Povežite se s nama

HOTNEWS

Sportska biografija: Josip Mučnjak

Objavljeno

na

Sportom se počeo baviti daleke 1970 godine, igrajući košarku u KK Radnik. Zatim je počeo igrati nogomet u juniorima NK Udarnik. Po završetku mogućnosti igranja u juniorima igra za seniorsku momčad NK Udarnik. Udarnik postaje njegov matični klub iz kojega je sve dalje proizlazilo. Nakon odsluženja vojnog roka još nekoliko utakmica za seniore i dalje se pronalazi u trenerskom pozivu. 1979 godine preuzima svoju prvu momčad za treniranje. Bili su to pioniri NK Udarnik.

 

Anegdota prve utakmice. „Prva moja utakmica odigrana je Rudešu. Putovalo se autobusom i pješice. Dolaskom u Rudeš, mladi i nadobudan trener izjavljuje tek u Rudešu, tko nije registriran nemože igrati. I krene pola momčadi van iz svlačionice. Kako se momčad pionira do tada tako rekuć sama vodila, tadašnji kapetan momčadi izjavi, onda nebumo ni mi igrali i krenu i oni van……polako idemo iz početka…danas igramo kako igramo a u idućem tjednu ćemo izvršiti registracije i srediti dokumentaciju.“

 

1 Laureati 2014

 

Pionire vodi tri godine, i najponosniji je na generaciju 1970 godište gdje na školskom igralištu za vrijeme školskog prvenstva gospodin Čubrić iz Radnika i Mučnjak traže talente. Tada je bio uspješniji i cijelu momčad koja je osvojila školsko prvenstvo dovodi u Udarnik.
Paralelno sa treniranjem pionira prolazi prvi tečaj za trenere kandidate 1979 koji je bio organiziran u Vukovini, pod vodstvom instruktora ZNS g. Ilije Lončarevića. Završetkom tečaja za trenere kandidate upisuje tečaj za trenere nogometa pri Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu pod vodstvom gospodina Petra Bujevića. Završetkom tečaja stiče svjedodžbu trenera nogometa koja je sa dodatnim doškolavanjima pri akademiji HNS u rangu licence UEFA – A trenera.

 

Nakon pionira u razdoblju 1982 – 1984, trenira momčad juniora NK Udarnik. Kako je u to vrijeme bila odredba da se predsjednik kluba mjenja svake godine u četverogodišnjem mandatu, tako je i MUčnjak bio predsjednik kluba i trener.
I kako to obično biva kad nisi u mogućnosti naći trenera za seniorsku momčad okrečeš se svojim kadrovima. I tako te 1985 godine preuzima seniorsku momčad NK Udarnik. Jedna super kvalitetna momčad kojoj sastav mnogi mogu nabrojiti i danas: Deraković, Mađarević, Mirković, Paviša, Jančić, Đumlija, Ivančić, Salopek, Barbarić, Kuten i Ivanković. Sa tom generacijom i svojim startom u treniranju seniora osvaja prvo mjesto u tadašnjoj ZNZ i Udarnik se vraća u trećeligaško natjecanja. Sa seniorima je bio u prekidima do 1987 godine, kada preuzima prve formirane kadete NK Radnik. I dan-danas zahvljuje se g. Mišeriću na ukazanom povjerenju. 1989 bio je koordinator škole NK Radnik, da bi 1990 ponovo preuzeo NK Udarnik. Paralelno vodi i NK BUNU, i ta tri mjeseca su bila priča za sebe.

 

foto: arhiva Josip Mućnjak

foto: arhiva Josip Mućnjak

I tada kreće priča po Turopolju. Jednu polusezonu trenira NK Polet Buševec, no odlaskom g. Bobesića sa predsjednikove funkcije, odlazi i Mučnjak. Tada je Nenad Črnko bio tajnik (čini mu se), bila je to 1989. godina u kojoj je nakon odlaska Mućnjaka Črnko preuzeo mjesto predsjednika Poleta, a Mućnjak se vratio u školu NK Radnik. Zatim počinje prijateljstvo sa NK Turopoljac – Kuće, NK Dinamo – Hidrel – Novo Čiće, Mraclin. Zajedničko sa ova sva tri kluba je da za sobom ostavlja prijateljstvo i poštovanje koje je i danas opipljivo.
2000 godine ponovo preuzima školu mladeži NK Udarnik. Rezultat rada škole je i početak ŽRK Udarnik. Naime dok su trenirali u dvorani Hribar u školi su pod kontrolom rukometa gospođa Olga Vađon i gospodin Igor Panadić imali 100-tinjak djevojčica uključeno u školu rukometa. Na Mučnjakov prijedlog da se formira ŽRK Udarnik, to je i ostvareno.
U periodu 2000 do 2006 Mučnjak je malo trener, malo tajnik, malo sportski direktor, da bi paralelno postao i predsjednik ŽRK Udarnik.

 

2008.godine preuzima NK Udarnik na funkciji direktora kluba, te tri godine provodi u sanaciji kluba i povratka na pozitivnu financijsku bilancu. Dvije godine 2011 i 2012 briše iz sportske biografije zbog obitelji, te se uključujem u sport 2013 godine na molbu gospodina Panadića da preuzme funkciju predsjednika ŽRK Udranik. I tako do danas još uvijek predsjednik ŽRK Udarnik, da bi opet paralelno 2014 u veljači preuzeo i školu nogometa NK Udarnik. Josip Mučnjak, hvala Ti za šport /što drugo napisati/!
Između ovih redaka provlači se članstvo u sportskim organizacijama Nogometnog središta Velika Gorica, Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice, Nogometnog središta zagrebačke županije, te Odbora nogometnih trenera.

 

IME I PREZIME: Josip Mučnjak
DATUM/MJESTO ROĐENJA: 11.11.1955, SENJ
VISINA/TEŽINA: 180/100
BRAČNO STANJE: Udovac
ZVANJE: Elektroničar – tehničar
KLUB: NK Udarnik, ŽRK Udarnik
ŠPORTSKI UZOR: Edson Arantes do Nascimento
ŠPORT BROJ 1, 2, 3: Nogomet, rukomet, košarka
ŠPORTAŠ/ŠPORTAŠICA – TUZEMNI: Dražen Petrović / Janica Kostelić
ŠPORTAŠ/ŠPORTAŠICA – INOZEMNIĆ: Lionel Messi / ?
OMILJENI ŠPORTSKI KLUB: Manchester United
FILM: Gladijator
GLUMAC/GLUMICA: Robert Redford / Julia Roberts
PJEVAČ/PJEVAČICA: Oliver Dragojević / Josipa Lisac
GRUPA: The Beatles, The Rolling Stones,
PJESMA: Never been to Spain / Three dog night; House of the rising sun / Animals
JELO/PIĆE: Riba – lešo / vino
KAFIĆ, RESTORAN: VG sport caffe / Didov san
PRIJATELJI: Stjepan Tomašić
ŠPORTSKI PRIJATELJI: Tin Meštrović
IZREKA: Je.. krušnu mrvu. Je’s vala!
ŽIVOTNI MOTO: Uvijek budi čovjek!!!!!!!!!!
PORUKA ZA KRAJ: kako kaže jedna pjesma, sve najbolje na svijetu je besplatno…uživajte u životu.
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor.

 

HOTNEWS

Nova materijalna prava za radnike ZTC-a: Veće plaće, regres, uskrsnica, jubilarne nagrade…

Potpisian je Kolektivnog ugovora na razdoblje od četiri godine.

Objavljeno

na

Nakon uspješno završenih pregovora, direktor Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. Ivica Vidović i predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu Marijan Luketić potpisali su jučer, 15. travnja 2024. Kolektivni ugovor za trgovačko društvo Zrakoplovno-tehnički centar. Potpisivanjem Kolektivnog ugovora na razdoblje od četiri godine povećana su materijalna prava radnika, osiguran je socijalni mir kao i stabilnost poslovanja.

– Dogovorena je osnovica za izračun plaće u iznosu 947,18 eura te koeficijenti složenosti poslova po grupama u ukupnom rasponu od 1,00 do 3,50. Povećana su ostala materijalna prava radnika te su dogovoreni regres i božićnica u iznosu 200 eura, uskrsnica u iznosu 150 eura. Naknada za topli obrok povećana je s 2,65 na 4,10 eura. Povećan je i iznos jubilarnih nagrada kao i dar za dijete do 15 godina starosti u iznosu od 130 eura. Poslodavac će snositi i dio troškova smještaja djece u ustanovama predškolskog odgoja u visini do 40 eura – istaknuli su iz ZTC-a.

Osim toga tu su i otpremnine za radnike koji odlaze u starosnu mirovinu, a koje će kako ističu, iznositi 2000 eura, a za one koji imaju status hrvatskog branitelja najmanje 12 mjeseci 3000 eura, odnosno 4000 za one koji imaju najmanje 12 mjeseci borbenog sektora.

Nakon potpisivanja ugovora Društvo treba donijeti novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta te Pravilnik o plaćama, koji se donosi u suglasnosti sa Sindikatom, za što je predviđen rok od 45 dana.

– Potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora Zrakoplovno-tehnički centar još je jednom pokazao socijalnu osjetljivost i brigu koju ulaže u poboljšanje uvjeta života i rada svojih zaposlenika – dodali su iz ZTC-a.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO OK Gorica osvojila 2. mjesto na Regionalnom natjecanju U13 mala odbojka

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 13.04.2024. Regionalno natjecanje U13 mala odbojka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 13.04.2024. Regionalno natjecanje U13 mala odbojka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugo okupljanje natjecanja ‘Regije – Sjever U13 mala odbojka sezona 2023./2024.’ održano je u organizaciji OK Gorica u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici, u subotu, 13. travnja 2024. godine.

Velika Gorica, 13.04.2024. Regionalno natjecanje U13 mala odbojka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 13.04.2024. Regionalno natjecanje U13 mala odbojka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 13.04.2024. Regionalno natjecanje U13 mala odbojka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Natjecalo se 6 ekipa, utakmice su igrane na dva dobivena seta. Sve ekipe nagrađene su medaljama, a tri prvoplasirane ekipe su dobile i pehare. Najboljim igračem, MVP, proglašen je Niko Kanoti iz pobjedničke ekipe i dobio je posebno priznanje.

Galerija fotografija

REZULTATI  OK Daruvar – OK Gorica 0:2 (19:25, 9:25), MOK Čazma – OKM Centrometal 2:0 (25.21, 25:14), OK Čazma 2 – OK Cratis Varaždin 0:2 (2:25, 2:25), MOK Čazma – OK Gorica 0:2 (10:25, 22:25), OK Cratis Varaždin – OK Daruvar 2:0 (25:8), 25:5), OK Centrometal – OK Čazma 2 2:0 (25:12, 25:16).

Za 5. mjesto OK Daruvar – OK Čazma 2 2:1 (25:14, 23:25, 15:12).  Za 3. mjesto MOK Čazma – OKM Centrometal 2:1 (23:25, „5:15, 15:8).  Finale OK Cratis Varaždin – OK Gorica 2:0 (25:17, 25:23).

Nastavite čitati

HOTNEWS

Udarnik se vratio pobjedama: Karlovac pao kao uvertira za Trešnjevku

Rukometašice Udarnika pobijedile su Karlovac 28-27 na domaćem parketu, uz osam golova Magdalene Jurić i pet Bernarde Mostarlić. Do kraja sezone još su preostale dvije utakmice

Objavljeno

na

Objavio/la

Nakon dva vezana poraza, domaćeg od Lokomotive II i gostujućeg kod opatijske Liburnije, rukometašice Udarnika su povratak u pobjednički ritam tražile u drugoj polovici rukometne nedjelje. S druge strane bio je neugodni Karlovac, a kao takve su se gostujuće igračice predstavile i ovoga puta.

Teškom mukom uspio je Udarnik izboriti novu pobjedu, trebalo je “orati i kopati” za nova dva boda, ali cure koje vodi Martina Vugrinović na to su bile spremne. Iako stvari nisu funkcionirale idealno od prve minute, jer Udarnik je već u startu upao i minus i sve do završnice prvog poluvremena lovio zaostatak za gošćama. Minimalan, doduše, ali tek u 27. minuti, golom Nere Butković, konačno su domaće rukometašice prvi put povele.

Na predah se na kraju otišlo “na nuli”, s izjednačenih 18-18, što je značilo da će se u nastavak krenuti praktički ispočetka. I nije se puno toga mijenjalo u prvih desetak minuta, tek nakon toga uspio se Udarnik prvi put značajnije odvojiti, na “čak” tri gola razlike, ali u 55. minuti opet se sve vratilo na početak: 25-25!

I tu je krenula dramatična završnica, u kojoj su Diana Vincek i Magdalena Jurić vraćale Udarniku minimalnu prednost, no Karlovčanke su se oba puta uspjele vratiti. Kad je Bernarda Mostarlić zabila za 28-27 minutu i 50 sekundi prije kraja, teško je bilo naslutiti da je to i posljednji gol na utakmici. S igračicom manje, u sljedećem napadu golmanica Stela Hrnčić zaustavila je pokušaj Karlovčanki, nakon čega su “udarnice” uspjele sačuvati loptu, pobjedu, bodove…

I zadržale odlično četvrto mjesto na tablici, vratile se pobjedama uoči ogleda koji se dugo iščekuje. U sljedećem kolu, naime, slijedi gostovanje kod prvaka Trešnjevke, za koju igraju tri dojučerašnje igračice Udarnika, koje su zimus promijenile dres, Lena Durđenović, Nikolina Laco i Ella Bajkuša.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Ugovor je potpisan, a od 1. srpnja ovi će autobusi voziti Velikom Goricom i okolicom

Bila je prilika i za promotivnu vožnju gradom koja je simbolično krenula s prve autobusne stanice u Velikoj Gorici koja se nalazi kraj Muzeja Turopolja.

Objavljeno

na

Objavio/la

Potpisan je povijesni ugovor između Grada Velike Gorice i poduzeća Arriva Hrvatska o pružanju lokalnog linijskog prijevoza na velikogoričkom području. Tom prigodom i predstavljen je gorički gradski autobus koji će Velikogoričane početi voziti s prvim danom srpnja.

Bila je to prilika i za promotivnu vožnju gradom koja je simbolično krenula s prve autobusne stanice u Velikoj Gorici koja se nalazi kraj Muzeja Turopolja.

– Počinjemo pisati povijest boljeg i kvalitetnijeg javnog lokalnog prijevoza. Ugovor kojeg smo danas potpisali za sedmogodišnje razdoblje težak je 20,5 milijuna eura, a ovi novi predivni autobusi s prepoznatljivim vizualnim identitetima grada, čiji su dizajn izabrali upravo naši sugrađani, 1. srpnja vozit će ulicama našeg grada – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar uoči predstavljanja novog prijevoznika.

15.04.2024. – Promocija novog goričkog prijevoznika i autobusa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

S novim prijevoznikom uvodi se i nekoliko novih linija koje su sugrađani tražili, a struka definirala.

– Imat ćemo linije prema željezničkoj postaji, Meridianu 16, a s Velikom Goricom konačno će biti povezani Mičevec i Velika Mlaka. To je iskorak koji će učiniti ovaj prijevoz ne dobrim samo zbog lijepih busova ili zato što je besplatan, već zato što je i povećan broj linija. Drago mi je što smo natječajem dobili jednu ovakvu ozbiljnu i dokazanu firmu jer samo takve mogu adekvatno odgovoriti na ovu situaciju – dodaje gradonačelnik koji se ujedno zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog zahtjevnog i kompleksnog projekta.

15.04.2024. – Promocija novog goričkog prijevoznika i autobusa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Direktor Arrive Hrvatska Dražen Divjak istaknuo je kako je ovdje riječ o vrlo zahtjevnom projektu.

– Arriva je prisutna u više od 13 hrvatskih županija, a ono što je zanimljivo je da će Velika Gorica biti prva od gradova koja će imati pet električnih autobusa te će time dobiti i održivi zeleni prijevoz. U našem DNA nam je sport i zdravlje te održivost stoga ćemo u dijalogu s gradskom upravom intenzivno raditi. Velik izazov pred nama je i radna snaga stoga i ovim putem pozivam sve vozače iz Velike Gorice i okolice da se pridruže našem timu – pozvao je Divjak.

15.04.2024. – Promocija novog goričkog prijevoznika i autobusa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U sklopu poduzeća Arriva Hrvatska djeluje i Društvo žena ‘Arriva lavice’ koje okuplja oko 200 zaposlenica s ciljem pomaganja, upoznavanja i osnaživanja, kao i jačanja prisutnosti žena u sektoru prijevoza. Predsjednica društva Marija Andrišević uručila je vrijednu donaciju od 3 tisuće eura goričkoj humanitarnoj udruzi VG Legacy.

– Zadovoljstvo nam je pružiti podršku radu vaše udruge jer vjerujem da pomaže boljitku života vaši sugrađana i da će doprinijeti nekim pozitivnim promjenama u ovoj zajednici – rekla je Andrišević uručivši pritom donaciju predsjednici Daliji Zubek.

15.04.2024. – Promocija novog goričkog prijevoznika i autobusa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Vrijednu donaciju gorički humanitarci iskoristit će za svoju socijalnu trgovinu Robin food.

15.04.2024. – Promocija novog goričkog prijevoznika i autobusa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

15.04.2024. – Promocija novog goričkog prijevoznika i autobusa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

15.04.2024. – Promocija novog goričkog prijevoznika i autobusa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastavite čitati

HOTNEWS

Početkom kolovoza kreće izgradnja Centar za starije osobe u Velikoj Gorici

Prve bi korisnike trebao primiti na jesen 2026. godine.

Objavljeno

na

Objavio/la

Centar za starije osobe u Velikoj Gorici trebao bi biti dovršen u lipnju 2026. godine, a kada će se paralelno primati i upisi i prijave za boravak u Domu za starije, rekao je danas na početnoj konferenciji projekta održanoj u Poduzetničkom inkubatoru, gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Zgrada Centra bit će tri puta veća od zgrade inkubatora. Ukupno 503 mjesta će biti za izvaninstitucionalne usluge. Bit će to jedan od najmoderniji Centar za starije osobe. Korisnici će ovdje moći dolaziti na fizikalne terapije, društvene igre, sport i rekreaciju, a dok će Dom za starije biti za oko 100 Velikogoričana. Prilikom upisa trudit ćemo se da prednosti i prioritet imaju naši sugrađani – istaknuo je prvi čovjek grada i dodao kako je projekt vrijedan 11,7 milijuna eura.

– Država je već osigurala 6,1 milijun, a pregovaramo i sa Zagrebačkom županijom koja bi trebala uložiti 3 milijuna eura, dok će se ostatak potrebnih sredstava osigurati iz gradskog proračuna – dodao je Ačkar.

15.04.2024. – Početna konferencija projekta izgradnje Centra za starije osobe u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Kada je u pitanju projekt, dobar dio posla je odrađen, naglasio je pročelnik za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove EU, Domagoj Ilečić.

– Pripremna dokumentacija je odrađena, ishođena je građevinska dozvola koja je bila preduvjet za dobivanje sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Veliki je to uspjeh za naš grad jer smo jedan od 18 projekta koji će se financirati u Hrvatskoj – naglasio je Ilečić te dodao kako se priprema dokumentacija za javnu nabavu i izbor izvođača radova.

15.04.2024. – Početna konferencija projekta izgradnje Centra za starije osobe u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Radovi na izgradnji trebali bi početi početkom kolovoza, a projekt ima višestruke benefite.

– Ovakav tip Centara ne postoji trenutno nigdje u Hrvatskoj, kao ni u našoj županiji. Njegova dodatna specifičnost je što će uz socijalne, pružati i zdravstvene usluge. Imat će ambulantu obiteljske medine, fizikalnu terapiju, kineziterapiju i sve ono što je našim sugrađanima u toj dobi najpotrebnije. Oni će dobiti poboljšane usluge, kvalitetniji život, ali kroz projekt će biti zaposleno i stotinjak stručnih osoba – rekao je Ilečić.

15.04.2024. – Početna konferencija projekta izgradnje Centra za starije osobe u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Svoje bi korisnike Centar trebao primiti na jesen 2026. godine.

15.04.2024. – Početna konferencija projekta izgradnje Centra za starije osobe u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno