaku. Posjetio je i novouređene prostore u Sportskom-rekreacijskom centru Velika Mlaka. Nove svlačionice i sanitarni čvorovi poboljšat će uvjete treniranja mlađih selekcija goričkih nogometaša.

19.04.2018. Velika Mlaka – Gradonačelnik u posjetu Velikoj Mlaki. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Što se tiče nogometnog kluba, svake godine uložimo par stotina tisuća kuna. Evo već se mogu vidjeti konture ŠRC-a, koji će biti dobar i kvalitetan. On se sada koristi za potrebe mlađih uzrasta HNK-a Gorice, ali koriste ga i lokalno stanovništvo. Imamo još planova. Namjeravamo do kraja godine postaviti rasvjetu na igralištu te pregovarati s Gradom Zagrebom o izgradnji još jednog igrališta s umjetnom travom“, rekao je gradonačelnik.

19.04.2018. Velika Mlaka – Gradonačelnik u posjetu Velikoj Mlaki. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

VG Komunalac pokrenuo je radove na nekoliko lokacija u mjestu. Rekonstrukcijom parkirališta pored osnovne škole stvorit će se preduvjeti da se autobus koji vozi djecu iz Mičevca može normalno prometovati.

19.04.2018. Velika Mlaka – Gradonačelnik u posjetu Velikoj Mlaki. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Do sada se autobus okretao krećući se u rikverc u dvorištu, što je opasno s obzirom na naše mališane koji ovdje borave i igraju se tijekom odmora. Nakon toga prelazimo na radove na ugibalištu, kako bi roditeljima omogućili da se kratko zaustave i sigurno doprate svoju djecu“, objasnio je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

19.04.2018. Velika Mlaka – Gradonačelnik u posjeti Velikoj Mlaki. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Paralelno s tim počinju radovi na proširenju prometnice prema Dječjem vrtiću Lojtrica. Prema planovima cesta će se proširiti za 1,5 metara i presvući novim slojem asfalta. Nakon toga na red će doći i Ulica Jurja Novosela, koja će se asfaltirati u dužini od 40 metara.

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Potraga za najpijanijim vozačem završila u Ribnici

Prebrzo je vozilo 44 vozača

Objavljeno

on

Kao što smo i izvijestili, proteklog vikenda je na velikogoričkom području poginulo dvoje ljudi, motociklist u Velikoj Kosnici, a vozač traktora u Donjem Hruševcu. Potragu za najpijanijim vozačem policija je završila u Ribnici, gdje je 61-godišnji vozač napuhao 1,92 promila alkohola.

Prebrzo je vozilo 44 vozača, dvoje je upravljalo neregistriranim vozilom, dok je jedan vozač bio u prometu bez vozačke dozvole.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rezultati nogometnih utakmica klubova NS Velika Gorica

Objavljeno

on

III HNL zapad , 10. kolo
Kurilovec – SRC Udarnik / KURILOVEC – ZAGOREC 0:1

IV HNL – središte Zagreb , 9. kolo
Gradići / GRADIĆI – GAJ MAČE 0:1

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA , 10. kolo
Kerestinec / TOP – KLAS 1:1
Lukavec / LUKAVEC – ZRINSKI 3:1
Buševec / POLET – SLOGA (K) 1:1
Donja Lomnica / LOMNICA – KUPINEC 2:2

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 10. kolo
Kobilić / VATROGASAC – ŠNM NAFTAŠ IVANIĆ 0:0
Novo Čiče / DINAMO HIDREL – MLADOST (O) 2:3
Gornja Lomnica / MEŠTRICA – DUBRAVA 4:1
Oborovo / OBOROVO 74 – MRACLIN 1:1
Kuče / TUROPOLJAC – ZVEKOVAC 8:0
Božjakovina / BRCKO – BAN JELAČIĆ (V) 1:1                                                                   Mraclin / BUNA – OSTRNA 0:1

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 8. kolo
Lekneno / POSAVEC – DONJA ZELINA 8:0
Obedišće / MLADOST – KUPA 2:1

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno