Povežite se s nama

HOTNEWS

Obnavlja se Zagrebačka ulica, evo kako će se odvijati promet

Predviđeno trajanje radova je 30 dana.

Objavljeno

na

Sutra kreću radovi na sanaciji Zagrebačke ulice, javljaju iz VG Komunalca. Radovi obuhvaćaju frezanje i presvlačenje dijela Zagrebačke ulice od i Trga kralja Tomislava od Zagrebačke banke sve do Javne vatrogasne postrojbe.

Kako bi se promet mogao normalno odvijati, radovi će se izvoditi u dvije faze tako da će se u prvoj fazi voziti desnom stranom ceste, a u drugoj fazi lijevom stranom kolnika.

– Radovi će obuhvaćati frezanje postojećeg sloja asfalta, rušenje deniveliranih rubnjaka i ugradnja novih, prilagođavanje poklopaca šahtova, presvlačenje dionice novim slojem asfalta te iscrtavanje horizontalne signalizacije. Predviđeno trajanje radova je 30 dana. Molimo sugrađane za strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju za vrijeme trajanja radova – ističu iz VG Komunalca.

HOTNEWS

Posjet ministra Bačića: Glavna tema nova poslovna zona Kušanec, a Velikoj Gorici darovana i državna imovina u Šiljakovini

Peti mu je ovo posjet Velikoj Gorici u njegovom mandatu, a ovom je prilikom pohvalio je gradsku vlast na uspješnom upravljanju i rješavanju pitanja državne imovine.

Objavljeno

na

Popunjeni kapaciteti goričkih poslovnih zona u Rakitovcu i Meridianu 16 te velik interes novih investitora, nametnuli su pred gradsku vlast osnivanje nove zone. Tako je na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice jednoglasno podržan prijedlog o osnivanju Gospodarske zone Kušanec – istok. Upravo je to bila i jedna od tema današnjeg sastanka i radnog posjeta ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića Velikoj Gorici.

– Otvorili smo pitanja poslovnih zona i državne imovine koja su nama bitna u nadolazećem periodu. Velika Gorica je grad koji se razvija i koji je poželjan za investicije no, te investicije i poslovne zone više ne možemo razvijati na gradskoj imovini koje gotovo više i da i nema jer je već iskorištena. Nego na državnom zemljištu, konkretno u poslovnoj zoni Kušanec na veličini od 55 hektara te tu očekujemo u narednom periodu otvaranje nove zone koja će doprinijeti razvoju grada i standarda, a samim time komunalne naknade i doprinosi će znatno pomoći našem gradskom budžetu – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Peti je ovo posjet Velikoj Gorici ministra Bačića u njegovom mandatu, a ovom je prilikom pohvalio je gradsku vlast na uspješnom upravljanju i rješavanju pitanja državne imovine te se dotaknuo poslovne zone Kušanec.

– Zahtjev za poduzetničkom zonom Kušanec od 55 hektara, što je ujedno i jedna od najvećih zona otkako sam ja na ovoj poziciji, odnosno građevinskog zemljišta namijenjenog za poduzetničku zonu, ćemo ja se nadam vrlo brzo riješiti. S obzirom na to da smo decentralizirali upravljanje državnom imovinom ovaj je predmet trenutno u Zagrebačkoj županiji gdje se trenutno u upravnim odjelima vrši procjena zemljišta. Otprilike bi ona mogla biti oko 25 milijuna eura. Zbog značajnog iznosa o njemu će odlučivati Vlada RH – kazao je Bačić.

Uz poslovnu zonu Kušanec, gradu je darovana i nekretnina za društveni i vatrogasni dom u Šiljakovini.

– Rješavamo sve one probleme koji su se nagomilali kroz desetljeća, a nisu samo vezani uz pitanje obnove, već i uz upravljanje državnom imovinom. Što često za jedinicu lokalne samouprave znači pitanje razvoja, standarda i kvalitete života svih naših sugrađana. Danas smo potpisali i dobili na upravljanje imovinu na području Šiljakovine koja je već dugi niz godina bila težnja društvenog života gdje je bilo nemoguće izgraditi novi vatrogasni i društveni dom. Danas smo i tu najveću prepreku riješili – naglasio je Ačkar.

Ministar Bačić, uz sve, istaknuo je I izvrsnu suradnju s gradonačelnikom Ačkarom i gradskom upravom na drugim zajedničkim projektima.

– Ono što bih istaknuo, to je da smo u prethodnom periodu zajedno pokrenuli više projekata od velike važnosti za grad. Grad je izdao građevinsku dozvolu za nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza, koji će biti na području Velike Gorice. U međuvremenu smo riješili i brojne predmete koji se odnose na državnu imovinu, darovali smo gradu dio poduzetničkih zona koji ovaj grad iznimno uspješno i realizira po broju otvaranja novih gradilišta u tim istim zonama. Otvaraju se i nova radna mjesta, stoga Velika Gorica je jedan odličan propulzivan i dinamičan grad – rekao je Bačić te dodao kada je u pitanju obnova od potresa na goričkom području da je uglavnom sve riješeno ili je u postupku.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Iza nas su 22 lokacije sa 145 stambenih jedinica koje su rješenje. Trenutno se radi na 17 gradilišta na području grada. Njih 8 se odnosi na izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća dok je 9 konstrukcijskih obnova. Nadam se da će do ljeta sve biti gotovo te će to ujedno biti i dovršetak obnove na području Velike Gorice – kazao je.

U sklopu posjeta, ministar Bačić i gradonačelnik Ačkar obišli su i gradilište zamjenske kuće obitelji Klisurić Keremendi u Velikoj Buni. Kuća bi trebala biti završena i u potpunosti opremljena do kraja ove godine. Od veljače ove godine kada je započelo rušenje a nakon nje i izgradnja zamjenske obiteljske kuće, završeni su svi zidarski radovi u roh-bau fazi te je postavljeno krovište.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ministar Bačić na sastanku je goričkog gradonačelnika još obavijestio i o trenutnim zakonima koji će se ovaj tjedan naći u Saboru, a to je Zakon o održavanju i upravljanju višestambenih zgrada gdje će velike ovlasti preuzeti upravo gradonačelnici i Zakonu o izmjenama i dopunama zakona o građevinskoj inspekciji gdje će se kontrola, praćenje, zaustavljanje, sankcioniranje bespravne gradnje u jednom dijelu dati u nadležnost gradovima i općinama odnosno njihovim komunalnim odjelima tj. komunalnim redarima.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Policija uhitila 38-godišnjaka: Vozio pijan u suprotnom smjeru Matice hrvatske i nije bio vezan

Još je jedna osoba uhićena zbog odbijanja testiranja na droge.

Objavljeno

na

U vikendu iza nas gorička prometna policija utvrdila je 33 prometna prekršaja, od čega je najviše ovoga puta bilo prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Čak 10, dok je prekršaja voženje pod utjecajem alkohola bilo samo dva.

Vikend rekorder po promilima zaustavljen je već u petak 13. rujna u 21:50 sati u centru grada. Riječ je o 38-godišnjem muškarcu koji je vozio u suprotnom smjeru u Ulici Matice hrvatske.

– Obavljenim nadzorom je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,94 g/kg te za vrijeme dok nije koristio sigurnosni pojas – istaknuli su iz policije te dodali kako je isti uhićen te je uz Optužni prijedlog odveden na nadležni Općinski sud u Velikoj Gorici.

Također, jedna osoba je uhićena radi odbijanja vađenja uzoraka krvi i urina radi analize na prisutnost drogu u organizmu nakon čega je uz Optužni prijedlog dovedena na nadležni Općinski sud u Velikoj Gorici.

Za vikend se dogodilo i 9 prometnih nesreća.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Lomnici gorio hangar, a u Velikoj Mlaki automobil

Slijedi očevid kako bi se utvrdili uzroci oba požara.

Objavljeno

na

Gorički vatrogasci imali su pune ruke posla. Nakon što su jučer, 14. rujna oko 18.30 sati gasili požar u hangaru poduzeća u Industrijskoj ulici u Donjoj Lomnici, jutros su gasili još jedan požar.

Danas, 15. rujna oko 5.25 sati u Velikoj Mlaki, u Ulici Nikole Kramarića, u dvorištu poduzeća, na za sada još uvijek neutvrđeni način izbio je požar osobnog automobila marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 27-godišnjaka koji je tamo ostavljen zbog popravka, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Pred policijom je sada očevid na mjestima događanja kako bi utvrdili uzroke oba požara.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Prvi Gorica Open okupio 486 malih boraca! Živković: ‘Djeca stječu iskustvo, a turniri su najbolji treninzi’

Djeca u kategorijama od cicibana do juniora, natjecala su se u dvije discipline, katama i borbama. Gorički karate klub predstavljalo je 46 natjecatelja.

Objavljeno

na

Tuga i sreća, suze i smijeh, emocije su to koje su se mogle vidjeti na licima malih natjecatelja na prvom karate turniru u Velikoj Gorici, a kojeg je organizirao Karate klub Velika Gorica u dvorani Srednjih škola. Ukupno se prijavilo 482 karatista i karatistica iz 46 klubova, a koji dolaze iz četiri države. Hrvatske, Austrije, Mađarske i Slovenije. Stoga, ovaj prvi ovakav turnir ima i međunarodni predznak.

1. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Do sada smo bili organizatori državni i županijskih prvenstava, a ovo je naš prvi turnir. Imali smo dosta upita iz cijele Hrvatske zašto mi nemamo svoj turnir jer smo stvarno aktivan klub i natječemo se na brojnim turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu. Očekivali smo i nadali smo se da će odaziv zaista biti velik – rekao nam je Goran Živković, predsjednik kluba i glavni trener.

1. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Djeca u kategorijama od cicibana do juniora, natjecala su se u dvije discipline, katama i borbama. Gorički karate klub predstavljalo je 46 natjecatelja koji su pokušali ostvariti što bolje rezultate.

– Ovakvi turniri su najvažniji da djeca stječu iskustvo. Kažu da je turnir najbolji trening. Karate u Hrvatskoj jako je razvijen i broji oko 180 klubova punopravnih članica Saveza i raspored natjecanja je doista ‘zgusnut’. O organizaciji turnira razmišljali smo duže vrijeme i na kraju se odlučili, jer kada se jednom uđe u kalendar natjecanja teško se iz njega ispadne. Trudit ćemo se svake godine biti sve bolji i bolji. Termin kada se dobije on ostaje, uz moguće pomake od nekoliko dana. Nadamo se da će u tom terminu biti i 2025. godine – dodaje Živković.

1. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, karate ima dugu tradiciju u našem gradu još od 1986. godine. Goran, ima tu čast da obnaša funkciju predsjednika kluba, a naslijedio ju je od oca Ranka Živkovića.

1. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Spomenimo i kako je na otvorenju bio i Vjekoslav Šafranić, istinska legenda karate sporta i ujedno predsjednik Karate saveza veterana Hrvatske. On je ujedno jedan od začetnika karatea u Velikoj Gorici i osnivač nekadašnjeg Karate kluba Radnik.

– Sportašima i sportašicama želim da ostvare što bolje rezultate, i neka pobjedi najbolji. Sucima želim da objektivno sude i da ne dođe do povreda. Čestitam organizatorima i želim puno uspjeha svima na turniru – poručio je kratko Šafranić.

. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Malim natjecateljima dobrodošlicu u naš grad poželio je i zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

– Izuzetno nam je drago što se ovakav turnir održava u našem gradu, jer tradicija borilačkog sporta u Velikoj Gorici je duga i bogata, a upravo je klub domaćin jedna od perjanica tog sporta. Želim vam svima uspješne nastupe, a Karate klubu čestitam na organizaciji i nadam se da će ovaj turnir postati u budućnosti tradicionalni – poručio je Karas.

Sportašima je puno uspjeha poželio i zamjenik župana Ervin Kolarec.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Od ponedjeljka promjene u voznom redu na čak šest linija, evo koje su

Prijedlozi i primjedbe i dalje možete slati na mail adresu [email protected].

Objavljeno

na

Od ponedjeljka 16. rujna uvode se nove izmjene voznih redova na pojedinim linijama lokalnog autobusnog prijevoza, izvijestili su iz Grada Velike Gorice.

Nakon pristiglih prijedloga za promjenama iz Grada i Arrive uvažili su sugestije sugrađana pa će pojedinih promjena biti na čak 6 linija.

To su linije koje voze za Mraclin, Lukavec, Čičku Poljanu, Ogulinec, Cerovski Vrh i na novoj liniji za Veliku Mlaku i Mičevec.

– Sve prijedloge i primjedbe vezane uz vozne redove možete i dalje slati na mail adresu [email protected] – ističu iz Grada.

Evo i izmijenjenih voznih redova:

Velika Gorica – Mraclin (PDF)

Velika Gorica – Lukavec (PDF)

Velika Gorica – Čička Poljana (PDF)

Velika Gorica – Ogulinec (PDF)

Velika Gorica – Cerovski Vrh (PDF)

Velika Gorica – Velika Mlaka – Mičevec (PDF)

Nastavite čitati

Reporter 440 - 29.08.2024.

Facebook

Izdvojeno