Povežite se s nama

Vijesti

Ulica Seljine brigade u Starom Čiču i Rakitovec do k.br.284 ovaj tjedan zatvorene za promet

Prema planu radova ulice će biti zatvorene do 28.siječanja…

Objavljeno

na

I ovoga tjedna izvođači radova na projektu “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracija Velika Gorica” najavili su zatvaranje nekih ulica dok će na mnogima biti otežano prometovanje.

Prema planu radova do 28.siječnja zatvorene za promet će biti Ulica Seljine brigade u Starom Čiču i Ulica Rakitovec do kućnog broja 284.

Na veliko se radi na dogradnji sustava odvodnje na području Donjeg Turopolja pa će tako u Kučama, Vukovini, Starom Čiču, Mraclinu, Rakitovcu, Turopolju, Buševcu, Ogulincu…biti otežano prometovanje. Tablicu s planiranim radovima možete pogledati ovdje.

Sport

VIDEO Kako radi škola Gorice: ‘Kod nas ni predsjednikov unuk nije prošao selekciju…’

Povodom velikog uspjega pionira HNK Gorice, koji su pobjedom protiv Rijeke postali prvaci Hrvatske u svom uzrastu, na klupskom kanalu objavljen je razgovor s direktorom Škole Slavkom Perkovićem i voditeljem Markom Radanićem

Objavljeno

na

Dojmovi su se slegli, emocije su se primirile, prošlo je nekoliko dana od velikog dana pionira HNK Gorice, sve se više gasi i euforija koja je neizbježno stigla s tom titulom prvaka države. A to znači da je došlo pravo vrijeme da se napravi malo temeljitija analiza učinjenog u ovoj sezoni Nogometne škole HNK Gorice. Kad je o tome riječ, najlogičnije je bilo u kauč “Studija Gorica” posjesti dvojicu glavnih ljudi goričkog omladinskog pogona: direktora Škole Slavka Perkovića i voditelja Marka Radanića.

Pioniri su ove sezone ispali najljepša, vrlo reprezentativna priča, njihov rezultat iskočio je u prvi plan i poslužio kao lijepa nagrada svima uključenima u cijeli proces, pa tako i Slavku i Marku. U razgovoru za klupski kanal pričalo se o funkcioniranju škole, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, ali naravno da je najveći dio otišao na pionire.

– Mislim da je malo prerano da ovako mlada djeca igraju nacionalnu ligu. Velik je to stres, velika očekivanja. Većina te djece idu u osmi razred, imaju krizme, upise u srednju školu, važne ispite i još puno toga. A mi očekujemo da budu maksimalno spremni, da budu profesionalci koji odgovorno treniraju, da treniraju i individualno, pa još tu dođu menadžeri, očekivanja roditelja… Zato mislim da je sve ovo prerano, ali stvari su takve kakve jesu i mi smo to prihvatili – kazao je Perković, koji je otkrio i temeljnu ideju kod rada s djecom, ali i selekcije:

– Želimo svakom djetetu ponuditi podjednaku šansu. Naravno da neće svatko igrati jednaki broj minuta, ali to su odluke trenera. Ni Marko ni ja nikad nismo naredili bilo kojem treneru da pojedini igrač mora igrati zato što mu je tata sponzor kluba ili nečiji prijatelj. Na kraju krajeva, unuk predsjednika kluba bio je kod nas na probi, pa nije zadovoljio kriterije HNK Gorice. Sumnjam da postoji puno škola nogometa koji rade na taj način. I sam predsjednik normalno je reagirao na to, svaka mu čast, bio je jako razuman. Ali svi bismo trebali tako razmišljati, bez obzira na sustav u kojem živimo, u kojem to i nije uobičajeno.

Rezultat uvijek dođe kao nagrada za učinjeno, došao je tako i Gorici kroz pionire, no od rezultata je ipak važniji konačni proizvod, odnosno broj igrača iz Škole u seniorskoj momčadi. Dosad ih nije bilo previše, u budućnosti bi ih trebalo biti puno više.

– Ako uzmemo da su za stvaranje seniorskog igrača potrebna dva olimpijska ciklusa, mi smo sad u sredini tog drugog dijela našeg procesa. Napravila se dobra baza, već sad ima igrača kojima bi se isplatilo pružiti priliku. U toj bi situaciji odluku o pojedinom igraču trebali potpisati svi, od nas iz nogometne škole, preko trenera i sportskog direktora pa sve do predsjednika kluba. I onda stati iza njega. Recimo, mislim da nema šanse da barem jedan od naše petorice reprezentativaca ne zaigra prvoligaški nogomet. To su dečki koji imaju kvalitetu i karakter, a na nama je budemo servis koji će im pomoći da ostvare svoj potencijal – vjeruje Radanić.

O čemu se još razgovaralo, doznajte u videu…

Nastavite čitati

HOTNEWS

Premijer Plenković potvrdio: Vlada će podržati projekt Dnevne bolnice u Velikoj Gorici

Prvi dan zasjedanja novog saziva Sabora, gradonačelnik Ačkar iskoristio je kako bi istaknuo novi projekt, a koji je obuhvaćen u programu Vlade.

Objavljeno

na

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar ponovno je izabran u Hrvatski sabor, podsjetimo, sa više od 7 tisuća preferencijalnih glasova, što je potvrda njegova rada u Velikoj Gorici. Upravo je i prvi dan zasjedanja novog saziva Sabora iskoristio kako bi istaknuo novi projekt, a koji je obuhvaćen u programu Vlade Republike Hrvatske.

Ačkar je u replici predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću istaknuo kako je u prošlom mandatu bio svjedok dobre suradnje Vlade i jedinica lokalnih samouprava čemu se nada i dalje.

– Sjećam se prije četiri godine kada ste iznosili program Vlade, tada nismo ni slutili da će to razdoblje biti razdoblje najbolje suradnje Vlade i lokalnih čelnika. To mogu posvjedočiti iz osobnog iskustva, ali mogu i kolege iz oporbenih stranaka. Osobito veseli da se u ovom programu nalazi i toliko željena bolnica u Velikoj Gorici, pa prenosim i zahvale mojih sugrađana – istaknuo je Ačkar.

Plenković mu je, uz nabrajanje velikih projekata koji su realizirani u gradu potvrdio gradnju dnevne bolnice u vidu rasterećenja građana u odlascima za sve zdravstvene potrebe u Zagreb.

– Da, želimo podržati dnevnu bolnicu u Velikoj Gorici koja je jedan od najvećih gradova, a imajući na umu ulaganja koja se tamo i inače događaju, od velikog logističkog centra, poduzetničkog inkubatora, kampa HNS-a. Itekako je korisno da Gorica dobije dnevnu bolnicu – potvrdio je Plenković i najavio kako će i u novom mandatu ojačati model suradnje s jedinicama lokalne samouprave i pomagati projektno, fiskalno i funkcionalno kako bi čelnici tih sredina opravdali povjerenje dobiveno od građana.

Nastavite čitati

Vijesti

Gorička kiparica Mirna Savić kreirala umjetničku instalaciju ‘Tekstilni paradoks’

Pri izradi ovog djela upotrijebljeno je 50 kilograma odbačene odjeće.

Objavljeno

na

Velikogorička kiparica Mirna Savić kreirala je umjetničku instalaciju ‘Tekstilni paradoks’ koja je predstavljena na konferenciji Future Tense powered by Lürssen.
Pri izradi ovog djela upotrijebljeno je 50 kilograma odbačene odjeće, a skulptura ljudskog lika simbolizira opsjednutost društva kupovinom nove odjeće, progovarajući o posljedicama prekomjerne potrošnje i zagađenju okoliša.

Vješalice s novom odjećom postavljene oko skulpture dodatno ističu beskonačni ciklus kupovine.

– Ovim radom želimo potaknuti na razmišljanje o vlastitim potrošačkim navikama i ekološkim posljedicama istih te potaknuti posjetitelje na odgovornu potrošnju i očuvanje okoliša. Želim zahvaliti svojim kolegama koji su mi pomogli stvoriti ovu instalaciju u materijalu s kojim prvi put radim. Stvaralački proces je bio uzbudljiv, zajedno smo tražili kreativna rješenja. Inspiracija je dolazila spontano pa smo se u skladu s tim potrudili svaki odjevni predmet transformirati u nešto novo – istaknula je Savić.

Svoj doprinos u izradi instalacije dali su i magistra slikarstva Franciska Topolovec te magistra kiparstva Andriana Maroka.

Održivost je jedna od tema ovogodišnjeg izdanja Future Tense powered by Lürssen konferencije koju je posjetiteljima približio futurolog Martin Kruse, stavljajući naglasak na to da sve što vidimo oko sebe ostavlja ekološki otisak i da se promjena mora početi događati odmah.

Nastavite čitati

Vijesti

U Ščitarjevu se mijenja autobusno stajalište

Od 20. svibnja pa do srijede 31. srpnja.  

Objavljeno

na

Iz ZET-a obavještavaju građane da će obostrano autobusno stajalište Ščitarjevo 1 biti privremeno izmješteno i to 100 metara južno od postojećeg. Kako navode, razlog izmještanja su radovi u Ščitarjevu, a ova će regulacija vrijediti od ponedjeljka 20. svibnja pa do srijede 31. srpnja.

Inače, navedeno stajalište koriste autobusi linija 307 (Zapruđe – Strmec Bukevski), 308 (Zapruđe – Sasi), 309 (Velika Gorica – Sasi) i 321 (Velika Gorica – Strmec Bukevski).

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija savjetuje: Pazite gdje nosite novčanike, evo što se dogodilo 85-godišnjoj Velikogoričanki

Dobra vijest je kako su se brojke prometnih nesreća i kaznenih te ostalih djela smanjile, rečeno je, među ostalim, na redovitoj konferenciji za medije Policijske postaje Velika Gorica. Zadnjih tjedan dana događanja goričke ‘crne kronike’ donosimo u članku.

Objavljeno

na

Objavio/la

U proteklih tjedan dana, u periodu od subote, 11.svibnja do ovog petka, na području Policijske postaje Velike Gorice evidentirano je ukupno 36 događaja, od kojih šest kaznenih djela. Četiri takva slučaja se istražuju i vode po službenoj dužnosti, dok su dva predmeti za privatne tužbe. Evidentirano je i osam prometnih nesreća.

Događaj koji je potaknuo goričke ‘plavce’ da na redovitoj konferenciji za medije upute javnosti svojevrsno upozorenje, ali i edukaciju, potaknut je jedim slučajem drske krađe.

Foto: Ilustrativna/ Gorički plac u Školskoj ulici/ David Jolić/Cityportal.hr – arhiva (18.04.2020.)

Dvije, zasad nepoznate osobe, ukrale su nešto puno vrijednije od novca našoj starijoj sugrađanki u utorak, 14. svibnja u blizini tržnice u Školskoj ulici.

Oko 12:30 sati dogodila se drska krađa novčanika koji je otuđen 85-godišnjakinji. Naime, gospođa je iza sebe vukla kolica za šoping, kao što to čine brojni naši sugrađani, te je na gornjem dijelu tih kolica imala manju platnenu torbu u kojoj je držala novčanik. To su uočile dvije osobe, koje su joj prišle i ukrale tu torbicu s novčanikom – izvijestio je inspektor Nikica Ljubanović.

No, ističe, obzirom kako je riječ o ženi starije životne dobi, šteta zbog ukradenog novca je puno manja u odnosu na ono što nju sad čeka zbog gubitka svih dokumenata.

– U tom su joj novčaniku bili svi osobni dokumenti, osobna, zdravstvena iskaznica, iskaznica mirovinskog, tekućeg računa, i svi drugi. Tako da sama činjenica da gospođa u toj dobi mora sve te dokumente ponovo vaditi, stajati po šalterima predstavlja joj sigurno puno veći problem od ukradenog novca – ističe insp. Ljubanović.

Stoga policija savjetuje da svakako stavite i novčanik i dokumente u takva kolica za špeceraj i držite ih zatvorenima.

Foto: Ilustrativna/Grad Velika Gorica

Na presici je izdvojen još jedan događaj, koji također može poslužiti i kao upozorenje svima koji imaju bicikle. Naime, proteklog vikenda, u subotu 11. svibnja, između 22 sata i ponoći, iz dvorišta obiteljske kuće u Kolodvorskoj ulici nepoznati lopov ukrao je bicikl sive boje, marke Nakamura, u vlasništvu 18-godišnjaka. Šteta se procjenjuje na 400 eura, no tuga mladig vlasnika je sigurno još i veća, jer imao ga je tek nekoliko dana.

 

Naslovna fotografija: Policijska postaja Velika Gorica/G.Kiš, Cityportal.hr

 

 

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno