Poveži se s nama

Vijesti

Žive jaslice se preselile: Otišle iz Petine i smjestile se u Velikoj Kosnici

Glumci su iz redova naše udruge i našeg mjesta, oni će kroz uloge likova Svete Obitelji, pastira i kraljeva dočarati jaslice, kažu iu udruge Turopoljska tradicija

Objavljeno

Udruga Turopoljska tradicija treću godinu zaredom priprema prikaz živih jaslica, koje će uprizoriti 22. prosinca na nogometnom igralištu Velika Kosnica, s početkom u 18 sati.

– Ove godine izvest ćemo scenski prikaz živih jaslica u Kosnici, pripreme smo već počeli, radimo na štalici kako bi bila spremna. Glumci su iz redova naše udruge i našeg mjesta, oni će kroz uloge likova Svete Obitelji, pastira i kraljeva dočarati biblijske događaje navještenja Blažene Djevice Marije, Isusovo rođenje i dolazak Sveta tri Kralja – ističu iz udruge.

Ovaj događaj već treću godinu za redom organizira udruga Turopoljska tradicija, prvi put 2016. godine, jer nikad do tad živih jaslica nije bilo u njihovu mjestu. Već iduće godine odaziv je bio izniman, zbog čega su u udruzi odlučili i ove godine njihovim mještanima i župljanima organizirati ovaj događaj.

– Prošle dvije godine prikaz živih jaslica imali smo u Petini, no ove godine odluka je pala da taj događaj organiziramo u Velikoj Kosnici. Nadamo se da će se naši građani i građani naše Župe odazvati ovom događaju – poželjeli su iz udruge, uz dodatak kako će se nakon prikaza živih jaslica druženje nastaviti uz kuhano vino i fritule, koje će pripremiti članice i članovi udruge.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno