Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Krešimir Ačkar predstavio listu za Gradsko vijeće: Svatko od njih predstavlja jednu lijepu velikogoričku priču

Kandidat za velikogoričkog gradonačelnika koalicije na čelu s HDZ-om predstavio je i svoj program za narednih četiri godine

Objavljeno

Koalicija predvođena HDZ-om, a koju čine još i Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Stjepan Kožić – nezavisna lista, Hrvatska stranka umirovljenika te Hrvatska socijalno-liberalna stranka, predstavila je u srijedu u Parku dr. Franje Tuđmana kandidate na listi za Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na predstojećim lokalnim izborima.

Nositelj liste je aktualni v.d. gradonačelnika i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice Krešimir Ačkar, a nakon njega na listi su redom: Ivan Rak, Jurica Mihalj, Zvonko Kunić, Lana Krunić, Anri Targuš, Tomislav Lukšić, Tajana Amšel Zelenika, Juraj Odrčić, Dalibor Mrakovčić, Milivoj Dijanežević, Marjana Kuliš, Darko Bekić, Mario Cvitan, Mislav Krvavica, Mihael Grdenić, Vedran Zobec, Mateja Kalisar, Stjepan Kovačević, Zlatko Turković, Stipo Duvnjak, Zlata Filipović, Ivana Belošević, Tomislav Krešimir Hubak, Slavko Perković, Mario Golubić i Nenad Črnko.

5.5.2021. Velika Gorica – Predstavljanje kandidata za Gradsko vijeće koalicije HDZ-BM365-SKNL-HSU-HSLS. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Osim što je predstavio imena na listi za Gradsko vijeće, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika je predstavio i svoj program s kojim će, istaknuo je, u naredne četiri godine učiniti Veliku Goricu najpoželjnijim gradom za život u Republici Hrvatskoj. U programu je besplatan vrtić, mjesto u vrtiću za svu djecu, medicinski centar, povećanje kapaciteta sportskih dvorana kako bi se zadovoljile potrebe svih sugrađana koji se bave sportom, a posebno se to odnosi na djecu s invaliditetom. Osim toga, naglasio je i kako želi da svako goričko naselje ima nogostup, a u planu je i dovršetak izgradnje komunalne infrastrukture na području grada. Jedan od prioriteta Ačkaru će biti i rješavanje problema javnog prijevoza, zbog čega je već pokrenuo projekt nove organizacije gradskog prijevoza te uvođenje kružnih linija koje će bolje povezati okolna naselja i Veliku Goricu, a građanima omogućiti lakši pristup željezničkom kolodvoru. U pripremi je i projekt subvencioniranog doma za umirovljenike, a u tijeku je i rješavanje problema skupog grijanja u našem gradu.

– Veliku Goricu vidim kao obiteljski grad koji će omogućiti svakom djetetu mjesto u vrtiću, mladima visokoškolsko obrazovanje, svakom građaninu kvalitetnu medicinsku skrb, našim roditeljima sve ono što je potrebno za dostojanstvenu starost. Vidim Goricu kao socijalno osjetljiv grad koji poznaje i brine se o potrebama svakog običnog čovjeka. Svako naselje, svaki kvart, svaki dio grada ima potrebe koje su specifične. Zato ću nastaviti svakodnevno biti s vama na terenu, rješavati vaše probleme i odgovarati an vaše potrebe. Na tim ciljevima temelji se i moj program za sljedeći mandat. Za ostvarenje tog programa bit će potrebna kvalitetna suradnja i sa Gradskim vijećem Grada Velike Gorice. Zbog toga sam na listi okupio ljude koji istinski žive i vole Veliku Goricu, ljude koji su se u našem Turopolju i Velikoj Gorici već dokazali svojim društvenim djelovanjem, ljude koje Velikogoričani dobro poznaju. Svatko od njih predstavlja jednu lijepu velikogoričku priču. Nastavljamo zajedno dalje. Srcem za Goricu – kazao je Ačkar.

Na predstavljanju kandidata okupljenima se obratio i kandidat za zamjenika gradonačelnika Neven Karas. Izrazio je zadovoljstvo zbog izbora kandidata te dodao kako mu je čast što može biti dio ove ekipe.

– Ovdje su ljudi koji su predstavnici pet stranaka, ima i nestranačkih kandidata i to sve govori o političkoj i društvenoj širini ove liste, a o kvaliteti ove liste dovoljno govore njihova imena i prezimena. Krešo je imao viziju i hrabrost te je, po meni, odabrao najbolju listu – rekao je Neven Karas.

 

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

Seniori Maraton kluba Velika Gorica uspješni u Karlovcu, Nina Vuković s reprezentacijom u Istanbulu

Mlade snage kluba sudjelovat će na mitingu u Zagrebu.

Objavljeno

on

Jučer je održano 9. izdanje Karlovačkog cenera, gdje je nastupilo preko 700 natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali i respektabilni atletičari iz Kenije i Etiopije. Maraton klub Velika Gorica bio je zastupljen s kompletnom muškom i ženskom ekipom.

Od ženskih predstavnica prva u cilj ulazi Lana Pečnik s vremenom 0:46:11. Nakon Lane, u cilj ulazi i Sanja Klarin s vremenom 0:49:21 što joj je ujedno i novi osobni rekord na 10 km. Nedugo nakon Sanje, u cilj ulazi i Jasna Mikulić, kojoj je ovo bio klupski prvijenac kojeg je vrlo uspješno završila s vremenom 0:50:38.

Kod muškaraca jednog predstavnika  klub je imao na “Elite utrci” i dvojicu na glavnoj utrci. U elitnoj utrci je nastupio Bruno Škrinjarić, koji utrku završava s vremenom 0:33:50. Nakon Brune, ciljnom linijom prolazi i Martin Pečnik u vremenu 0:39:11, Hrvoje Mikulić, kojemu je također ovo bio klupski prvijenac, utrku završava za 0:45:23.

-Čestitke svim našim članovima na odličnim rezultatima. Našoj seniorskoj momčadi sada slijedi kratak predah prije Plitvice maratona i polumaratona početkom srpnja, dok se naše mlađe snage već ovoga vikenda natječu u Zagrebu atletskom mitingu, a naša Nina Vuković brani boje hrvatske reprezentacije na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Istanbulu. – kažu iz Maraton kluba Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Na Podbrežnici se gradi cageball igralište

Objavljeno

on

Bili smo u obilasku radova na području grada i provjerili kako napreduju radovi u Tomaševićevoj ulici te što se to gradi u Podbrežnici. Doznajte i kakav je to sporazum potpisao gradonačelnik Krešimir Ačkar s predstavnicima Međunarodne zračne luke Zagreb. Saznajte i koja sorta jagode je po procjeni potrošača  najbolja, ali i što vas sve čeka na Goričkim večerima…

Nastavi čitati

HOTNEWS

Država će s pola milijuna kuna financirati obnovu Starog grada Lukavec

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je potpisao ugovor o korištenju sredstava…

Objavljeno

on

U potresu koji nas je zadesio u prosincu prošle godine stradali su mnogi kulturni objekti na našem području, a među njima je najveću štetu pretrpio Stari grad Lukavec. Otpalo je dosta žbuke na svodovima, a projekt sanacije trebao bi uključiti i saniranje tornja. Obnova bi uskoro trebala početi, a dio sredstava osiguran je iz državnog proračuna.

– Nastavljamo uspješnu suradnju sa Vladom RH i ministarstvima. U suradnji s Ministarstvom kulture i medija osigurali smo pola milijuna kuna iz državnog proračuna za radove na Starom gradu Lukavcu. Danas smo potpisali ugovor o korištenju sredstava, objavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno