Poveži se s nama

Scena

Sve je spremno za dodjelu ‘Nagrade Status’

Publika će uživati u majstorskim izvedbama bendova sastavljenih od vrhunskih instrumentalista i dobitnika Statusa

Objavljeno

Dijeli nas tjedan dana od 22. dodjele Nagrade Status glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj, diskografskoj i koncertnoj 2017. godini.

Nagradu dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi, a pobjednike odabiru komisije sastavljene od poznatih i priznatih hrvatskih producenata i glazbenika.

Svečanost dodjele u 16 kategorija različitih instrumenata i stilova održat će se u srijedu, 28. veljače, s početkom u 20,30 sati, u klubu Johann Franck u Zagrebu. Publika će uživati u majstorskim izvedbama bendova sastavljenih od vrhunskih instrumentalista i dobitnika Statusa.

STRUČNE KOMISIJE
– Zabavna, pop-rock, urbana, narodna i etno glazba – članovi:
Nikša Bratoš-predsjednik komisije, Fedor Boić, Ante Eterović, Vojan Koceić, Duško Mandić, Goran Martinac, Predrag Martinjak, Denis Mujadžić, Ivan Popeskić i Tihomir Preradović.
– Jazz glazba – članovi: Neven Frangeš-predsjednik komisije, Mladen Baraković, Darko Jurković, Joe Kaplowitz, Davor Križić, Mario Mavrin, Julije Njikoš, Denis Razumović, Goran Rukavina i Elvis Stanić.

ZABAVNA, POP, ROCK i URBANA GLAZBA

JAZZ
GLAZBA

Kategorija br. 1 Električna/akustična gitara
– Krunoslav Domaćinović
– Miroslav Lesić
– Yogi Lonich

Kategorija br. 2 Bas gitara
– Konrad Lovrenčić – Koni
– Mario Rašić
– Alen Svetopetrić
– Robert Vrbančić

Kategorija br. 3 Klavijature
– Berislav Blažević – Bero
– Danko Krznarić
– Gojko Tomljanović
– Dominik Žagmešter – Žuga

Kategorija br. 4 Bubnjevi
– Branimir Gazdik
– Slobodan Grujičić – Bobo
– Dalibor Marinković – Dado

Kategorija br. 5 Puhaća glazbala
– Igor Geržina, saksofon
– Vojkan Jocić, saksofon
– Mladen Kosovec, klarinet

Kategorija br. 6 Ostala glazbala
– Marko First, violina
– Mladen Ilić, udaraljke
– Davor Rodik, pedal steel gitara

NARODNA i ETNO GLAZBA

Kategorija br. 1 Tambura
– Krunoslav Dražić
– Ivica Plivelić – Iva
– Mario Zbiljski

Kategorija br. 2 Ostala glazbala
– Tomislav Goluban, usna harmonika
– Franko Krajcar, gajde, mih, roženice, duplice
– Krešimir Oreški, udaraljke

Kategorija br. 1 Saksofon
– Vojkan Jocić
– Miro Kadoić
– Denis Razumović – Razz

Kategorija br. 2 Truba
– Zvonimir Bajević
– Antonio Geček
– Robert Mikuljan
– Branko Sterpin

Kategorija br. 3 Električna gitara – “Nagrada Damir Dičić””
– Darko Jurković – Charlie
– Bruno Mičetić
– Elvis Stanić

Kategorija br. 4 Klavir
– Hrvoje Galler
– Joseph – Joe Kaplowitz
– Zvjezdan Ružić – Zwecky

Kategorija br. 5 Kontrabas/
Bas gitara

– Ivar Roban Križić
– Zvonimir Šestak
– Luka Veselinović

Kategorija br. 6 Bubnjevi
– Adriano Bernobić
– Bruna Matić
– Borko Rupena

Kategorija br. 7 Trombon
– Marin Ferketin
– Miron Hauser
– Luka Žužić

Kategorija br. 8 Ostala glazbala
– Zoran Majstorović, oud
– Šimun Matišić, vibrafon
– Elvis Stanić, harmonika

 

Nastavi čitati

Najave

Utrka motornih kosilica, kestenijada i oldtimeri obilježit će vikend u Buševcu

Biti će ovo prilika i za pokazati veliko srce i učiniti dobro djelo. Naime, kupnjom štrukli pomažete obnovi kuće obitelji Salamun iz Strašnika…

Objavljeno

on

Miris kestena i zvuk traktorskih kosilica obilježit će vikend u Buševcu. Udruga Moj Buševec u subotu 9.listopada, organizira 8.Buševsku kestenijadu, 3.Tur Challenge i promociju Turopoljskog starinskog kolendara za 2022.god.

– Utrka standardnim traktorskim kosilicama počinje u 16 sati, dok će sat vremena prije u 15 sati biti kvalifikacije. Zainteresirani za utrku se mogu prijaviti na info@moj-busevec.hr ili na broj telefona 091/534-7175, ali isto tako moći će se prijaviti i na sam dan utrke na Trgu Seljačke Sloge, a kotizacija iznosi 30 kuna – ističu iz Udruge.

Biti će ovo prilika i za pokazati veliko srce i učiniti dobro djelo. Naime, udruga Moj Buševec će sav prikupljen prihod od prodaje štrukli, a koje je donirala pekara Cipov “Turopoljski štrukli cipov by Ivana”, donirati  za obnovu kuće obitelji Salamun iz mjesta Strašnik. Riječ je o humanitarnom projektu Buševca “Petrinja-Glina-Sisak, Buševec je uz Vas”.

No, ovoga puta Buševčani su za ovu prigodu pripremili još jednu pravu poslasticu za ljubitelje limenih starih klasika. Okupit će se članovi Oldtimer kluba Turopolje, a koji je osnovan 15.rujna ove godine. Druženje u subotu na Trgu Seljačke Sloge počinje u 15 sati.

Nastavi čitati

Kultura

Kazališna družina Kolarin donosi smijeh i zabavu uz predstavu “Karaoke show”

Predstava u Dvorani Gorica je u ponedjeljak 4.listopada, u 20 sati. Ulaznici su u prodaji na blagajni Učilišta ili u webshopu…

Objavljeno

on

Kazališna družina Kolarin s predstavom Karaoke show, započet će novu gostujuću kazališnu sezonu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– U komediji koju će izvesti kroz duhovite, ali i ozbiljne zgode i nezgode Senke te njene sestre Branke prikazan je njihov odnos. Potpuno različite u njihov suživot, pun rasprave, ali i podrške te sjećanja na djetinjstvo ušao je i nestašni podstanar Teodor koji uz posao zaštitara, voli i „grube“ igrice u kožnjaku te je privrženiji mlađoj sestri, što Senku čini nesretnom jer je željna ljubavi. Predstava je protkana glazbenim izvedbama glumaca među kojima je i nekadašnje lice s malih ekrana, tv voditeljica Darija Mikulandra Žanetić – ističu iz Pučkog učilišta.

Predstava u Dvorani Gorica je u ponedjeljak 4.listopada, u 20 sati. Ulaznici su u prodaji na blagajni Učilišta ili u webshopu.

KD Kolarin – Predstava “Karaoke show”

 

Nastavi čitati

Kultura

Gradski zbor Franjo pl.Lučić uveličat će misno slavlje u Rimu povodom svetkovine Sv.Jeronima

Program je pomno biran, predstavit će se bogata hrvatska zborska baština i izvesti neka od kapitalnih djela hrvatske zborske literature…

Objavljeno

on

Gradski zbor Franjo pl.Lučić, posljednjih se tjedana intenzivno priprema za jedan poseban i značajan način. Naime, Hrvatska rimska zajednica proslavit će u četvrtak svetkovinu sv. Jeronima, nebeskog zaštitnika Papinskog hrvatskog zavoda i Hrvatske crkve sv. Jeronima.

Liturgijsko slavlje u crkvi sv. Jeronima u Rimu predvodit će mons. Tomislav Đukez, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, službenik u Državnom tajništvu Svete Stolice, a pjevanje na misnom slavlju animirat će upravo gorički Gradski zbor.

– Sretni smo što smo napokon započeli s probama, a osobito nas veseli što ćemo nakon duge pauze imati priliku nastupiti u Rimu, u predivnoj crkvi Sv.Jeronima, u kojoj ćemo obogatiti misno slavlje velebnim djelima hrvatske zborske baštine – Istaknula je Lidia Capković Martinek, predsjednica i solistica gradskog zbora Franjo pl.Lučić.

– Ovim ćemo nastupom obogatiti liturgijsku svečanost, ali ujedno predstaviti i Grad Veliku Goricu. Program je pomno biran, predstavit će se bogata hrvatska zborska baština i izvesti neka od kapitalnih djela hrvatske zborske literature, poput Offertoriuma Cum invocarem za solo sopran, zbor i orgulje, Vatroslava Lisinskog, Svrši stopi moje, Krste Odaka te djela Franje pl.Lučića, Rulolfa Matza i Jakova Gotovca. Sjajan je to uvod u novu zborsku sezonu i priprema za proslavu 25. obljetnice osnutka koju će gradski zbor obilježiti iduće godine – kažu iz zbora.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno