Poveži se s nama

Gospodarstvo

Završeni radovi na školi u Velikoj Mlaki: ‘Ovo je sad škola za 21. stoljeće’

Uređenjem prostora oko Osnovne škole Velika Mlaka, ali i radovima na hidracijskoj mreži te uljepšavanjem unutrašnjosti, završeni su planirani radovi na ovoj školi. Sve će biti spremno za učenike, koji s nastavom počinju sljedećeg ponedjeljka

Objavljeno

Nakon što je prošlog tjedna gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim suradnicima obišao radove na osnovnim školama Nikole Hribara, Eugena Kumičića, Jurja Habdelića i Vukovine, u ponedjeljak je njegov zamjenik Krešimir Ačkar došao iz prve se ruke uvjeriti što je sve napravljeno u osnovnoj školi u Velikoj Mlaki.

– Kao i na svim našim školama, i na školi u Velikoj Mlaki imali smo značajna ulaganja tijekom ljetnih praznika. Poboljšali smo infrastrukturu koja će olakšati prilaz školi invalidima, a napravljena je i kompletna nova hidracijska mreža, koja nije uređivana od 1991., kad je škola napravljena, zbog čega su intervencije bile nužne zbog sigurnosnih razloga – istaknuo je Ačkar.

Uz to, oko 900 metara kvadratnih dvorišnog prostora i parkinga je asfaltirano, što će povećati standard i omogućiti roditeljima, učenicima, ali i autobusima da sigurnije dolaze prema školi.

– Nakon 2018. godine, kad smo riješili problem sigurnosti djece, izbjegli da autobus ide u rikverc, napravili smo i novi ulaz, a ovo je nastavak radova na dvorištu škole koja zaslužuje da sve što se ovdje nalazi bude prilagođeni zahtjevima 21. stoljeća – kazao je Ačkar, dodavši kako su u unutrašnjosti škole zamijenjeni su sanitetski čvorovi, što će također povećati standard ove škole, a promijenjeni su i parketi u učionicama, dok će profesorima život olakšati uređenje zbornice.

– Vrijednost ulaganja samo u vanjske radove, hidrantnu mrežu i asfaltiranje, iznosi 211.000 kuna – zaključio je ovaj obilazak zamjenik gradonačelnika.

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno