Poveži se s nama

HOTNEWS

Za dovršetak Aglomeracije potrebno je oformiti kvalitetan tim

Objavljeno

Aglomeracija Velika Gorica bliži se realizaciji i predaja aplikacije za dobivanje sredstava iz EU fondova očekuje se do konca godine, što bi značilo da će radovi započeti u 2017. godini. Podsjetimo, projekt aglomeracije Velika Gorica predviđa izgradnju 140 km odvodnje i izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, ukupne vrijednosti 55 milijuna eura. Prema riječima direktora Hrvatskih voda, u fazi koja dolazi važno je dobro postaviti tim koji će čvrsto upravljati projektom kako ne bi i u fazi gradnje došlo do kašnjenja.
-Iako je sada projekt u završnoj fazi, on kasni.

 

3.11.2016.- Obrana od poplava na velikogoričkom području - Velika Gorica - direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Dražen Barišić. Foto: Miljenko Milanović

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Foto: Miljenko Milanović/cityportal.hr

 

“Neću isticati krivce zbog kašnjenja i dosadašnjih radova, ali ćemo promijeniti stvari za budućnost. Sada predstoji također veliki posao, raspisivanje natječaja i izvođenje radova i to treba voditi čvrstom i odlučnom rukom. Kako je istaknuo i sam direktor Hrvatskih voda, tim koji će sada voditi dalje proces mora biti dobro posložen i kvalitetan. U tom smislu ćemo mi napraviti promjene od samog upravljačkog kadra pa na niže unutar Vodoopskrbe koja vodi projekt do svih ostalih čimbenika koji su u njega uključeni. Ne smijemo više dozvoliti da zbog neodgovornosti ili neznanja dolazi do daljnjih problema i kašnjenja u projektu” – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić dodajući kako ništa i nitko ne smije ometati projekt koji će građanima Turopolja omogućiti besplatni priključak na moderan sustav odvodnje. – “U više sam navrata isticao da je ovaj projekt jedan od najvažnijih projekata za naš grad, posebice za naselja koja godinama čekaju sustav odvodnje i koji žive u uvjetima koji su nedopustivi za 21. stoljeće za jedan od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj. Vodoopskrba je do sada bila tvrtka koja se bavila crpljenjem i distribucijom vode, a sada se mora početi puno intenzivnije baviti razvojem. Za to je potreban još stručniji tim kojeg ćemo mi i oformiti kako bi se svi projekti odvijali željenom dinamikom i na dobrobit naših građana” – zaključio je gradonačelnik.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno