Povežite se s nama

Gospodarstvo

Naučite kako pristupiti novim kupcima i zadržati postojeće

Edukaciju organizira gorička Razvojna agencija, a predavanje će se održati online u četvrtak točno u podne.

Objavljeno

na

Poduzetnici koji žele osnažiti odnose s postojećim kupcima, pridobiti nove te generalno imati bolje prodajne rezultate i uspješnu poziciju na tržištu, mogu se prijaviti na edukaciju o tome kako doći do kupca i kako ga pretvoriti u lojalnog te ga na kraju i zadržati.

– Naime, svaki poduzetnik treba otkriti što je kupcu bitno, što ga zanima, ali i što ga muči. Također, treba istovremeno razmišljati kao kupac i staviti se u njegovu poziciju. Kad to znamo, komunikacija je puno lakša i jednostavnija. I najvažnije, cijena više ne dolazi na prvo mjesto Na ovoj edukaciji poduzetnici imaju priliku naučiti kako otkriti koje su prave vrijednosti koje trebaju komunicirati svojim potencijalnim klijentima/kupcima, na koji način pristupiti novim kupcima, te kako zadržati postojeće – ističu iz goričke Razvojne agencije, organizatori edukacije.

Predavanje će održati Anita Jurjević, konzultantica s višegodišnjim iskustvom rada na rukovodećim pozicijama u domaćim/internacionalnim trgovačkim lancima. Entuzijastica za prodaju i inovacije u segmentu trgovine, te praćenje trendova na tržištu. Edukaciju će se održati online, u četvrtak 13. listopada u 12 sati, a otprilike će trajati tri sata. Obavezne su prijave, a to možete učiniti ovdje. 

Gospodarstvo

Kako Velika Gorica troši i zarađuje provjerite uz Vodič kroz Proračun za građane

Proračun Grada Velike Gorice u 2023. u visini 93,2 milijuna eura prvi je proračun iskazan u eurima, te prvi koji je pripremljen prema novom ustroju Gradske uprave.

Objavljeno

na

Objavio/la

Kako bi svim stanovnicima na što jednostavniji način prikazali gradske prihode i rashode u Gradskoj upravi su i ove godine pripremili Vodič za građane kroz Proračun za 2023. godinu

Ovogodišnji gradski proračun u visini 93,2 milijuna eura prvi je proračun iskazan u eurima, te prvi koji je pripremljen prema novom ustroju Gradske uprave. Iz Grada ističu kako su najveća proračunska izdvajanja ona za školstvo, predškolski odgoj i komunalna ulaganj (prometna infrastruktura i drugo).

Za proučavanje gradskih prihoda i rashoda kliknite OVDJE.

 

 

Nastavite čitati

Gospodarstvo

Upoznajte se s potporama za samozapošljavanje

Radionica će se održati 27. siječnja.

Objavljeno

na

Osobe koje razmišljaju o osnivanju vlastite tvrtke ili obrta te žele iskoristiti potpore za samozapošljavanje mogu se prijaviti na radionicu “Kako postati poduzetik”.

Riječ je o prvoj takvoj radionici koju organizira gorička Razvojna agencija, a svi zainteresirani imat će prilike dobiti sve ključne informacije o poticajima za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, osnivanju vlastite tvrtke, ali i koje su obazvene nakon ostvarene potpore.

– Prisutne ćemo upoznati i s uvjetima navedenih potpora te što je sve potrebno prikupiti i pripremiti od dokumentacije kako bi njihova prijava bila kompletna i prihvatljiva, uz maksimalan broj bodova. Osim potrebne dokumentacije i popunjavanja poslovnog plana upoznat će se i s važnim obvezama tijekom provedbe korištenja dodijeljene potpore – ističu iz Razvojne agencije.

Radionica će se održati 27. siječnja u učionici 101 na prvom katu Pučkog učilišta od 10 do 12:30 sati. Prijaviti se možete na mail josipa.matic@vegora.hr.

 

 

 

 

Nastavite čitati

Gospodarstvo

FINA: Više od 1000 eura iznosi prosječna plaća zaposlenika kod goričkih poduzetnika

Fina je objavila nove financijske rezultate poduzetnika koji imaju sjedište u Velikoj Gorici

Objavljeno

na

Fina je objavila nove financijske rezultate poduzetnika koji imaju sjedište u Velikoj Gorici. Prema podacima 1 916 goričkih poduzetnika u 2021. godini imali su 13 188 zaposlenih, što je za 310 zaposlenih više u odnosu na godinu ranije.

Osim toga za 14,3 posto imali su veće prihode u odnosu na 2020. godinu, a pozitivan konsolidirani financijski rezulat u 2021. je iznosio 602 milijuna kuna što je 218,9% više u odnosu na ostvarenu neto dobit u 2020. godini. Od ukupnog broja poduzetnika u Zagrebačkoj županiji, gorički poduzetnici čine dio od 19,5%.

Velika Gorica, kao sjedište Zagrebačke županije, među sjedištima je po broju poduzetnika na 8. mjestu, a na razini Hrvatske na 9. Po broju zaposlenih i ukupnim prihodima na razini države je na 7. mjestu, a prema neto dobiti na 10. mjestu.

– Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika sa sjedištem u Velikoj Gorici, u 2021. godini, iznosila je 7.895 kuna i bila je 21,7% viša u odnosu na prosječnu mjesečnu neto plaću obračunatu zaposlenima kod poduzetnika na području Zagrebačke županije (6.485 kuna) te 24,3% viša od prosječne neto plaće zaposlenih kod svih poduzetnika Republike Hrvatske (6.350 kuna) – ističu iz Fine.

Kada su u pitanju ostvareni ukupni prihodi u 2021. godini među poduzetnicima sa sjedištem u Velikoj Gorici tu prednjači LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d. sa 6,6 milijardi kuna. Društvo je ostvarilo i najveću dobit razdoblja u iznosu od 380,3 milijuna kuna te imalo najviše zaposlenih 2.537. Druga po visini ostvarenih ukupnih prihoda je ZUBAK GRUPA d.o.o. s 789,6 milijuna kuna ukupnih prihoda.

Izvor: Fina – foto: Pixabay/Gerd Altmann

Nastavite čitati

Gospodarstvo

Besplatno predavanje o biodinamičkoj proizvodnji za poljoprivrednike

Predavanje je u četvrtak 19. siječnja u POU Velika Gorica

Objavljeno

na

Centar dr. Rudolfa Steinera u četvrtak 19. siječnja, poziva sve zainteresirane poljoprivrednike na predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koje će se održati u vijećnici goričkog Pučkog učilišta.

Edukacija je besplatna, a predavačica Dijana Posavec održat će dva predavanja. Prvo će biti riječi o biodinamičkoj agrikulturi u funkciji održive poljoprivredne prakse, a drugo će se bazirat na osnovnim postulatima, metodama i tehnikama uzgoja.

Predavanje organizira Grad u suradnji sa Zagrebačkom županijom, a počinje u četvrtak u 18 sati.

Foto: Ilustracija/Pixabay/Pexels

Nastavite čitati

Gospodarstvo

Na radionici u Velikoj Gorici poduzetnici mogu saznati sve o izvozu

Kako i zašto izvoziti, gdje pronaći partnere, kako i gdje se financirati?

Objavljeno

na

Objavio/la

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije organiziraju radionicu o izvozu namijenjenu svim postojećim i potencijalnim izvoznicima, odnosno malim i srednjim poduzetnicima iz proizvodno-prerađivačke djelatnosti koji žele dobiti aktualne i korisne informacije poput: Kako i zašto izvoziti, Gdje pronaći partnere, Kako i gdje se financirati?

Na radionici u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, 18. siječnja od 9 do 14 sati, predavanja će održati stručnjaci iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva financija – Carinska uprava, Hamag Bicro-a, HBOR-a te udruge Hrvatski izvoznici.

Osim toga, polaznici radionice upoznat će se i s uspješnom izvoznom pričom s područja Zagrebačke županije – onom tvrtke Geolux.d.o.o. koja se bavi proizvodnjom i prodajem visokotehnoloških proizvoda.

Zbog ograničenog kapaciteta dvorane, za sudjelovanje se potrebno prijaviti. Ime i prezime, naziv i djelatnost tvrtke te kontakt potrebno je poslati na e-mail export@mingor.hr do 16. siječnja.

Nastavite čitati

Reporter 422 - 22.12.2022.

Facebook

Izdvojeno