Povežite se s nama

promet

Popularna utrka ‘Holjevka’ mijenja trasu autobusne linije 268, zabrana prometa i za osobna vozila

Od 10:30 do 13 sati na snazi je potpuna zabrana prometa preko Mosta slobode, Holjevčevom, Vukovarskom, Ulicom HBZ, Bundekom – donosimo alternativne pravce.

Objavljeno

na

Ove nedjelje se održava tradicionalna atletska utrka ‘Holjevka’ čija glavna trasa ide preko Mosta slobode, Ulice Hrvatske bratske zajednice, Vukovarske, Avenije Većeslava Holjevca do cilja na Bundeku.

Zbog osiguranja utrke iz zagrebačke policije obavještavaju kako će se u periodu od 10.30 do 13 sati uspostaviti privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila:

– Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Mostom slobode, Avenijom Većeslava Holjevca (od Mosta slobode do Avenije Dubrovnik), Antallovom ulicom (istočnije od „Zagrebačkog velesajma“) i Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana (od Bušićeve ulice do Avenije Većeslava Holjevca).

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u smjeru jug – sjever i obratno su:

-Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija – Ulica grada Vukovara,

-Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Savska cesta – Ulica grada Vukovara.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u smjeru istok – zapad i obratno su:

–  Ulica grada Vukovara od Savske ulice do Držićeve avenije,

–   Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija,

–  Avenija Dubrovnik od „rotora Remetinec“ do „rotora Zapruđe“.

I ZET-ova linija 268, Glavni kolodvor – Velika Gorica  vozit će u navedenom periodu djelomično izmijenjenom trasom u oba smjera, a privremeno se ukidaju i neka autobusna stajališta.

U vremenu od 10:30 do 13 sati  autobusna linija 268 će s Glavnog kolodvora skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno na Aveniju Marina Držića, pa opet desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca otkuda prometuje uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Bundek, a u smjeru Glavnog kolodvora koristit će se stajalište Muzej suvremene umjetnosti – jug.

 

promet

Policija najavila vikend akciju pojačanog nadzora u prometu, alkotestirat će sve zaustavljene vozače

Akcije se provode s ciljem povećanja sigurnosti na cestama.

Objavljeno

na

Objavio/la

Tijekom vikenda, od 2. do 5. lipnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije ‘Alkohol i droge’ i ‘Brzina’, s ciljem povećanja sigurnosti na cestama.

– Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisni prijevoz djece i ostalih prometnih prekršaja, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – najavili su iz Policijske uprave zagrebačke.
Naslovna fotografija: Policijska uprava zagrebačka

Nastavite čitati

promet

Maturanti u petak preuzimaju Metropolu! Imamo program norijade na Bundeku i važnu obavijest ZET-a

U petak 26. svibnja, od 11:20 do 13 sati, povremeno će se zaustavljati promet, busevi u smjeru Glavnog kolodvora će voziti obilazno, a ukidaju se i pojedina autobusna stajališta. Detalji u članku.

Objavljeno

na

Objavio/la

Za maturante je već ovog petka posljednji dan nastave, koji se već desetljećima u Zagrebu obilježava njihovim ‘norenjem’ i masovnim okupljanjem na Trgu bana Josipa Jelačića s kojeg kreću prema novozagrebačkom Bundeku. Upravo tamo Grad Zagreb zadnjih 15 godina priprema središnju proslavu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata, u narodu znan kao norijada, koji se tradicionalno obilježava i u većini ostalih krajeva Hrvatske, u petak, 26. svibnja.

Iako je službeno okupljanje maturanata na Bundeku, za sve koji će ipak kreću sa sjeverne na južnu stranu Save, formirat će se povorka koju će pratiti policija, hitna služba i zaštitari. Stoga su iz ZET-a za taj dan najavili i posebnu regulaciju tramvajskog i autobusnog prometa, u periodu od 11:20 do 13 sati.

25.05.2022., Zagreb -Maturanti u koloni krenuli pješice prema Bundeku/Maria Dianezevic Basic/PIXSELL

– Kolona maturanata sa središnjeg gradskog trga prema Bundeku krenut će u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija. U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12:20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12.35 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot – izvijestili su iz ZET-a.

25.05.2022., Zagreb – Maturanti se okupili uz jezero Bundek gdje nastavljaju s proslavom/ Sanjin Strukić/PIXSELL

Obzirom kako će i brojni velikogorički maturanti krenuti put Zagreba, donosimo i detalje programa koji će u parku Bundek trajati od 13 do 20 sati.

– Voditelj programa je animator Marko Petar Orešković, a sudjelovat će Zembo Latifa, DJ Danijel Turk, band Kings, Jakša Jordes & DJ Robbie, Turk The DJ i DJ Vermont.

25.05.2022. Velika Gorica, norijada 2022./Foto: David Jolić/cityportal.hr

S ciljem sigurnog i primjerenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, tijekom održavanja programa, u parku Bundek će dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba. Nakon završetka programa, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza – priopćili su iz Grada Zagreba.

Naslovna fotografija: 25.05.2022., Zagreb – Maturanti u koloni krenuli pješice prema Bundeku /Sanjin Strukić/PIXSELL

Nastavite čitati

promet

Novom signalizacijom protiv čestih prometnih nesreća kod Doma zdravlja

Odluka je donesena na inicijativu Gradske četvrti Vladimir Nazor.

Objavljeno

na

Objavio/la

Zbog učestalih prometnih nesreća kod skretanja prema Domu zdravlja iz Ulice Matice Hrvatske u Pucekovićevu, na toj će se lokaciji uskoro postaviti dodatna prometna signalizacija, doznajemo iz Gradske četvrti Vladimir Nazor.

Upravo je na njihovu inicijativu početkom mjeseca gradski Upravni odjel za komunalne djelatnosti i promet izdao rješenje o radovima na temelju elaborata tvrtke Sigprom iz Velike Gorice.

– Radovi na postavljanju prometnih znakova i obilježavanja oznaka na kolniku odvijat će se na dijelu Ulice Matice hrvatske, od Kolodvorske ulice do Trga grada Vukovara, a izvodit će ih VG Komunalac – izvijestili su iz ove gradske četvrti.

Najčešći razlog prometnih nesreća je bio zbog naglih i neopreznih prestrojavnja vozilom prilikom skretnja iz Ulice Matice hrvatske u Ulicu Josipa Pucekovića prema Domu zdravlja.

*Naslovna fotografija: čitatelj/cityportal.hr

-u članku korištene fotografije GŠ V.Nazor

Nastavite čitati

promet

Zbog asfaltiranja Velikogoričke ulice na snazi posebna regulacija prometa

Za promet se zatvara cesta od raskrižja sa Sisačkom do raskrižja s Ulicom Seljine brigade.

Objavljeno

na

Objavio/la

Iz VG Komunalca stiže obavijest za sve sudionike u prometu, a vezano uz dovršetak radova na Velikogoričkoj ulici u smjeru Novog Čiča.

– Zbog radova u Novom Čiču na obnovi i asfaltiranju prometnice, za promet se zatvara cesta od raskrižja sa Sisačkom do raskrižja s Ulicom Seljine brigade.

Ulica će biti zatvorena za promet za vrijeme trajanja polaganja asfalta. Predviđen završetak radova je unutar četiri radna dana – izvijestili su.

Nastavite čitati

promet

FOTO Započeli radovi ispred Hitne, a parking pun automobila – vozite obilazno, izbjegnite gužve

Radovi će trajati od kraja idućeg tjedna.

Objavljeno

na

Objavio/la

U zoni kod velikogoričkog Doma zdravlja svakodnevno se traži mjesto više za parking, a idućih desetak dana situacija će biti još napetija, jer započeli su radovi na servisnoj cesti ispred Hitne. Brojni vozači ostali su zbunjeni novom regulacijom prometa zbog koje je zabranjeno skretanje s obje strane prema Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije, kao i parkiranje.

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

U tijeku je prva faza radova koja uključuje frezanje asfalta, nakon čega slijedi asfaltiranje parkirališta s obje strane prometnice te na kraju presvlačenje novim slojem asfalta.

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

Iako su iz VG Komunalca i putem medija i putem predstavnika suvlasnika okolnih zgrada obavijestili o početku radova, brojni su svoje automobile ostavili na parkiralištu.

– Pričekat ćemo neko vrijeme da ljudi uklone automobile, radit ćemo što možemo, a po potrebi će nam u potrazi za vlasnicima vozila pomoći i policija. Nije to prvi put, isto je bilo i kad smo radili parking u Kolarevoj, na kraju se sve riješi – poručuju iz VG Komunalca.

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

Nastavite čitati

Reporter 426 - 25.05.2023.

Facebook

Izdvojeno

Sva prava pridržana © 2022 e-Radio d.o.o.