Povežite se s nama

Vijesti

Tko će im, kada i kako financirati izmjenu dokumenata pitaju se stanovnici Trga grada Vukovara, evo što kažu iz Grada

Stanovnike Trga grada Vukovara zanima tko će, kada i kako financirati izmjenu dokumenata potrebnu nakon preimenovanja Trga…

Objavljeno

na

Potaknuti brojnim upitima stanovnika Trga grada Vukovara tko, kada i kako će financirati izmjenu dokumenata potrebnu nakon preimenovanja Trga, vijećnici Gradske četvrti Vladimir Nazor obratili su se javnosti te time ujedno uputili i apel gradonačelniku Krešimiru Ačkaru da da odgovore na postavljena pitanja.

Naime, oglasni pano postavljen je na trgu 10.studenog prošle godine, a kako navode članovi ove gradske četvrti, o tome nisu prethodno bili obaviješteni. Nakon toga Gradska četvrt Vladimira Nazora, 11. studenoga uputila je zamolbu Uredu za komunalno redarstvo u kojoj je zatražena provedba inspekcijskog nadzora.

U ime Gradske četvrti Vladimira Nazora javnosti su se obratili predsjednik Deniz Kaya Guneš i vijećnik Marko Karalić, a sadržaj obraćanja prenosimo u cijelosti.

– Naime, potrebno je ispitati je li oglasni pano postavljen u skladu s odredbama Zakona o gradnji, te je li sadržaj panoa u skladu s važećim propisima o oglašavanju. Nažalost, odgovor Ureda nismo dobili. 47. dan od zamolbe upućene Uredu za komunalno redarstvo, šaljemo požurnicu Upravnom Odjelu za mjesnu samoupravu. Sljedećeg dana dobivamo odgovor Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet s pripadajućim Odobrenjem za postavljanje oglasnog panoa. Iz Odobrenja je vidljivo kako dozvolu za postavljanje oglasnog panoa odobravaju upravni odjeli unutar iste Gradske uprave. Također, rok za sanaciju oglasnog panoa bio je 10. prosinca prošle godine, o čemu su nadležni i obaviješteni, ali do danas to još nije učinjeno. Uvidom u priloženu dokumentaciju vidljiv je nemar i površnost unutar tijela gradske uprave, te nepoštivanje predstavnika GČ Vladimir Nazor i ono najvažnije, nepoštivanje i oglušivanje na glas stanovnika Trga. Važno je reći kako je vladajuća politička vlast u spomenutom periodu ispred ovog panoa održavala politička okupljanja i obraćanja javnosti s ciljem pripreme građana na novi izgled i naziv Trga. U to doba, odluka o preimenovanju Trga tek se trebala donijeti na Gradskom vijeću. Budući da su nam kao predstavnicima gradske četvrti, uskraćene adekvatne službene informacije i upute, molimo vas, stanovnike Trga da se zajedno obratimo gradonačelniku grada, Krešimiru Ačkaru. Želimo jasan odgovor na pitanje: „Tko, kada i kako će financirati izmjenu dokumenata potrebnu nakon preimenovanja Trga?“ – rekao je u svome obraćanju Deniz Kaya Guneš, predsjednik ove četvrti.

O novoimenovanom Trgu grada Vukovara koji se donedavno zvao Trg maršala Tita progovorio je i vijećnik Marko Karalić.

– Kao što već znate prošle godine donesena je odluka na Gradskom vijeću o preimenovanju Trga. No, prilikom donošenja te odluke nije se pitalo građane ovoga trga što oni o tome misle. Također, Vijeće gradske četvrti očitovalo se protiv ove odluke, no to nije uvaženo od Grada. Neobično mi je i tužno, što nakon 30 godina i više koliko ja ovdje dugo živim, sad od jednom mijenjanju ime trga na ne demokratski način i po mome mišljenju dosta ishitreno. Zanima me, a vjerujem kao i druge moje sustanare, na koji način će se refundirati troškovi izrade novih dokumenata, tko će to platiti, i hoće li to grad platiti? Kome se možemo u Gradu obratiti sa ovim pitanjima, i da li nam Grad može reći koje sve dokumente moramo izmijeniti – upitao je Karalić.

Kako doznajemo iz Grada su istaknuli kako je u tijeku dovršetak svih proceduralnih aktivnosti na samom preimenovanju trga, a tijekom idućih dana bit će objavljene službene informacije oko zamjene dokumenata i nadoknade troškova za iste.

HOTNEWS

FOTO Na državnoj cesti prema Zračnoj luci posječeno osam stabala

Dok većina smatra da nam nedostaje zelenila, drugi besramno sijeku mlada stabla…

Objavljeno

na

Vozeći se državnom cestom D430 prema Zračnoj luci, možemo ugledati nesvakidašnji prizor. Koliko može biti velika ljudska glupost ili jednostavno neodgovornost, pokazuje čak osam otpiljenih stabala stupastog graba. Dok većina smatra da nam nedostaje zelenila, drugi besramno sijeku mlada stabla. Budimo dobri gospodari naše prirode i okoliša, ne uništavajmo i cijenimo ono što imamo.

Nastavite čitati

Moja županija

U Kravarskom održana sjednica Stožera za sanaciju potresa. Do sada je obnovljeno 19 kuća

U Kravarskom je oštećeno 520 obiteljskih kuća kao i ostali objekti javne namjene…

Objavljeno

na

Općina Kravarsko, jedna od dvije županijske općine koje su teško stradale u potresu, bila je domaćin sjednice Stožera Civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa na Banovini.

Inače, u Kravarskom je oštećeno 520 obiteljskih kuća kao i ostali objekti javne namjene. Do sada je obnovljeno 19 kuća, a započela je i gradnja jedne uklonjene kuće.

Načelnik Kravarskoga Vlado Kolarec izvijestio je o nizu aktivnosti koje su u suradnji sa Stožerom poduzete u ovoj općini. Prvenstveno na sanaciji kuća, vodoopskrbi gdje se više od 100 kuća s bunara priključuje na vodovod, elektrifikaciji i sanaciji cesta.

Posebno se osvrnuo na izgradnju nove župne crkve Sv.Križa koja je potpuno uklonjena i čija je izgradnja započela u veljači. Kako je rekao, očekivanja su da do Božića crkva bude završena. Inače je prije sjednice potpredsjednik Vlade i predsjednik Stožera CZ Tomo Medved s članovima Stožera obišao gradilište nove crkve.

Izvor: https://potresinfo.gov.hr/

Nastavite čitati

HOTNEWS

Policija za vikend opet pojačano kontrolira

U akciji će se kontrolirati alkohol, droge i brzina, ali i ostali prometni prekršaji…

Objavljeno

na

Tijekom vikenda, od 20. svibnja do 23. svibnja na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“, najavili su iz zagrebačke policije, a sve s ciljem povećanja sigurnosti na cestama.

– Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – upozoravaju iz policije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Sutra ćemo doznati rezultate istraživanja što Velikogoričani misle o stanju zelenila

Javno predstavljanje počinje sutra u 9 sati…

Objavljeno

na

Kako kombinacija kreativnosti i zelenila može poboljšati kvalitetu života u Velikoj Gorici te što Velikogoričani misle o stanju zelenila u svom gradu doznat ćemo sutra kada će se u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održati javno predstavljanje trenutnih aktivnosti koje se odvijaju u sklopu projekta, ali i predstavit će se dosadašnji rezultati petogodišnjeg projekta Regreen koji Grad Velika Gorica provodi zajedno sa Zelenom energetskom zadrugom i 20 partnera na 2 kontinenta diljem svijeta.

– Na javnom predstavljanju Regreen projekta predstavit ćemo kakve prilike on donosi Velikoj Gorici, dok će nas inozemni partneri inspirirati rješenjima baziranim na prirodi koja koriste u svojim gradovima. Nakon prezentacija održat će se “show room” u sklopu koje će svi zainteresirani imati priliku raspraviti izložene teme s govornicima. Ovom prilikom ujedno će se predstaviti rezultati istraživanja Grada o stavovima građana o stanju zelenila u Velikoj Gorici – istaknuli su iz Grada.

Neka od rješenja razvijenih u sklopu Regreena koja ćemo predstaviti uključuju karte za “zeleno” urbano planiranje Floormaps, City explorer – alat za modeliranje ekosustava u gradovima koji optimizira primjenu rješenja temeljenih na prirodi i Greenopolis – edukativnu platforma za predškolsku i razrednu nastavu, koja senzibilizira djecu za klimatske promjene i rješenja bazirana na prirodi.

Pozivaju se svi zainteresirani da se za sudjelovanje na ovom događanje prijave na LINKU. Izlaganja će biti na engleskom jeziku, a broj mjesta je ograničen.

Ovo događanje namijenjeno je “zelenim” poduzećima, akademskoj zajednici, predstavnicima jedinica lokalne samouprave i drugih javnih ustanova, organizacijama civilnog društva, medijima i svima zainteresiranima građanima za održivi razvoj gradova.

Javno predstavljanje počinje sutra u 9 sati.

Nastavite čitati

Kultura

Razgledajte šarenilo izloga Knjižnice Galženica i upoznajte radove učenika OŠ Nikole Hribara

Mala umjetnička djela mogu se razgledati do 30. svibnja.

Objavljeno

na

Šećete li Trgom Stjepana Radića ili samo usputno prolazite uz Knjižnicu Galženica obratite pozornost na veseli i šareni izlog.

Naime, nastavljaju se predstavljanja likovnih radova velikogoričkih predškolaca i osnovnoškolaca, a novom izložbom upoznat ćete radove učenika 3.a i 3.d razreda OŠ Nikole Hribara. Učenici ove goričke škole, već treću godinu zaredom, sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac sudjeluju u eTwinning projektu U svijetu likovnih umjetnika.

Foto: Knjižnica Galženica

Upoznavanjem života, rada i djela svjetskih likovnih umjetnika, na djeci svojstven način, prikazuju slikarske rukopise pojedinog umjetnika pri čemu djeca upoznaju osnovne i izvedene boje, uočavaju čistoću boja, prikazuju crtom detalje i teksture, oblikuju različite predmete te kombiniraju puno likovnih elemenata.

Mala umjetnička djela mogu se razgledati do 30. svibnja.

Nastavite čitati

Reporter 414 - 14.04.2022.

Facebook

Izdvojeno