Poveži se s nama

Kultura

FOTO: Maturanti Gimnazije nakon Valentinova obilježili i Fašnik

Objavljeno

16.02.2021. Velika Gorica. Maturanti Gimnazije obilježili Valentinovo i Fašnik. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Fašnik je ove godine u Hrvatskoj posvuda održan virtualno, na društvenim mrežama i u elektroničkim medijima, govorilo se o Fašniku i njegovim posebnostima. Ove godine izostala je klasična fašnička povorka i sve one aktivnosti koje prate Fašnik, jer su aktualna epidemiološka situacija odnosno mjere za sprječavanje zarazne bolesti covid-19, paralizirale sva tradicionalna događanja uživo i učinila ih virtualnim.

16.02.2021. Velika Gorica. Maturanti Gimnazije obilježili Valentinovo i Fašnik. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Maturanti velikogoričke Gimnazije ipak su skromno obilježili maskama završetak ovogodišnjeg Fašnika i tako bar malo uživo podsjetili na stoljetnu tradiciju. Posebno su se u tome iskazali maturanti 4.b razreda šarolikim maskama: princeze, profesionalni nogometaši, košarkaška pčelica Maja, kauboji, korona virus, likovi iz bajki, vještica (vrlo zgodna).

16.02.2021. Velika Gorica. Maturanti Gimnazije obilježili Valentinovo i Fašnik. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas je završeno fašničko norenje i Fašnik je spaljen. Sutra (srijeda, 17. veljače 2021.godine) je Pepelnica, početak korizmenog vremena.

Galerija fotografija

Kultura

Obiteljska fotografija tema predavanja u Galeriji Galženica

Predavanja počinju u 18:30 sati, a po njihovom završetku priliku za raspravu i pitanja na ovu temu dobit će i posjetitelji…

Objavljeno

on

Suvremena obiteljska fotografija i obiteljska fotografija iz kulturno-antropološke perspektive biti će teme predavanja koje vas u petak čeka u Galeriji Galženica.

Zašto se fotografiramo? Kako fotografija utječe na kreiranje naših sjećanja, stvaranja uspomena na vlastitu prošlost? Kako se prema fotografiji nastaloj u obitelji odnosimo? Zašto je čuvamo ili bacamo? Na ova ili slična pitanja, predavačica Melanija Belaj pokušat će dati odgovore na temelju provedenog etnografskog istraživanja obiteljske fotografije i spoznaja iz područja vizualne antropologije.

A kao popratni program samostalne fotografske izložbe ”15 do 19”, održat će se predavanje Glorije Lizde i Denisa Butorca, čije umjetničke prakse povezuju teme identiteta, odrastanja i obitelji. Na vlastitim i primjerima drugih relevantnih autora govorit će o pristupima i primjenama obiteljske fotografije u suvremenom kontekstu.

Predavanja počinju u 18:30 sati, a po njihovom završetku priliku za raspravu i pitanja na ovu temu dobit će i posjetitelji.

Nastavi čitati

Kultura

Večeras u Mraclinu promocija knjige Darije Žilić “S rubova ekrana”

Promocija je u 20.30 sati u Parku Tomislava Hrkovca.

Objavljeno

on

U sklopu Dana svetog Vida danas će u Mraclinu biti održana promocija nove knjige velikogoričke književnice Darije Žilić “S rubova ekrana”.

Domaćin ove književne večeri bit će Društvo žena “Anđela Lovreković”, a u programu, uz autoricu, sudjeluju Đurđica Vuković, urednica časopisa “Riječi” Matice hrvatske iz Siska, Mia Krajcar, voditeljica Scene Gorica, koja će čitati Darijinu poeziju, a za glazbeni dio zaduženi su Tony Lee King te Miroslav Giljanović Fix.

Promocija je u 20.30 sati u Parku Tomislava Hrkovca.

Nastavi čitati

Kultura

Na izložbi “Staklena misija” bit će predstavljeni radovi goričke umjetnice

Otvorenje je sutra u 19 sati, a izložba možete razgledati do 1.srpnja.,.

Objavljeno

on

Velikogoričanka Violeta Antunović, ujedno i članica Udruge likovnih umjetnika Velike Gorice, predstavit će svoje radove na izložbi pod nazivom „Staklena misija“.

U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta od sutra ćete imati priliku vidjeti autoričine staklene tvorbe, radove na svili i cvjetne rapsodije na platnu. Violeta je samouka umjetnica čiji je cijeli život protkan crtanjem i slikanjem. Inače, ovo joj je treća samostalna izložba.

Otvorenje je sutra u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 1.srpnja.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno