Poveži se s nama

Crna kronika

Pao sa skele visoke 12 metara

Izvodio je vanjske radove na zgradi

Objavljeno

Na zagrebačkoj Trešnjevci u Ulici Ivana Broza, jučer se oko 8.45 sati dogodila nesreća na radu, u kojoj je teško ozlijeđen 56-godišnji državljanin Srbije, zaposlenik poduzeća iz Vukovara. Tijekom obavljanja vanjskih radova na zgradi, pao je s montažne skele visine 12,20 metara.

Liječnička pomoć pružena mu je u KB Sestre milosrdnice.

Nastavi čitati
Reklama

Crna kronika

Požar na vozilu u Kolarevoj podmetnut

Šteta je procijenjena na više od 600 tisuća kuna

Objavljeno

on

Policijskim očevidom utvrđeno je kako je požar koji je izbio jučer u 2,45 sati u Ulici Slavka Kolara na kućnom broju 75 podmetnut.

– Nepoznati počinitelj zapalio je vozilo marke BMW i to vozilo izgorjelo je u potpunosti, a dva susjedna vozila oštećena su. Šteta je procijenjena na više od 600 tisuća kuna. I dalje se provode policijski uvidi, a u očevidu su sudjelovali i djelatnici Centra za kriminalističko vještačenje. Utvrđeno je da do zapaljenje nije došlo uslijed kvara, već ljudskim djelovanjem – rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

U Kolarevoj izgorio automobil, dva vozila oštećena

Uzrok požara bit će poznat nakon dovršetka policijskog očevida

Objavljeno

on

Jutros u 2,45 sati u Ulici Slavka Kolara na kućnom broju 75 buknuo požar u kojem je izgorjelo jedno vozilo, a dva su oštećena.

– Iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar osobnog automobila marke BMW X6, zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo leasing poduzeća iz Zagreba, a kojeg koristi poduzeće iz Rijeke. Požar se proširilo na osobne automobile marke Audi A6, zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo 51-godišnjaka i Audi A3, zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo 38-godišnjakinje – poručili su iz PUZ-a.

Požar je gasilo šest vatrogasaca s dva vozila, a trebalo im je oko sat vremena da ga ugase. Uzrok požara još uvijek je nepoznat, u tijeku je policijski očevid.

Nastavi čitati

Crna kronika

Uperio pištolj prema njoj i rekao: ‘Ovo je pljačka, daj novce’

Trgovačke blagajne razbojnicima služe kao bankomati

Objavljeno

on

Val razbojništava koji je u posljednje vrijeme pogodio šire goričko područje unio je strah među ljude, a naročito među populaciju trgovkinja. Naime, one se u posljednje vrijeme često nalaze ispred nišana maskirnih razbojnika. Modus operandi uvijek isti. Maskirani muškarac ulazi pred kraj radnog vremena u trgovinu i prijeti pištoljem, a u njoj se u tom trenutku nalazi jedna ili dvije zaposlenice. Prestrašene, u strahu za vlastiti život predaju razbojnicima dnevne utrške, a onda ih ovi prisiljavaju da legnu na pod, kako bi lakše pobjegli.

Zadnji takav incident dogodio se u srijedu u Bukevju. Na meti naoružanog razbojnika opet se našla poslovnica poduzeća Mlin i pekare. Maskirani muškarac pred kraj radnog vremena ušetao je u trgovinu.

– Po ulasku odmah je uperio pištolj prema djelatnici te joj se obratio riječima: ‘Pljačka, daj novce’. Djelatnica se odmaknula od registar blagajne iz koje je razbojnik uzeo novac te se uputio u nepoznato – rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Nelagoda se uvukla među trgovkinje. Neke su počele zaključavati vrata trgovina nakon što padne mrak i puštati unutra samo poznate osobe. Vrijeme je da netko napokon reagira i zaustavi praksu po kojoj trgovačke blagajne služe kao bankomati razbojnicima, a trgovkinje se traumatizira kao kolateralne žrtve besplatnog podizanja gotovine.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno