Poveži se s nama

HOTNEWS

Od sada “Lektira za pomoćnike” dostupna online

Zamišljen je kao pomoćni alat za pomoćnike u nastavi, ali i sve ostale koji su uključeni u pružanje podrške djeci u odgojno-obrazovnom sustavu….

Objavljeno

Na završnoj konferenciji EU projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ promoviran je Priručnik za pomoćnike u nastavi – Lektira za pomoćnike., a koji je zamišljen kao pomoćni alat za pomoćnike u nastavi, ali i sve ostale koji su uključeni u pružanje podrške djeci u odgojno-obrazovnom sustavu.

Priručnik su uredile dr.sc. Arijana Mataga Tintor i dr.sc. Kristina Vujnović, a uz njih autorice su stručne suradnice i koordinatorice projekta Milica Kolumbić-Di Giorgio i Katarina Sikirić Lukić te provoditeljice edukacije za pomoćnike u nastavi Sanja Orešković Vrbanec i Sanda Puljiz Vidović.

U Priručniku se može pročitati o ulozi, poslovima i statusu pomoćnika u nastavi, o važnosti komunikacije i odnosa, o stresu. Velik dio priručnika bavi se posebnostima rada pomoćnika u nastavi u odnosu na učenika s teškoćama, pa se tako može pročitati o radu s učenicima koji imaju teškoće u razvoju, o radu s učenicima s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima, o radu s učenicima koji imaju poremećaj iz spektra autizma, radu s učenicima s intelektualnim teškoćama…

Sam proces nastanka Priručnika bio je participativan te se u njemu mogu pronaći izjave i osvrti mnogih sudionika – djece, roditelja, učitelja, pomoćnika u nastavi i stručnjaka. U Priručniku je korišten OmoType — font čitljiv osobama s disleksijom, ali i osobama bez teškoća s čitanjem.

Priručnik možete pronaći ovdje.

HOTNEWS

Manifestacija Via Kino u Velikoj Gorici odgođena za nedjelju 24.listopada

Program ostaje isti…

Objavljeno

on

Kako ističu iz Turističke zajednice Zagrebačke župnije zbog nepovoljnih vremenskih prilika došlo do promjene termina održavanja manifestacije Via Kino u Velikoj Gorici u Parku dr. Franje Tuđmana. Manifestacija, o kojoj smo pisali ovdje, će se umjesto sutra u subotu, 23. listopada održati u nedjelju , 24. listopada.

Nastavi čitati

HOTNEWS

PROVALE U KOLODVORSKOJ: Ne ostavljajte vrijedne predmete u parkiranom automobilu, čak ni u vlastitom dvorištu!

U gluho doba noći razbio je staklo i ušao u automobile.

Objavljeno

on

Tijekom noći s 20. na 21. listopada nepoznati počinitelj provalio je u dva automobila te otuđio ruksak s novčanikom iz jednog te novčanik iz drugog – izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Provalnik je u automobile u Kolodvorskoj ulici ušao razbivši staklo. U jednom otuđenom novčaniku, na sreću, bili su samo dokumenti, dok je u drugom bio i novčani iznos.

Zanimljivo je da to što su vozila bila parkirana u dvorištima obiteljskih kuća nije spriječilo počinitelja da pristupi automobilima i izvrši krađu vrijednih predmeta.

Iz policije upozoravaju da građani ne ostavljaju novčanike, torbe i slične predmete u automobilima preko noći, čak ni u vlastitom dvorištu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velika Gorica ponijela je titulu najboljeg velikog grada u kategoriji “Demografija, obrazovanje, mladi i socijalna politika”

Inače, Velika Gorica konačno je osvojila titulu najboljeg, nakon što je protekle tri godine bila u samom finalu…

Objavljeno

on

Svečanim proglašenjem i podjelom plaketa pobjednicima večeras je Novom Vinodolskom i službeno završen ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojega, četvrtu godinu zaredom, gradonačelnik.hr organizira u suradnji s Jutarnjim listom i Agencijom Ipsos.

U kategoriji “Demografija, obrazovanje, mladi i socijalna politika” ovo veliko priznanje pripalo je upravo Gradu Velika Gorica. Ovo je Velikoj Gorici prvi naslov najboljega, nakon što je protekle tri godine bila u samom finalu. A po čemu je to naš grad poseban da je ušao u veliko finale pročitajte na gradonačelnik.hr.

Nakon proglašenja oglasio se i sam gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je istakno kako je ponosan na Goricu. Ponosan na svoj grad.

Velika Gorica najbolji grad

 

Nastavi čitati

Reporter 409 - 21.10.2021.

Facebook

Izdvojeno