Poveži se s nama

Vijesti

Problem riješen! Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo opet imaju vezu sa svijetom

Prvu voznu kartu za mikro prijevoz, vrijednu pet kuna, kupio je načelnik općine Božidar Škrinjarić, zadovoljan što je konačno riješen problem koji je mučio njegov kraj posljednjih nekoliko mjeseci

Objavljeno

Problem je trajao mjesecima, punio medijske stupce, izazivao svađe i raskole, ali sad je konačno sve gotovo. Mještani Lijevih Štefanki i Lukunić Brda, koji su svih ovih mjeseci morali pješačiti šest kilometara do prve autobusne stanice, od ponedjeljka ujutro imaju puno jednostavniji način kako doći do “ostatka svijeta”. Prvu kartu za takozvani mikro prijevoz, odnosno kombi koji prevozi putnike problematičnim dijelom puta, kupio je načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić, a za to je zadovoljstvo morao izdvojiti pet kuna.

Ugovor je sklopljen s autoprijevoznikom Otium putovanja, čija je ponuda ispunila sve uvjete koje je općina tražila, a vozni red kaže da stanovnici ovaj oblik prijevoza mogu koristiti ujutro od 4:05 pa sve do 21:40 sati. Vožnja je to koja traje desetak minuta, u vozilo stane 19 putnika, a vozna karta stoji pet kuna bez obzira na to na kojoj se stanici putnik ukrca.

Ukratko, stvar je riješena, rješenje je pronađeno i ovo su definitivno jako dobre vijesti. Uz sve nedostatke koje donosi život u ruralnim područjima, dobro dođe i jedan problem koji je konačno postao bivši problem… Ostaje samo za nadati se da će ovaj model funkcionirati i potrajati što je duže moguće. Ili do pronalaska nekog još boljeg rješenja.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno