Povežite se s nama

Vijesti

Mostovci pripremili set pitanja i zahtjeva vezanih uz Aglomeraciju

Očekuju da će odgovore na svoja pitanja dobiti u zakonskom roku…

Objavljeno

na

Predstavnici Kluba vijećnika goričkog Mosta održali su još jednu konferenciju za novinare na kojoj su izrazili zabrinutost zbog provedbe projekta Aglomeracije. Još jednom su se požalili zbog šturosti Izvješća o dosadašnjem izvršenju projekta, zabrinuti su zbog probijanja rokova kao i povećanja cijene troškova izvođenja radova, izgradnje pročistača…

– Problem je što Aglomeracija neće biti gotova u vremenu za koje je predviđeno, a to je kraj studenog. Smatram kako je nemoguće završiti 100 kilometara cesta u tom periodu – kazao je Zoran Lovrić.

Valentina Dorotić, predsjednica Mladih Mosta dotakla se najnovijeg natječaja za pročistač.

– I ovaj je natječaj u okviru istog iznosa kao i prije dvije godine, a znamo da je prvi bio formalno poništen zbog probijanja natječajnih okvira financiranja – istaknula je Dorotić naglasivši kako su u posljednje dvije godine porasle cijene i vrijednost izvođenja radova.

Da je potrebno napraviti novu procjenu kvalitete projekta kao i pripremiti nove okvire zbog promjena cijena na tržištu smatra Ivan Bekavac te dodaje kako je Most pripremio set konkretnih zahtjeva i pitanja, a koje će uputiti gradonačelniku i odgovornim osobama na projektu.

– Tražimo od gradonačelnika da izvijesti javnost što planira učiniti ako natječaj za izgradnju pročistača ponovno bude poništen zbog probijanja natječajnih okvira, uz to tražimo javnu objavu ugovora između naručitelja radova na projektu Aglomeracije i izvođača radova kako bi znali po kojim cijenama su ugovoreni koji poslovi i s kojim izvođačima. Želimo i da se javno objavi plan sanacije prometnica, ali i da nas se obavijesti o planu izmjene provedbenog projekta jer smatramo kako projekt neće biti dovršen do studenog zbog nedovršenog postupka izbora izvođača radova na pročistaču – nabrojao je Bekavac te dodao kako još traže javno distanciranje odgovornih osoba o glasinama koje govore o mogućnosti spajanja na zagrebački pročistač otpadnih voda, ali i izmjere dubina jezera Čiče koje su bitne za izgradnju pročistača.

Mostovci traže još i javnu objava nadzora po etapama te u kojem se razdoblju planira isplatiti više od 200 milijuna kuna koji je Grad dužan platiti u okviru provedbe ovog projekta.

– Ova ćemo pitanja uputiti i u pisanom obliku i u formi vijećničkog pitanja gradonačelniku te se nadamo da ćemo odgovore na pitanja dobiti u zakonskom roku od 30 dana – rekao je Bekavac.

Vijesti

Krao akumulatore iz radnih strojeva u Kirinčićevoj ulici

Ukradeno je ukupno četiri akumulatora, a šteta je oko 3 tisuće kuna…

Objavljeno

na

Sa Strabagovog gradilišta u Kirinčićevoj ulici od 15. do 20. lipnja, nepoznati počinitelj ukrao je akumulatore s radnih strojeva, izvijestili su iz goričke policije.

– S obzirom na blagdan radni strojevi su u tim danima bili bez nadzora pa su bili laka meta lopova. Tako je nepoznati počinitelj s bagera, gusjeničara i valjka ukrao četiri akumulatora. Osim toga, razbio je i staklo na građevinskom kontejneru – rekli su iz PP Velika Gorica.

Ovim kaznenim djelom nastala je materijalna šteta u vrijednosti 3 tisuće kuna.

Foto: Ilustracija

Nastavite čitati

Scena

Pripremite kokice, stiže finale ‘Večere za 5’! Hoće li pobijediti Ružica ili Silvio?

Večeras ćemo doznati tko će od kandidata iz Velike Gorice i okolice osvojiti glavnu nagradu RTL-ovog kulinarskog showa u iznosu pet tisuća kuna.

Objavljeno

na

Objavio/la

Stigao je i završni dan popularne RTL-ove emisije ‘Večera za 5 na selu’, koja se ovog tjedna s posebnom pozornošću pratila u našem kraju, jer predstavljali su se kandidati s područja Velike Gorice i okolice.

Današnja je domaćica krojačica Ružica iz Črnkovca, od koje kandidati očekuju puno obzirom kako je ‘imala čitav tjedan za pripremu i vidjela je kako se sve to snima, što se događa, na koji način’, rekao je Silvio.

Prvi ovotjedni domaćin bio je Goran koji je osvojio 34 boda, Jadranka je dočekivala goste u utorak i za svoju večeru dobila 32 boda, u srijedu je kuhao Silvio koji je zasad na vodećem mjestu na tablici sa 36 bodova, a jučer je domaćica bila Ines koja je osvojila 29 bodova. Hoće li pobjednik tjedna biti Silvio ili krojačica Ružica -pogledajte večeras od 20:15 sati na RTL-u u finalnoj novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’.

Nastavite čitati

Kultura

Ivanje u Buševcu uz smotru folklora, proštenje, zabavni park i paljenje krijesa

Cjelodnevna zabava ove nedjelje u Buševcu – stižu najbolji KUD-ovi Zagrebačke županije, a očekuju vas izuzetno bogat popratni program.

Objavljeno

na

Objavio/la

Nakon izuzetno uspješne Štruklijade, nova veselica stiže u Buševec – ove nedjelje dođite na tradicionalno Ivanje uz smotru folklora i cjelodnevna popratna događanja. Proštenje, streličarstvo, zabavni park i radionice za klince, Muzej na otvorenom Etno zadruge Buševec, koncert, krijes..zabava je zagarantirana!

24.06.2018. Buševec – Ivanje u Buševcu. Foto: Ivana Kovačević/Cityportal.hr

– Na Smotru koreografiranog folklora Zagrebačke županij dolazi nam šest KUD-ova s područja Vrbovca, Samobora, Jastrebarskog, Velike Gorice, a program počinje u 18 sati u Domu kulture Buševec. Na vanjskom prostoru ispod šatora već od 16 sati počinje Ivanjski semen s OPG-ovima, tu su i dodatni sadržaji za djecu..Nakon smotre folklore, slijedi zabavni program uz Zakon šutnje, a kad se smrači, iza 21 sat, zapalit ćemo ivanjski krijes – kaže nam u ime organizatora manifestacije Nenad Rožić, predsjednik Ogranka Seljačke sloge Buševec.

Na smotri nastupaju KUD „Preporod“-Dugo Selo, KUD „Petar Zrinski“-Vrbovec, KUD „Stari Grad“-Lukavec, KUD „Oštrc“-Rude, KUD „Sveta Jana“-Gorica Svetojanska i Ogranak Seljačke sloge Buševec.

Nastavite čitati

Vijesti

Subota u Buševcu u znaku dva vatrogasna natjecanja

DVD Buševec organizira 10.memorijal Josipa Robića-Habe i 23. Kup Turopolja….

Objavljeno

na

Nakon duge dvije godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Buševec, u subotu organizira tradicionalni 10.memorijal Josipa Robića-Habe u kojem će snage odmjeriti najmlađi vatrogasci, dok će oni stariji pokazati vatrogasne vještine na 23. Kupu Turopolja.

Natjecanje za djecu od 6 do 12 godina počinje u subotu u 9 sati, a odrasle muške i ženske ekipe startaju od 16 sati. Sve će se odvijati na školskom igralištu kod Vatrogasnog doma Buševec.

Na natjecanjima će se izvoditi dvije vježbe prema pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice bez štafetne utrke.

Organizatori su za prve tri ekipe osigurali pehare, dok će svi ostali sudionici natjecanja dobiti zahvalnice za sudjelovanje.

Nastavite čitati

Udruge

FOTO Obitelj Povoljnjak iz Kravarskog ima najljepše uređen balkon i okućnicu

Cilj ovoga izbora je motivirati stanovnike općine da što ljepše urede balkon i okućnicu…

Objavljeno

na

Članice Udruge žena općine Kravarsko već tradicionalno organiziraju izbor za najljepši balkon i okućnicu, a tako je bilo i ove godine.

– Cilj ovoga izbora je motivirati stanovnike općine da što ljepše urede balkon i okućnicu. Konkurencija je bila jaka, a detalji su odlučivali o pobjedi. Žiriju zaista nije bilo lako odlučiti tko će ponijeti titulu za najuređeniji balkon i okućnicu na ovogodišnjem izboru – istaknuli su iz Udruge te dodali kako je na kraju zasluženo pobijedila obitelj Barice Povoljnjak iz Kravarskog.

– Njihovi su balkon i okućnica prava cvjetna čarolija, spoj boja, mirisa, harmonije i raskoši – poručili su iz Udruge.

Foto: Udruga žena općine Kravarsko

Nastavite čitati

Reporter 415 - 26.05.2022.

Facebook

Izdvojeno