Povežite se s nama

HOTNEWS

Gorica poražena u Mariboru

Objavljeno

na

Vodeća momčad prve lige Slovenije zasluženo je slavila u prijateljskoj utakmici protiv Gorice 4:1. Milinović može biti zadovoljan prvim poluvremenom u kojem je Gorica zadržala neodlučeno, a da je umjesto na gredi jedna lopta završila u mreži Maribora moglo je biti i povoljnije za goste. Gorica je u prvom dijelu dobro parirala svom domaćinu, a imala je i jedan poništen pogodak Prskala zbog zaleđa.

U nastavku je Maribor pokazao bolju tjelesnu pripremljenost i zasluženo na kraju slavio sa visokih 4:1.

 

 

28.1.2017 Ljudski vrt, teren sa umjetnom travom, prijateljska nogometna utakmica. Glavni sudac: Miha Kamplet. Pomoćnici: Tomaž Vadlja i Danijel Šobot.

MARIBOR: Handanović, Hodžić, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler, Sallalich, Vršič, Tavares, Celar. (Handanović, Šme, Mertelj, Rajčević, Uskoković, Vujčić, Ogrinec, Bohar, Hotić, Sunny Omoregie, Novaković.) Trener: Darko Milanič.

GORICA: Kahlina, Jančetić, Španja, Maloku, Sumić, Krizmanić, Prskalo, Matoš, Tatar, Serdarušić, Husinec. (Juric, Puškarić, Čurek, Radoš, Matošević, Muhar, Pejić, Humeljak, Krsnik, Žužul, Sedlaček) Trener: Damir Milinović.

Strijelci: 1:0 Tavares (4), 1:1 Tatar (14), 2:1 Novaković (51), 3:1 Hotić (55, 11m), 4:1 Novaković (77)

HOTNEWS

FOTO Most u Čičkoj Poljani pred samim završetkom, slijedi betonaža i postavljanje drvene ograde

Trebao bi biti gotovo do kraja studenog.

Objavljeno

na

Objavio/la

Izgradnja mosta u Čičkoj Poljani u završnoj je fazi. Kako napreduju radovi na projektu vrijednim oko milijun i 234 tisuća eura, provjerio je danas gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Ovaj most za mještane Kuča i Čičke Poljane od iznimne je važnosti, jer će on značajno unaprijediti prometnu povezanost u ovom dijelu našeg grada. Most će biti ključna infrastruktura koja povezuje ove zajednice i olakšava svakodnevne aktivnosti. Važno je naglasiti da sutra ide betonaža cijelog mosta, a nakon toga se pristupa izgradnji drvene ograde koja će imati simboliku starog mosta, jer je on bio u potpunost i drveni – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Podsjetimo, most će biti armirano betonske konstrukcije s drvenom ogradom i dug oko 50 metara, a širok 7,5 metara. S prometne strane most se sastoji od jedne kolničke trake širine 3,6 metara i obostranih pješačkih staza širina po 1,7 metara.

– Prošlo je dugih 14 godina, ali napokon se spajamo. Sretni smo i zadovoljni jer radovi napreduju dobro. Iščekujemo to otvorenje mosta koji će mnogo značiti za našu zajednicu. Znatno će olakšati i skratiti putovanje stanovnicima. Mi u mjesnom odboru radimo na poboljšanju kvalitete stanovanja, a ono što nam sada slijedi je projekt čišćenja rijeke Odre i uređenje obale koja ima ogroman turistički potencijal – rekao je Darinko Gučić, predsjednik Mo Čička Poljana te zahvalio gradonačelniku Ačkaru i Gradskoj upravi na suradnji i zajedničkom rješavanju problema koji su važni za stanovnike ovog kraja.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Novim mostom zadovoljni su i susjedi iz Kuča.

– Most će napokon opet spojiti ova dva naselja. Koliko je to važno mještanima Čičke Poljane toliko je i nama u Kučama – dodao je Stjepan Fabijančić, predsjednik MO Kuče.
Prema informacijama most bi trebao biti gotov do kraj studenog, a njegovo službeno otvorenje možemo očekivati neposredno prije proslave Dana grada.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Zvuci ukulelea, vatreni show s noževima, navajo ples i havajske delicije ovog vikenda u Buševcu

Ogranak Seljačke sloge Buševec pripremio je 22. izdanje Međunarodnog festivala tradicijskih glazbala.

Objavljeno

na

Objavio/la

Ogranak Seljačke sloge Buševec ponovno nam priprema jednu kulturnu poslasticu. U Buševcu, ali i šire, već znaju da je početak jeseni rezerviran za Međunarodni festival tradicijskih glazbala. Ove godine manifestacija broji svoje 22 izdanje, a program će trajati od 26. do 29. rujna. Na festivalu će ovoga puta biti zastupljena glazbala poput gardona, citre, hurdy-gurdya, dangubice…

– Ovogodišnje izdanje bit će malo drugačije i posebnije. Uspjeli smo dovesti jednu grupu s Hvaja koja će nam odsvirati nešto na ukuleleu i otplesati havajski ples. No, bit će i zanimljivih instrumenata naših svirača zajedno s ljudima koji su doselili u Hrvatsku iz Bolivije, Argentine i Južne Amerike. Bit će tu i svirača iz Mađarske, Slovenije i Slovačke – ističe Nenad Rožić, predsjednik Ogranka.

Osim centralnog programa koji kreće u 19 sati u Domu kulture Buševec, kako bi što bolje dočarali zemlju iz koje dolaze svirači, ali i upoznali se s njihovom kulturom bit će prilika i za degustacijom internacionalne kuhinje.

– Vjerujem da će našim posjetiteljima biti zanimljivo kušati nova jela. Od bolivijskih jela moći ćete kušati kvinojin slani kolač, kunjape – krušćiće od sira i mandijoke. Gosti iz Hawaja imaju nekoliko iznenađenja, osim što će spremati jelo od svinjetine – kalua pig, moći ćete pogledati vatreni show s noževima i Navajo hoop dance. Uz to tu su i druge delicije poput mađarskih palačkinki, ličkog bunceka sa zeljem, a i Slovenci spremaju iznenađenje. Neće vas zaobići niti domaći štrukli. Sve će se moći kušati od 18 sati. – kaže Rožić te dodaje kako zapravo sam festival počinje već večeras od 20 sati prezentacijom tradicijskih glazbala u Područnoj školi u Buševcu.

– Prezentirat će se instrumenti Havaja, ali i Hrvatske. Osim što ćete ih imati priliku čuti, neka od njih ćete moći i isprobati i okušati se u sviranju. Naši gosti iz Hvaja ostaju nakon festivala još nekoliko dana pa će u Osnovnoj školi Vukovina održati šest radionica učenja sviranja ukulelea za naše učenike i vjerujem kako će netko iz našeg Turopolja naučiti svirati taj zabavni instrument – zaključuje Rožić.

No, gosti iz Slovačke i Havaja nastupit će u petak u sklopu festivala The Flying Dish u Velikoj Gorici, ali i u subotu ujutro od 11 sati. Bit će to ujedno i uvertira u gala koncert koji vas čeka u subotu 28. rujna.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

U listopadu veće plaće za goričke djelatnike u predškolskim ustanovama

Potpisani su kolektivni ugovori.

Objavljeno

na

Djelatnicima u predškolskim ustanovama Grada Velike Gorice rastu plaće! Znatno povećanje, za oko 22 posto osjetit će već u listopadu kada će im stići plaća za rujan. Kolektivne ugovore danas su u Gradskoj upravi potpisali gradonačelnik Krešimir Ačkar, Iskra Vostrel Prpić predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske te Božica Žilić predsjednica Sindikata obrazovanja i medija i kulture Hrvatske.

– Mi smo od samog početka jasno komunicirali i zajedno surađivali, gdje smo rekli da ćemo vratiti zakonsku osnovu od 1. ožujka sa zaostacima te da će se krenuti prema znatnijem poboljšanju materijalnih uvjeta. Gledajući prošlogodišnje i ove pregovore više od 42 posto povećanje plaće u predškolskim ustanovama što odgajatelji i zaslužuju – istaknuo je gradonačelnik Ačkar te zahvalio svima koji su sudjelovali u pregovorima, ali i predstavnicima sindikata na dobronamjernosti i vrlo korektnoj suradnji.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Također hvala vam na tome što ste prepoznali da nam je predškolski odgoj kao djelatnost u koju ulažemo gotovo najviše novaca iz proračuna, bitna. Nitko nikada nije dovodio u pitanje složenost i kompleksnost vašeg radnoga dana koji zaslužuje da bude i adekvatno nagrađen. U konačnici mislim da svi zajedno možemo biti zadovoljni ovim potpisanim dokumentom – dodao je Ačkar.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Iz Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske ističu kako su zadovoljni postignutim.

– Iz početnih stavki iz kojih smo krenuli puno smo više postigli nego što je bila početna ponuda. Ono što smo sada potpisali stvarno je jedan ulog i međusobno novo povjerenje se stvara dobre energije za dalje. Kao sindikat vrlo smo dobro upoznati s naporima gradova i općina da bi odgovorili i potrebama, ali i novom zahtjevu sukladno Uredbi o koeficijentima Vlade RH za javne službe, a koja je ove godine skočila za 30 do 50 posto ovisi kako za koju lokalnu zajednicu – naglasila je Vostrel Prpić te dodala kako svi zajedno žele održati stabilnost i kvalitetu sustava.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Božica Žilić predsjednica Sindikata obrazovanja i medija i kulture Hrvatske također je izrazila zadovoljstvo.

– Potpisivanje svjedoči da smo radili dobro i kvalitetno, da je bilo zahtjevno te da smo za sve zaposlene donijeli određeno povećanje i da je Grad Velika Gorica napravio jedan iskorak za razliku od drugih što ste radnicima dali zaostatke, a što je važna stvar. Ovdje se dugi niz godina pokazuje jedan socijalni dijalog koji se njeguje i održava. U ovom duhu i konstruktivnom dijalogu treba nastaviti i vjerujem da će svaki idući korak biti još kvalitetan pomak na dobrobit obje strane – na kraju je zaključila Žilić.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

The Flying Dish Festival: Tri dana dobre hrane, glazbe i zabave u Velikoj Gorici

Čeka vas spoj domaće i internacionalne kuhinje, isprobajte sushi, bao bunse, tacose….

Objavljeno

na

Velika Gorica dobiva jedinstveni festival posvećen hrani. Prvo izdanje „ The Flying Dish festivala“ održavat će se od petka do nedjelje u Parku Plemenite općine turopoljske, a spojit će domaću i internacionalnu kuhinju.

– Ovaj festival nije samo proslava izvrsne hrane i glazbe već je to važan korak za naš grad u promicanju kulturne i gastronomske raznolikosti. Velika Gorica oduvijek je poznata po svojoj tradiciji i povezanosti s lokalnim običajima, a ovim festivalom imamo priliku obogatiti turističku ponudu i pokazati da smo grad otvoren za nove i moderne trendove – rekla je direktorica Turističke zajednice Maja Toth.

Kako ističu organizatori, festival je zamišljen kao melting-pot kultura, a posjetitelji će moći kušati kreativna gurmanska jela i raznovrsne specijalitete.

– Izaći ćemo ovdje sa šest kućica. Dvije će biti specijalizirane za pića pa će tu posjetitelji moći isprobati različite barske mješavine. Što se tiče hrane imat ćemo predstavnika Azije koji će ponuditi bao bunse, kozicama, sušijem. Imat ćemo jednu kućicu s mesnim jelima pa će tu biti raznih varijanti u spicey varijanti. Ono što rade je Meksiko sa super kombinacijama tortilja i koktela na bazi tekile. Bit će tu i jedna slatka kućica koja će predstaviti nizozemsku stroopwaflu –

…kaže Tomislav Sulić ispred organizatora. Osim vrhunske hrane, svaki dan će ponuditi i glazbene poslastice.

– U petak otvara Laura Sučec, a drugi dan u subotu predstavit će se Ivano Ljubičić sa svojim bendom dok u nedjelju nastupa Duo As. Raspored će svaki dan biti isti. Do 19 sati svirat će DJ, a od 20 sati kreće live svirka – dodaje Sulić.

Cilj je kroz cjelokupno iskustvo okupiti puno više ljudi koji će prepoznati Veliku Goricu kao destinaciju – naglasio je Stipan Rimac iz organizacijskog tima.

– Mi zapravo kroz ovaj brand gradimo jedno značenje koje privlači modernog potrošača. Svake godine planiramo nadograđivati program. Sad je trenutno takav, no imamo veće i ambicioznije planove da to bude jedan zbilja spektakl koji će se odvijati u Velikoj Gorici – dodao je Rimac te dodao kako će cijene kada je u pitanju hrana, biti pristupačne, kretat će se od 7 do 10 eura.

The Flying Dish s ponudom i programom kreće u petak od 17 sati, a subotom i nedjeljom od 11 do 24 sata.

Naslovna foto: Tom_s_frames/Bojan Zibar

Nastavite čitati

HOTNEWS

Biznis u Velikoj Gorici! Policija pronašla tri improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane

Osumnjičen je 46-godišnjak koji je dobio kaznenu prijavu i predan pritvorskom nadzorniku.

Objavljeno

na

Policijski službenici jučer su, 23. rujna, u popodnevnim satima pretražili gospodarski objekt u Velikoj Gorici gdje su pronašli tri improvizirana laboratorija za uzgoj konoplje, a u kojima je pronađeno 100 komada sušenih stabljika marihuane visine od 38 do 70 cm, 22.825 grama marihuane pakirane u 19 različitih pakiranja, jedna digitalna vaga za precizno mjerenje težine s tragovima droge, električni uređaj za vakumiranje te predmeti za pakiranje droge.

Foto: PUZ

Laboratorij je koristio 46-godišnjak nad kojim je policija provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

– Utvrđeno je kako je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, od veljače 2022. godine, u gospodarskom objektu na adresi u Velikoj Gorici, kojim se koristi osumnjičeni uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplje tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao, vagao i prepakiravao, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao – istaknuli su iz Policijske uprave zagrebačke.

Foto: PUZ

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Reporter 441 - 26.09.2024.

Facebook

Izdvojeno