Poveži se s nama

Vijesti

FOTO ‘Maknula se stigma s naše djece i mi napokon sudjelujemo u društvenom životu našeg grada’

U dobrom društvu: Žene iz Kravarskog posjetile djecu u Centru za odgoj i obrazovanje

Objavljeno

Članice Udruge žena Općine Kravarsko posjetile su danas djecu u Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici. Povodom predstojećeg blagdana Svetog Nikole djeci su donijele prigodne darove. Uz slatkiše, našle su se i domaće jabuke. Kao i uvijek, djeca su svoje gošće dočekale srdačno i veselo, a svojim nastupom razgalila su srca publike.

– Djeca su vesela i pripremila su nam odličan program. Ostali smo iznenađeni kako lijep i srdačan doček. Toliko smo se lijepo osjećali da jedva čekamo da se opet družimo s ovom prekrasnom djecom. Donijeli smo i mali znak pažnje koji će im sigurno biti sladak – rekla nam je Dragica Ceković, predsjednica Udruge žena Općine Kravarsko.

Nakon jučerašnjeg uspješnog nastupa u dvorani Gorica s priredbom ”Gradu s ljubavlju”, učenici su i danas odlučili pokazati što znaju. Ekipa je plesom i pjesmom te dobrim recitacijama vrlo brzo zagrijala atmosferu u Centru.

-Nakon sinoćnjeg nastupa djeca su opet imala želju i volju našim gošćama pokazati sve što su naučili kroz proteklih nekoliko mjeseci. Drago mi je da uživaju u tome. Ono što me naročito veseli je dobra suradnja, kako s udrugama, tako i s Gradom te svim ostalima u našoj lokalnoj zajednici. Maknula se stigma s naše djece i mi napokon sudjelujemo u društvenom životu našeg grada, a to se najbolje vidi po broju gostiju koji nas svakodnevno posjećuju – istaknula je Nikolina Vučković Barišić, ravnateljica Centra.

Galerija fotografija

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno