Poveži se s nama

HOTNEWS

Započeli radovi na revitaliziraciji vrelovodne mreže Velike Gorice

Nove cijevi građanima bi trebale donijeti uštede

Objavljeno

HEP Toplinarstvo je započelo radove na revitalizaciji centralnog toplinskog sustava u Ulici kralja Stjepana Tomaševića, a oni uključuju zamjenu više od 30 godina starih cijevi novima, koje će smanjiti gubitke prilikom dovoda toplinske energije. U konačnici, to znači i manje troškove za građane. Početak je to projekta kojim će se obnoviti 1.200 metara od 4,5 kilometara mreže koju još treba revitalizirati. Uz to, HEP Toplinarstvo ima u planu izgraditi i 6 kilometara nove vrelovodne mreže.

“Ove godine planiramo 6 do 7 milijuna kuna uložiti u ovu revitalizaciju, dok je cijeli projekt izgradnje centralnog toplinskog sustava, ako računamo izgradnju energana, oko 140 milijuna kuna. U drugoj varijanti, ako će se graditi cijev iz TE-TO Zagreb, onda će to biti daleko više jer je ta cijev vrijedna oko 300 milijuna kuna”, objasnio je direktor HEP Toplinarstva Zdravko Zajec.

18.07.2017. Velika Gorica – Radovi na revitalizaciji mreže HEP Toplinarstva. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Za vrijeme radova građani će biti bez protočne tople vode, ali direktor HEP Toplinarstva ističe kako bi radovi na revitalizaciji vrelovoda trebali završiti do 1. rujna.

“Mi ćemo učiniti sve da to bude u vrlo kratkom vremenu kako bi što manje ometali građane”, dodao je Zajec.

18.07.2017. Velika Gorica – Radovi na revitalizaciji mreže HEP Toplinarstva. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Radove su s predstavnicima HEP Toplinarstva danas obišli i gradonačelnik Dražen Barišić te direktor Gradskog stambenog gospodarstva Tomislav Landeka.

“Morali smo promijeniti infrastrukturu kako bi mogli doći i do preasfaltiravanja kolnika u ovom dijelu grada. Tu imamo partnera, HEP Toplinarstvo, koji svake godine ulaže u revitalizaciju svog sustava. Ove godine u Tomaševićevoj ulici mijenja postojeće vrelovode kako bi oni bili moderniji, imali što manji gubitak i bili efikasniji, a našim sugrađanima će u konačnici računi biti manji, odnosno grijanje jeftinije”, naglasio je Barišić.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno