Povežite se s nama

HOTNEWS

Zašto i kako partneru reći da je loš/a u seksu?

Ipak, seks je divna aktivnost koja može biti punjač baterija, motivator, pokretač mnogih divnih ideja i projekata.

Objavljeno

na

Bilo je pitanje vremena kad će ova tema doći na red, jer priče koje slušam sve češće baš po ovoj temi su tužne i zabrinjavajuće.

Osobno ne bi ni sama znala kako započeti ovu temu s partnerom, ali sad kad je kolumna napisana, samo bi mu ju poslala, pa neka smatra to početkom razgovora. Hrabro, zar ne? Ma ludost, kažem vam!

Vi, ako imate ovakvu situaciju, smislite sami način na koji ćete započeti razgovor, ali svakako započnite, jer o tome se mora razgovarati.

Tupim već godinama da nismo svi isti, a to znate i vi.

Ne volimo svi istu glazbu, hranu, odjeću, godišnja doba…

Pametnom dosta. Dakle, ne volimo svi iste stvari ni u seksu. Logično, zar ne? Meni je.

Foto: Pixabay – Sasint

I sad kad se nađe dvoje ljudi, koji svak’ voli svoj tip glazbe ili pak ona voli kolače, a njemu je prioritet janjac na ražnju, pa normalno je da nemaju iste seksualne navike i potrebe jer ona je „finjak“ koja se igra s kremom na kolaču dok on ko’ živina trga meso s kostiju. Kako tu može biti harmonije bez razgovora. Kužite? Možda malo slikovito, ali shvatili ste.

Nisu nas odgajali da o seksu pričamo. GREŠKA.

Nismo učili u školi da je seks važan i nužan za psihofizičko zdravlje osobe. Opet GREŠKA.

Previše smo zasuti izmišljenim idealima ljepote koje kroje neki iskrivljeni umovi, te nas to čini nepoželjnima samima sebi i samim time neprivlačnima drugima. O Bože kakva GREŠKA.

Dakle sve greška do greške.

Poznajete li ženu koja je jučer izgledala kao ocijeđena krpa za pod a danas cvrkuće, smješka se i zadovoljna je? E da. Ta je dobila „terapiju“ koja joj treba i pasala joj je.

A poznajete li onu ženu koja se jedva vuče na poslu, ne želi ni pričati o sinoć jer je neispavana i nezadovoljna? E da, i ta je dobila „terapiju“, ali joj nije pasala.

S muškima baš nisam sigurna da je takva situacija, ali ispravite me ako griješim.

Koliko ja malo poznajem muški um (aha), mislim da su oni više u seksu vezani uz mehanički dio. Dakle, da im je važno da se seks dogodi, a ne toliko kakav im je bio. Varam se? Naravno da se varam jer imam ženski mozak, ali sigurna sam da će se naći neki hrabri među vama da mi objasni koliko sam u krivu.

Foto: Pixabay – StockSnap

OK, poznajem ja i muškarce kojima je napeto da žena uživa i tek to ih dovodi do zadovoljstva, ali bojim se da su takvi u manjini. Opet, zahvalna sam što postojite i voljela bi da napišete neki priručnik za ostale pripadnike muškog spola i time olakšate život svima. Radni naziv priručnika „Zadovolj(e)na žena, lakši život meni“. Ako treba pomoći u pisanju, tu sam.

Na žalost poznajem i muškarce kojima je važna kvantiteta a ne kvaliteta odnosa, dok istovremeno imaju anatomske pogreške koje bi mogli sakriti kvalitetom. Shvatili ste? A niste. Dakle, oni koji imaju ili premaleni ili preveliki alat koji nikako nije prilagođen ženskoj anatomiji. E oni baš uporno tjeraju količinu misleći da je to dovoljno. E pa nije. Iako, sjećam se jednog kolege koji je imao fantastičnu uzrečicu, koja je bila usko vezena uz disciplinu auto sporta kojom se bavio, a ta je bila: „Moj je mali, ali je tehničar“. Istina, bavio se tehničkim disciplinama i vozio je mali auto, pa je možda mislio na auto…

S druge strane poznajem i žene koje su anatomski anomalične, pa joj partner kaže da se u njoj osjeća kao „hrenovčica u stubištu“ ili kao da je na „klizanju na olimpijadi“. Niste to još čuli? Blago vama.

Foto: Pixabay – StockSnap3

Uglavnom, zbog svega toga što sam gore navela, ali i tisuću drugi razloga o kojima danas nećemo pisati jer ne držim predavanje nego samo ukazujem na činjenice i zabavljam vas uz jutarnju kavu, više je nego nužno razgovarati s partnerom o seksu. Ipak, seks je divna aktivnost koja može biti punjač baterija, motivator, pokretač mnogih divnih ideja i projekata. Dodatno, ako je seks dobar i orgazmi nisu glumljeni već prirodni i fantastični, tijelo otpušta negativnu energiju i oslobađa se prostor za nešto novo. Čitala sam negdje da smo prilikom orgazma spojeni direktno sa svemirom. Jeste li se osjećali ikad tako? Osjećaj je neopisiv i nužan. Otvore vam se vidici, sve je jasno i snaga svemira je u vama.

Želite li i vi takav orgazam? Želite li i vi uživati u seksu s osobom koju volite?

Zaslužujete to svakako. Oboje.

Priuštite si ga svakom mogućom prilikom, jer to postoji. Vjerujte mi.

Prvi korak je pokazati partneru/partnerici ovu kolumnu. Shvatit će.

A na kraju, kako bi rekla jedna moja draga kolegica, ako to ne upali, uvijek je tu prijatelj David (vibrator s punjivim baterijama) koji ne prigovara, kojem možeš reći sve i neće se uvrijediti… Šalim se…možda…

Do iduće srijede, uživajte u spajanju sa Svemirom.

Voli vas vaša N.

HOTNEWS

Na Aktualnom satu o novoj sportskoj dvorani, pješačkim stazama, Kurilovečkoj šetnici, aglomeraciji…

U tijeku je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorički vijećnici 13. sjednicu Gradskog vijeća započeli su minutom šutnje nedavno preminulom Ivanu Šukeru. Nakon izglasavanja dnevnog reda, redala su se pitanja vijećnika upućenih gradonačelniku Krešimiru Ačkaru u sklopu Aktualnog sata.

Vijećnici su postavili pitanja iz svih sfera, od rekonstrukcije ulica, izgradnje Doma za starije u Podložnici, Turopoljskom leksikonu u digitalnom obliku, svinjskoj kugi, zaprašivanju komaraca, školi u Dubrancu…i brojna druga.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Mladi sportaši dobit će novu sportsku dvoranu

Prvi je pitanje postavio vijećnik Damir Slojšek vezano uz izgradnju nove dvorane za treninge sportaša.

– Pokrenute su sve aktivnosti vezane uz taj projekt. Gradit će se na parceli veličine 6 500 metara kvadratnih, a pri kraju je izrada glavnog projekta nakon čega se ide u izradu troškovnika, ishođenja građevinske dozvole i postupak javne nabave za izvođača radova. Radi se o dvorani balonskog tipa, veličine 68 puta 35 metara kvadratnih visine 11 metara. Bit će polivalentna kako bi se u njoj odvijati svi dvoranski sportovi. Prvenstveno će biti namijenjena mlađim dobnim kategorijama – ispričao je zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Zbog nove dvorane morat će se probiti i nova cesta kroz sportsko-rekreacijsku zonu od Rakarske prema Gradskom stadionu. Zamjenik Karas istaknuo je i kako će se u sklopu buduće osnovne škole u Kurilovcu izgraditi također veća sportska dvorana.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Pročistač će se ipak graditi europskim novcem

Vijećnika Ozrena Robića zanimalo je kada će građani moći podnijeti zahtjev za priključenje na sustav odvodnje te što je s pročistačem. Prijeti li Gradu Velikoj Gorici, zbog kašnjenja izgradnje pročistača, da izgubi komponentu financiranja iz EU fondova?

– U tijeku je prethodno savjetovanje koje završava ovaj tjedan, a nakon toga slijedi ponovno raspisivanje javnog natječaja za izgradnju u elektronskom oglasniku. Kada je u pitanju samo financiranje, ne postoji nikakva opasnost s obzirom na to da je sami uređaj prebačen u drugo operativno financijsko razdoblje od 2022. do 2027.godine te će biti financiran europskim sredstvima – odgovorio je Krunoslav Višić, direktor VG Vodoopskrbe.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

‘Kurilovečka šetnica’ ide na javnu raspravu

A mještani Kurilovca uskoro će dobiti i takozvanu ‘Kurilovečku šetnicu’, upravo taj projekt zanimao je vijećnika Anrija Targuša. Zamjenik Karas odgovorio mu je kako je napravljeno idejno rješenje.

– Šetnica je planirana od križanja Jelačićeve i Lomničke ulice do Fabijančićeve, u dužini 1400 metara, a planirana širina 16 metara. Priprema se glavni i izvedbeni projekt, a 9. listopada bit će organizirana rasprava od 18 sati u kurilovečkoj Gasilani. Projekt će biti prezentiran građanima, a koji će se moći izjasniti o tom projektu – dodao je Karas.

Plan i dinamika radova o izgradnji pješačko-biciklističkih staza kao i izgradnja vodovodne mreže u Vinogradskoj ulici u Buševcu i Novom selu, zanimali su vijećnicu Ivanu Belošević.

– Početkom godine, dosta se mještana javilo sa zahtjevima za uvođenje vodovodne mreže u tim dijelovima naselja. Pokrenuli smo sve da se krene s projektiranjem projekta. Izrađena je projektna dokumentacija koja je predana na građevinsku dozvolu. No, tu nam se pokazao mali problem s imovinsko-pravnim odnosima koji također iziskuju izdavanje građevinske dozvole. Poslali smo upit u Ministarstvo, s obzirom na to da je i taj dio proglašen kao potresno područje, možemo li bez građevinske dozvole krenuti s radovima. Dobili smo pozitivno mišljenje, a s obzirom na to da je vrijednost radova oko 200 tisuća eura stavit ćemo to u plan za sljedeću godinu – dodao je direktor Višić.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Pješačko-biciklističke staze od Velike Gorice prema Starom Čiču i Maloj Buni

Pročelnik za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić iznio je vijećnicima detaljan plan izgradnje pješačkih i biciklističkih staza na području Velike Gorice.

– Trenutno je u izgradnji pješačka staza u Petrovini. Uskoro bi trebali krenuti s radovima na pješačkoj stazi u Šiljakovini u Ulici Ogulinca Franje-Selje od kućnog broja 15 do 19 prema Ulici Ivana Šabana odnosno do groblja. U ovoj godini u planu je i izgradnja pješačke staze u Ščitarjevu do skretanja za Obrezinu – nabrojao je Katulić te dodao kako su u planu i veće kapitalne staze.

– To su pješačko-biciklističke staze uz glavnu cestu D30 prema Starom Čiču i D31 prema Maloj Buni. Prva faza staze ide od Velike Gorice do groblja Kušanec, ona će biti pješačko-biciklistička, dok druga faza je biciklistička staza do Male Bune u dužini 3 800 metara – dodao je Katulić i istaknu kako se staza prema Starom Čiču sastoji od 3 faze.

– Za sve staze su izdane lokacijske dozvole i izgrađeni su parcelacijski elaborati na osnovu kojih se pokreću imovinsko-pravni odnosi. Za stazu prema Starom Čiču imamo 64 katastarske čestice te je za sve napravljena procjena vrijednosti zemljišta koja prethodi postupku osiguranja dokaza odnosno izvlaštenja ako vlasnici neće biti suglasni s procjenom troškova zemljišta – naglasio je Katulić.

Nakon aktualnog sata, vijećnici su krenuli s točkama dnevnog reda, a s 16 glasova ZA i 6 protiv prihvatili su Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2023. godinu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Dvodnevna akcija policije: Kažnjavat će se i vozači i pješaci

Sutra i u srijedu građani će biti pod povećalom u sklopu preventivno-represivne akcije „Zaštita pješaka“.

Objavljeno

na

Objavio/la

Gorička policija provest će još jednu preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjiviju skupinu u prometu. Budno oko čuvara reda, građane će promatrati sutra i u srijedu na cijelom području Policijske uprave zagrebačke.

Preventivno-represivna akcija „Zaštita pješaka“ bit će usmjerena na prekršaje vozača stoga ih iz policije pozivaju da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima.

– Ujedno, na oprezu trebaju biti i pješaci, a kako ne bi bili kažnjeni cestu trebaju prelaziti na za to obilježenim mjestima i poštivati zeleno svjetlo na semaforu – ističu iz policije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Zaletio se u ogradu u Rakarskoj ulici, pa mu izmjereno 1,47 promila alkohola u krvi

Prometna nesreća dogodila se u subotu oko 20 sati, a 57-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Objavljeno

na

Ukupno 23 prometnih prekršaja zabilježila je policija u vikend akciji provedenoj na goričkim cestama. Najveću koncentraciju alkohola imao je 57-godišnjak koji se u Rakarskoj ulici zaletio u ogradu obiteljske kuće.

– U subotu 23. rujna u 20:10 sati, 57 godišnji muškarac vozeći se Rakarskom ulicom sletio je s ceste i naletio je na betonski kolni ulaz i dvorišnu ogradu kod kućnog broja 106. Očevidom je utvrđeno da je imao 1,47 promila alkohola u krvi te je lakše ozlijeđen – istaknuli su iz policije i dodali kako će protiv muškarca biti podnesen Prekršajni nalog.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vandal iz Šiljakovine: Policija uhvatila 29-godišnjaka koji je uništio grobove

Osoba je sa šireg područja Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorička policija utvrdila je počinitelja vandalizma koje se dogodilo u noći sa 6. na 7. rujna na groblju u Šiljakovini.

– Ovaj tjedan provedeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom za kojeg je utvrđeno da je uništio nekoliko grobova u Šiljakovini. Riječ je o muškoj osobi sa šireg područja Velike Gorice, koji je iz nepoznatih razloga došao na ideju da razbije nadgrobne spomenike te pobaca i polomi križeve – rekli su iz goričke policije i dodali kako će protiv njega će biti podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Iz Lukavca i Velike Gorice ukradeni skuteri, jedan je pronađen

Krađe su se dogodile početkom tjedna.

Objavljeno

na

Početkom tjedna u Lukavcu i Velikoj Gorici ukradeni su mopedi. Prva krađa bila je tijekom noći 18. rujna oko 23 sata.

– Iz obiteljske kuće u Lukavcu nepoznati počinitelj ukrao je crveni moped marke Piaggio u vlasništvu 51-godišnjaka, a procijenjena šteta je 1 200 eura – istaknuli su iz policije te dodali kako je iste noći ukraden i skuter u Kolodvorskoj ulici.

– Riječ je o skuteru marke Peugeot, također 51-godišnjeg vlasnika. No, tog istoga dana oko podneva, brat oštećenog pronašao je ukradeni motor ispod pješačkog podvožnjaka prema Gradićima – dodali su iz policije i rekli kako je šteta bila procijenjena na 1 100 eura.

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno