Povežite se s nama

HOTNEWS

Biti u pravu kad se raspravljaš sa ženom – probaj!

Dozvolite joj da vas vodi svojim sjećanjima. Tako ćete joj dati do znanja da ste voljni čuti i njezinu stranu priče, koja će svakako biti argumentirana.

Objavljeno

na

Ako provjerimo značenje riječi „argument“ – to su rasprave koje dvije osobe dijele kako bi poduprle svoje stavove ili mišljenje.

Rekavši to, zamislite svađu sa svojom djevojkom ili ženom. Vidite li se negdje blizu ove definicije? Vidite li sebe kako iznosite svoje stavove i pobjeđujete? Teško…

Postoje osnovna pravila koja bi vam savjetovali u komunikaciji sa ženom:

1. Ne branite se

2. Ne raspravljajte se

3. Ne prekidajte raspravu

4. Nemojte se protiviti

Ako ipak smatrate da znate bolje, vjerujte mi da će baš izbjegavanje gornjih radnji nju samo natjerati da još više govori.

Bilo koja od ove četiri stvari natjerat će je da viče i kaže „HAAA“. I ne zaboravite, ona pamti više informacija od vas, pa će vas zbuniti. Znanstveno je dokazano da žene imaju bolje pamćenje. Zato se umom vraćaju u prošlost, gdje se nalazi skladište puno informacija/uspomena kojih se vi ne bi sjetili ni da vam život ovisi o tome.

Muškarci s druge strane nemaju mogućnost pamćenja velikog broja informacija. Čak i kad bi muškarci htjeli pohraniti veću količinu informacija stvarno ih nemaju gdje pohraniti. Baš zato muškarci uvijek govore „ajmo dalje“, jer nemaju gdje spremiti ono što dešava ako baš nije jako napeto i važno. Napominjemo, riječ je o pamćenju detalja i emocija.

Foto: pexels-nina-hill

Žena će zapamtiti sve! Sve što se dogodilo na vjenčanju, kako se osjećala, kako su se drugi ponašali, što je tko imao obučeno, kakvi su bili kolači, muzika, miris zraka u prostoriji…

Većina muškaraca se niti ne sjeća kako su se osjećali taj dan, a kamo li kako se tko ponašao i što je imao obučeno.

Jedino čega se sjećaju je novac koji su vidjeli kako se troši na svaki zalogaj, notu i balon koji je visio kao baš nužni ukras taj dan. O cvijeću i drugim detaljima da i ne govorimo. Dakle, to je sve što se muškarac sjeća od tog dana i ništa više.

Budući da muškarci nemaju ni toliko memorije kao žena, većini je jedini način za nastavak komunikacije – OK, idemo dalje.

Ono što bi vam mi preporučili je da pokušate sa svojim partnericama „prevrtjeti film“ i vratiti se u prošlost. Dozvolite joj da vas vodi svojim sjećanjima. Tako ćete joj dati do znanja da ste voljni čuti i njezinu stranu priče, koja će svakako biti argumentirana. Možda na tom putu sretnete i neko svoje sjećanje pa ga podijelite sa svojom partnericom. U svakom slučaju, ona je ta koja će vas voditi kroz uspomene i vjerujte nam, ona ih se živo sjeća. Samim time vaši argumenti padaju u vodu.

Foto: pexels-rodnae-productions

Međutim, slušate li pažljivo, prilikom trenutnog pomanjkanja koncentracije i vaša partnerica može pogriješiti. Ako ste dovoljno hrabri možete iskoristiti taj trenutak nepažnje i povući koji bod u svoju korist, ali vjerujte nam kad vam kažemo da će ona naći način da požalite na toj namjeri.

Izrazi koje također nije mudro izgovarati u raspravi su:

„Još nisi shvatila…“ – vratna žila će joj iskočiti prije nego li završite s izgovorom.

„Ne razumiješ…“ – o da, razumije i sad će vas natjerati da vidite u koliko detalja je to shvatila.

„Jel’ baš uvijek mora biti po tvome?“ – Ovo pitanje je poznato kao „harakiri pitanje“, jer živu glavu nećete izvući.

Ako želite u raspravi njezinu emociju „prešaltati“ u svoju korist, možete koristiti frazu kao:

“Dobro, što se dogodilo, kako sam te natjerao da se tako loše osjećaš?“

Ili

„Oprosti, stvarno nisam znao da se zbog toga tako osjećaš.”

I na kraju najjače oružje koje žena koristi su suze. Suze žene koju volite bole jače od bilo koje boli koju si svjesno čovjek može nanijeti jer nosi za sobom teret krivnje, koji se zadržava u osobi dugo vremena. Ta krivnja pretvara se u znak STOP prije početka bilo koje iduće rasprave.

I da, logično je da se više nećete htjeti raspravljati.

Zapravo, samo naivac bi se upustio u tako nešto nakon što ju je već jednom natjerao u suze. Naivac ili osoba koja ju ne voli.

Zato dragi naši muškarci, ženu ne možete pobijediti u svađi!

Kada žena govori, ono zapravo iznosi emociju, a ne činjenice.

Foto: Pixabay – Claudio_Scott

Evo primjera.

Ona: “Znam da me ne voliš…” – iznosi emociju.

On: “Kako možeš reći da te ne volim? Ja koji sam ti kupio cipele, torbice, vratio sam se ranije sa puta/iz izlaska sa dečkima/posla? Toliko radim da bi priskrbio za našu obitelj i ti kažeš da te ne volim?” – nabrajanje činjenica.

Ona ovom izjavom zapravo ona ne misli doslovno da je ne volite, već govori da se ne osjeća voljeno. Dakle, žene koriste riječi kako bi izrazile osjećaje, a ne činjenice. Nije da ne znaju činjenice, ali nisu u razgovoru radi činjenica. One samo pokušavaju komunicirati kako se osjećaju. Stoga nemojte ući u tu zamku i pokušavati raspravljati s njima jer gubite vrijeme, nikada nećete pobijediti. Umjesto toga brzo pokušajte dešifrirati koji je osjećaj koji ona pokušava komunicirati. Jednom kada prepoznate način na koji ona osjeća i kako vam pokušava poručiti što biste trebali dati u tom trenu kao muškarac, a to je uvijek suosjećanje, podrška i ohrabrenje, tad ste na konju.

Dakle, ako ona kaže da ne osjeća ljubav, ono što trebate učiniti je reći “Dušo, znaš da te volim”. To je ono što ona želi, ona želi sigurnost. Ali, nažalost, većina muškaraca i dalje će raspravljati.

Foto: pexels-yan-miranda

I na kraju, u komentarima nakon zadnje kolumne bio je komentar da nije muškarac jedini koji treba nešto napraviti da bi se stvari promijenile, da treba ponešto učiniti i žena, ali i svemir. Slažemo se.

Ali u ovom slučaju, svemir vam je dao jasnu uputu. Poslušajte ju.

Vole vas Nena&Chicha team.

HOTNEWS

Policija najavila intenzivnije mjere za sve sudionike u prometu

Žele podići kulturu ponašnja u prometu.

Objavljeno

na

Iz Policijske uprave zagrebačke poziva kroz svoje vikend akcije u narednom razdoblju pokušat će podići kulturu ponašanja u prometu s ciljem smanjenja prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Prema podacima za siječanj ove godine na području policijske uprave zagrebačke poginule su tri osobe što je za jednu poginulu osobu više nego u siječnju 2022. godine.

Kao glavne uzroke navode nepropisnu ili neprilagođenu brzinu vožnje uz koje se nerijetko veže i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi. Kako bi povećali razinu sigurnosti na cestama, djelatnici policije u narednom će vremenskom razdoblju poduzimati intenzivnije mjere koje će biti usmjerene na smanjenje broja prekršaja.

Jedna od takvih akcija bit će već ovaj vikend od 3. do 6. veljače, stoga se pozivaju vozači na oprez jer će se kontrolirati brzina, a alkotestu će se podvrgnuti svi zaustavljeni vozači.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Nogometašima iz Kuča ispunjena dugogodišnja želja za terenom s umjetnom travom

Riječ je o rekonstrukciji starog pomoćnog terena koji je obložen umjetnom travom.

Objavljeno

na

Objavio/la

Dugogodišnja želja za obnovom pomoćnog terena Nogometnog kluba Turopoljac sada je ispunjena. Dovršeni su radovi na postavljanju umjetne trave te je sada to u potpunosti jedan moderan sportski kompleks. Investicija je vrijedna 37 tisuća eura.

– Primijetili smo gdje smo god napravili igrališta s umjetnom travom da sve više djece rado dolazi, pogotovo za lijepog vremena. Ovo je igralište završeno, a u pregovorima smo i dogovorima s drugim mjesnim odborima i gradskim četvrtima o postavljanju ili terena s umjetnom travom ili kombiniranim igralištima, ovisno o njihovim željama i potrebama – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska terena te je podsjetio na druge dovršene projekte u Kučama.

– Vatrogasci imaju novi vatrogasni dom, sada je dovršeno igralište, a obnovili smo i dio nogostupa te ćemo nastavit raditi i dalje na tome. Međutim svjesni smo i problema aglomeracije i razrovanih cesta koje su u lošem stanju. U potpunosti razumijem naše sugrađane, ali moram napomenuti da nećemo preuzeti niti jednu ulicu i cestu koja ne bude adekvatno napravljena – dodao je gradonačelnik i zamolio mještane za još malo strpljenja.

01.02.2023. – Obilazak igrališta s umjetnom travom u Kučama – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Stjepan Fabijančić iz Mjesnog odbora Kuče zahvalio gradonačelniku Ačkaru i pročelniku Bačurinu koji su prepoznali inicijativu mjesnog odbora i nogometnog kluba.

– Riječ je o rekonstrukciji starog terena koji je obložen umjetnom travom, a kao i u ostalim mjestima pokazalo se kao dobra investicija. Već sada i u ovo doba godine teren je već u funkciji. Nadamo se da će to biti odlična stvar – zadovoljno će Fabijančić.

– Ovaj će nam teren omogućiti bolji rad u klubu. Osim što ga koriste sami nogometaši, koriste ga i djeca. Prednost ovakvih terena s umjetnom travom je ta što se na njemu može trenirati u svim vremenskim uvjetima, a i prostorije kluba su nam čišće – zahvalio se kroz osmijeh predsjednik NK Turopoljac, Daniel Zagorac.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Mještani Weingartnerove ulice u Velikoj Mlaki dobili nogostup

Vrijednost radova je 35 tisuća eura.

Objavljeno

na

Objavio/la

Mještani Ulice Karla Weingartnera u Velikoj Mlaki dobili su novu pješačku stazu u duljini od 370 metara. Kako to izgleda na terenu, jutros je provjerio gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

– Na početku mandata rekli smo da ćemo raditi na poboljšanju komunalne infrastrukture i podizanju standarda naših sugrađana. A jedna od velikih potreba bio je upravo ovaj nogostup, zbog povećanja broja stanovnika, ali i same ceste koja je postala prometnija nakon obnove – naglasio je gradonačelnik Ačkar prilikom obilaska stavljajući naglasak kako je sigurnost stanovnika na prvom mjestu.

01.02.2023. – Obilazak nove pješačke stazu u Weingartnerovoj ulici u Velikoj Mlaki – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Vrijednost radova koje je izvodio VG Komunalac je 35 tisuća eura s PDV-om.

– Prvenstveno ova pješačka staza značit će mnogo za sigurnost mještana, pogotovo djecu i mlade koji više neće morati hodati po prometnici. Mjesto se polako povezuje s nogostupima i nadam se da ćemo tako nastaviti i kroz ovu godinu – istaknuo je tajnik MO Velika Mlaka, Petar Jerbić.

To nije kraj radovima u Velikoj Mlaki, naglasio je gradonačelnik Ačkar.

– Do kraj godine u planu je dovršetak nogostupa koji vodi prema dječjem vrtiću u Smendrovićevoj ulici. Znamo i za problematiku u Ulici Kovači koja poplavi uslijed velikih oborina, a jednim velikim projektom koji je u planu probat ćemo riješiti ovaj povijesni problem – istaknuo je Ačkar i najavio početke radova i u ostalim naseljima koji će se rješavati po prioritetima i time odgovoriti na potrebe svih mještana.

01.02.2023. – Obilazak nove pješačke stazu u Weingartnerovoj ulici u Velikoj Mlaki – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavite čitati

HOTNEWS

Manipulatori i narcisi svih zemalja – nabijem vas

U životu svi u jednom trenutku postanemo manipulatori jer situacije od nas to zahtijevaju.

Objavljeno

na

Objavio/la

Kako damski i elokventno sam se izrazila, pa to nisu istine.

U životu svi u jednom trenutku postanemo manipulatori jer situacije od nas to zahtijevaju. Oni „normalni“, tj. oni od nas koji imaju u sebi ugrađene moralne vrijednosti zdravog društva, mi se ubrzo pokajemo i onda ližemo ta kriva djela godinama. Ispričavamo se djelima, riječima i načinom na koji gledamo svijet oko sebe i tretiramo ostala živa bića oko nas. Uglavnom, postanemo lovina za manipulatore. A njih je, vjerovali ili ne, puno više nego nas koji „fasujemo“ u tom krugu života.

Nedavno sam se našla u situaciji da netko tko je meni bio važan iskoristi moju od prije naučenu submisivnost, poniznost ili čistu glupost, kako god to želite nazvati, i iskoristio ju da meni nabije grižnju savjesti za djelo koje je on učinio.

E sad, ne smatram ja sebe baš super pametnom, ali ni super glupom. Životna škola koju učimo i na kraju ipak umremo glupi, naučila me puno, ali očito u ovoj situaciji – nedovoljno.

Činjenica da su manipulatori u većini slučaja i narcisoidne osobe, nikako nije zanemariva jer gdje je smisao manipulirati nekim, a istovremeno ne uživati u svojim djelima gledajući na njih kao na vrhunac kreativnosti. Fuj. Nabijem vas sve redom ovom svojom balkanskom jezičinom.

Ljuta sam. Primijetili ste, zar ne? Naravno. Jer kod mene je sve odmah vidljivo na prvu. Nemam ja vremena nikog ni muljati ni zavlačiti ni trošiti mu vrijeme. Ja kad krenem u bilo kakvu komunikaciju, bilo privatnu ili poslovnu, odmah se prospem pred osobom kao pijana kuma na vjenčanju. Dakle, otvorena knjiga. I uvijek dajem sve od sebe da se osoba s kojom komuniciram osjeća opušteno, zabavljeno i važno.

Foto: pexels-fauxels

E ovo zadnje me sjebe svaki put. To je naučeno ponašanje. To su mi ovi narcisoidni manipulatori usadili kao normu i ja od kad znam za sebe radim uvijek istu grešku – stavljam svoju važnost ispod osobe s kojom komuniciram. E rode, što me rodi takvu.

Da vam budem iskrena, takvo ponašanje je prouzročilo sav stres koji sam si dozvolila i koji se na kraju pretvorio u neke glupe boleštine s kojima se nosim kao Hulk. Pa zašto onda nisam Hulk kad razgovaram s ljudima, nego im dam da me gaze?

Poznat vam je ovaj monolog? Ma nemojte mi reći… Dakle, nisam jedina koju oko malog prsta vrti banda narcisoidnih manipulatora. Tužna je to spoznaja, ali budi ideju da bi možda i mi mogli osnovati neki klub i udružiti se u borbi protiv ove bagre koja vlada našim životima. Jupi!

Možete si misliti kako bi to bilo…Jedan od njih bi se infiltrirao u naše redove i poveo nas…a mi bi kao ovce u magli blejali i što točno radili? Pa plesali kako on dirigira.

I tako se mi vrtimo u krug, a ja vam nisam ispričala situaciju koja mi se dogodila. Baš sam bezobzirna.

Dakle, otkako sam uselila u novi stan, svako malo mi dolaze prijatelji da vide to moje toplo gnijezdo i ja im se silno veselim i dočekujem ih kao svaka dobra domaćica, s nekom klopicom.

Foto: pexels-sydney-troxell

I tako je taj moj prijatelj/poznanik/šupak žešći, u jednoj grupi najavio da dolazi k meni i da nosi svoju klopu jer meni kao sva hrana zagori. Budući da to sa zagoretinom nije daleko od istine, ja sam prihvatila zafrkanciju i zamolila ga da ponese i meni nešto, da ja ne ostanem gladna. U toj istoj grupi je on u danu kad je trebao doći objavio fotke nekih delicija koje kao nosi k meni i kako će on biti divan domaćin u mom domu, a ja sam objavila fotke nekih zagorenih stvari koje sam slikala ranije. Da, zagori mi hrana, pa što.

S njim je dolazio još jedan prijatelj, koji je uvijek gladan. Ali, uvijek. Taj bi i nogu od stola oglodao da ju premažete majonezom.

I sad si ja mislim…ovaj koji izaziva je dovoljno lud da fakat ponese tu hranu, nije me pitao što mi treba za dom da donese, pa možda fakat želi donijeti tu hranu kao poklon. S druge strane Bubi, ovaj koji se oblizuje stalno, njega nije teško nahraniti. Parizera uvijek ima u frižideru..i neki komad sira…

I umjesto da ipak kupim nešto ekstra za frižider, ja samo stavim Pelinkovac hladiti, jer ipak je to „eliksir istine“, a istine nikad dosta.

U nekoliko navrata je u toj grupi on objavljivao fotke iz dućana, na kojima je fakat bio on i gdje se vidjelo da kupuje neke oblizeke.

I znate kako je došao? Raširenih ruku s kitom cvijeća i pitanjem: Kaj ti je danas zagorjelo?, dok je u pozadini Bubi mirisao zrak nadajući se da sam ja kao dobra domaćica, napravila gozbu.

Bijes koji me obuzeo čuo se na cijelom katu, jer sam što ono točno? Popušila foru? Bila izigrana? Ili sam samo malo jače glupa?

Što god da je bilo, naravno da je on slikao stol na koje je bio pelin, parizer, par maslina i neki upitni trokut sir kojeg mislim da još uvijek osjećam negdje u zubima.

Foto: pexels-sydney-troxell

Bubi je rekao: Ja drugi put dolazim sam. Nahrani me ženo!

A šupak je rekao: Nisi mi baš neka domaćica.

Osjećaj: neponovljiv.

Zapravo priča je trebala biti o liku koji mi nije dao mira dok nisam došla kod njega doma na večeru pa se onda od silnog uzbuđenja nije znao ponašati i eto tako – mućak, ali ova s Bubijem i Šupkom je zanimljivija, zar ne? Ili možda ipak želite čuti onu drugu..

U svakom slučaju, nabijem ih!

A kako bi rekla jedna čitateljica od prošlog tjedna: Bože, koja hrpa gluposti na jednom mjestu!

Do iduće srijede tražimo lokaciju za klub: Ne može nam nitko ništa, osim njih!

Voli vas vaša Nevena.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Krojačica Duškica šiva punom parom kako bi kreativci iz Vukovine bili spremni za fašnik

Turopoljski fašnik prilika je da istaknu i pokažu svu svoju originalnost i kreativnost.

Objavljeno

na

Objavio/la

Ulicama našeg grada uskoro će zavladati fašničko veselje. Vrijeme je to u godini kada na kratko predahnemo od svakodnevice, uskočimo u šarene i vesele kostime, a brige ostavimo iza sebe. Nakon dvije godine stanke, ovogodišnje izdanje 114. Turopoljskog fašnika ponovno nam donosi najveseliju, najluđu i najšareniju povorku fašničkih grupa, udruga i pojedinaca. Biti će to prilika za istaknuti i pokazati svu svoju kreativnost, a iskoristit će ju i članovi i članice Udruge Vukovina u srcu.

Nastavite čitati

Reporter 422 - 22.12.2022.

Facebook

Izdvojeno