Poveži se s nama

Moja županija

Električnim automobilom uštedjeli 4 tisuće eura

Objavljeno

Otvorena je još jedna punionica za električne automobile na području Zagrebačke županije! Nakon Svetog Ivana Zeline i Zaprešića, red je došao na Svetu Nedelju.

 

-Županija je inicirala izgradnju e-punionice u svim svojim gradovima i Općinama Kravarsko, Pokupsko i Pisarovina. Također, iste smo i financirali, njihovu projektnu dokumentaciju i sufinancirali izgradnju.  – istaknuo je Damir Fašaić, pročelnik za gospodarstvo. Uz poticanje e-mobilnosti, potiče se i korištenje obnovljivih izvora energije u prometu, ali se smanjuje i emisija ugljičnog dioksida. Punionica se nalazi na parkiralištu iza zgrade Gradske uprave, Trg Ante Starčevića 5. 

 

Za izgradnju ove punionice utrošeno je ukupno 181 tisuću kuna. Fašaić ističe kako se na ovaj način nastoji promovirati sve trendove, a ovo je upravo trend budućnosti – električni automobili, iako ih za sada nema mnogo. Poznato u Hrvatskoj ima tek stotinjak takvih automobila te poprilično zaostajemo za drugim članicama Europske unije.

 

Punionica je umrežena u nacionalni sustav mreže punionica, a može se koristiti uporabom personalizirane kartice. Ta kartica pripala je obitelji Vajdić koja već dvije godine vozi električni automobil. – Auto je idealan za gradsku vožnju, jako ga volimo. Domet mu je 120 kilometara u jednom punjenju, a do sada smo napravili ukupno 37 tisuća kilometara. – rekla je vlasnica, pohvalivši projekt. Vajdići su u ove dvije godine uspjeli uštedjeti 4.000 eura. Ono što je još pozitivno, vozači, uslugu punjenja do daljnjeg mogu koristiti bez naknade.

 

Moja županija

Povodom Dana županije prisjetili se poginulih branitelja

U rijeku Kupu spušteni su vijenci i bijele ruže

Objavljeno

on

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Nastavi čitati

Moja županija

Novi kosni strojevi stigli u Županijske ceste

Županijske ceste održavaju oko 2.488 kilometara javnih cesta na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

Objavljeno

on

Županijske ceste Zagrebačke županije dobile su četiri nova stroja za košnju trave uz državne, županijske i lokalne ceste. Održavanje travnatog pojasa uz prometnice od sada će teći brže i efikasnije, ali i uz manji broj potrebnih radnika budući da je mehanizacija kosnih strojeva preciznija prilikom rada. Ključeve strojeva radnicima je predao župan Stjepan Kožić, a travu će ubuduće kositi pomoću stražnjeg i prednjeg priključka koji će rotacijskom metodom košnju izvršiti što preciznije, bez naknadnih popravaka ručnim kosilicama. Vrijednost strojeva bez PDV-a iznosi 3 milijuna i 479 tisuća kuna što je značajno ulaganje u opremu kojim se povećava konkurentnost ovog poduzeća na tržištu.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO: Više od 20 milijuna kuna općinama i gradovima Zagrebačke županije

Bespovratna sredstva značajan su impuls razvoju naših gradova i općina.

Objavljeno

on

Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, za razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno je 5 milijuna kuna, projekti u poljoprivredi dobili su 2,4 milijuna kuna, a za projektnu dokumentaciju, WiFi točke i provedbu projekata financiranih EU sredstvima dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno