Poveži se s nama

HOTNEWS

Za dovršetak Aglomeracije potrebno je oformiti kvalitetan tim

Objavljeno

Aglomeracija Velika Gorica bliži se realizaciji i predaja aplikacije za dobivanje sredstava iz EU fondova očekuje se do konca godine, što bi značilo da će radovi započeti u 2017. godini. Podsjetimo, projekt aglomeracije Velika Gorica predviđa izgradnju 140 km odvodnje i izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, ukupne vrijednosti 55 milijuna eura. Prema riječima direktora Hrvatskih voda, u fazi koja dolazi važno je dobro postaviti tim koji će čvrsto upravljati projektom kako ne bi i u fazi gradnje došlo do kašnjenja.
-Iako je sada projekt u završnoj fazi, on kasni.

 

3.11.2016.- Obrana od poplava na velikogoričkom području - Velika Gorica - direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Dražen Barišić. Foto: Miljenko Milanović

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Foto: Miljenko Milanović/cityportal.hr

 

“Neću isticati krivce zbog kašnjenja i dosadašnjih radova, ali ćemo promijeniti stvari za budućnost. Sada predstoji također veliki posao, raspisivanje natječaja i izvođenje radova i to treba voditi čvrstom i odlučnom rukom. Kako je istaknuo i sam direktor Hrvatskih voda, tim koji će sada voditi dalje proces mora biti dobro posložen i kvalitetan. U tom smislu ćemo mi napraviti promjene od samog upravljačkog kadra pa na niže unutar Vodoopskrbe koja vodi projekt do svih ostalih čimbenika koji su u njega uključeni. Ne smijemo više dozvoliti da zbog neodgovornosti ili neznanja dolazi do daljnjih problema i kašnjenja u projektu” – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić dodajući kako ništa i nitko ne smije ometati projekt koji će građanima Turopolja omogućiti besplatni priključak na moderan sustav odvodnje. – “U više sam navrata isticao da je ovaj projekt jedan od najvažnijih projekata za naš grad, posebice za naselja koja godinama čekaju sustav odvodnje i koji žive u uvjetima koji su nedopustivi za 21. stoljeće za jedan od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj. Vodoopskrba je do sada bila tvrtka koja se bavila crpljenjem i distribucijom vode, a sada se mora početi puno intenzivnije baviti razvojem. Za to je potreban još stručniji tim kojeg ćemo mi i oformiti kako bi se svi projekti odvijali željenom dinamikom i na dobrobit naših građana” – zaključio je gradonačelnik.

HOTNEWS

Šesta sreća: ‘Nešto smo pripremili za Dinamo, idemo uzeti što se može!’

Nogometaši Gorice u petak u 18 sati dočekuju zagrebački Dinamo, jedinog protivnika kojem ove i prošle sezone nije uspio uzeti niti jedan bod. Četvorica igrača nisu na raspolaganju, no trener Jakirović i njegovi igrači vjeruju da mogu napraviti dobar posao

Objavljeno

on

Nitko ne pobjeđuje Sergeja Jakirovića šest puta zaredom…, našalio se trener HNK Gorice iščekujući dolazak Dinama u Veliku Goricu, u prvoj utakmici 12. kola HT Prve lige.

Pokušat će to napraviti Nenad Bjelica, kolega i prijatelj našeg Jakira, budući da je u prethodnih pet sudara Goričana i “modrih” svaki put slavio Dinamo.

– Da, izgubili smo tih pet utakmica, ali ovo je novi izazov, nova prilika za dokazivanje. Dinamo ima veliku kvalitetu, bez obzira u kakvom sastavu nastupio, a mi se nadamo da će im djelomično pažnju odnijeti utakmica Lige prvaka protiv Šahtara u utorak. Mi smo nešto pripremali za njih, nadam se da ćemo biti na tragu partiju iz posljednjih nekoliko kola i pružiti što snažniji otpor Dinamu. I, naravno, ako bude moguće, uzeti nešto u svemu tome – kazao je Jakirović.

Protiv Dinama sigurno neće igrati ozlijeđeni Maslowski, kao ni bolesni Steenvoorden i Mathieu te Ljubisavljević, koji će odrađivati kaznu zbog onog spornog crvenoga kartona protiv Osijeka. Pitanje je i u kakvom je stanju Hamad, tek u srijedu vratio se s reprezentativne akcije svog Iraka, ali zato je jasno da će potpuno “nabrijan” biti Cherif Ndiaye.

– Respektiramo Dinamo, riječ je o sjajnoj momčadi, koja je svoju kvalitetu pokazala i u Ligi prvaka, koja ima jako puno samopouzdanja… Međutim, i mi imamo samopouzdanja, vjerujemo u sebe i dat ćemo sve što možemo da dođemo do ovih bodova. Pripremamo se za utakmicu kao za svaku drugu, ali svjesni smo da su ogledi protiv Dinama ipak posebni – naglasio je Cherif.

Dinamo u Veliku Goricu dolazi bez Ademija i Petkovića, pitanje je koga će još trener Bjelica poštedjeti, a gorički sastav trebao bit izgledati ovako nekako:

Kahlina – Musa, Ćelić, Jovičić, Čabraja – Marina, Čanađija – Dvorneković, Suk, Lovrić – Ndiaye (Zwolinski)

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija uhvatila dvojicu provalnika, druga dvojica u bijegu

Četvorka tijekom rujna i listopada provalila u dvije kuće i izvršila krađu u trećoj kući

Objavljeno

on

Gorička policija prošli tjedan riješila je dva slučaja provale u kuću i jedan slučaj krađe iz kuće. Ova tri kaznena djela dogodila su se tijekom rujna i listopada na goričkom području. Za njihovo počinjenje policija tereti dvojicu muškarca starosti 27 i 24 godine te dvojicu 21-godišnjaka. Muškarci su s područja Ivanić-Grada.

– Protiv njih je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave, dok je za dvojicom počinitelja raspisana potraga, s obzirom na to da trenutno nisu dostupni policiji. Dvojac će po njihovom pronalasku biti naknadno procesuirani – rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Damir Milanović pojačava redove buševskog Poleta

Objavljeno

on

Vodeća momčad Jedinstvene županijske lige buševski Polet jača je za jednog kvalitetnog igrača. Riječ je o Damiru Milanoviću (37), prekaljenom profesionalcu, igraču koji je u karijeri igrao za mnogo klubova (Papuk, HD, Solin, Posušje, Šibenik, Videoton, Tatabanya, Segesta, Gorica, Kurilovec, Gradići). Još prije koju sezonu nastupao je za ondašnju drugoligašku HNK Goricu, čiji je i sada zaposlenik, radi kao trener o omladinskoj školi. Zadnji klub spomenutog igrača bio je četvrtoligaš Gradići.


Kao prvo htio bih se zahvaliti Gradićima i njihovom predsjedniku Željku Matičeviću s kojima sam se korektno razišao, dali su papire iako nisu trebali. Profesionalno je jako teško uskladiti igranje 4. lige i biti trener kadeta prvoligaša Gorice. Odlučio sam se prvenstveno za trenerski poziv, no ujedno smatram da mogu igrački pomoći petoligašu Poletu koji ima odličnu momčad i trenera te napada vrh. Ipak sam u godinama kada mi je igračka karijera pri kraju pa i igrački zahtjevi moraju biti primjereniji mojim godinama. Odluka za Polet najviše je pala na nagovor kuma Ivice Sučića, legendu Poleta i turopoljskog nogometa – obrazložio je svoj dolazak na Zvrnik Damir Milanović.
Trener Mario Paviša radi odličan posao u Buševcu, vodeća su momčad, prava klapa na terenu, pa će Milanoviću prilagodba lako pasti. Kalibar igrača kakav je Damir Milanović – Milka veliki je kapital Poleta na putu prema jesenskom naslovu.
Svakako , Milanović je svestrani igrač, veliko pojačanje i smatram da ćemo njegovim nastupima na terenu puno toga dobiti – uvjeren je Poletov trener Paviša.
Prvi nastup Damir Milinović trebao bi zabilježiti već u nedjelju kada na Zvrnik vodećem Poletu u goste dolazi šestoplasirani Dinamo iz Jakovlja koji zaostaje šest bodova.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno