Povežite se s nama

HOTNEWS

Ljubavnice i ljubavnici – zašto su nužni

U trenutku kada se u vezi ili braku pojavi treća osoba, u našim glavama je to obično znak za uzbunu.

Objavljeno

na

Da, da, dobro ste pročitali… nužni su.

Znam da ste već krenuli okretati očima i mislit’ si kako ću opravdati ovaj naslov, ali zapravo, meni je važno da sam privukla vašu pažnju. Pa iako i s ovom temom, jer stvarno vidim važnost treće osobe u braku/vezi. Vi ne?

Ajde da vam ja onda pojasnim svoj kut gledanja, uz napomenu da ovo pišem s upalom pluća pa možda neće biti baš svaka misao razrađena, ali postoji opcija „komentiraj“ pa krenite.

Dakle, u trenutku kada se u vezi/braku pojavi treća osoba, u našim glavama je to obično znak za uzbunu. Potpuno to razumijem jer smo ulaskom u tu vezu pretpostavili da će ta osoba koju smo odabrali biti posljednja u našem životu. Veza ili brak u ovom slučaju jednako su ugroženi pojavom treće osobe. Ponekad u vezi možete izgubiti više nego li u braku, iako nije nužno uvijek tako.

Biti posljednja/posljednji zvuči dobro ako je riječ o nama samima, ali ako razmišljamo tako da će naš partner biti posljednji s kojim ćemo biti intimni, e onda se tu standardi i emocije već mijenjaju. Slažete se?

Postoje partneri koji se rano pronađu i pašu si u intimnim odnosima cijeli život jer su eto imali sreću i kemija je sve prisutna. Na žalost, kod većine se to ipak ne dogodi. Ta kemija se s vremenom potroši i tu krenu problemi o kojima u početku nismo ni razmišljali. One stvari koje nam kod partnera nikad nisu smetale, sad su odjednom velike kao neboder. Zašto? Pa zato što nismo zadovoljeni na način koji nam je potreban. Da, zadovoljeni. To je riječ koja nije lako dohvatljiva svima.

Foto: Pixaby – Lips

Imam prijatelja koji mi tvrdi da bi se razveo od žene u trenutku kad ga ona više ne bi zadovoljavala na način koji njemu odgovara, i ja mu to vjerujem jer znam da mu je seks važan u životu. Barem to stalno napominje. Iako, mogu reći da sam poprilično sigurna da bi njegova žena napravila isto. Oni se dakle ne bi odlučili na treću osobu.

S druge strane poznajem par koji nema intimne odnose već godina, nego su se dogovorili da svako sebi nađe nekog tko mu na tom području paše. Načelno to funkcionira na principu da jedno i drugo imaju maksimalnu slobodu. Zajedno imaju Google kalendar u kojem upisuju obveze i susrete. Međusobno ne dijele detalje oko svojih „veza“ ali zajedno vode kućanstvo, dijele poslove, stvaraju projekte i odgajaju djecu. Ne bi vjerovali koliko ovoga ima, i ja sam ostala u šoku kad sam spoznala da ovo nije ništa čudno. Dakle, ovdje ta neka treća osoba nije smetanja, već dobrodošla, obzirom da su partneri svjesno prihvatili postojanje iste i život ide dalje.

Imamo i opcije gdje partneri osjete da postoji neka treća osoba u braku, ali zbog straha od posljedica ne žele o tome raspravljati, tj. ne žele suočiti onog koji je uveo tu osobu u brak s činjenicom da ista postoji. Kako sam ovo poslovno napisala, strašno. Strah je uglavnom uzrokovan ili materijalnom nestabilnošću, ili niskim samopouzdanjem te nekim umišljenim strahom da ako nas ovaj partner ostavi, ostat ćemo sami do kraja života. Glupost. Nemojte se dati uloviti u tu misao. Ja sam godinama u jednoj vezi bila rob tog straha. I pazite što se dogodilo! Nakon njega došli su drugi zbog koji sam bila sretna da sam bila dovoljno pametna i ostavila ga. Nakon njega su došli bolji, došli su oni koje sam zaslužila. I doći će još bolji jer ja to zaslužujem. Lijepe stvari će vam doći u život tek kad shvatite da ih zaslužujete. Vjerujte mi, znam to iz prve ruke. U ovoj opciji, treća osoba bi mogla biti motivacija da se okrenete sebi i zapitate se što želite za sebe i što zapravo zaslužujete. Mislim da je shvaćanje da treća osoba postoji a partner ju ne želi priznati, dovoljan znak da je red na vas i vaš život, jer on je sebe i svoje potrebe stavio na prvo mjesto. Učinite isto. Imate na to pravo.

Foto: pexels-cottonbro-studio

I da ne bude uvijek muško krivac, ovu zadnju opciju ćemo opisati kao da je žena ta koja vara. Dakle, ta zadnja opcija je najgora, ali opet dešava se i prečesto. Dakle, ona ima nekoga ili više njih, a razlozi su često sljedeći:

– On nema vremena za nju koliko je imao na početku veze.

– Ona se ne osjeća privlačno pokraj njega pa si tu privlačnost mora dokazivati uz druge muškarce (Ovo je tako često momci, molim vas, obratite pažnju na svoje partnerice i udijelite im kompliment i kad mislite da ona zna da vam je lijepa i napeta. Ne budite škrti na riječima.)

– Ona misli da on ima neku drugu pa se osvećuje. Ovo normalna komunikacija može riješiti, ali da…i to smo zaboravili…normalno komunicirat..

– Njezin sex drive je lud. Ušla je u menopauzu i hormoni je šibaju kao nikad, a on ju ne može pratiti, ili još gore, boji se te njezine konstantne napaljenosti. Napominjem, ovu napaljenost ne može smiriti niti jedna igračka koja je dostupna na tržištu. Ovo nije samo fizička potreba, ovo je proces koji traje. Čuli ste za „cougar“ žene? One u najboljim godinama? E to je to doba kad one traže mlađe, jer mlađi mogu više od njezine generacije…

Tu pomoći ima samo ako je on spreman i u mogućnosti pratiti njezin ritam. U slučaju da nije, ona često i odlazi iz braka/veze bez puno objašnjenja, jer menopauza je opaka igračica.

Da vas ne uplašim previše, jer evo i moja radna temperatura je skočila na znakovitih 38,6, ali razmislite si malo prije nego li uvedete treću osobu u život. Probajte razgovarati s partnerom. Možda imate iste želje, a niste ih izrekli. Zamislite kako bi to bilo fantastično…

Do iduće srijede, voli vas vaša Nevena.

HOTNEWS

Birališta su otvorena, a pravo glasa ima 54 669 Velikogoričana

U gradu i okolici ima 68 biračkih mjesta.

Objavljeno

na

Danas se održavaju parlamentarni izbori za novi 11. saziv Hrvatskog sabora. Birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a važno je i znati ako se slučajno zateknete na biračkom mjestu u 19 sati, omogućit će vam se glasovanje i nakon 19 sati. Na ovim izborima pravo glasa ima ukupno 3 733.283 birača od kojih je 54 669 Velikogoričana.

U našem gradu i okolici ima ukupno 68 biračkih mjesta, a kada su u pitanju okolne općine, u Kravarskom i Pokupskom mještani će biti raspoređeni na devet biračkih mjesta dok Orle ima 6 biračkih mjesta.

Prema broju birača najviše ih ima Pokupsko, njih 1721 s pravom glasa, zatim kravarsko s 1639 birača, a Orle 1595. Inače, prva izborna jedinica u kojoj se nalazi i Velika Gorica ima ukupno 341 706 birača, a popis biračkih mjesta možete pronaći ovdje.

Ukupno u ovoj izbornoj jedinici ima 17 lista, a na njih šest nalaze se i naši sugrađani. Osim glasanja za željenu listu, imate pravo iskoristiti i ‘preferencijalni glas’, a to znaći da svoj glas možete dati i jednom kandidatu s te liste za kojeg želite da vas predstavlja u Hrvatskom saboru.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO/VIDEO Snažna hladna fronta spušta temperaturu zraka za 20 Celzijusa, lokalno moguće jako nevrijeme s tučom

Za područje gotovo čitave Hrvatske izdano je žuto upozorenje za olujni sjeveroistočni vjetar s najjačim udarima do 65 km/h.

Objavljeno

na

Drastične promjene vremenskih prilika kojima svjedočimo zadnjih mjeseci, ako ne i godina, iako su ovogodišnje sve češće (sjetimo se snijega na Cvjetnicu!), stigle su nam i danas i to nakon dužeg, natprosječno toplog, pa i vrućeg vremenskog razdoblja. Izražena hladna fronta donosi pad temperature zraka za 20 Celzijusa!

– Obzirom na to da smo prethodnih dana na području Središnja Hrvatska – Slavonija imali temperature zraka i do 32°C, imamo zagrijanu podlogu i dosta energije u atmosferi, pa treba reći kako će uz taj nagli, jaki pad temperature zraka, biti i lokalno jakog grmljavinskog nevremena, s tučom koja može biti većeg promjera, te s olujnim udarima vjetra do 90 km/h. Moguće su i štete, osobito u dijelovima Slavonije.

16.4.2024., Zagreb – Vatrogasci uklanjaju grane s jablana koji je otrgnuo jaki vjetar/ Davorin Višnjić/PIXSELL

Pred kraj dana fronta stiže i na obalu, tako da će i tu biti lokalno izraženih grmljavinskih pljuskova, pa i nevera, visokih valova, tuče i olujnog vjetra. Iza 17 sati na sjevernom će Jadranu zapuhati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima koja će se kasnije proširiti i na Dalmaciju, te se očekuje pad temperature za 10 – 15° Celzijusa.

U večernjim satima, u najvišem gorju, kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, koji će padati u Gorskom Kotaru i u Lici uz stvaranje snježnog pokrivača od desetak centimetara, a u višim područjima bit će i više snijega – doznajemo od prognostičara DHMZ-a sa stranice Vremenska prognoza by MeteoTeam.

Za područje gotovo čitave Hrvatske izdano je žuto upozorenje za olujni sjeveroistočni vjetar s najjačim udarima do 65 km/h.

 

Screenshot DHMZ

 

Video: Olujni vjetar u V.Gorici/G.K., Cityportal

Naslovna fotografija: Tmurni oblaci iznad Sljemena/Robert Anić/ Pixsell

Nastavite čitati

HOTNEWS

Halo vatrogasci! Dispečer Darko iz goričke JVP otišao u zasluženu mirovinu

Objavljeno

na

Objavio/la

Vatrogasci iz goričke Javne vatrogasne postrojbe ispratili su još jednog kolegu u mirovinu. I to dispečera Darka Lendarića iz Okuja, čiji ste glas mogli čuti kada ste zvali vatrogasce u pomoć. Uz to Darko je i koordinirao vatrogasne ekipe na terenu.

Učinili su to jučer, ranojutarnjim postrojavanjem ispred postrojbe kako bi mu poželjeli sreću, mir i zdravlje u mirovini.

– Darko je u našim redovima dugo i svoje je zadaće odrađivao predano i s veseljem. Kao dežurni dispečer, svoje ulaske u dispečerski centar često je započinjao s onim “kaj ima, starina?”, uz stalnu spremnost na druženje, razgovor i šalu. Uz zahvalu za sve dane provedene ovdje i s nama, želimo mu sretnu, mirnu i dugu mirovinu – istaknuli su kolege vatrogasci uz pozdrav Živio ‘starina’!

Darko je u svojoj vatrogasnoj karijeri radio kao vatrogasac čuvar u Gradskoj upravi od 1995. godine, a na radno mjesto u goričku JVP stigao je 2005. godine.

Evo kako to obično biva kada se vatrogasci opraštaju od kolege:

Nastavite čitati

HOTNEWS

VG Čistoća: Umjesto sutra, odvoz otpada u subotu

Neće raditi niti reciklažna dvorišta u Velikoj Gorici i Mraclinu.

Objavljeno

na

Sutra je dan izbora i neradni je dan. Stoga iz VG Čistoće obavještavaju svoje korisnike da sutra neće biti odvoza komunalnog otpada.

– Odvoz komunalnog otpada predviđen za srijedu 17. travnja izvršit će se u subotu, 20. travnja – ističu iz Čistoće.

Također neće raditi niti reciklažna dvorišta u Velikoj Gorici i Mraclinu kao i mobilna reciklažna dvorišta.

 

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Poduzetnicima početnicima na raspolaganju 150 tisuća eura

Uskoro raspisivanje natječaja za proizvodne i neproizvodne djelatnosti u vrijednosti 850 tisuća eura.

Objavljeno

na

Zagrebačka županija raspisala je 150 tisuća eura vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima početnicima sa svog područja s ciljem poticaja razvoja poduzetništva.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva (viličari, bageri, dizalice…), nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internetske web stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a maksimalni iznos potpore iznosi do 2 tisuće eura.

Inače, U 2024. godini Zagrebačka županija ukupno je za poduzetnike osigurala milijun eura bespovratnih potpora, a natječaj za proizvodne i neproizvodne djelatnosti bit će raspisan uskoro. Natječaj je otvoren do 14. svibnja, a tekst natječaja i upute možete pronaći ovdje.

 

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno