Poveži se s nama

Vijesti

Kuče za vikend u znaku vatrogastva

DVD Kuče slavi 120. rođendan

Objavljeno

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kuče u subotu će proslaviti 120-u obljetnicu postojanja. Riječ je o jednom od najstarijih vatrogasnih društava u Turopolju i Hrvatskoj. Još davne 1897. godine, nakon sedam godina neslužbenog djelovanja, vatrogasno društvo je napokon registrirano. Veliku ulogu u osnivanju i organiziranju društva imao je Josip Puceković, predsjednik zemljišne zajednice plemenite sučije Kuče i tadašnji načelnik općinskog poglavarstva Vukovina. U prvom sastavu društva Josip Puceković je bio predsjednik i zapovjednik, Stjepan Puceković bio je podzapovjednik, a uz njih je bilo još 17 muževa koji su imali funkcije penjača, štrcara, čuvara, trubača i vatrogasca.

„Biti na čelu neke udruge koja ima 120-godišnju tradiciju, a posebno vatrogasnog društva s tolikom tradicijom velika je čast. Još kada živite u mjestu koje živi vatrogastvo, osjećaj je neopisiv. Veliki broj naših sumještana je kroz razne načine uključen u rad našeg Društva na što smo izuzetno ponosni“, rekao nam je Krunoslav Milatović, predsjednik DVD-a Kuče.

Proslavi ovog velikog jubileja pridružit će se oko 400 vatrogasaca te otprilike i isto toliko mještana Kuča i okolice. Od 16,30 do 17,30 sati ovim turopoljskim mjestom proći će svečani mimohod vatrogasaca praćen limenom glazbom. U 18 sati počet će svečana sjednica u Vatrogasnom domu, a nakon nje oko 19,30 sati u šatoru počinje zabavni program. Za zabavu su zaduženi grupa Sjaj i Josip Pukanić & Marocco band.

Crna kronika

Teško stradao u padu s motocikla

Naglo zakočio pa izgubio kontrolu na motorom i pao na cestu

Objavljeno

on

U padu s motora teško je ozlijeđen 52-godišnji vozač. Prometna nesreća dogodila se u četvrtak nešto poslije 8 sati u Ulici 153. brigade HV-a .

„52-godišnjak je upravljao motociklom marke Zongshen zagrebačkih registarskih oznaka desnom stranom kolnika Ulice 153. brigade HV-a u smjeru jugozapada. Dolaskom za 400 metara sjeveroistočno od kućnog broja 56, na mostu, dok se kretao iza drugog vozila nije držao potreban razmak. Da bi izbjegao nalet na stražnji dio automobila koji se kretao ispred njega, naglo je zakočio i pao na kolnik“, poručili su iz PUZ-a.

Motocikl je nakon pada nastavio klizati u smjeru jugozapada i udario u Renault Trafic zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnjak. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 52-godišnjak, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Godišnja skupština velikogoričkih umirovljenika

Objavljeno

on

Udruga umirovljenika Grada Velike Gorice koja broji 28 podružnica održala je redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u restoranu ”Za vašu dušu” u Okuju, u srijedu, 20. lipnja. Na skupštini su bili nazočni brojni predsjednici Udruga umirovljenika iz gradova i općina Zagrebačke županije, a umirovljenike je u ime Grada Velike Gorice pozdravio zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Sjednicu skupštine s dnevnim redom od 14 točaka vodio je predsjednik Josip Pokas. Predsjedavajući je istakao zadovoljstvo postignutim rezultatima Udruge u prvoj godini njegovog mandata, ali je istakao neadekvatne uvjete u kojima Udruga djeluje i apelirao je na gradske čelnike da osigura umirovljenicima prostor za još uspješnije djelovanje. U narednom periodu Udruga će i dalje ostvarivati plan rada u okviru usvojenog financijskog plana. Rezervirana su dva termina od po 7 dana u kolovozu za boravak na moru (otok Brač) i jedan u rujnu po izvansezonskim cijenama sa obročnim uplatama.

Glazbeni dio ispunio je Zbor umirovljenika Velikogorički biseri, a višesatno druženje nakon domjenka pjesmom i svirkom pratio je Darko Janječić.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Gorički SDP-ovci obilježili Dan antifašističke borbe

Položili vijenac i zapalili svijeću kod spomenika poginulima u NOB-u

Objavljeno

on

Iako se danas u Republici Hrvatskoj obilježava Dan antifašističke borbe, rijetki su se prisjetili onih koji su svoje živote dali za obranu vrijednosti na kojima je utemeljena moderna Europa. Stranačko izaslanstvo goričkog SDP-a položilo je danas vijenac i zapalilo svijeću kod Kosturnice, spomenika poginulima u NOB-u.

Foto: Facebook/SDP Velika Gorica

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno