Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Lijevi Štefanki: Jedna osoba smrtno stradala u požaru kuće

Očevid u tijeku…

Objavljeno

na

DVD kravarsko 2

Jučer oko 22:40 sati došlo je do požara na obiteljskoj kući u Lijevim Šefankima. Kako javlja policija, u požaru je smrtno stradala jedna osoba, a u tijeku je očevid nakon kojeg će biti poznat i uzrok požara.

DVD Kravarsko1

Foto: DVD Kravarsko

Na intervenciju je izašlo 9 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica s dva vozila, a pomogle su im kolege i iz DVD-a Pokupsko i osam vatrogasaca iz DVD-a Kravarsko. Požar je gasilo ukupno 25 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila. Intervencija je završila 10. ožujka u 02:15 sati. Na terenu su bili i djelatnici PP Velika Gorica i HEP-a.

DVD Kravarsko

Foto: DVD Kravarsko

Crna kronika

Turopoljski vatrogasci dva dana za redom gasili požar u Radnoj zoni Rakitovec

Vatrogasci i dalje podsjećaju na zabranu spaljivanja na otvorenom prostoru i upozoravaju građane da im dodatno ne otežavaju posao. 

Objavljeno

na

DVD Turopolje pozar kod Distributivnog

Kao da nisu dovoljni požari diljem naše obale, već gori i u unutrašnjosti, a posljednjih nekoliko dana pune ruke posla imali su turopoljski vatrogasci. Naime, na prvu intervenciju izašli su u četvrtak oko 19 sati gdje je u Radnoj zoni Raktiovec gorjela trava i nisko raslinje, a požar je basilo 7 vatrogasaca iz DVD-a Turopolje koje je izašlo s dva vozila.

DVD Turopolje pozar kod Distributivnog centra

Foto: FB DVD Turopolje

Drugi požar, kako navode na svojoj Facebook stranici, bio je ponovno u Radnoj zoni Rakitovec i to u petak. Bila je to sekunda do katastrofe, ističu turopoljski vatrogasci koji su gasili požar u neposrednoj blizini Distributivnog centra za voće i povrće. Zajedničkim snagama DVD-a Turopolje i DVD-a Rakitovec “obranjen” je Distributivni centar, a na terenu je bilo četiri vozila i 11 vatrogasca.

DVD Turopolje2

Foto: FB DVD Turopolje

Vatrogasci i dalje podsjećaju na zabranu spaljivanja na otvorenom prostoru i upozoravaju građane da im dodatno ne otežavaju posao.

DVD Turopolje1

Foto: FB DVD Turopolje

Nastavite čitati

Crna kronika

Nestalo u 20 minuta: Na groblje ponio novčanik s 5000 kuna i ostavio ga u automobilu…

Vlasnici vozila nakratko su otišli na groblje u Vukovini, a kad su se vratili, dočekalo ih je razbijeno staklo na vozačevim vratima. Nažalost, nije ih dočekao i novčanik s pet tisuća kuna…

Objavljeno

na

vukovina crkva

Nije to nikakva rijetkost, riječ je o slučaju kakvi spadaju u “školske” kad je riječ o kategorijama na koje se redovno upozorava, ali provala u automobil parkiran uz crkvu u Vukovini ipak je po nečemu poseban. Naime, rijetko se događa da u ovakvim slučajevima lopovi toliko dobro prođu, da njih ulov bude ovoliko izdašan…

Dakle, u utorak su ljudi došli na groblje u Vukovini, parkirali automobil i pomislili kako nema potreba da svoje osobne stvari nose sa sobom. Pa su u automobilu ostale i torbe, u kojima su bili novčanici. Samo 20-ak minuta kasnije vlasnici automobila vratili su se na parkiralište i – ostali u šoku. Provaljeno im je u vozilo, iz kojeg je odneseno čak 5000 kuna!

Policijsko izvješće kaže kako je lopov razbio staklo na vratima na vozačevoj strani, malo prokopao i u pretincu našao novčanik sa spomenutim iznosom. Nema sumnje da je to bitno veći plijen nego što se i sam nadao, pa je nakon svega vjerojatno svojim putem otišao sretan i zadovoljan…

A nama ostaje samo još jednom upozoriti – ne ostavljajte vrijednosti u automobilu! Jer vrag nikad ne spava… Čak ni ako ste parkirani pokraj crkve.

Nastavite čitati

Crna kronika

Provalio u frizerski salon pa zaključio: ‘Zašto bih stao samo na tome?!’

Zasad nepoznati počinitelj odnio je polog iz frizerskog salona, a zatim odlučio isto učiniti i sa salonom za pedikuru, koji se nalazi odmah pokraj

Objavljeno

na

IMG 0141

Tijekom noći s ponedjeljka na utorak, dok je grad još spavao dubokim snom, na Trgu Stjepana Radića događao se sitni kriminal koji je jutro poslije potresao djelatnike dviju radnji. Nepoznati počinitelj, naime, “operirao” je po dva salona za uljepšavanje, a iz toga je ispalo malo što lijepoga…

Razdoblje između 20 sati i 7 ujutro, vrijeme kad su oba salona bila zatvorena, uzima se kao “vrijeme radnje”, a cilj ovog lopova bio je frizerski salon na Galženici. Obio je ulazna vrata, ušao u salon i iz blagajne odnio novac koji je ostavljen kao polog. Međutim, kako cifra “plijena” očito nije bila zadovoljavajuća, zadržao se u neposrednom susjedstvu.

Budući da se odmah pokraj frizerskog nalazi i salon za pedikuru, lopov je odlučio istim modelom podebljati svoj ulov. Ponovno je obio vrata, ponovno otvorio blagajnu, ponovno uzeo novac od pologa i konačno se udaljio u nepoznatom pravcu.

Bogatiji za, kaže policijski izvještaj, oko 800 kuna. Ili, ako ćemo tako gledati, za 400 kuna po provali u prosjeku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vatrogasci opet mole i upozoravaju: ‘Ljudi, zabranjeno je paliti vatru na otvorenom!’

Kontrolirano spaljivanje vrlo lako ode u nekontrolirano, a onda na teren moraju vatrogasci, koji po tko zna koji put apeliraju na sugrađane da se drže uputa

Objavljeno

na

pozar jvp

Upozoravali su na to naši vatrogasci još tamo početkom ljeta, pa ponavljali upozorenja još nekoliko puta, ali očito nikad nije dovoljno… Opet se članovi JVP-a bore s požarima koji se itekako mogu izbjeći, uz samo malo više odgovornosti i korištenja glave, pa su poslali novo upozorenje. Točnije, sad već mole sugrađane da im ne stvaraju nepotreban posao.

“Iza nas je nekoliko dana koji su obilježeni požarima na otvorenom prostoru. Uz nepovoljne vremenske uvjete i veliku količinu gorivih tvari kao važne elemente u nastajanju požara, valja istaknuti da je UZROK nastajanja namjerno izazivanje požara ili nepažnja prilikom kontroliranog spaljivanja.

Ponavljamo, zbog zaštite ljudskih života i materijalne imovine: ZABRANJENO JE SPALJIVANJE NA OTVORENOM PROSTORU.

Istaknuti valja intervenciju gašenja šume kod naselja Kuče koju smo odradili s DVD-om Kuče, DVD-om Vukovina i DVD-om Čička Poljana. U zahtjevnoj intervenciji na preko tri hektra šume bilo je niz nepovoljnih čimbenika, no intervencija je uspješno izvršena zahvaljujući naporima i dobroj pripremljenosti za izvršavanje ovakvih zadataka”, objavili su iz JVP-a.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvije prometne nesreće s repovima: U jednoj se krivac traži, u drugoj krivac – pobjegao!

Molimo građane da odmah prijave ako vide bijeli mali teretni auto tipa VW Caddy ili Mercedes Vito koji ima dosta oštećenu lijevu (vozačevu) stranu i zagrebačke registarske oznake, ističu iz policije

Objavljeno

na

Policija natpis

Ovih dana naš je kraj doživio dvije prometne nesreće iza kojih se vuku repovi. Prva se dogodila u četvrtak, kad je u Velikoj Gorici došlo do prometne nesreće u kojoj nije bilo moguće odrediti krivca, zbog čega iz PU Zagrebačke traže pomoć eventualnih svjedoka.

“U četvrtak, 4. kolovoza 2022. godine, oko 19.15 sati u Velikoj Gorici na raskrižju Ulica Zagrebačka, Rudolfa Fizira i Poštanska dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. U prometnoj nesreći nastala je samo materijalna šteta.

Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće, pozivamo svjedoke da se jave u Policijsku postaju Velika Gorica na broj telefona 01/6221-144 ili 192”, objavili su iz policije.

Dva dana poslije, u subotu, dogodila se još jedna nesreća, no tu se traži jedan od sudionika. U blizini Ribnice, naime, u subotu oko 15 sati došlo je do sudara u kojem je bijelo teretno vozilo naletjelo na crnu Škodu i odbacilo je pokraj ceste. Vozač koji je skrivio nesreću, istaknuto je u izvješću, pokazao je vozačici Škode srednji prst i – pobjegao?!

“Potraga za počiniteljem je u tijeku i molimo građane da odmah prijave ako vide bijeli mali teretni auto tipa VW Caddy ili Mercedes Vito koji ima dosta oštećenu lijevu (vozačevu) stranu i zagrebačke registarske oznake”, mole iz policije.

Nastavite čitati

Reporter 417 - 28.07.2022.

Facebook

Izdvojeno