Poveži se s nama

Vijesti

Miroslav Škoro: Domovinski pokret je jedina brana da se Hrvatska više ne crveni

U hotelu na Plesu Miroslav Škoro predstavio je svoje kandidate za šestu izbornu jedinicu, među njima je i gorički doktor Zvonimir Lovrić

Objavljeno

Domovinski pokret jučer je na konferenciji za medije u Velikoj Gorici predstavio svoju listu za parlamentarne izbore za šestu izbornu jedinicu koju će nositi Stjepo Bartulica.

Bartulica je zahvalio Miroslavu Škori na povjerenju te naglasio kako se prvi puta aktivirao u političkom nadmetanju, ali je uvjeren da Domovinski pokret nosi promjene koje su Hrvatskoj nužne.

– Sanjam Hrvatsku kao zemlju mogućnosti, kao zemlju u kojoj uspjeh neće ovisiti o stranačkoj iskaznici – rekao je Bartulica i naglasio kako Hrvatska ne ispunjava očekivanja građana zbog političke oligarhije na vlasti koja je usmjerena na vlastite partikularne interese te kako se on zalaže za promjene, koje vjeruje da su moguće.

Zvonimir Lovrić, koji živi u Velikoj Gorici, drugi je na Škorinoj listi za šestu izbornu jedinicu. Ovaj kirurg, traumatolog i profesor kirurgije i traumatologije do umirovljenja je bio voditelj Odjela za traumatologiju KB Dubrava. Tijekom Domovinskog rata bio je ratni kirurg Specijalne policije RH i osječke bolnice, a na jučerašnjem predstavljanju istaknuo je i kako je za svoj rad u ratu više puta odlikovan.

Miroslav Škoro

Bartulica i Lovrić predstavili su i ostale članove liste u šestoj izbornoj jedinici – Željka Sačića, Gorana Brebrića, Damira Markuša, Ljubicu Ivšić, Željka Vrbanusa, Ivanu Vujić Kljajić, Josipa Marića, Đurđu Perković, Tanju Polić Marković, Dominka Filipović, Miu Vlatku Čuljak i Anu Lederer.

– Mi smo na svim izbornim listama uspjeli skupiti ovakvu reprezentaciju koja bi bila na diku svakome. Domovinski pokret je jedina brana da se Hrvatska nakon 5. srpnja ni u kojem smislu više ne crveni – neće se zacrveniti jer nećemo dopustiti da SDP dođe na vlast, ali neće se crveniti ni zbog toga što će zemlju voditi dalje oni koji su narod prevarili u nekoliko navrata. Domovinski pokret drugačije radi i nastupa te pokreće demokratske procese koji će omogućiti da 5.srpnja stane na kraj duopolu SDP-a i HDZ-a -rekao je Miroslav Škoro.

Vijesti

Rad za opće dobro u VG Komunalcu odradilo više od 130 osuđenika

U 2020. i 2021. godini odradili su više od 17 tisuća sati.

Objavljeno

on

VG Komunalac  već nekoliko godina surađuje s Ministarstvom pravosuđa u vidu rada osuđenika za opće dobro. Osim što se osuđenicima omogućuje uključivanje u društvenu zajednicu te razvijanje svijesti od štetnosti određenih ponašanja i posljedica izazvanih počinjenim kaznenim, odnosno prekršajnim djelom, rad za opće dobro predstavlja i veliku uštedu za VG Komunalac kao društvo.

U 2020. i 2021. godini do sada je rad za opće dobro u VG Komunalcu odradilo više od 130 osuđenika, što u satima rada iznosi preko 17 tisuća sati.

-Na ovaj način podižemo svijest o ovom korisnom obliku resocijalizacije osuđenika-kažu iz VG Komunalca.

Nastavi čitati

Kultura

Vlatka Bauer predstavit će svoje umjetničke radove na temu bezuvjetne ljubavi majke i djeteta

Izložba će se moći razgledati od 24.rujna do 7.listopada…

Objavljeno

on

Velikogorički ljubitelji umjetnosti, od petka u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica mogu vidjeti radove Vlatke Bauer, rođene Vukovarke. Riječ je o izložbi „Bezuvjetna ljubav – majke svijeta“ čija je tematska okosnica ovog ciklusa propitivanje ljubavi dvoje bliskih bića, majke i djeteta.

– Radovi su maštoviti, univerzalni, nadahnuti simbolikom i mistikom, a na nekim radovima vidimo strahote razaranja autoričinog rodnoga grada, dramatičnim odnosom crvenih i crnih mrlja kao naznaka tragedije, nevolje koja je zadesila čovjeka. U ovom slučaju crvena boja koja simbolizira krv, stradanje, patnju, ujedno simbolizira i ljubav te ne osjećamo depresiju, tugu i mržnju, već naprotiv, prikazana majka s djetetom simbol je nade, ljubavi i vjere u bolje sutra – ističe mr. sc. Ante Živković Fošar koji će ujedno u petak i službeno otvoriti ovu izložbu u 19 sati.

Izložba će se moć razgledati od 24.rujna do 7.listopada.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Na Vukomeričkim goricama berba pri kraju, do 70 posto manje ubranog grožđa nego prethodnih godina

Iduće godine pit će se manje, ali vina će biti vrlo dobra i kvalitetna.

Objavljeno

on

Ovogodišnja berba grožđa bliži se kraju, a vremenske prilike zasada su poslužile vrijedne vinogradare. No usprkos toga vinogradari Vukomeričkih gorica ostali su pomalo razočarani nažalost kao i većina vinogradara iz vinogradarskih regija Središnja bregovita Hrvatska te Slavonija i hrvatsko Podunavlje, budući je urod odnosno količina ubranog grožđa manja za oko 50 pa čak i 70 % nego proteklih godina.

Razlog toga su prije svega jaki proljetni mrazevi, a ponegdje i tuča. S obzirom na ranije spomenuto ove godine trsovi nisu bili jako opterećeni, nije bilo previše padalina stoga nije bilo ni značajnijih prisutnosti bolesti grožđa te je ono ubrano zdravo i u fazi pune zrelosti.

 

Sve to ukazuje da su omjeri sladora i kiselina vrlo dobri, mošt se neće morati puno doslađivati pa će se iduće godine piti puno manje, ali zato zasigurno vrlo dobra i kvalitetna vina.

Galerija fotografija:

 

Nastavi čitati

Reporter 407 - 26.08.2021.

Facebook

Izdvojeno