Povežite se s nama

HOTNEWS

Izlasci nakon 45 – na što pak to liči?

Jeste li više tip za čagicu u nekom zamračenom klubu ili za mirnija druženja u najužem krugu ljudi?

Objavljeno

na

pexels wendy wei 1190298

Kao što sam najavila prošlu srijedu, danas ćemo malo pretresti temu o kojoj sam mislila da neću nikada pisati. Naime, kad sam se udala i postala majka, moj fokus se s izlazaka pretvorio na dom i obitelj. Izlasci po noćim klubovima, plesnjacima i slično, postali su dio prošlosti. Osobno ih se nisam baš nešto rado prisjećala s obzirom na to da mi je buka oduvijek smetala. Zanimljivo, danas stojim na startu auto utrke uz auto koji toliko buči da bi bubnjići eksplodirali bez pitanja, ali ta buka mi ne smeta. Baš sam krivo posložena.

I tako kroz godine boravka u kući, odgajanje djeteta i uvođenje novih aktivnosti u život, moj društveni život se sveo na dječje rođendane, eventualno praćenje sportskih aktivnosti djeteta i tu i tamo ako sam bila baš raspoložena rođendansko druženje s nekom od prijateljica.

pexels matilda wormwood 7484840

Foto: pexels-matilda-wormwood

Evo i sad dok to pišem ljutim se sama na sebe. Zašto? Pa halo, gdje sam ja u toj priči? Kako se moj društveni život sveo na sve to? A pazite dodatnog veselja, i kod kuće isto imam veselo društvo. Daska za peglanje i njezina partnerica pegla savile su mi kičmu nebrojeno puta, spužvica za pranje sanitarija udružila se sa starom četkicom za zube koja je poslušno čistila fuge ne bi li sve bilo blistavo i čisto. Ali to nije sve, u Ikeu se nije išlo po namještaj ili neki set ludih čaša za vino, a ne. U Ikeu se išlo po posuđe za nakuhavanje jela koja baš lijepo izgledaju dok se kuhaju u toj tavici ili rajngli. Ma daj me nemoj, molim te. Koja pacijentica. Jeste se možda prepoznale? Jeste, je l’ da…ne čudim se. To je taj prokleti odgoj koji me stalno bode u oči, a ne mogu ga iskorijeniti ni u svom ponašanju.

pexels artem podrez 7505086

Foto: pexels-artem-podrez

I onda tako jedno jutro shvatiš da te kuća više ne treba, da je dijete odraslo, a muž…e to je već druga priča. U toj spoznaji zbrojiš sate koje si propustila da bi ugodila sebi na najmanji mogući način i digneš dupe i odeš u tu Ikeu da si kupiš makar mirisne svjećice, onaj pufasti jastuk koji si gledala zadnji put, iako znaš da nemaš od njega ništa osim obaveze pranja, ali baš si ga hoćeš kupiti pa nek’ planeta stane. Što te briga. I tako krene priča. Prvo si kupiš neku sitnicu za dušu, ne zato što ti treba, nego jer hoćeš udovoljiti sebi. Onda počneš listati po mobitelu ne bi li pronašla kontakt osobe s kojom ne pričaš o dječjim rođendanima i svim gore spomenutim mama aktivnostima, i kad ju napokon nađeš, zahvalna Bogu, Svemiru, Bwani ili nekom četvrtom pojmu, shvatiš da je ta osoba isto u toj fazi. Juhuhuhu!

pexels gaurav gupta 4589826

Foto: pexels-gaurav-gupta

Ok, neke od nas su se u međuvremenu i razvele pa eto kreću u potragu za novim partnerom. Takvi izlasci su mi posebno zabavni. Okupi se par njih, u najboljim godinama, namontirane kao nikad i spremne na sve. Cougar žene – zovu ih. Osobno uvijek sam ih rado vidjela u društvu jer ta energija koju one prenose iskonska je snaga žene. Žene imaju jaču energiju od muškaraca jer, ne zaboravimo, mnogi ratovi su se zbog žena vodili, i iza svakog uspješni muškarca stoji žena (koja vrti očima) koja mu čuva leđa. Da, da malo samohvale nije na odmet kad nas vi muški tako rijetko njom obasipate. Strah, pretpostavljam.

No dobro, vratimo se izlascima.

Unazad nekog vremena, igrom prilika i ja sam pokušala biti aktivnija na tom području.

Ono što mene osobno zabavi, a ne mora zabaviti svakog od vas u mojim godinama jesu druženja kao:

– Kava sa frendicom poslije posla

– Odlazak na izložbu, u kazalište ili u kino

– SPA popodne sa prijateljicom u malom kozmetičkom salonu u kojem vlada lokalna ženska mafija

– Šetnja outletom bez kreditnih kartica (čisti mazohizam)

– Koncert u klubu koji nije zadimljen i gdje ima mjesta za čagicu (ako me glazba ponese)

– I zadnji, ali ipak nekako najdraži: Okupljanje kod nekog doma uz neku klopicu, čašu dobrog vina i eventualno igranje neke društene igre ili kviza

pexels cottonbro 4878011

Foto: pexels-cottonbro

Da, da, ostarjelo se. Ja sam ostarjela i nije mi to problem. Ja svoje godine i interese balansiram jer je napokon došlo vrijeme da imam za njih.

Ono što sam prijetila da postoje mjesta/noćni klubovi u gradu gdje se okuplja ekipa 45+. Na žalost, ono što sam isto primijetila jest da je to uglavnom ista ekipa. Govorimo o možda 50-ak ljudi koje veže isti interes, recimo glazba, koji se svi poznaju vjerojatno još iz vremena mladosti, Kulušića, Saloona, Besta, Stotke, Srca ili Amazone. I to je super. Ugodno me razveselilo kad sam na jednom od tih mjesta susrela „čagera stoljeća“. To je čovjek koji je nekad kad sam ja hodala po diskotekama čagao isti poznati korak koji čaga i danas i uči sve oko sebe kako da se dobro zabave. Ne znam mu ime, ali ako netko zna, zahvalite mu i u moje ime.

pexels rodnae productions 6174051

Foto: pexels-rodnae-productions

I tako, dakle izlasci nakon 45 mogu biti aktivni uz čagicu u nekom zamračenom klubu jer je možda to ono što vam treba, ali u mom slučaju, ipak, to je puno mirnija atmosfera. Rekla bi moja sestra da sam „fina guzica“. Pa jesam i to je u redu. Svako neka provodi svoje vrijeme kako mu paše.

I ne zaboravite, jedan život u ovom tijelu imate – iskoristite ga da ugodite sebi i da putem ne povrijedite nekoga. Danas je poklon, sutra je samo želja. Sjetite se lockdowna i koliko nam je sve bilo nedostupno.

Dakle, kam’ se ide danas poslije posla ili predvečer? Ajde, pohvalite se malo…

Do iduće srijede, nadam se da ćete bar jedan dan poraditi na svom društvenom životu.

Voli vas vaša Nena

HOTNEWS

FOTO Mališani će u vrtić u Goričanki useliti u siječnju

Radovi vrijedni 3,8 milijuna kuna trebali bi biti gotovi do sredine siječnja

Objavljeno

na

Objavio/la

Vrtic u VG Goricanki

U VG Goričanki u tijeku su radovi na uređenju prostora za novi dječji vrtić, a jutros ih je obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

– Ovo je prostor koji je prvotno trebao imati drugu svrhu, no s obzirom na deficit kapaciteta odlučili smo ga prenamijeniti u vrtić. Ovdje će od siječnja iduće godine svoje mjesto pronaći oko 60 djece raspoređenih u dvije jasličke skupine i jednu mješovitu dječju skupinu. Na nama je da osiguramo mjesto u vrtiću za svako dijete – naglasio je gradonačelnik Ačkar prilikom obilaska radova te dodao kako je ovo samo nastavak proširenja vrtićkih kapaciteta kako u ruralnim sredinama tako i u samom centru grada.

Obilazak vrtica u VG Goricanki 4

09.12.2022. – Obilazak radova na uređenju dječjeg vrtića u VG Goričanki – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Uz prostore za tri odgojne skupine i sanitarne čvorove, bit će tu i soba za izolaciju bolesne djece.

– Radovi čija je vrijednost oko 3,8 milijuna kuna napreduju jako dobro, a vjerujem i da će izvođač poštivati ugovoreni zadani rok koji je sredina siječnja. Jednu četvrtinu iznosa radova financiramo sami, dok ćemo za drugi dio podići kredit. Osim samog unutarnjeg prostora, osigurali smo i 600 metara kvadratnih travnate površine koja gleda na ulicu A. K. Miošića na kojoj će biti smješten dječji park sa spravama. Bit će to u konačnici jedan moderan i kvalitetan vrtić – govori nam direktor VG Goričanke, Tomislav Lukšić koji je pritom zamolio sve djelatnike tvrtke i korisnike usluga na strpljenje dok traju radovi.

Obilazak vrtica u VG Goricanki 6

09.12.2022. – Obilazak radova na uređenju dječjeg vrtića u VG Goričanki – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, na području Velike Gorice ima oko 3,5 tisuće djece predškolske dobi, a prema riječima savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade Arijane Matage Tintor, Grad Velika Gorica ima jednu zavidnu razinu uključenosti djece i kvalitetu predškolskog odgoja.

– Prije deset godina obuhvat djece nije dosezao niti 50 posto. Iako se broj novorođene djece iz godine u godinu ne mijenja, ali se promijenila svijest roditelja o potrebi uključivanja djece u predškolski sustav. Tako da ta svijest, novi kapaciteti, raznolikost programa, sve to utječe na to da djeca doista ulaze u predškolski sustav što je izuzetno važno i dobro jer istraživanja pokazuju da ta djeca imaju bolji kognitivna postignuća, bolji nastavak školovanja, to utječe i na razvoj njihovih socijalni vještina, a imaju i bolju emocionalnu zrelost – naglasila je savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade Arijana Mataga Tintor.

Obilazak vrtica u VG Goricanki 7

09.12.2022. – Obilazak radova na uređenju dječjeg vrtića u VG Goričanki – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Gradonačelnik Ačkar ovom je prilikom podsjetio i na plan izgradnje vrtića u Kurilovcu u Pokupskoj ulici i u samom centru grada u Kolarevoj ulici, kao i vrtić u Dubrancu u sklopu novoizgrađene škole.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Pitali smo Velikogoričane što očekuju od utakmice Hrvatska – Brazil

Rekviziti su spremni, a glasnice zagrijane za dvoboj koji nas čeka u 16 sati.

Objavljeno

na

Objavio/la

Anketa Hrvatska Brazil 2 1

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija, izvođenjem jedanaesteraca, izbacila reprezentaciju Japana sa Svjetskog prvenstva, slijedi novi okršaj. U utakmici četvrtfinala Hrvatska će na Education City stadionu u Kataru odmjeriti snage s reprezentacijom Brazila. Dvoboj počinje danas u 16 sati. Navijačka groznica vlada na sve strane. Rekviziti su spremni, a glasnice zagrijane. Prošetali smo ulicama našeg grada i pitali Velikogoričane hoće li se Vatreni vratiti kući ili ćemo proći u daljnju fazu natjecanja. U anketi pogledajte što su odgovorili.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Podučavali su i odgojili generacije Goričana, za svoj rad sada su i nagrađeni

Nagrađeno je 34 goričkih profesora, učitelja, nastavnika i školskih djelatnika…

Objavljeno

na

Objavio/la

Prijem ucitelja nastavnika i profesora Zagrebacke zupanije

Oni su nadareni skromnošću, jednostavnošću, čuđenjem i čašću, a odgojili su generacije mladih ljudi izvrsnih osobina. To su učitelji, profesori i nastavnici koji su gotovo cijeli radni vijek proveli u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, prenoseći svoje znanje i iskustvo na mlade ljude.

Svi oni, koji su u posljednje tri godine otišli u zasluženu mirovinu, njih ukupno 127, okupilo se danas u goričkom hotelu Garden Hill kako bi ih Županija prigodno nagradila i zahvalila im na radu i trudu.

– Nastavljamo tradiciju da se svim našim nastavnicima koji odu u mirovinu zahvalimo na radu i na svemu onome što su napravili za djecu Zagrebačke županije. Za svakog od njih smo pripremili i simboličan poklon, darovnu karticu u iznosu od 1 500 kuna. Svi znamo koliko je poziv nastavnika važan, koliko je to bitno za djecu i sve nas jer oni su nas izveli u život i pokazali nam pravi put – istaknuo je na zajedničkom druženju zamjenik župana, Damir Tomljenović.

Prijem ucitelja nastavnika i profesora Zagrebacke zupanije 6

08.12.2022. – Velika Gorica – Prijem učitelja, nastavnika i profesora Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nakon 44 godine i 9 mjeseci rada kao profesorica tehničke kulture u Osnovnoj škole Eugena Kumičića, Evica Šajgo otišla je u zasluženu mirovinu. Osim toga, Evica je deset godina bila i županijski voditelj učitelja tehničke kulture.

– Radosna sam što sam dočekala kraj radnog vijeka, nisam nesretna i nisam umirovljenik, nego penzioner. Razlika je u tome što mi ne mirujemo već smo i dalje aktivni. Čini mi se da smo sada puno aktivniji nego kada smo radili – rekla nam je Evica te se s ponosom sjeća generacije i generacije učenika koje je podučavala.

– Kada sretnete bivše učenike, lijepo ih je vidjeti i znati da su uspjeli u svom životu. Tako da uvijek imate nekakve svoje hodajuće eksponate. Ponosna sam na sve silne generacije koje su postigle velike uspjehe u tehnici, a neki su čak otišli u diplomaciju, a imamo i sportaše. Svi ti zreli ljudi, uvijek se sjete svojih učitelja, a to nam je jedno zadovoljstvo koje nam nitko ne može oduzeti – ističe Šajgo te poručuje svojim mladim kolegama neka budu strpljivi i ustrajni.

Prijem ucitelja nastavnika i profesora Zagrebacke zupanije 10

08.12.2022. – Velika Gorica – Prijem učitelja, nastavnika i profesora Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Među nagrađenima je i 34 goričkih profesora, učitelja i nastavnika, školskih djelatnika, a evo i koji su to:

Iz Gimnazije Velika Gorica to je Vesna Lastrić, a iz OŠ Ščitarjevo Sanja Prodanović i Damir Međeri. Iz OŠ Slavka Kolara u Kravarskom nagrađene su Nevenka Cvitaš i Anka Bašić te knjižničarka Slava Kvitek . Uz njih su još i Marija Bačurin, Danica Išek, Manda Burić i Vesna Mirenić iz Osnovne škole Jurja Habdelića. Šestero učitelja iz Osnovne škole Nikole Hribara također je nagrađeno za rad i entuzijazam, a o su Vera Žilec, Snježana Pavić, Đurđa Oljača, Jasna Gadzić,  Dragica Antolović i stručna suradnica pedagoginja Milka Dobrić. Iz Osnovne škole Velika Mlaka nagrađeni su Ljubica Spajić, Nevenka Šoštarić i Vesna Lokner Kralj, a iz goričke Osnovne škole Eugena Kumičića to su Evica Šajgo, Nevenka Tomec i Zumbulka Beštak Kadić. Nagrađeni iz Ekonomske škole Velika Gorica su Vesna Ban, Tanja Pavlić i Dragica Čolić. Uz njih je nagrađeno i još šest nastavnika i učitelja iz Srednje strukovne škole Velika Gorica, a to su Ivan Đankić, Dragan Bulatović, Ana Orešković, Jagodica Andreić, Ivan Karapandžić i Boris Zgurić. Tu su još i dvije učiteljice iz Osnovne škole Vukovina, Vesna Jurjević i Branka Puškarić te pedagoginja Dušanka Katić.

Prijem ucitelja nastavnika i profesora Zagrebacke zupanije 8

08.12.2022. – Velika Gorica – Prijem učitelja, nastavnika i profesora Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Prijem ucitelja nastavnika i profesora Zagrebacke zupanije 9

08.12.2022. – Velika Gorica – Prijem učitelja, nastavnika i profesora Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Prijem ucitelja nastavnika i profesora Zagrebacke zupanije 1

08.12.2022. – Velika Gorica – Prijem učitelja, nastavnika i profesora Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastavite čitati

HOTNEWS

Uspješnih 30 godina Kuehne+Nagel grupe u Hrvatskoj

Kuehne+Nagel 1992. godine ušao je na hrvatsko tržište kao prva inozemna špediterska tvrtka nakon osamostaljenja države.

Objavljeno

na

Objavio/la

Kuehne Nagel

Pored velikih uspjeha koje Kuehne+Nagel bilježi i ove godine u svim područjima svoje djelatnosti diljem svijeta, u Hrvatskoj ima još jedan razlog za zadovoljstvo. Naime, ove je godine Grupa Kuehne+Nagel proslavila trideset godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj te tokom tog zavidnog „radnog staža“ zabilježila brojne uspjehe na hrvatskome i okolnim tržištima u području pružanja cjelovitih logističkih usluga u području cestovne, pomorske i zračne logistike.

Ova obljetnica ima poseban značaj jer je upravo Kuehne+Nagel, 1992. godine, ušao na hrvatsko tržište kao prva inozemna špediterska tvrtka nakon osamostaljenja države.

– Ponosni smo na naših 30 godina, smatramo to velikim uspjehom svih naših zaposlenika, partnera i klijenata zahvaljujući kojima smo tako dugi niz godina sve uspješniji na tržištu. Zajedno gradimo i živimo kulturu tvrtke koja stavlja ljude u središte svega što radi te nas upravo ljudi – radnici, klijenti i partneri, potiču da rastemo, budemo još bolji i da nastavimo razvijati vrhunska logistička rješenja prilagođavajući se pritom svjetskim trendovima iz područja učinkovitog poslovanja, ekologije i održivih rješenja za cjelokupni opskrbni lanac – izjavila je Vlatka Jukić, direktorica Kuehne+Nagel za Hrvatsku.

Kuehne Nagel Zgrada big

Foto: Kuehne & Nagel

Unatoč izazovnim godinama iza nas, prvenstveno uslijed epidemije korona virusa zbog koje je na svjetskoj razini bio uvelike otežan rad logističkih tvrtki, Kuehne+Nagel se može pohvaliti održavanjem i ubrzavanjem momentuma te proaktivnim uključivanjem u opskrbne lance farmaceutika, cjepiva i zaštitne opreme, čime potvrđuje status pouzdanog partnera s poslovnim modelom koji je usredotočen na odgovaranje potrebama klijenata na fleksibilan način, uz osiguravanje visoke kvalitete usluge.

Poslovnih ideja za budućnost unutar Kuehne+Nagel Grupe ne nedostaje te, uz fokus na svoju misiju usmjerenu održivom poslovanju, kontinuirano širi svoj poslovni portfelj i razvija disruptivne inovacije s ciljem daljnjeg rasta i razvoja u novozadanim okvirima nepredvidivih logističkih oscilacija.

– Čitav Kuehne+Nagel Adriatic klaster, a pogotovo Hrvatska odlično su geostrateški pozicionirani te nam je želja takav izniman položaj iskoristiti na najbolji mogući način i oblikovati logističko-distribucijski centar izvrsnosti preko kojega smo već počeli povezivati prekomorske destinacije i zapadnu Europu s Balkanom. Upravo u tome vidimo velike mogućnosti za daljnji razvoj te smo i zbog toga investirali u novo suvremeno skladište koje već danas služi kao poveznica između naših partnera i ostatka svijeta – izjavio je Borut Vrviščar, Generalni direktor Kuehne+Nagel za Adriatic klaster (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina)

Nastavite čitati

Vijesti

Sada je i službeno, Velika Gorica bit će Europski grad sporta 2023. godine

Goričkim predstavnicima priznanje je uručeno jučer u Bruxellesu.

Objavljeno

na

zajednica sportskih udruga grad sporta

Velikoj Gorici jučer je u Bruxellesu i službeno dodijeljen naslov Europskog grada sporta 2023. godine. Predstavnici neprofitne organizacije ACES Europe priznanje su uručili zamjeniku gradonačelnika Nevenu Karasu, predsjedniku Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goranu Kovačiću i tajniku zajednice Darku Blažinčiću.

– Ovo priznanje znači mnogo za grad, ali prije svega za sportaše i sportske djelatnike koji su ponajviše zaslužni što je Velika Gorica dobila ovu nagradu – istaknuo je zamjenik Neven Karas.

Prošlo je punih dvije godine od kandidature i pripremanja opsežne dokumentacije koja se sastojala od 14 poglavlja, a koja je obuhvatila cjelokupno stanje sporta i rekreacije u našem gradu, infrastrukturu, financiranje, organizaciju, brojčane pokazatelje u natjecateljskom i rekreativnom sportu i razvojne planove. Kompletnu tehničku pripremu osigurala je Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice.

– Posebno moram zahvaliti Darku Blažinčiću i svi koji su mu pomagali i sudjelovali u pripremi materijala za prijavu, a koje nije bilo jednostavno za pripremiti. Ovo nam je poticaj da nastavimo dalje putem koji smo krenuli kada su u pitanju izdvajanja za sportske udruge kao i izdvajanja za sportsku infrastrukturu koje nikad dovoljno – dodao je Karas i istaknuo kako su u novom proračunu predviđena sredstva za izgradnju montažne dvorane.

Inače, naslov europskog grada sporta dodjeljuje se u nekoliko kategorija, a Gorica pripada onoj srednjih gradova koji imaju od 25.000 do 500.000 stanovnika.

kovacic bazincic karas

 

Nastavite čitati

Reporter 421 - 17.11.2022.

Facebook

Izdvojeno