Poveži se s nama

HOTNEWS

Evo do kud se došlo s projektom Aglomeracija Velika Gorica i kad će biti sanirane prometnice

Građani se vezano uz projekt Aglomeracija Velika Gorica mogu informirati, i poželjno je da to čine putem maila aglomeracijavg@vgvodoopskrba.hr ili putem besplatnog broja telefona na 0800 200 205.

Objavljeno

Projekt rekonstrukcije i dogradnje sustava odvodnje Aglomeracija Velika Gorica napravio je od našeg grada i okolice veliko gradilište, ali će građanima, kada se sve završi donijeti veliko olakšanje u vidu spajanja na kanalizacijsku mrežu kao i sanaciju prometnica koje su i prije samog projekta u većem dijelu bile u jako lošem stanju stanju.

Što se tiče dovršenosti projekta Aglomeracija Velika Gorica po svim cjelinama vezano uz rokove kompletan projekt podijeljen je u tri cjeline. Riječ je o cjelini A1 – rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje šireg i užeg područja samog grada Velike Gorice, A2 dogradnja sustava oko budućeg vodocrpilišta Črnkovec, a cjelina A3 odnosi se na područje Donjeg Turopolja.

-Svaka od tih cjelina je posebno ugovorena s izvođačima radova, te se na svima njima radi. Što se tiče dovršenosti izgrađena je kanalizacijska mreža u naseljima Lukavec, Kobilić i Bapča, na tim dijelovima još treba ispitati ugrađene materijale i izvedenost priključaka. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji dijela kolektora u naseljima Velika Mlaka i Velika Gorica, te se izvode radovi nove mreže u naseljima Okuje, Mraclin, Črnkovec, Staro Čiče i Vukovina. Prosjek izvedenosti na cijeloj Aglomeraciji je cca 25 posto svih kolektora. – rekao je direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić.

Kada je riječ o prometnicama koje su već dugi niz godina u lošem stanju, te se čekala upravo Aglomeracija kako bi se i one rekonstruirale da se isti posao ne radi dvaput, i taj posao će još malo biti na čekanju. Na svakodnevnoj razini ulažu se maksimalni napori od strane VG Vodoopskrbe i Izvođača kako bi se pronašlo najbolje rješenje za privremenu sanaciju svake mikro lokacije s obzirom na cjelokupni projekt i planiranu dinamiku radu.

Naime, ugovorne obveze vezne za dinamiku i asfaltiranje prometnica te njihovog vraćanja u prvobitno stanje, obvezuju Izvođače da je to rok koji je naveden kao rok završetka Projekta stoga VG Vodoopskrba nema mogućnost uvjetovanja drugačije dinamike.

Htio bih zamoliti građane da imaju strpljenja za sve što se događa obirom da bi izvođenje novog asfalta u ovom trenutku rezultiralo njegovim propadanjem nakon zimskog perioda, čime bi generirali nove neplanirane troškove sanacije koja bi se morala opet napraviti na proljeće. Sve što smo do sad izveli radimo na način da se sanira do trenutka asfalta. Nećemo dozvoliti da se događaju udarne rupe da bilo koji građanin dođe u opasnost – ističe Višić.

14.listopada poništen je važeći Natječaj za izgradnju pročistača, rok za žalbu bio je deset dana, a u tom period nije bila uložena niti jedna žalba.

-Sada su u tijeku pripremne radnje i planiranje za postupak nove javne nabave koja bi trebala biti uskoro. Intencija je izgradnja novog uređaja za pročišćavnje otpadnih voda, a ukoliko baš bude potrebe razmišljat će se o spajanju na onaj zagrebački.

Višić ističe kako je sve do sad rađeno u roku, te prema predviđenom cjeniku i ne očekuje plaćanje nikakvih financijskih korekcija.

-Zadovoljan sam sa svime, koliko je bilo problema, toliko sve probleme rješavamo zajednički, svi sudionici u projektu, od voditelja projekta, nadzorne službe, izvođača, nas kao naručitelja, do Hrvatskih voda, stvarno se svi daju maksimalno, i nadam se da će sve biti riješeno u roku.

Građani se vezano uz projekt Aglomeracija Velika Gorica mogu informirati, i poželjno je da to čine putem maila aglomeracijavg@vgvodoopskrba.hr ili putem besplatnog broja telefona na 0800 200 205.

HOTNEWS

Seniori Maraton kluba Velika Gorica uspješni u Karlovcu, Nina Vuković s reprezentacijom u Istanbulu

Mlade snage kluba sudjelovat će na mitingu u Zagrebu.

Objavljeno

on

Jučer je održano 9. izdanje Karlovačkog cenera, gdje je nastupilo preko 700 natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali i respektabilni atletičari iz Kenije i Etiopije. Maraton klub Velika Gorica bio je zastupljen s kompletnom muškom i ženskom ekipom.

Od ženskih predstavnica prva u cilj ulazi Lana Pečnik s vremenom 0:46:11. Nakon Lane, u cilj ulazi i Sanja Klarin s vremenom 0:49:21 što joj je ujedno i novi osobni rekord na 10 km. Nedugo nakon Sanje, u cilj ulazi i Jasna Mikulić, kojoj je ovo bio klupski prvijenac kojeg je vrlo uspješno završila s vremenom 0:50:38.

Kod muškaraca jednog predstavnika  klub je imao na “Elite utrci” i dvojicu na glavnoj utrci. U elitnoj utrci je nastupio Bruno Škrinjarić, koji utrku završava s vremenom 0:33:50. Nakon Brune, ciljnom linijom prolazi i Martin Pečnik u vremenu 0:39:11, Hrvoje Mikulić, kojemu je također ovo bio klupski prvijenac, utrku završava za 0:45:23.

-Čestitke svim našim članovima na odličnim rezultatima. Našoj seniorskoj momčadi sada slijedi kratak predah prije Plitvice maratona i polumaratona početkom srpnja, dok se naše mlađe snage već ovoga vikenda natječu u Zagrebu atletskom mitingu, a naša Nina Vuković brani boje hrvatske reprezentacije na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Istanbulu. – kažu iz Maraton kluba Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Na Podbrežnici se gradi cageball igralište

Objavljeno

on

Bili smo u obilasku radova na području grada i provjerili kako napreduju radovi u Tomaševićevoj ulici te što se to gradi u Podbrežnici. Doznajte i kakav je to sporazum potpisao gradonačelnik Krešimir Ačkar s predstavnicima Međunarodne zračne luke Zagreb. Saznajte i koja sorta jagode je po procjeni potrošača  najbolja, ali i što vas sve čeka na Goričkim večerima…

Nastavi čitati

HOTNEWS

Država će s pola milijuna kuna financirati obnovu Starog grada Lukavec

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je potpisao ugovor o korištenju sredstava…

Objavljeno

on

U potresu koji nas je zadesio u prosincu prošle godine stradali su mnogi kulturni objekti na našem području, a među njima je najveću štetu pretrpio Stari grad Lukavec. Otpalo je dosta žbuke na svodovima, a projekt sanacije trebao bi uključiti i saniranje tornja. Obnova bi uskoro trebala početi, a dio sredstava osiguran je iz državnog proračuna.

– Nastavljamo uspješnu suradnju sa Vladom RH i ministarstvima. U suradnji s Ministarstvom kulture i medija osigurali smo pola milijuna kuna iz državnog proračuna za radove na Starom gradu Lukavcu. Danas smo potpisali ugovor o korištenju sredstava, objavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno