Poveži se s nama

HOTNEWS

Veleučilište traži dekana

Objavljeno

Dekanu Veleučilišta Velika Gorica Ivanu Tothu na jesen ističe četverogodišnji mandat te je ova gorička visokoškolska ustanova raspisala natječaj za dekana u novom mandatu. U pitanju je, međutim, redovita procedura u godini isteka mandata dekanu, što ne znači da će Veleučilište u ovoj godini dobiti novog.

 
foto: Cityportal
 

Doktor znanosti Ivan Toth funkciju dekana, naime, obnaša od 2004. godine i ovo mu je treći mandat. S obzirom da statut Veleučilišta ne propisuje koliko dugo može jedna osoba biti na čelnoj poziciji te institucije, vrlo vjerojatno da Toth ide prema svom četvrtom mandatu. Pogotovo što, kako kaže naš izvor, za tu funkciju za sada niti nema ozbiljnijeg protukandidata.
 
Ivan Toth cijenjeni je znanstvenik i predavač, koji studente podučava na čak šest kolegija: Krizni menadžment vatrogastva, Menadžment kriza i katastrofa u EU, Normativno uređenje zaštite i spašavanja, Osnove prava i pravni propisi, Procjena katastrofa i Projektni zadatak.

 

Ako se ipak želite natjecati za dekana goričkog Veleučilišta, prijavu u zatvorenoj omotnici s naznakom „Za Natječaj za izbor dekana“ trebate poslati u roku 30 dana. Također, potrebna je i ova dokumentacija: Životopis, odluka o izboru u odgovarajuće znanstveno-nastavno odnosno nastavno zvanje, program rada za četverogodišnje mandatno razdoblje,
izvornik potvrde o radnom iskustvu u visokom obrazovanju, pisanu suglasnost za objavu imena i prijedloga programa rada na mrežnim stranicama Veleučilišta te dokaz o državljanstvu.

 
Detaljne informacije o natječaju doznajte OVDJE.
 

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno