Poveži se s nama

HOTNEWS

Besplatno ljetovanje za djecu slabijeg imovinskog statusa već od iduće godine

Objavljeno

Na prvu sjednicu Dječjeg gradskog vijeća u ovoj školskoj godini djeca iz goričkih vrtića i osnovnih škola došla su dobro pripremljena. Gradonačelniku su postavili brojna pitanja, dali prijedloge, a morao je i obećati nizom projekata ulagati u njihovo kvalitetnije i sretnije djetinjstvo.

 

Djecu je, između ostaloga, zanimalo kada će se napraviti nogostup na glavnoj ulici u Šćitarjevu, hoće li se urediti jezero Čiče kako bi se djeca bavila sportovima na vodi i može li se za njih organizirati predavanje o dječjim pravima. Apelirali su na vladajuće da pokrenu projekt uvođenja tableta koji će zamijeniti knjige na nastavi i zatražili su pomoć za OŠ Vukovina kako bi dobili ormariće za garderobu.

 

djecje-gradsko-vijece-2

 

No, dječji gradski vijećnici nisu mislili samo na sebe. Pokazali su brigu i za svoje prijatelje iz školskih klupa, a Filip Latinović tako je gradonačelnika zamolio da Grad omogući djeci težeg imovinskog statusa odlazak na ljetovanje.

 

“Grad Velika Gorica ovih dana pregovara s Gradom Zagrebom koji je vlasnik nekoliko odmarališta na jadranskoj obali. Ima nekoliko domova za koje Zagreb nije zainteresiran i dogovaramo se da neki od njih zakupimo ili dobijemo na korištenje i uredimo ga za prihvat svih učenika, ali i za članove KUD-ova, DVD-a, nogometnih klubova, ali prvenstveno za učenike slabijeg imovinskog statusa. Mi ćemo za to osigurati sredstva u proračunu za sljedeću godinu, a nadam se da ćemo do kraja ove godine s Gradom Zagrebom dogovoriti koja će to lokacija biti”, objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

djecje-gradsko-vijece-4

 

Marta Lučić iz OŠ Novo Čiče zatražila je pomoć oko uređenja školskog vrta po uzoru na urbane vrtove u Gradu.

 

“Već je predviđena parcela na koju ćemo u proljeće navesti zemlju. Ona se nalazi s desne strane od igrališta kada dolazite u školu. Imate sreće da imate prostran prostor na kojem ćete sigurno uzgajati zdrave plodove, učit ćete se kako sami sebi napraviti zdravu hranu”, odgovorio joj je Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport.

 

Vijećnica Sunčana iz Dječjeg vrtića Ciciban poželjela je još više sprava na kojima bi se mogla igrati kada s roditeljima dođe u Park dr. Franje Tuđmana.

 

“Poštovana Sunčana, ja se nadam da će još tijekom ovog tjedna doći velika, velika penjalica. Tako veliku penjalicu još nismo imali u ovom gradu i nadam se da ćete se već krajem ovog mjeseca, dok još ne bude snijeg i tako jako zima moći igrati na toj penjalici”, rekao joj je gradonačelnik Barišić.

 

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

Uspjesi Kumičića u mjesecu hrvatskog jezika

Iz Kumičića pristižu odlične vijesti – novinarski rad osmašice na LiDraNu predložen je na državnu razinu, a sedmaši i osmaši plasirali su se na županijsku razinu natjecanja iz hrvatskog jezika

Objavljeno

on

Mjesec hrvatskoj jezika nije mogao bolje početi. Učenici OŠ Eugena Kumičića postigli su odlične rezultate, te nastavljaju svoja natjecanja na državnoj smotri LiDraNa i županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika!

Na županijskoj smotri LiDraNo 2019., održanoj u Dugom Selu 21. veljače, goričku osnovnu školu predstavljali su hrabri mali prvašići Iva Gašparić i Fran Todorić, pod mentorstvom učiteljice Ljubice Skelin, izvevši tako dramsko-scensku točku pod nazivom “Na kuhači Greta”. Ujedno, hrabri dvojac bio je i najmlađi na smotri. U sve to uklopila se i Ida Nuković, učenica osmog razreda, čiji je novinarski rad pod nazivom ”Znala sam samo da volim nogomet”, mentorirala učiteljica Antonina Briševac. Intervju osmašice predložen je za državnu smotru.

Prof. Željka Blažetić, prof. Goranka Dimoski i prof. Damir Matošević zasigurno su ponosni na uspjehe svojih učenika – Kumičić je briljirao i na natjecanju iz hrvatskog jezika! Učenice sedmog razreda Anja Makek, Marija Šporčić i Tonka Leš,  te osmaši Krešimir Školneković, Ivana Perica, Iva Rukavina Kremer, Leticija Maričić,  i Elena Kovačević uspješno su se plasirali na županijsku razinu!

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dino Bošnjak najbolji sportaš u županiji: ‘Želim atletiku podići iz mrtvih’

Velikogorički atletičar dobio je nagradu za najboljeg sportaša godine, najbolja ekipa je šahovski klub Polet iz Buševca, a još dvije nagrade otišle su u naš grad. Sportašica godine je samoborska karatistica Ana Lenard, a momčad godine kuglači iz Zaprešića

Objavljeno

on

Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i ove je godine dodijelila nagrade i priznanja najboljima u sportu za 2018. godinu. Ovogodišnji domaćin svečanosti bio je Samobor, a titula najboljeg sportaša pripala je goričkom atletičaru Dini Bošnjaku.

– Uvijek je lijepo dobiti ovaku nagradu i vidjeti da se sav trudi isplatio, da netko to prepoznaje. Nadam se da će iduće godine biti nekih drugih nagrada, ali ipak se više nadam rezultatima koji će malo atletiku ‘podići iz mrtvih’. Mogu samo reći da mi je 2018. godina bila najuspješnija, s obzirom na to da sam osvojio osam titula seniorskog prvaka Hrvatske – ispričao nam je Dino Bošnjak.

Zahvaljujući svom trudu, radu i velikom uspjehu u prošloj godini, u kategoriji najbolja ženska ekipa nagradu su dobile šahistice Šahovskog kluba Polet Buševec.

– I dok s tribina podršku daju obitelj, prijatelji i vjerni navijači, doprinos sportskom uspjehu daje i Zagrebačka županija. Više od 25 tisuća aktivnih sportaša, 1500 trenera, sudaca, delegata i dvjestotinjak sportskih objekata brojke su koje zahtjevaju i značajna financijska sredstva. U 2019. godini za javne potrebe u sportu izdvojili smo sedam milijuna kuna, što je najveći iznos do sada – rekao je župan Stjepan Kožić.

Posthumno, nagrada za najboljeg sportaša s invaliditetom pripala je preminulom Nikici Kasuniću, članu Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Marijan Dobrinčić. Od naših Goričana, nagrade su još dobili i Tena Petračić, članica Maraton kluba Velika Gorica, u kategoriji najbolje mlade sportašice uzrasta do 15 godina, a među najboljim mladim sportašima je Matija Ivanjko iz Judo kluba Pinky.

Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu, a tu je nagradu dobio Neven Karas, predsjednik Hrvatskog rukometnog kluba Gorica. A Nogometnom klubu Dinamo Hidrel pripalo je priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Na natječaju četiri stipendije ostale neiskorištene

Općina Pokupsko nudi 300 kuna svojim srednjoškolcima i studentima

Objavljeno

on

Nakon završetka natječaja za dodjelu stipendija Općine Pokupsko, ostale su četiri neiskorištene stipendije. Naime, na natječaju, koji je bio otvoren do 8. veljače, Općina je osigurala osam stipendija, a prijavila su se samo četiri kandidata. Odlučeno je da će dvije studentske i dvije srednjoškolske stipendije ipak dodijeliti, tako da će se zahtjevi zaprimati do kraja tekuće akademske, odnosno školske godine.

– Zahtjevi će se ocjenjivati prema redu zaprimanja, a kandidati koji podnesu zahtjev nakon završetka natječaja moraju ispunjavati sve uvjete propisane Natječajem i Odlukom. Stipendije koje se dodjele nakon završetka natječaja se isplaćuju počevši od mjeseca podnošenja zahtjeva – poručili su iz Općine Pokupsko.

Stipendije iznose 300 kuna za obje kategorije.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno