Poveži se s nama

HOTNEWS

Besplatno ljetovanje za djecu slabijeg imovinskog statusa već od iduće godine

Objavljeno

Na prvu sjednicu Dječjeg gradskog vijeća u ovoj školskoj godini djeca iz goričkih vrtića i osnovnih škola došla su dobro pripremljena. Gradonačelniku su postavili brojna pitanja, dali prijedloge, a morao je i obećati nizom projekata ulagati u njihovo kvalitetnije i sretnije djetinjstvo.

 

Djecu je, između ostaloga, zanimalo kada će se napraviti nogostup na glavnoj ulici u Šćitarjevu, hoće li se urediti jezero Čiče kako bi se djeca bavila sportovima na vodi i može li se za njih organizirati predavanje o dječjim pravima. Apelirali su na vladajuće da pokrenu projekt uvođenja tableta koji će zamijeniti knjige na nastavi i zatražili su pomoć za OŠ Vukovina kako bi dobili ormariće za garderobu.

 

djecje-gradsko-vijece-2

 

No, dječji gradski vijećnici nisu mislili samo na sebe. Pokazali su brigu i za svoje prijatelje iz školskih klupa, a Filip Latinović tako je gradonačelnika zamolio da Grad omogući djeci težeg imovinskog statusa odlazak na ljetovanje.

 

“Grad Velika Gorica ovih dana pregovara s Gradom Zagrebom koji je vlasnik nekoliko odmarališta na jadranskoj obali. Ima nekoliko domova za koje Zagreb nije zainteresiran i dogovaramo se da neki od njih zakupimo ili dobijemo na korištenje i uredimo ga za prihvat svih učenika, ali i za članove KUD-ova, DVD-a, nogometnih klubova, ali prvenstveno za učenike slabijeg imovinskog statusa. Mi ćemo za to osigurati sredstva u proračunu za sljedeću godinu, a nadam se da ćemo do kraja ove godine s Gradom Zagrebom dogovoriti koja će to lokacija biti”, objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

djecje-gradsko-vijece-4

 

Marta Lučić iz OŠ Novo Čiče zatražila je pomoć oko uređenja školskog vrta po uzoru na urbane vrtove u Gradu.

 

“Već je predviđena parcela na koju ćemo u proljeće navesti zemlju. Ona se nalazi s desne strane od igrališta kada dolazite u školu. Imate sreće da imate prostran prostor na kojem ćete sigurno uzgajati zdrave plodove, učit ćete se kako sami sebi napraviti zdravu hranu”, odgovorio joj je Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport.

 

Vijećnica Sunčana iz Dječjeg vrtića Ciciban poželjela je još više sprava na kojima bi se mogla igrati kada s roditeljima dođe u Park dr. Franje Tuđmana.

 

“Poštovana Sunčana, ja se nadam da će još tijekom ovog tjedna doći velika, velika penjalica. Tako veliku penjalicu još nismo imali u ovom gradu i nadam se da ćete se već krajem ovog mjeseca, dok još ne bude snijeg i tako jako zima moći igrati na toj penjalici”, rekao joj je gradonačelnik Barišić.

 

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

Najava / 4. Memorijalni turnir “Blaž Galeković Blaško”

Objavljeno

on

Nogometni klub Mraclin i navijačka skupina GPP organiziraju u subotu 15. lipnja malonogometni turnir u znak sjećanja na pokojnog člana Uprave i predsjednika navijačke skupine Blaža Galekovića Blaška. Turnir započinje nakon Turopoljsko-posavske lige. Početak turnira je u 18 sati, a za tri prvoplasirane momčadi osigurane su novčane nagrade u iznosu od 6 tisuća kuna. Također, nagrade će primiti i najbolji igrač, strijelac i vratar turnira. Kotizacija za nastup iznosi 500 kuna. Organizatori pozivaju sve da im se pridruže i uživaju u kvalitetnom haklu, ali i zabave uz svirku grupe Max 5. Info za prijave: Ivan – 091 939 9208, Goran – 091 091 576 4593.

Nastavi čitati

HOTNEWS

NAJAVE: Vukomeričke gorice, Turopolje i Posavina u znaku malog nogometa

Objavljeno

on

IZ GORNJEG HRUŠEVCA KREĆE 16. IZDANJE MNL “VUKOMERIČKE GORICE 2019.”
Nakon sezone velikog nogometa sredinom lipnja započinje malonogometna liga Vukomeričkih gorica koja se igra tijekom čitavog ljeta sve do Velike Gospe kada je završnica u Dubrancu. U subotu, 15. lipnja u Gornjem Hruševcu na igralištu Kravaršćica, točno u 15:30 sati odigravanjem 1. kola kreće 16. izdanje nadasve popularne Breške lige. Ove sezone sudjeluje 17 momčadi.
Zlatko Petrac jedan od glavnih ljudi Organizacijskog odbora lige od njenih samih začetaka je rekao:
– Očekuje nas 17 neizvjesnih kola, teških borbi na terenu, izvan ali i poslije terena za igru. Ovim putem sve pozivamo na naše brege preko ljeta gotovo svaki vikend, praznikom ili blagdanom do Velike Gospe kad je završnica u Dubrancu. Cilj nam je druženje i promocija Vukomeričkih gorica. Tijekom svih ovih godina, liga je opravdala svoju svrhu, jer posjećenost je zavidna, igra se kvalitetan mali nogomet, a svi posjetitelji mogu uživati i u odličnoj gurmanskoj ponudi, a uz to mnoga su mjesta izgradila i nova igrališta.

Raspored 1. kola: Strezojevo – Gornji Hruševec, Velika Buna – Lučelnica, Dubranec – Cerovski Vrh, Gladovec – Novo Brdo, Šiljakovina – Gornja Opatija, Opatija – Pokupsko, Kozjača – Kravarsko, Markuševec – Donji Hruševec.

 

5. TUROPOLJSKO-POSAVSKA LIGA ZAPOČINJE U MRACLINU
U Mraclinu na travnatom terenu Nove grabe, u subotu 15. lipnja kreće 5. izdanje Turopoljske-posavske lige koja od ove godine ima novog povjerenika Zorana Smrekara.
-Nakon dugog iščekivanja i završetka velikog nogometa krećemo ove subote iz Mraclina. Iz godine u godinu vidi se veliki napredak u igračkom, ali i organizacijskom karakteru ove relativno “mlade” lige. Moja očekivanja su da liga protekne u odličnoj atmosferi, sportskom nadmetanju i druženju svih sudjelovatelja. Ove godine za pobjednika se natječe 12 momčadi, po meni favorit je Kuče koje ima najviše naslova do sada, prijetnja su im Mraclin i Turopolje. Najava je za subotu velika vrućina, to nas ne brine jer domaćini Mraclinci osigurat će dovoljno hladnih napitaka.

U 1. kolu koje počinje u 15:30 sati sastaju se: Bukevje-Jagodno, Turopolje-Lazina, Gornje Podotočje-Kuče, Novo Čiče-Ribnica, Veleševec-Čička Poljana i Drnek-Mraclin.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Noć borilačkih sportova, 40. godina profesionalnog vatrogastva, Dani jagoda…

Objavljeno

on

Unazad nekoliko dana u našoj Velikoj Gorici događalo se mnogo toga. Ukoliko ste nešto propustili, donosimo vam djeliće atmosfere s brojnih događanja..više pogledajte u videu.

 

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno