Povežite se s nama

HOTNEWS

Najbolji od najboljih: Ines, Dino, šahistice i nogometaši dobili nagrade

Nagrade za životno djelo pripale su Ranku Dobriću i Miljenku Radočaju, najbolji pojedinci dolaze iz karatea i atletike, najbolji kolektivi su nogometaši i šahistice

Objavljeno

na

Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice podijelila je nagrade u 13 kategorija na svečanosti u četvrtak navečer, a laureati su prilično očekivani, barem u onim “najjačim” kategorijama. Momčad godine tako su postali nogometaši Gorice, koji su dobili i nagradu za posebna postignuća, zajedno s košarkašima i judo klubom Pinky, a najboljom ekipom proglašene su šahistice Poleta, prvakinje države. Sportašica godine je karatistica Ines Grdenić, brončana na mlađeseniorskom EP-u, a najbolji sportaš je atletičar Dino Bošnjak, osmerostruki prvak države.

– Često na ovim našim svečanostima znamo reći da je iza nas povijesna sportska godina, ali ove godine to stvarno s pravom možemo reći. Imamo tri prvoligaša u najmasovnijim muškim sportovima, nogometu, košarci i rukometu, ali imamo i puno više od toga, sve one sjajne pojedinačne i momčadske rezultate koje je teško i nabrojati. Zasluga je to svih naših sportaša, trenera, sportskih djelatnika, ali i svih onih koji su na bilo koji način dali doprinos da godina bude ovako uspješna – rekao je predsjednik Zajednice sportova Goran Kovačić, a gradonačelnik Dražen Barišić se nadovezao:

– Treba čestitati i roditeljima, za svaki oprani dres i kopačke, za svaku vožnju na trening ili utakmicu. Bez njihova doprinosa sve ovo ne bi bilo moguće. Grad našim sportašima pomaže koliko god može, prepoznali smo važnost bavljenja sportom i zato ćemo u sljedećoj godini za sport izdvojiti više proračunskog novca nego ikad do sad, oko 22 milijuna kuna.

Ponosnih roditelja bilo je i u dvorani POU-a, s osmijehom na licu svojeg su sina gledali i tata i mama Bošnjak.

– Ova godina mi je rekordna, budući da sam osvojio tih osam državnih prvenstava u raznim kategorijama, ali i za sljedeću godinu ostalo je sasvim dovoljno izazova. Još nisam oborio niti jedan državni rekord, u 2019. cilj mi je barem jedan, a možda toga bude i više – najavio je Dino Bošnjak.

Ines Grdenić primila je svoju petu nagradu za sportašicu godine.

– Ove četiri držim na regalu, valjda ću naći mjesta i za petu – našalila se Ines.

Nagrade za životno djelo dobili su legendarni golman Radnika, kasnije i uspješan trener velikog broja turopoljskih klubova Ranko Dobrić, te Miljenko Radočaj, čovjek koji je sinonim za stolni tenis u Velikoj Gorici. A ovo su svi nominirani i nagrađeni…

SPORTAŠ GODINE:
Marko Drašković (Judo klub Pinky)
Dino Bošnjak (Atletski klub Velika Gorica)
Kristijan Kahlina (Hrvatski nogometni klub Gorica)
Marko Baković (Košarkaški klub Gorica)
Josip Geci (Plesni klub Megablast)

SPORTAŠICA GODINE:
Elena Pleša (Judo klub Pinky)
Una Sedmak (Streljački klub Plemenitaš)
Mirjana Šimek (Atletski klub Velika Gorica)
Ines Grdenić (Karate klub Velika Gorica)
Barbara Iveljić (Plesni klub Megablast)

EKIPA GODINE:
Šahovski klub Polet
Ženski rukometni klub Udarnik

MOMČAD GODINE:
Hrvatski nogometni klub Gorica
Košarkaški klub Gorica
Karate klub Velika Gorica

TRENER GODINE:
Josip Sesar (Košarkaški klub Gorica)
Sergej Jakirović (Hrvatski nogometni klub Gorica)
Ana Vesel Križaj (Plesni klub Megablast)

NADE GODINE (svi su nagrađeni):
Tena Petračić (Maraton klub Velika Gorica)
Matija Ivanjko (Judo klub Pinky)
Luka Dora (Hrvatski nogometni klub Gorica)
Mia Zoroja Odrčić (Hrvatski odbojkaški klub Gorica)
Sara Habijančić (Taekwondo klub Velika Gorica)
Jan Markan (Tenis klub ITeam)
Borna Barišić (Kuglački klub Radnik)
Nikola KOs (Šahovski klub Polet)
Fran Tomašić (Hrvatski rukometni klub Gorica)
Gabrijela Šoljić (Karate klub Centar)
Nera Butković (Ženski rukometni klub Udarnik)
Dominik Kučan (Karate klub Velika Gorica)
Matej Vukoić (Streljački klub Turopolje)

DJELATNICI GODINE:
Kristijan Kirinić (NK Vatrogasac)
Dražen Došen (NK Meštrica)
Dr. Sanja Kos
Diana Breko (Hrvatski odbojkaški klub Gorica)
Srđan Vučićević (Ženski rukometni klub Udarnik)
Stjepan Pukanić (Hrvatski rukometni klub Gorica)

PROMIDŽBA VELIKOGORIČKOG ŠPORTA:
Hrvatski nogometni klub Gorica
Taekwondo klub Velika Gorica
Plesni klub Megablast
Frane Žanić, odbojkaški trener
Karate klub Velika Gorica

SPORT OSOBA S INVALIDITETOM:
Velimir Šandor

POSEBNA POSTIGNUĆA – PRVACI:
Hrvatski nogometni klub Gorica
Košarkaški klub Gorica
Judo klub Pinky

POSEBNA NAGRADA ZŠUGVG-a:
Marina Drašković, Judo klub osoba s invaliditetom Fuji
Igor Vrban (Karate klub Velika Gorica)
Borna Ćeran (Atletski klub Velika Gorica)

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO:
Ranko Dobrić (nogomet)
Miljenko Radočaj (stolni tenis)

POSEBNA POSTIGNUĆA (POSTHUMNO):
Snježana Ušić
Nikica Kasunić

HOTNEWS

‘Pao’ maloljetnički dvojac: Lažnim pištoljem pljačkali kiosk u Svačićevoj i Mlin i pekar

Počinili ukupno osam razbojništva na području Velike Gorice i Novog Zagreba.

Objavljeno

na

Policija je pritvorila dvojicu maloljetnika koji su počinili osam razbojništva na području Velike Gorice i Novog Zagreba.

Naime, djelatnici Policijske postaje Velika Gorica dovršili su kriminalističko istraživanje te utvrdili kako je jedan maloljetnik sam počinio šest kaznenih djela, a dok je u druga dva kaznena imao pomagača.

– Sumnja se da je jedan od osumnjičenih, od lipnja pa do rujna 2023. godine, na području Velike Gorice u tri navrata replikom Air soft pištolja prijetio zaposlenicama kioska u Ulici kralja Petra Svačića i ukrao novac – rekli su iz policije.

U istom je razdoblju, sumnja se, također Air soft pištoljem opljačkao trgovinu u Ulici Jurja Dobrile i na Trgu Stjepana Radića. Ukupna materijalna šteta iznosi 3346 eura.

A u kolovozu je maloljetni dvojac, također upotrebom Air soft pištolja, opljačkao dvije trgovine u Novom Zagrebu.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – izvijestili su iz goričke policije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Na Aktualnom satu o novoj sportskoj dvorani, pješačkim stazama, Kurilovečkoj šetnici, aglomeraciji…

U tijeku je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorički vijećnici 13. sjednicu Gradskog vijeća započeli su minutom šutnje nedavno preminulom Ivanu Šukeru. Nakon izglasavanja dnevnog reda, redala su se pitanja vijećnika upućenih gradonačelniku Krešimiru Ačkaru u sklopu Aktualnog sata.

Vijećnici su postavili pitanja iz svih sfera, od rekonstrukcije ulica, izgradnje Doma za starije u Podložnici, Turopoljskom leksikonu u digitalnom obliku, svinjskoj kugi, zaprašivanju komaraca, školi u Dubrancu…i brojna druga.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Mladi sportaši dobit će novu sportsku dvoranu

Prvi je pitanje postavio vijećnik Damir Slojšek vezano uz izgradnju nove dvorane za treninge sportaša.

– Pokrenute su sve aktivnosti vezane uz taj projekt. Gradit će se na parceli veličine 6 500 metara kvadratnih, a pri kraju je izrada glavnog projekta nakon čega se ide u izradu troškovnika, ishođenja građevinske dozvole i postupak javne nabave za izvođača radova. Radi se o dvorani balonskog tipa, veličine 68 puta 35 metara kvadratnih visine 11 metara. Bit će polivalentna kako bi se u njoj odvijati svi dvoranski sportovi. Prvenstveno će biti namijenjena mlađim dobnim kategorijama – ispričao je zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Zbog nove dvorane morat će se probiti i nova cesta kroz sportsko-rekreacijsku zonu od Rakarske prema Gradskom stadionu. Zamjenik Karas istaknuo je i kako će se u sklopu buduće osnovne škole u Kurilovcu izgraditi također veća sportska dvorana.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Pročistač će se ipak graditi europskim novcem

Vijećnika Ozrena Robića zanimalo je kada će građani moći podnijeti zahtjev za priključenje na sustav odvodnje te što je s pročistačem. Prijeti li Gradu Velikoj Gorici, zbog kašnjenja izgradnje pročistača, da izgubi komponentu financiranja iz EU fondova?

– U tijeku je prethodno savjetovanje koje završava ovaj tjedan, a nakon toga slijedi ponovno raspisivanje javnog natječaja za izgradnju u elektronskom oglasniku. Kada je u pitanju samo financiranje, ne postoji nikakva opasnost s obzirom na to da je sami uređaj prebačen u drugo operativno financijsko razdoblje od 2022. do 2027.godine te će biti financiran europskim sredstvima – odgovorio je Krunoslav Višić, direktor VG Vodoopskrbe.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

‘Kurilovečka šetnica’ ide na javnu raspravu

A mještani Kurilovca uskoro će dobiti i takozvanu ‘Kurilovečku šetnicu’, upravo taj projekt zanimao je vijećnika Anrija Targuša. Zamjenik Karas odgovorio mu je kako je napravljeno idejno rješenje.

– Šetnica je planirana od križanja Jelačićeve i Lomničke ulice do Fabijančićeve, u dužini 1400 metara, a planirana širina 16 metara. Priprema se glavni i izvedbeni projekt, a 9. listopada bit će organizirana rasprava od 18 sati u kurilovečkoj Gasilani. Projekt će biti prezentiran građanima, a koji će se moći izjasniti o tom projektu – dodao je Karas.

Plan i dinamika radova o izgradnji pješačko-biciklističkih staza kao i izgradnja vodovodne mreže u Vinogradskoj ulici u Buševcu i Novom selu, zanimali su vijećnicu Ivanu Belošević.

– Početkom godine, dosta se mještana javilo sa zahtjevima za uvođenje vodovodne mreže u tim dijelovima naselja. Pokrenuli smo sve da se krene s projektiranjem projekta. Izrađena je projektna dokumentacija koja je predana na građevinsku dozvolu. No, tu nam se pokazao mali problem s imovinsko-pravnim odnosima koji također iziskuju izdavanje građevinske dozvole. Poslali smo upit u Ministarstvo, s obzirom na to da je i taj dio proglašen kao potresno područje, možemo li bez građevinske dozvole krenuti s radovima. Dobili smo pozitivno mišljenje, a s obzirom na to da je vrijednost radova oko 200 tisuća eura stavit ćemo to u plan za sljedeću godinu – dodao je direktor Višić.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Pješačko-biciklističke staze od Velike Gorice prema Starom Čiču i Maloj Buni

Pročelnik za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić iznio je vijećnicima detaljan plan izgradnje pješačkih i biciklističkih staza na području Velike Gorice.

– Trenutno je u izgradnji pješačka staza u Petrovini. Uskoro bi trebali krenuti s radovima na pješačkoj stazi u Šiljakovini u Ulici Ogulinca Franje-Selje od kućnog broja 15 do 19 prema Ulici Ivana Šabana odnosno do groblja. U ovoj godini u planu je i izgradnja pješačke staze u Ščitarjevu do skretanja za Obrezinu – nabrojao je Katulić te dodao kako su u planu i veće kapitalne staze.

– To su pješačko-biciklističke staze uz glavnu cestu D30 prema Starom Čiču i D31 prema Maloj Buni. Prva faza staze ide od Velike Gorice do groblja Kušanec, ona će biti pješačko-biciklistička, dok druga faza je biciklistička staza do Male Bune u dužini 3 800 metara – dodao je Katulić i istaknu kako se staza prema Starom Čiču sastoji od 3 faze.

– Za sve staze su izdane lokacijske dozvole i izgrađeni su parcelacijski elaborati na osnovu kojih se pokreću imovinsko-pravni odnosi. Za stazu prema Starom Čiču imamo 64 katastarske čestice te je za sve napravljena procjena vrijednosti zemljišta koja prethodi postupku osiguranja dokaza odnosno izvlaštenja ako vlasnici neće biti suglasni s procjenom troškova zemljišta – naglasio je Katulić.

Nakon aktualnog sata, vijećnici su krenuli s točkama dnevnog reda, a s 16 glasova ZA i 6 protiv prihvatili su Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2023. godinu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Dvodnevna akcija policije: Kažnjavat će se i vozači i pješaci

Sutra i u srijedu građani će biti pod povećalom u sklopu preventivno-represivne akcije „Zaštita pješaka“.

Objavljeno

na

Objavio/la

Gorička policija provest će još jednu preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjiviju skupinu u prometu. Budno oko čuvara reda, građane će promatrati sutra i u srijedu na cijelom području Policijske uprave zagrebačke.

Preventivno-represivna akcija „Zaštita pješaka“ bit će usmjerena na prekršaje vozača stoga ih iz policije pozivaju da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima.

– Ujedno, na oprezu trebaju biti i pješaci, a kako ne bi bili kažnjeni cestu trebaju prelaziti na za to obilježenim mjestima i poštivati zeleno svjetlo na semaforu – ističu iz policije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Zaletio se u ogradu u Rakarskoj ulici, pa mu izmjereno 1,47 promila alkohola u krvi

Prometna nesreća dogodila se u subotu oko 20 sati, a 57-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Objavljeno

na

Ukupno 23 prometnih prekršaja zabilježila je policija u vikend akciji provedenoj na goričkim cestama. Najveću koncentraciju alkohola imao je 57-godišnjak koji se u Rakarskoj ulici zaletio u ogradu obiteljske kuće.

– U subotu 23. rujna u 20:10 sati, 57 godišnji muškarac vozeći se Rakarskom ulicom sletio je s ceste i naletio je na betonski kolni ulaz i dvorišnu ogradu kod kućnog broja 106. Očevidom je utvrđeno da je imao 1,47 promila alkohola u krvi te je lakše ozlijeđen – istaknuli su iz policije i dodali kako će protiv muškarca biti podnesen Prekršajni nalog.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vandal iz Šiljakovine: Policija uhvatila 29-godišnjaka koji je uništio grobove

Osoba je sa šireg područja Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorička policija utvrdila je počinitelja vandalizma koje se dogodilo u noći sa 6. na 7. rujna na groblju u Šiljakovini.

– Ovaj tjedan provedeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom za kojeg je utvrđeno da je uništio nekoliko grobova u Šiljakovini. Riječ je o muškoj osobi sa šireg područja Velike Gorice, koji je iz nepoznatih razloga došao na ideju da razbije nadgrobne spomenike te pobaca i polomi križeve – rekli su iz goričke policije i dodali kako će protiv njega će biti podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno