Povežite se s nama

HOTNEWS

Obustavljena potraga za Martom iz Velike Mlake, pronađena je

Marta se udaljila od kuće 18. veljače.

Objavljeno

na

Pronađena je Marta Perišić iz Velike Mlake, potvrdili su nam to iz goričke policije. Naime, nestanak 22-godišnje sugrađanke prijavljen je policiji u nedjelju 18. veljače, a kako su naveli u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba udaljila se s adrese u Ulici Svete Barbare. Danas je obavijest o nestanku obrisana iz registra.

Vijest o njezinom nestanku velikom brzinom proširila se medijima i društvenim mrežama, a putem kojih je i majka Branka tažila pomoć i informacije o nestaloj djevojci. A u Velikoj Gorici na nekim su lokacijama postavljeni i plakati s njenim podacima i informacijama o nestanku. Policija je obustavila potragu.

Srećom, priča je dobila sretan završetak.

HOTNEWS

Biciklistička avantura ‘z brega’: Hrvoje, Tomislav i Mario biciklima do Münchena

Na svoj put dug 700 kilometara krenuli su jutros u 7 sati iz Velike Bune.

Objavljeno

na

Objavio/la

Trojica zaljubljenika u biciklizam, dečki ‘z bregov’ Hrvoje, Tomislav i Mario iz Velike Bune jutros u 7 sati krenuli su na put dug 700 kilometara prema svom krajnjem cilju – Münchenu. Ovaj rekreativni pothvat u planu je zadnje dvije godine, a sada su ga konačno proveli u djelo.

– Povod je i da dođemo na neku od utakmica Europskog prvenstva, podržat i Hrvatsku ako prođemo dalje. Usput planiramo vidjeti i razgledati puno lijepih stvari kroz naše petodnevno proputovanje – govori nam Hrvoje.

Biciklom će tako proći kroz Sloveniju, Italiju i Austriju.

– Prolazimo kroz Sloveniju od Bregane pa cijelim tokom Save do Kranjske Gore, pa malo kroz Italiju, gdje ćemo posjetiti mjesta Fusine i Tarvisio i onda pravac u Austriju. Proći ćemo kroz Lienz u Tirolu prema najvišoj cesti na svijetu Grossglockner koja se nalazi na 2500 metara nadmorske visine i to će nam biti najteži podvig, a sve na putu prema mjestu Zell am See. Iduća na redu postaja je Kitzbühel do mjesta Kufstein gdje ulazimo u Njemačku i kroz Rosenheim do Münchena – opisuje Hrvoje rutu ovih avanturista.

Tomislavu i Hrvoju ovo nije prvo duže putovanje biciklima. Naime, prije dvije godine vozili su 750 kilometara prema Dubrovniku.

– Pripremamo se cijelo vrijeme, svaki vikend vozimo rute koje ćemo na ovom putovanju voziti svakodnevno i to po 100-150 kilometara. Spremni smo na sve – dodaje Hrvoje.

Na ovakvim putovanjima uvijek su prisutne zgode i nezgode, a dogode se i neka nova poznanstva.

– Uvijek sretnemo neke zanimljive ljude. Tako smo na putu za Dubrovnik susreli žešće fanatike bicikliste iz Engleske, Francuske, Njemačke…sreli smo i Hrvata koji je obišao biciklom cijelu Hrvatsku uz sami rub granice. Taj put je trajao barem mjesec dana, ako ne i dva. Sreli smo Francuza koji je išao iz Pariza do Atene, a nedavno smo sreli Engleza koji putuje do Istanbula. Tu se onda podružimo, popričamo, izmijenimo iskustva – govori nam Hrvoje te dodaje kako ponukani iskustvima i poznanstvima planova za nove avanture uvijek ima.

– Voljeli bi otići do Pariza kod tog prijatelja kojeg smo sreli, to bi nam bila možda iduća destinacija. Ili ćemo malo prema jugu. Vidjet ćemo – završava ovaj biciklistički rekreativac.

Foto: Privatna arhiva

U Hrvatsku sa svoje sedmodnevne avanture Hrvoje, Tomislav i Mario vratit će se vlakom.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kravarskom gorjelo krovište vikendice

Nitko nije ozlijeđen.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o požaru krovišta vikendice u Karavrskom.

Kako istiću, požar je izbio noćas 22. lipnja na krovištvu drvene vikendice u vlasništvu 34-godišnjaka koja se nalazi u Ulici Miličić vrh. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Požar su ugasili vatrogasci, a očevid će se obaviti danas.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Inspekcija zatvorila još dva ilegalna dvorišta na širem području grada

Uz to komunalni redari spriječili su još jedno odlaganje otpada na području našeg grada.

Objavljeno

na

Nakon što je građevinska inspekcija prije dva dana zatvorila jedno ilegalno dvorište za odlaganje otpada na području Kosnice, kako doznajemo danas su zatvorena još dva. Naime, uz to gorički komunalni redari spriječili su još jedno odlaganje otpada. Kad ih je vozač kamiona primijetio, okrenuo se i vratio natrag na područje Zagreba.

Podsjetimo, i prije dva tjedna djelatnici Komunalnog redarstva uhvatili su na ‘djelu’ osobe koje dovoze otpad u ilegalna dvorišta na području našeg grada. Tada je vozač zaustavio kamion na cesti te ga je zajedno sa suvozačem ostavio i pobjegao.

Zbog ovakvih slučajeva provode se pojačane mjere nadzora na velikogoričkom području, a iako je broj ilegalnih odlagališta znatno smanjen još uvijek značajan problem predstavlja ilegalan dovoz otpada s područja Zagreba. Nadamo se da će nakon zatvaranja ilegalnih dvorišta od strane inspekcije pridonijet rješavanju ove problematike na području grada.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Gradonačelnik Ačkar nagradio učenike za uspjehe na natjecanjima

Za uspjehe na županijskim i državnim, ali i svjetskim natjecanjima nagrađeno je 32 učenika.

Objavljeno

na

Objavio/la

Goričke učenike, njih ukupno 32 iz osnovnih škola i Umjetničke škole Franje Lučića, koji su ostvarili odličan rezultat na županijskim i državnim natjecanjima u ovoj školskoj godini danas je nagradio gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Uspjesi koje ste ostvarili vama znači mnogo, ali znače i za naš grad. Uvijek volim naglasiti da kvaliteta nikada nije slučajna već da je produkt predanog rada, talenta i nečega što ne mogu svi imati. Posebni ste zato što ste u predmetima koje volite već u ranoj fazi svog odgojno-obrazovnog sustava pokazali da imate jasne ambicije i da ste odlučili u životu biti uspješni. Vi ste budućnost našeg grada – poručio im je gradonačelnik Ačkar te im još jednom čestitao na postignutom uspjehu.

Među nagrađenima je bila i učenica sedmog razreda Osnovne škole Nikole Hribara, Marta Rak.

Prva na županijskom natjecanju iz geografije te deveta na državnom natjecanju, ali i treća na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika.

– Mama je profesorica iz geografije pa me ona potaknula na to da idem na natjecanje. Iako nisam u početku bila za to, sada mogu reći da mi je drago da sam sudjelovala jer mi je to donijelo puno novih iskustava i prijateljstva – rekla nam je Marta, kojoj ovo nisu jedini uspjesi.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Naime, kao učenica šestog razreda na državnom natjecanju iz geografije bila je šesta, a godinu ranije osvojila je prvo mjesto.

Nagrađen je mladi i talentirani trubač Stefan Gjorgiev iz Umjetničke škole Franje Lučića koji se nedavno vratio iz Amerike s velikim uspjehom. Trubu svira već sedam godina, a ovaj instrument je bio logičan izbor jer je truba već dugo zastupljena u njegovoj obitelji.

– Bio sam u Los Angelesu na svjetskom natjecanju iz trube gdje sam osvojio 3 mjesto. Trubu sviram jer mi je i djed gotovo 40 godina bio trubač makedonske filharmonije, a i tata svira trubu – ističe Stefan koji se u budućnosti vidi u glazbenom svijetu, a u planu mu je i Muzička akademija.

Spomenimo i kako je ovaj mladi talentirani budući glazbenik dobitnik i Oskara znanja za prvo mjesto na držanom natjecanju iz trube u četvrtoj kategoriji.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO VG Boys superiorni, Mlaka odlična, Mladost i Vatrogasac vrlo dobri

Objavljeno

na

Objavio/la

Krajem prošlog tjedna (petak, 14. lipnja 2024.) odigrane su dvije zadnje utakmice u Ligi veteranskih momčadi Nogometnog saveza Velika Gorica (NSVG) u sezoni 2023./2024.

Lipanj 2024. Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2023./2024.  Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lipanj 2024. Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2023./2024.  Foto: David Jolić/cityportal.hr

VG Boys su u slavljeničkoj atmosferi bili bolji rezultatom 6:2 od Lekenika, koji je svoje domaćinstvo velikodušno darivao prvacima (zbog fešte) te se igralo na odličnom terenu u Kobiliću. Lukavec i Polet odigrali su neodlučeno (1:1).

Lipanj 2024. Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2023./2024.  Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lipanj 2024. Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2023./2024.  Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lipanj 2024. Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2023./2024.  Foto: David Jolić/cityportal.hr

Natjecanje je u cjelini u netom završenoj sezoni odigrano u granicama regularnosti, ali treba spomenuti povećani broj odgođenih i (nekih) neodigranih utakmica te bi trebalo u idućoj sezoni broj prolongiranih susreta svakako smanjiti. Ako bi se nastavio trend sličan spomenutom, onda bi Liga dodatno izgubila na korektnosti odnosno regularnosti.

Galerija fotografija

Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2023./2024.

Konačni redoslijed: 1. VG Boys 65 (24 21 2 1 93:25), 2. Mlaka 55 (24 18 1 5 71:38), 3. Mladost 45 (24 13 6 5 63:37), 4. Vatrogasac 45 (24 13 6 5 67:43), 5. Gorica 36 (24 10 4 10 37:37), 6. Polet 31 (24 8 7 9 41:43), 7. Dinamo 29 (24 8 5 11 40:53), 8. Buna 29 (24 8 5 11 44:58), 9. Klas 27 (24 8 3 13 63:59), 10. Lukavec 25 (24 6 7 11 35:57), 11. Gradići 25 (24 7 4 13 40:68), 12. Lekenik 19 (24 4 7 13 34:60), 13. Hruševec 9 (24 2 3 19 29:79).

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno