Poveži se s nama

Vijesti

Grad ‘povukao’ 5.5 milijuna kuna za gradnju biciklističke staze do Starog Čiča

Osim toga, bit će postavljena i javna rasvjeta na biciklističkoj stazi od Velike Gorice do Velike Mlake

Objavljeno

Izvrsna vijesti stiže iz Grada Velike Gorice! Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gradu Velikoj Gorici odobrilo je 5.417.677,52 kuna za projekt “Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području Grada Velike Gorice”. Sredstva su to koja će Grad dobiti za izgradnju 3.115,18 metara biciklističke staze s rasvjetom od goričke obilaznice do Starog Čiča, uz nekadašnji radar i jezero Vukovina. Osim toga, bit će postavljena i javna rasvjeta na biciklističkoj stazi od Velike Gorice do Velike Mlake.

– Nastavljamo uspješnu suradnju sa Vladom RH i ministarstvima na projektima za građane Velike Gorice. Odobreno nam je 85 posto vrijednosti projekta za izgradnju biciklističke staze do Starog Čiča i postavljanje javne rasvjete na biciklističkoj stazi od Velike Gorice do Velike Mlake, gdje će se na ogotovo tri kilometra već postojeće biciklističke staze postaviti 61 rasvjetni stup – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Ostatak od 956.060 kuna za gradnju biciklističke staze osigurat će Grad Velika Gorica.

Dodajmo i kako je ovaj projekt među prijavljenima ministarstvo izabralo za sufinanciranje u sklopu projekta “Sustav biciklističkih staza Urbane agomeracije Zagreb”, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Vijesti

Legacy ponovno u akciji, ovoga puta razveselili štićenike Doma za nezbrinutu djecu

Pripremili su personalizirane poklon pakete za tridesetak štićenika, proslavili s njima kraj školske godine, ali i jedan rođendan..

Objavljeno

on

Nakon što su svojim najmlađim članovima, humanitarcima, priredili iznenađenje, ekipa VG Legacya odradila je još jednu akciju u kojoj je fokus ponovno bio na djeci.

Naime, prikupljali su sve od slatkiša, igračaka do kozmetičkih proizvoda, a Velikogoričani su još jednom pokazali svoje veliko srce i zahvaljujući kojima su Legacyevci uspješno iznenadili i razveselili tridesetero djece u Domu za nezbrinutu djecu u dobi od 7 do 18 godina.

Obukli su svoje kostime superjunaka i krenuli ih razveseliti. Proslavili su tako s njima uspješan kraj školske godine i rođendan jednog od štićenika. Bilo je veselo, plesalo se i pjevalo, baš kako i priliči jednom rođendanu.

– Klinci su nas u startu oborili s nogu s dobrodošlicom, dobrom voljom i pozitivnom energijom, tako da je fešta odmah krenula. Osim što smo svojim kućama otišli punih srca, dobili smo i predivne anđele koje u Domu izrađuju sestre Karmelićanke zajedno sa štićenicima – istanknuli su iz Legacya.

foto: VG Legacy

Nastavi čitati

Vijesti

Učenici OŠ Velika Mlaka osvojili srebro na robotičkoj olimpijadi

Dvije djevojčice i dva dječaka, uz potporu jednog profesora, oduševili su na World Robot Olympiad

Objavljeno

on

Ivan Borić, Tena Zujić, Angela Šunjerga i Viktor Balenović učenici su 3. A razreda Osnovne škole Velika Mlaka, prijatelji iz klupa koji su pronašli zajednički interes u – robotici. Pa su osnovali tim, nazvali se “MiniMlaka” i uključili se u Svjetsku robotičku olimpijadu. Na kraju priče, za sve ono što su napravili, za sav trud koji su uložili, ovi klinci nagrađeni su – olimpijskim srebrom!

Riječ je o natjecanju koje se održava posljednjih 17 godina, a funkcionira tako da se na posebnoj platfori natječu mladi robotičari iz cijeloga svijeta, svatko na svom nacionalnom natjecanju. Najbolji od najboljih nakon toga završe na WRO (World Robot Olympiad), a upravo to uspjelo je i Angeli, Teni, Ivanu i Viktoru, uz podršku profesora Ivana Mudrija. Tema je bila borba protiv klimatski promjena, a djeca iz Velike Mlake osmislili su robota vrijednog drugog mjesta u kategoriji od prvog do petog razreda.

“Naglasak na natjecanju je u smišljanju robota i programa da samostalno savlada razne izazove na robotskoj stazi. U ovako poticajnom okruženju natjecatelji napreduju usvajajući nova znanja i vještine”, pojasnili su iz škole.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provjeravali alkohol i drogu, a rezultat akcije – nula!

Policijski službenici 24 sata su bili na terenu, a najčešći prekršaji bili su oni povezani s prekoračenjem brzine…

Objavljeno

on

Od subote ujutro, od 7 sati ujutro, policajci iz velikogoričke postaje bili su na terenu i provodili akciju “Pojačan i 24-sati nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu. Akcija je trajala puna 24 sata, sve do nedjelje u sedam ujutro, a rezultat ove ciljane akcije je – nula! Nije zabilježen biti jedan vozač pod utjecajem alkohola ili droga, ali to ne znači da su policajci bili besposleni…

Naime, u sklopu ove akcije zabilježena su čak 55 prekršaja drugih vrsta, i to ovim redom:
– 48 prekršaja nepropisne brzine
– dva prekršaja nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje.
– dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.
– tri prekršaja iz domene prometa.

Uz sve to, važno je i lijepo reći da se za vrijeme provođenja akcije nije dogodila niti jedna prometna nesreća.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno