Poveži se s nama

HOTNEWS

Zbog nedostatka državnih domova umirovljenika, mnogima su nada i spas udomitelji

Objavljeno

Stotinjak udomitelja i njihovih obitelji okupilo se u Starom Čiču, na druženju koje je organizirao gorički Centar za socijalnu skrb. Razmjena iskustava, razgovor i nova prijateljstva glavni su razlog što se udomitelji svake godine odazivaju druženju. Šaljivi igrokaz Društva žena Pleso, glazbene točke i predavanje ‘Psihološka prilagodba na udomiteljsku obitelj” danas su tako zabavili i razveselili udomitelje iz Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije.

 

“Udomila sam i brinem se za četiri nepokretne osobe od 60 godina naviše. To je jako human i lijep posao. Ispunjava me što su ljudi zadovoljni i ne osjećaju se odbačenima te su postali dio naše obitelji. To je najveća nagrada za rad 24 sata na dan”, ispričala je Radmila Bočkor, udomiteljica iz Čazme koja se time bavi devet godina.

 

susret-udomiteljskih-obitelji-5

 

“Već gotovo 30 godina organiziramo druženja i podršku udomiteljskim obiteljima. Napravimo za njih prigodni program koji ima edukacijski dio, ali i zabavni dio. Također, za njihove korisnike pripremimo poklone. Zagrebačka županija nema državnog doma koji bi bio jeftiniji i zato podržavamo udomiteljstvo na sve moguće načine”, rekla je Marija Žirović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, i dodala kako udomiteljstvo na našem području stagnira, no kako se radi na profesionalizaciji udomiteljstva što bi doprinijelo i većem broju udomitelja.

 

Galerija fotografiija

 

HOTNEWS

FOTO Juniori Megablasta prvaci Europe u break danceu

Objavljeno

on

19.05.2019. Rimini (Italija). Juniorska break dance grupa Plesnog kluba Megablast osvojila 1. mjesto na Europskom prvenstvu. Foto: PK Megablast

Iz Plesnog kluba Megablast javili su nam sjajnu vijest – njegova juniorska break dance grupa osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Riminiju (Italija) – IDO European Hip Hop Battle & Break Dance Championships. Osim zlatne grupe vrlo dobre rezultate članovi Megablasta ostvarili su u pojedinačnoj konkurenciji: Karlo Dobrinčić-Karlito (4. mjesto), a 5. mjesto Barbara IveljićBarbi, Franka Meštrović i Fran Vodopija.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kumičić i ove godine razvalio na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Nakon prošlogodišnje pobjede na festivalu koji je osigurala Marta Jelisavčić , zboraši i mladi autori iz Kumičića nastavljaju u istom ritmu i ove godine

Objavljeno

on

Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održao se 15. svibnja u dvorani ‘Gorgona’, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Projekt je pokrenut 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te predanost djece svojim skladbama i izvedbama već su tada u skromnim produkcijskim uvjetima ukazali na veliki potencijal festivala.

Ove godine festival je okupio 20 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje je gotovo 500 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo. Ove su godine bili Ivana Husar Mlinac (‘Mjuzikli’), Mia Dimšić (‘Mladi autori’) i Marko Kutlić (‘Školska mjuza’).

Na ovogodišnjem festivalu predstavili su se i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića sa svojim profesorom Mladenom Ergićem.

Naši klinci predstavili su se u dvije kategorije Mladi autori i Školska mjuza. U kategoriji ‘Mladi autori’   nastupali su Lana Sedinić i Luka Kurjak izveli su svoju autorsku pjesmu ‘ Sanjam’, a u ‘Školskoj mjuzi’ predstavio se zbor s  Bohemian Rhapsody te osvojili prve nagrade.

Čestitamo Kumičićima i njihovom profesoru Mladenu i želimo još puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Besplatni udžbenici, milijunta putnica, druženje u Lukavcu,…

Donosimo i vikend najave, koje vas sve manifestacije uskoro očekuju….

Objavljeno

on

Od jeseni svi gorički učenici dobit će besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale, a učenici OŠ Eugen Kvaternik imaju novu školsku knjižnicu. A osim toga, u ovom izdanju emisije pogledajte kako je izgledao doček milijunte putnice u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno