Povežite se s nama

HOTNEWS

Danas izbori u HDZ-u

Objavljeno

na

Nakon što smo proteklih tjedana svjedočili kampanji kakvoj bi pozavidjeli i kandidati u nekim višim političkim izbornim procesima, danas se izborni proces odvija u opuštenijoj atmosferi. Podsjetimo da su kandidati za predsjednika gradskog odbora Tomislav Lukšić i Krešimir Ačkar, pa će tako palica čelnog čovjeka HDZ-a preseliti iz Gradića, vjerovali ili ne, nazad u Gradiće.

Po prvi smo puta otkad se izbori održavaju na razini gradskog odbora bilo koje stranke u Velikoj Gorici imali prilike sudjelovati u kampanji koja je imala velik odjek na društvenim mrežama, a nije zaobiđena ni na nacionalnoj razini. Cityportal se držao svojih principa smatrajući da se radi isključivo o unutarnjim stvarima jedne od gradskih političkih opcija te nismo prisustvovali niti izvještavali sa kampanja koje su se vodile, jer to nismo radili ni kada su se izborni procesi provodili unutar ostalih stranaka.

HDZ je i u ovoj kampanji potvrdio kako za pobjedu u stranci nije nikakav problem izvući i prezentirati kao prljavi veš stranke i neke detalje koji do prije raspisivanja izbora nisu nikome bili trn u oku, a to su jedva dočekali iz suprotnih političkih opcija doslovno zapalivši društvene mreže  dijeleći “predizborne adute” iz HDZ-ove kampanje za predsjednika.

Kakva je reakcija građana na sva ova politička događanja vidjet ćemo uskoro na lokalnim izborima do kojih nam je preostalo 120 dana, no sigurno je da sve veću podijeljenost u HDZ-u teško da možemo okarakterizirati kao prednost ove stranke u obrani svojih pozicija u gradu pred nove izbore, što svakako veseli vrlo ozbiljnu oporbu u HNS-u i SDP-u koja se već priprema za lokalne izbore u svibnju i svaki minus na desnici pretvara u svoj plus za predstojeću kampanju.

 

HOTNEWS

Uskoro kreću prijave za upis djece u vrtić i predškolu, a radi se i na proširenju vrtićkih kapaciteta

Ove pedagoške godine s radom bi trebao početi vrtić u Dubrancu i Gradićima, a proširuju se kapaciteti i u vrtiću u VG Goričanki.

Objavljeno

na

Objavio/la

Uskoro kreću upisi djece u dječje vrtiće na području Velike Gorice. Prijave će se provoditi od 9. do 17. svibnja putem aplikacije „e-Upisi“.

Zahtjev za upis djeteta može se podnijeti isključivo elektronskim putem u jedan dječji vrtić, a podnose se za ostvarivanje redovitih cjelodnevnih programa za djecu od navršene godine dana do polaska u školu te za ostvarivanje posebnih i alternativnih programa ukoliko ih vrtić provodi.

Osim upisa u vrtiće, upisuju se djeca i u program predškole koji je obavezan i besplatan za roditelje, a organiziran je u dječjim vrtićima Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek. Program će se provoditi od listopada 2024. do svibnja 2025. godine, a roditelji prijavljuju djecu koja su u godini pred polazak u školu i namijenjen je djeci koja ne polaze dječji vrtić. Razgovori za upis u program predškole bit će u rujnu.

Rezultati upisa djece u dječje vrtiće objavit će se na mrežnim stranicama dječjih vrtića 7. lipnja, a djeca u vrtić kreću početkom pedagodške godine 2. rujna.

– Stručni tim dječjeg vrtića obavit će inicijalni razgovor s upisanom djecom i roditeljima prije polaska djeteta u vrtić. Termini inicijalnih razgovora kao i daljnje upute bit će objavljeni uz rezultate upisa – ističu iz Grada.

Važno je napomenuti da Grad Velika Gorica proširuje vrtićke kapacitete. U istočnom dijelu zgrade VG Goričanke uređuje se novi prostor dječjeg vrtića za 120-ero djece, u objektu u Gradićima (Gradićka ulica 27) uređuje se područni vrtić za 60-ero djece, a u novoizgrađenoj područnoj školi u Dubrancu, bit će otvorena jedna odgojna skupina za 20-ero djece. Očekivani početak rada vrtića u VG Goričanki i Dubrancu je rujan, a u Gradićima studeni.

Roditelji i skrbnici imaju priliku iskazati interes za upis djece u navedene vrtiće, no oni se ne prijavljuju putem aplikacije „e-Upisi“ već izravno u Dječji vrtić u vrijeme prijava za upis.

– Nakon dovršetka uređenja prostora novih vrtića bit će organiziran upisni rok na kojem će roditelji moći predati zahtjev i potrebnu dokumentaciju – ističu iz Grada.

Više informacija pronađite ovdje. 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Policija otkrila dva kradljivca parfema iz Müllera, jedan je maloljetan

A tri krađe pripisane su 20-godišnjaku koji je krao parfeme i iz zagrebačkih trgovina.

Objavljeno

na

Policija je otkrila kradljivce parfema iz goričkog Mullera u Dobrilinoj ulici! Riječ je o dvije muške osobe. Provedeno je kriminalističko istraživanje koje je otkrilo da je parfeme u spomenutoj goričkoj trgovini 20. ožujka ukrao maloljetnik s područja grada Zagreba. Kako ističu, isti je počinio dva kaznena djela krađe, a s njim je bio, kako navodi policija, bio još jedan kradljivac koji za sada još nije utvrđen pa se kriminalističko istraživanje nastavlja. Protiv maloljetnika je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podneseno posebno izvješće kao nadopuna ranije podnesenih kaznenih prijava.

Također, uhvaćen je i lopov koji je parfeme krao dva dana za redom. Prva krađa bila je 22. travnja, a druga je bila 23. travnja i to u dva navrata, oko podneva i pred kraj radnog vremena trgovine oko 19:30 sati. Ukupna šteta iznosi oko 4 tisuće eura.

Ovdje se radi o 20-godišnjaku kojem ovo nije prva krađa. Osim u Velikoj Gorici ukrao je parfeme iz Bipe u Horvaćanskoj ulici i iz Müllera na Trešnjevačkom trgu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Jedan dan u JVP Velika Gorica: Vatrogasne igre, žičara, Spidergasac i Fire combat natjecanje

Prvog dana lipnja od 10 sati gorički profesionalni vatrogasci pripremaju pregršt zanimljivih događanja u dvorištu postrojbe.

Objavljeno

na

Objavio/la

Vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojba Velika Gorica prvog dana lipnja u 10 sasti ponovno otvaraju vrata postrojbe za sve sugrađane kao i one koji se žele upoznati s njihovim radom. Poseban naglasak bit će na najmlađima jer za njih i ove godine pripremaju prava vatrogasna natjecanja i vatrogasne igre. Mališani će imati prilike na jedan dan postati velikogorički vatrogasac i isprobati vatrogasnu žičaru, mini natjecanje Fire combat, malu vatrogasnu spusnicu, a i Spidergasac će navodno ponovno navratiti.

– Dođite i upoznajte ljude koji svaku sekundu čuvaju ovaj grad od svih mogućih prirodnih nedaća, upoznajte njihovu opremu i vozila, obiđite njihovu postrojbu gdje je u svako doba dana i noći dežurna ekipa koja je u minuti spremna izaći izvan postrojbe u pomoć našim sugrađanima i slučajnim prolaznicima – pozivaju iz JVP.

Osim što će cijelo dvorište ponovno biti ispunjeno dječjim smijehom i dobrom zabavom, s druge strane zgrade održat će se šesti Plamen Turopolja i treći Memorijal Ivana Galekovića – Galea u čast tragično preminulom goričkom vatrogascu i strastvenom ‘combatovcu’.

Riječ je o natjecanju vatrogasnih grupa, odnosno timova sastavljenih od dva vatrogasaca. Cilj je proći zahtjevnu stazu u što kraćem vremenu i po mogućnosti bez grešaka, a sve pod pritiskom težine od 20 kilograma zaštitne vatrogasne opreme. Kako ističu organizatori, riječ je o dvije najteže minute u vatrogastvu. Prijave traju do 30. svibnja na mail: [email protected]

– Dođite, sudjelujte ili samo podržite natjecatelje na jedinstvenom događaju u gradu gdje će se okupiti najbolji natjecatelji u Hrvatskoj i susjednim državama – pozivaju gorički vatrogasci.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Talijanski trubač Andrea Tofaneli i Jazz orkestar OSRH otvaraju 18. VG Brass festival

Festival počinje sutra koncertom u 20 sati u Dvorani Gorica, a trajat će sve do 6. svibnja.

Objavljeno

na

Objavio/la

Na četiri dana Velika Gorica će ponovno postati prijestolnica glazbe. Već nadaleko poznat Velikogorički brass festival koji za cilj ima senzibilizaciju javnosti za limena puhačka glazbala i educiranje publike o vrijednosti ozbiljne glazbe, ove godine broji svoje punoljetno izdanje.

– Lijepo je uživati u ovoj dobi festivala kada se čovjek osvrne i vidimo što smo sve napravili. Na festivalu su nastupili brojni renomirani umjetnici i mnogo je publike prošlo, ali posebno je zanimljivo vidjeti mlade naraštaje koji su prije 18 godina bili djeca, a danas sjede u orkestru koji će nastupiti na otvorenju festivala. Stvarno je jedan predivan osjećaj kada vidiš da si napravio nešto što je podiglo nivo kulture u zemlji u kojoj živiš – govori nam Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj festivala.

Pučko otvoreno učilište koje je organizator ove glazbene manifestacije, nastavlja tradiciju dovođenja vrhunskih domaćih i svjetskih umjetnika koji će zasigurno oduševiti publiku svojom virtuoznošću i bogatim glazbenim iskustvom. Već sutra, na samom otvorenju festivala koji će sutra biti u 20 sati u Dvorani Gorica nastupit će talijanski trubač Andrea Tofaneli u pratnji Jazz orkestra ORSH-a.

– Čovjek je to koji je poznat po svojim visokim tonovima, a snimao je i glazbu za filmove. Mentor mu je bio glazbenik koji je snimao glazbu za film ‘Rocky’. Tofaneli trenutno radi u rimskom jazz bandu radio-televizije. A uvijek je lijepo kada se znanje prenosi na mlađe naraštaje. Tko je i Tofaneli kada je vidio da dolazi Gileno Santana, glazbenik iz Brazila, a koji trenutno živi u Portugalu, rekao da bi mu on mogao biti gost jer se radi o umjetniku mlađe generacije. Njih dvoje će dijeliti pozornicu na otvorenju festivala. To su se spontano tako dogovorili , a mi smo objeručke prihvatili – priča nam Špoljar.

Inače, ulaz je slobodan za otvorenje festivala i koncert koji će biti u crkvi blaženog Alojzija Stepinca. Za koncerte u Dvorani Galženica u subotu i ponedjeljak ulaznice će se naplaćivati, a moći ćete ih kupiti na dan koncerta ili na blagajni Učilišta.

U okviru ovogodišnjeg Brassa, sada već tradicionalno, bit će organizirane i radionice za studente i polaznike glazbenih škola.

– Ove godine imamo i radionice koje su jako dobra stvar. Ovako izvrsni umjetnici s puno iskustva kad dođu ovdje naravno da ih učenici, studenti i mi profesori hvatamo za rukav i tražimo savjete. Super je kad djeca imaju priliku pred njima nešto izvesti i od njih dobiti konkretan savjet za svoje sviranje. To podiže kvalitetu i amaterizma i profesionalizma – naglašava Špoljar i poziva sve Velikogoričane da dođu na koncerte.

Detaljan program možete vidjeti ovdje.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Sportski dan na Betoncu: U nedjelju peto izdanje RekreAktive

U nedjelju 5. svibnja od 10 sati u sportsko-rekreativnom kompleksu u Cvjetnom naselju.

Objavljeno

na

Objavio/la

Športsko rekreativni Savez grada Velike Gorice i ove godine u suradnji s udrugama članicama organizira “RekreAktivu 5”.

Riječ je o sportsko rekreativnoj manifestaciji kojoj je ovo peto izdanje, a ove će joj se godine svi zainteresirani građani, veliki i mali, moći priključiti u nedjelju 5. svibnja od 10 sati u sportsko-rekreativnom kompleksu u Cvjetnom naselju.

– Već od jutra nas očekuje zajedničko razgibavanje i tjelovježba koju predvode naši treneri zajedno s veselom ekipom iz “rekreacija 55+” i s našim najmlađima iz univerzalne sportske škole “Klokan Sport” – ističu organizatori.

U poslijepodnevnim satima možete se pridružiti raznim sportovima kao što su odbojka na pijesku, tenis, košarka, mali nogomet, powerlifting, obaranje ruku, pikado, pikulanje, šah…

Ekipne prijave i prijave pojedinačno mogu se podnijeti od 15 do 16 sati u “Pješčanoj areni” kod koordinatora programa.

– Uz sportove, kroz cijeli dan, tu su i animatori koji će za najmlađe pripremiti motoričke poligone za djecu vrtićke dobi, razne elementarne igre za školarce i osigurati puno zabave i smijeha! Pozivamo sve Velikogoričane da nam pridruže i da svi zajedno osvijestimo važnost tjelesne aktivnosti u svrhu zaštite zdravlja i unapređenje kvalitete života – ističu organizatori.

 

 

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno