Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Svečano uručene svjedodžbe učenicima završnih razreda Srednje strukovne škole

Objavljeno

Svečanim uručivanjem svjedodžbi učenicima završnih razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica, danas u holu Srednjoškolskog centra, potvrđeno je na simboličan način da je 97 učenika iz 8 završnih razreda osposobljeno za zanimanje u svojim stručnim smjerovima. Po stručnim zanimanjima, kojih ima 15, brojčano to izgleda ovako: automehatroničar (12 učenika), automehaničar (5), autolimar (5), tokar (1), instalater kućnih instalacija (9), pomoćni kuhar i slastičar (5), pomoćni instalater grijanja i klimatizacije (3), frizer (10 učenica), pediker (5 učenica), elektroničar-mehaničar (5), elektromehaničar (5), elektroinstalater (2), kuhar (11), konobar (7) i elektrotehničar (12). Sva strukovna zanimanja se stječu u trogodišnjem školovanju, jedino izobrazba za zanimanje elektrotehničar traje 4 godine. Treba istaći da određeni broj učenika nije došao na svečanu podjelu svjedodžbi iz raznih opravdanih razloga (primjerice, neki su se već zaposlili).

Nakon intoniranja državne himne svečanost je otvorio i učenicima se primjerenim govorom obratio Stjepan Kos, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica. Bile su to riječi respekta prema onome što su učenici postigli u trogodišnjem (i četverogodišnjem) školovanju, jednako tako bile su to riječi ohrabrenja mladim strukovnjacima na njihovom putu u daljnjem životu odnosno u izgradnji vlastitih karijera.

Maturantima su, nakon što su se potpisali u godišnjak ‘Generacija maturanata školske 2017./2018. godine’, završne svjedodžbe uručivale razrednice i razrednik: Helena Šipušić, prof. (3.a), Vesna Begić, prof. (3.b), Slavica Dujmović, prof. (3.c), Gordana Filipović Čakmak, prof. (3.d), Dragica Marković, prof. (3.e), Vladimir Skočir, prof. (3.g), Sanja Pavišić, prof. (3.h) i Jasna Piškorić, prof (4.f). Svečanom ceremonijom ravnala je pedagoginja Sanja Šipušić Komar, a iz prvog reda su uručivanje pratili ostali nastavnici.

Odlukom Školskog odbora i na prijedlog Nastavničkog vijeća vrijednim knjigama nagrađeni su učenici za odličan uspjeh i uzorno vladanje, a pohvalnice su uručene učenicima za vrlo dobar uspjeh i uzorno vladanje.

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO Gastro Turopolja izrastao u veliku manifestaciju

Objavljeno

on

Gastro Turopolja u svom 17. izdanju pokazao se kao velika manifestacija, manifestacija koja bi u budućnosti mogla postati trajnim simbolom turopoljske gastronomske tradicije i suvremene ponude. Proširen na kompletan prostor na i oko Muzeja Turopolja, Gastro je zauzeo kompletan Park i Šetalište od Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije do Vugleca te tako omogućio velikom broju izlagača da pokažu svoje proizvode i rukotvorine velikom broju Goričana i njihovim gostima. Ako se nastavi s logičnim inovacijama oplemenjivati ovu manifestaciju ona bi, bez sumnje, mogla postati poznati i priznati turistički brend Grada Velike Gorice.

U natjecanju za najbolju kotlovinu natjecalo su se 34 kandidata odnosno udruge. Prema procjeni ocjenjivačkog suda, kojem je predsjednik bio Tomislav Špiček, poredak tri najbolja je slijedeći: 1. DVD-u Kosnica, 2. Javna vatrogasna postrojba Grada Velike Gorice i 3. Udruga Žumberačke vile. U kategoriji ‘najuređeniji stol’ za najuređenije proglašeni su stolovi od čak 8 udruga: DVD Ščitarjevo, DVD Gradići, DVD Strmec Bukevski, DVD Lukavec, DVD Ribnica, DVD Turopoljski Markuševec, KUD Stari Grad Lukavec i Društvo žena Buševec. Najveselije ekipe su: DVD Kuče, KUD Stari Grad Lukavec i Veseli Prigorci.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Limačice Maraton kluba na tronu u Varaždinu

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači

Objavljeno

on

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever u Varaždinu Maraton klub Velika Gorica pokazao je dominaciju u kategoriji Limačica na utrci od 600 m, gdje su sva tri postoja zauzele članice Kluba. Najviše postolje zauzela je Tena Petračić s vremenom 1:45,50, dok su srebro i broncu odnijele Hana Tašaković (1:52,12) i Livia Debelić (1:53,03). Tara Petračić utrku je završila na 4. mjestu s vremenom 1:55,28.

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači. Ivan Aščić Toma na utrci od 600 m zauzeo odlično 3. mjesto s vremenom 1:57,48.

Konačno, mlađa juniorka Nina Vuković osvojila je zlato na utrci od 1500 m s vremenom 5:00,58.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno