Poveži se s nama

HOTNEWS

Što je zajedničko starim igrama i novim vremenima?!

Objavljeno

Gradska knjižnica Velika Gorica nastavlja s ciklusom događanja pod nazivom  „Čitanje bez korica“ u kojima se predstavljaju velikogorički pisci, a koji svoja djela nisu ukoričili.

 

Tako će se sutra predstaviti pedagoginja Marija Ajša Peuc, koja svoje četrdesetogodišnje pedagoško znanje i iskustvo koristi povremeno pišući za Školske novine i druge pedagoške novine, no čija je velika ljubav književnost.

 

Marija Ajša piše o svojoj generaciji, onoj iz 1948., i njezinom načinu života u djetinjstvu i mladosti kako bi se kroz te zapise sačuvao duh jedinstvene velikogoričke generacije koja je rasla i stasala zajedno Velikom Goricom u modernom, urbanom smjeru. Upravo ono moderno i suvremeno druga je tematika koja se javlja u prozi Marije Ajše Peuc – propitivanje fenomena urbanog života u kratkim SF pričama donosi začuđujuće koncizna zapažanja o načinu života suvremenih ljudi.

 

Osim same autorice, u programu će sudjelovati Gabrijela, Petar i Luka, djeca koja će izvesti neke od starih igara o kojima piše Marija Ajša Peuc.

 

Predstavljanje je u 19 sati u Središnjem odjelu za odrasle u Gradskoj knjižnici.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno