Povežite se s nama

HOTNEWS

Kreće se u izgradnju škole u Dubrancu i obnovu doma u Kozjači

Ugovore vrijedne 2,9 milijuna eura danas je u Velikoj Gorici, župan Stjepan Kožić uručio gradonačelniku Krešimiru Ačkaru.

Objavljeno

na

Gotovo 2,9 milijuna eura, Zagrebačka županija je osigurala za izgradnju novog objekta Područne škole u Dubrancu i obnovu društvenog doma u Kozjači. Ugovore je danas u Velikoj Gorici, župan Stjepan Kožić uručio gradonačelniku Krešimiru Ačkaru.

– Danas smo dodijelili dva važna ugovora te se nadam kako će radovi vrlo brzo započeti. Riječ je o iznosima koji bi trebali u potpunosti pokriti vrijednost radova izgradnje škole. Nadam se da će djeca i roditelji biti izuzetno ponosni – istaknuo je župan Stjepan Kožić te podsjetio kako je na županijski Javni poziv za obnovu zgrada oštećenih u potresu pristiglo 109 prijava.

– Do sada smo potpisali 76 ugovora u vrijednosti 17,5 milijuna eura, a od tog iznosa Velikoj Gorici je dodijeljeno 4,7 milijuna eura za obnovu objekata – dodao je župan Kožić.

22.05.2023. – Dodjela ugovora za izgradnju škole u Dubrancu i obnovu Društvenog doma u Kozjači – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

S oko 2,8 milijuna kuna financirat će se izgradnja škole, dok je za obnovu društvenog doma osigurano 80 tisuća eura. Podsjetimo kako je zgrada stare škole u Dubrancu srušena prije nešto više od godinu dana.

– Vesele nas podaci da broj djece upisane u prve razrede se povećava tako da je potreba za školom u Dubrancu i više nego velika. U samoj zgradi bit će smješten i dječji vrti jer naši bregi to i zaslužuju – naglasio je gradonačelnik Ačkar te zahvalio svima koji su organizirati i osigurati nastavu kako bi se djeca nesmetano mogla obrazovati.

22.05.2023. – Dodjela ugovora za izgradnju škole u Dubrancu i obnovu Društvenog doma u Kozjači – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

HOTNEWS

Dvodnevna akcija policije: Kažnjavat će se i vozači i pješaci

Sutra i u srijedu građani će biti pod povećalom u sklopu preventivno-represivne akcije „Zaštita pješaka“.

Objavljeno

na

Objavio/la

Gorička policija provest će još jednu preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjiviju skupinu u prometu. Budno oko čuvara reda, građane će promatrati sutra i u srijedu na cijelom području Policijske uprave zagrebačke.

Preventivno-represivna akcija „Zaštita pješaka“ bit će usmjerena na prekršaje vozača stoga ih iz policije pozivaju da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima.

– Ujedno, na oprezu trebaju biti i pješaci, a kako ne bi bili kažnjeni cestu trebaju prelaziti na za to obilježenim mjestima i poštivati zeleno svjetlo na semaforu – ističu iz policije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Zaletio se u ogradu u Rakarskoj ulici, pa mu izmjereno 1,47 promila alkohola u krvi

Prometna nesreća dogodila se u subotu oko 20 sati, a 57-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Objavljeno

na

Ukupno 23 prometnih prekršaja zabilježila je policija u vikend akciji provedenoj na goričkim cestama. Najveću koncentraciju alkohola imao je 57-godišnjak koji se u Rakarskoj ulici zaletio u ogradu obiteljske kuće.

– U subotu 23. rujna u 20:10 sati, 57 godišnji muškarac vozeći se Rakarskom ulicom sletio je s ceste i naletio je na betonski kolni ulaz i dvorišnu ogradu kod kućnog broja 106. Očevidom je utvrđeno da je imao 1,47 promila alkohola u krvi te je lakše ozlijeđen – istaknuli su iz policije i dodali kako će protiv muškarca biti podnesen Prekršajni nalog.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vandal iz Šiljakovine: Policija uhvatila 29-godišnjaka koji je uništio grobove

Osoba je sa šireg područja Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorička policija utvrdila je počinitelja vandalizma koje se dogodilo u noći sa 6. na 7. rujna na groblju u Šiljakovini.

– Ovaj tjedan provedeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom za kojeg je utvrđeno da je uništio nekoliko grobova u Šiljakovini. Riječ je o muškoj osobi sa šireg područja Velike Gorice, koji je iz nepoznatih razloga došao na ideju da razbije nadgrobne spomenike te pobaca i polomi križeve – rekli su iz goričke policije i dodali kako će protiv njega će biti podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Iz Lukavca i Velike Gorice ukradeni skuteri, jedan je pronađen

Krađe su se dogodile početkom tjedna.

Objavljeno

na

Početkom tjedna u Lukavcu i Velikoj Gorici ukradeni su mopedi. Prva krađa bila je tijekom noći 18. rujna oko 23 sata.

– Iz obiteljske kuće u Lukavcu nepoznati počinitelj ukrao je crveni moped marke Piaggio u vlasništvu 51-godišnjaka, a procijenjena šteta je 1 200 eura – istaknuli su iz policije te dodali kako je iste noći ukraden i skuter u Kolodvorskoj ulici.

– Riječ je o skuteru marke Peugeot, također 51-godišnjeg vlasnika. No, tog istoga dana oko podneva, brat oštećenog pronašao je ukradeni motor ispod pješačkog podvožnjaka prema Gradićima – dodali su iz policije i rekli kako je šteta bila procijenjena na 1 100 eura.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Kiša poremetila planove sportašima, odgođeno sportsko selo u Tuđmancu

Program će biti 1. listopada od 11 do 17 sati u Parku dr. Franje Tuđmana.

Objavljeno

na

Objavio/la

Vremenska prognoza najavljena za vikend, odgodila je većinu manifestacija koje su se trebale za vikend održati u našem gradu. Tako je za 1. listopada odgođen Nacionalni dan – sportsko selo gdje će Velikogoričani imati priliku upoznati se s različitim sportovima i oblicima tjelesne aktivnosti koje će u Parku dr. Franje Tuđmana predstaviti 35 sportskih udruga koje djeluju u Velikoj Gorici.

Kako organizatori ističu, program ostaje isti, samo se mijenja datum.

Program će se u odvijati od 11 do 17 sati, a uz članice Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice predstavit će se i članovi Sportsko rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza.

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno